Top 10 Συχνές Πυρετός Συμπτώματα και Αιτίες Στυλ στη ζωή

Ο πυρετός είναι κάτι που όλοι υποφέρουν σε ορισμένα σημεία στη ζωή τους. Ο πυρετός είναι η αύξηση της θερμοκρασίας σώματος ενός ατόμου λόγω ορισμένων εξωτερικών ή εσωτερικών παραγόντων. Οι εξωτερικοί παράγοντες περιλαμβάνουν τη βροχή, τις αλλεργίες, την υπερβολική άσκηση και πολύ πιο πιθανό παράγοντες που θα μπορούσαν να τονίσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας. Οι εσωτερικοί παράγοντες μπορεί να περιλαμβάνουν τη γρίπη, τον βήχα και το κρύο, τα βακτηρίδια ή τον ιό, ο πιο συνηθισμένος ιός που προκαλεί πυρετό είναι ιικός πυρετός που είναι άφθονος τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Ο ιικός πυρετός οφείλεται κυρίως σε καιρικές αλλαγές, κολύμβηση τη νύχτα, πόση πάρα πολύ κρύο νερό και πολλά άλλα.

Επιπλέον, ο ιικός πυρετός είναι ένα πιο προηγμένο στάδιο πυρετού και επηρεάζει το σώμα σε μεγαλύτερο επίπεδο. Γιατί οι καιρικές συνθήκες αναφέρθηκαν παραπάνω ως λόγος για τον ιικό πυρετό είναι επειδή μια ξαφνική αλλαγή από τις καιρικές συνθήκες λέει ότι μια αλλαγή από το καλοκαίρι στο μουσόνιο δεν δίνει στο σώμα αρκετό χρόνο για να αντιμετωπίσει τις ατμοσφαιρικές και θερμοκρασιακές μεταβολές και επιπλέον εάν ένα άτομο εκτίθεται σε ιικό πυρετό λόγω των καιρικών αλλαγών είναι πολύ πιθανό ότι μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων θα επηρεαστεί επίσης μέσω επαφής πρόσωπο με πρόσωπο.

πυρετός symptoms and causes

Πυρετός Συμπτώματα και αιτίες:

Σήμερα σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε λεπτομέρειες για το ποια είναι τα συμπτώματα πυρετού και τι προκαλεί πυρετό, τα οποία είναι χρήσιμα να γνωρίζετε για αυτή την διαταραχή της υγείας.

Αιτίες πυρετού:

Υπάρχουν αρκετές αιτίες πυρετού, μερικές από τις οποίες είναι προφανείς και μερικές από τις οποίες είναι φευγαλέες, και οι δύο φευγαλέες και προφανείς λόγοι για τον κανονικό πυρετό αναφέρονται παρακάτω-

1. Αλλαγές Καιρού:

Όπως προαναφέρθηκε, οι καιρικές συνθήκες παίζουν βασικό ρόλο στον προσδιορισμό των μεταβολών της θερμοκρασίας ενός ατόμου. Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει μια ακίδα στη θερμοκρασία 6 στους 10 ανθρώπους όταν υπάρχει ξαφνική αλλαγή στην εξωτερική θερμοκρασία. Η αλλαγή συμβαίνει σταδιακά, αλλά συνήθως συμβαίνει μία ή δύο εβδομάδες στη νέα σεζόν. Η εποχή αιχμής για να πάρει πυρετό μπορεί να περιλαμβάνει μουσώνες, το φθινόπωρο και το χειμώνα, ο μουσώνας είναι ο ανώτερος όλων των παραδειγμάτων αυτό γιατί η μετάβαση από το καλοκαίρι σε ελαφρώς ψυχρό καιρό που είναι διαθέσιμο σε μουσώνη καθιστά δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να αντιμετωπίσουν σωστά.

2. Επικοινωνία:

Κανονικά ο πυρετός δεν εξαπλώνεται μέσω επαφής με άλλο άτομο, αλλά ο ιογενής πυρετός έχει εντελώς διαφορετική φύση. Ο ιός πυρετός, όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ιογενής στη φύση, που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφερθεί από ένα άτομο σε άλλο μέσω άμεσης φυσικής επαφής. Μπορεί να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά και συνήθως συγχέεται με τη γρίπη η οποία σας δίνει επίσης πυρετό και έχει παρόμοια συμπτώματα με τον ιικό πυρετό. Οι ασθενείς με ιικό πυρετό μπορούν να υποφέρουν από συμπτώματα όπως κρύες συσπάσεις, αιχμές θερμοκρασίας έως 105 βαθμούς Κελσίου, αδυναμία κίνησης. Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι συνεπή με τον ιικό πυρετό. Μερικές φορές οι άνθρωποι χρειάζονται νοσηλεία όταν έχουν πυκνότητα πυρετού 104 έως 105 βαθμούς Κελσίου.

3. Ψυχρός και βήχας:

Η βασική ασθένεια που συμπίπτει με το κρύο είναι ένας πυρετός. Αν έχετε κρύο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρετε πυρετό. Είναι πραγματικά ιατρικά αποδεδειγμένο ότι κατά τη διάρκεια κρύου που έχει πυρετό είναι υποχρεωτικό χαρακτηριστικό. Ένα κρύο μειώνει δραματικά την πίεση του αίματος σας προκαλώντας μια αίσθηση αδυναμίας και δημιουργώντας θερμοκρασίες στο σώμα λόγω των σταθερών αλλαγών θερμοκρασίας του σώματος από χαμηλή σε υψηλή.

Ένας πυρετός δεν μπορεί να είναι θανατηφόρος στην αρχή αλλά υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου πολλοί άνθρωποι εκτίθενται σε υψηλό πυρετό για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο συνήθως λόγω έλλειψης κατάλληλων ιατρικών εγκαταστάσεων ή απλώς επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πολύ αδύναμο τους αναγκάζει να υποφέρουν περισσότερο από άλλους. Ο θάνατος είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν και οι περιπτώσεις είναι λιγότερες όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, εξακολουθεί να μην είναι μικρός παράγοντας στο θέμα αυτό.

4. Θερμοστάτης:

Ο θερμοστάτης είναι μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που είναι επίσης γνωστή ως ο υποθάλαμος. Ο πυρετός συμβαίνει όταν ο θερμοστάτης αυτός παρουσιάσει θερμοκρασία σώματος μεγαλύτερη από το καθορισμένο όριο. Αυτό είναι ένα από τα κύρια αιτία ενός πυρετού. Συμβαίνει σε όλους, αφού ο καθένας έχει αυτό το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου. Τα άτομα με πρόβλημα νεύρου ή ασθενές θερμοστάτη είναι πιο πιθανό να πιάσουν πυρετό ταχύτερα από όσους έχουν κανονική κατάσταση θερμοστάτη.

5. Ιός:

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ενόχους για την πρόκληση πυρετού είναι οι ιοί πυρετού. Αυτοί οι ιοί εισέρχονται στο σώμα μέσω του αέρα, του νερού, και ακόμη και της εικονικής επαφής (που συζητήθηκε νωρίτερα). Επηρεάζει τους πνεύμονες, τους μύες κλπ και μας κάνει αδύναμους από το εσωτερικό. Υπάρχουν πολλά διορθωτικά μέτρα για την αποφυγή της εισόδου αυτών των ιών, αλλά φτάνουμε κάθε μέρα πολύ εύκολα. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από την εμφάνιση πυρετού. Μεταξύ των πολλών αιτιών πυρετού, αυτό το συγκεκριμένο μπορεί εύκολα να επηρεάσει τον καθένα και μπορεί να οδηγήσει σε μια νευρική βλάβη, καθώς και εάν ο πυρετός δεν είναι σταθερό στο σημείο.

6. Εξάντληση θερμότητας:

Διατηρώντας περισσότερο από την ιδανική ποσότητα του κεφαλιού που μπορεί να πάρει το σώμα μας μπορεί να είναι και ένας λόγος πυρετού. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, ένα είδος μόλυνσης από ιογενή πυρετό είναι αρκετά κοινό. Μπορεί να αποδυναμώσει τα κύτταρα που το σώμα πονάει πολύ. Αυτός είναι ένας από εκείνους τους χρόνους όπου θα πρέπει να πάρετε λίγο επιπλέον φροντίδα του εαυτού σας, δεδομένου ότι οι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν αρκετά εύκολα.

Όταν οι άνθρωποι αρρωσταίνουν λόγω πυρετού, το σώμα τους κρυώνει εσωτερικά. Αυτήν τη στιγμή, συνιστάται η χρήση ζεστών ρούχων. Αλλά πριν πάρετε έναν πυρετό, η υπερβολική εξάντληση μπορεί να είναι μια επαρκής αιτία πυρετού.

7. Ρευματοειδής αρθρίτιδα:

Οι άνθρωποι που πάσχουν από προβλήματα αρθρίτιδας είναι τα κύρια θύματα του ιού του πυρετού. Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έχουν το πρόβλημα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μπορούν να πιάσουν πυρετό αρκετά εύκολα. Το σώμα αυτού του λαού είναι γενικά αδύναμο και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον ιό να εξαπλωθεί εύκολα σε όλο το σώμα. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον πυρετό και μπορεί να οδηγήσει σε εξασθένιση των οργάνων ή στην επιδείνωση της κατάστασης του σώματος. Είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τους ηλικιωμένους και για τις γυναίκες.

8. Κακοήθης όγκος:

Μεταξύ των πολλών αιτιών πυρετού, αυτό είναι ένα από τα πιο αγνοούμενα. Κάποιος μπορεί εύκολα να επηρεαστεί από τον ιό του πυρετού εάν έχει κακόηθες όγκο. Αυτοί είναι όγκοι οι οποίοι συχνά δεν μπορούν να αφαιρεθούν (σύμφωνα με τους γιατρούς) και η εμφάνιση αυτών των όγκων δεν μπορεί να περιοριστεί μόνιμα. Αυτοί οι όγκοι γενικά αποτελούνται από κύτταρα τα οποία αναπτύσσονται με ταχύ ρυθμό και εκτός ελέγχου. Τα κύτταρα επηρεάζουν τους κοντινούς ιστούς και όργανα επίσης. Τα άτομα που έχουν μια αδύναμη φυσική κατάσταση μπορεί να είναι τα θύματα αυτής της αιτίας.

9. Εξαιρετικό ηλιακό έγκαυμα:

Η ακραία έκθεση στον ήλιο είναι μια αιτία πυρετού που ζωντανεύει. Εάν εκθέτετε το σώμα σας στον ήλιο περισσότερο από ένα συγκεκριμένο όριο, τότε μπορεί να έχετε πυρετό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε υγρούς χώρους η αιτία αυτή είναι ο πρώτος ένοχος για την πρόκληση πυρετού. Είναι μια από τις αιτίες που δεν μπορούν να παραμεληθούν.

Οι άνθρωποι πρέπει να βγουν για δουλειά ανεξάρτητα από τον καιρό. Και κατά τους καλοκαιρινούς χρόνους, αυτή η συγκεκριμένη αιτία είναι ο λόγος πίσω από την εμφάνιση πυρετού. Κάποιος πρέπει να φροντίζει σωστά και να διατηρεί το σώμα του ενυδατωμένο επίσης. Δεδομένου ότι η αφυδάτωση μπορεί να κάνει την κατάστασή σας ακόμα χειρότερη.

10. Άλλες αιτίες:

Υπάρχουν ορισμένοι χρόνοι όταν η αιτία του πυρετού δεν μπορεί να προσδιοριστεί συγκεκριμένα. Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο, καθώς οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν τι προκάλεσε τον πυρετό. Εάν ένας ασθενής έχει θερμοκρασία σώματος μεγαλύτερη από 100F, ας πούμε αν κάποιος έχει θερμοκρασία σώματος 101F και ο γιατρός δεν είναι σε θέση να καταλάβει τη σωστή αιτία για τον πυρετό, τότε ένας τέτοιος πυρετός πρέπει να διαγνωστεί ως πυρετός άγνωστου γένεση ή προέλευση.

Δείτε περισσότερα: Τι προκαλεί το έκζεμα

Συμπτώματα του πυρετού:

Στην περίπτωση σημείων και συμπτωμάτων ενός πυρετού, υπάρχουν πολλά που είναι προφανή ότι αυτό θα βοηθήσει ένα άτομο να πάρει τη θεραπεία απαραίτητη για να βοηθήσει στην προστασία τους από πολύ τρομερό πυρετό, μερικά από αυτά τα συμπτώματα και σημάδια πυρετού είναι.

1. Απώλεια Ενέργειας:

Κανονικά, οποιαδήποτε ασθένεια, όπως κρύο και πυρετό, σας αποστραγγίζει όλη την ενέργεια που έχετε. Ακόμα και με μια καλή ανάπαυση θα αισθανθείτε ακόμα πολύ αδύναμη για να σηκωθείτε και να προχωρήσετε με την καθημερινή σας εργασία. Αυτή η αδυναμία μπορεί να εκτιμηθεί σε δύο έννοιες, η μία είναι ότι χρειάζεστε την απαραίτητη τροφή που είναι βιταμίνες και μέταλλα που το σώμα σας δεν παίρνει και το δεύτερο είναι ότι παίρνετε πυρετό πιθανότατα ιικό πυρετό. Επομένως επισκεφθείτε το γιατρό για μια γενική εξέταση και να πάρετε τα απαραίτητα φάρμακα που το σώμα πρέπει να λειτουργήσει και να καταπολεμήσει τον πυρετό αποτελεσματικά.

2. Σημεία θερμοκρασίας:

Ένα άλλο σύμπτωμα πυρετού είναι οι ριζικές κορυφές της θερμοκρασίας. Η κανονική θερμοκρασία ενός μέσου ατόμου είναι 99,8 βαθμούς Κελσίου και η θερμοκρασία ενός ατόμου που πάσχει από πυρετό είναι πάνω από εκατό βαθμούς αλλά όχι περισσότερο από εκατό και δύο βαθμούς Κελσίου, δηλαδή το φυσιολογικό εύρος που διατηρεί κανονικό πυρετό, αλλά ένα ο ιικός πυρετός συνήθως υπερβαίνει τους 104 βαθμούς Κελσίου. Οι αιχμές της θερμοκρασίας του ιού πυρετού προκαλούν ανησυχία επειδή δεν έχουν όριο στην αύξηση τους. Πάνω από 106 μοίρες είναι πανικό όριο για το σώμα, σε αυτό το σημείο είστε στα πρόθυρα της υπερθέρμανσης που σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί θάνατο.

Δείτε περισσότερα: Λιποτροπικά συμπτώματα της νόσου του ήπατος

3. Πονοκέφαλοι:

Οι πονοκέφαλοι είναι επίσης σύμπτωμα πυρετού. Αυτά γενικά προκαλούνται όταν υπάρχει πολύ μεγάλη προσπάθεια σε σχέση με τον εγκέφαλο. Η υπερέκταση οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας που με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν πυρετό. Οι πονοκέφαλοι είναι ένα πρωταρχικό σύμπτωμα πυρετού και οι άνθρωποι είναι γενικά πιο επιρρεπείς σε πονοκεφάλους εξαιτίας της πίεσης του εγκεφάλου και του σώματος. Εάν παρατηρήσετε να ελέγξετε έναν πυρετό, βάζουμε το χέρι μας στο κεφάλι μας για να εκτιμήσουμε την ένταση της θερμότητας του σώματός μας, αυτό οφείλεται στην έντονη θερμότητα που αρχίζουμε να έχουμε πονοκεφάλους. Αυτοί οι πονοκέφαλοι δεν είναι πτητικός πόνος, επιπλέον είναι μια συνεχής πνοή που συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Υπερβολική εφίδρωση:

Ένα από τα πιο ορατά συμπτώματα πυρετού είναι η υπερβολική εφίδρωση. Εάν ιδρώνετε πέρα ​​από το όριο, τότε μπορείτε εύκολα να πείτε ότι πάσχετε από πυρετό και είναι καιρός για φαρμακευτική αγωγή και καλή ξεκούραση.

5. Τίναξη:

Αυτό είναι ένα ακόμη κοινό σύμπτωμα πυρετού. Εάν έχετε υψηλό πυρετό τότε το σύμπτωμα της ρίγος είναι αρκετά κοινό. Εάν η ρίγος δεν σταματήσει, τότε πρέπει να έχετε μια ασθενή νευρική κατάσταση και θα πρέπει να νοσηλευτείτε για ένα ειδικό έλεγχο.

6. Μυϊκοί άγγλοι:

Ένα άλλο σύνηθες σύμπτωμα του πυρετού είναι οι μυϊκοί πόνοι. Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει μυϊκούς πόνους κατά τη διάρκεια του πυρετού που τους έχουν οδηγήσει στην πρόσληψη κάποιου επιπλέον φαρμάκου, όπως παυσίπονο για τη μείωση του αφόρητου πόνου στους μύες.

7. Αφυδάτωση:

Εάν έχετε πυρετό, τότε το σώμα σας θα αφυδατωθεί. Είναι καιρός να αρχίσετε να καταναλώνετε λίγα γαλόνια νερού. Το να πίνετε πολύ νερό σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα και επίσης να βοηθήσετε στη λήξη του πυρετού. Η αφυδάτωση είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του πυρετού.

8. Περιστασιακή αδυναμία:

Αίσθημα αδυναμίας χωρίς συγκεκριμένο λόγο; Φυσικά, υπάρχει ένας λόγος και μπορεί να είναι ένας πυρετός. Εάν αισθάνεστε συχνά εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι ο ιός πυρετού μπορεί να επηρεάζει τα κύτταρα σας και να μην αφήνει την ενέργεια να τροφοδοτείται σε κάθε άκρο και μυ. Αυτό θα οδηγήσει επίσης σε μυϊκούς πόνους (που συζητήθηκαν νωρίτερα) και τυχαία συναισθήματα αποδυνάμωσης.

9. Ερεθισμός:

Ο πυρετός μπορεί να επηρεάσει το μυαλό επίσης και έτσι τη διάθεση. Ο ερεθισμός είναι αρκετά συχνός κατά τη διάρκεια του πυρετού. Κάποιος θα αισθάνεται αρκετά ερεθισμένος εάν επηρεαστεί από τον ιό του πυρετού. Θα σχετίζεται επίσης με τυχαίες αλλαγές της διάθεσης.

10. Ψευδαισθήσεις:

Σχεδόν όλοι θα το γνωρίζουν αυτό. Τα παιδιά έχουν ένα αφελές μυαλό και καρδιά και αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα πυρετού για τα παιδιά. Κάποιος θα νιώθει εξαιρετικά άρρωστος και θα πάρει τυχαία όραμα για πράγματα που δεν έχουν κανένα νόημα ή δεν υπάρχουν καν. Αυτά είναι μόνο ψευδαισθήσεις και θα πάει μακριά με το χρόνο.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα χοληστερόλης

Όπως προαναφέρθηκε, ο πυρετός είναι μια κοινή ασθένεια που αντιμετωπίζει μια φορά ο καθένας στη ζωή του, αλλά ο πυρετός δεν είναι πάντα όπως φυσιολογικός και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο όπως η γρίπη των χοίρων και ο δάγκειος πυρετός. Γνωρίζοντας τα συμπτώματα και τα σημάδια του, μπορούμε να το ελέγξουμε σε πρώιμο στάδιο και να οδηγήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

Leave A Comment

6 + 3 =