Διάσημα πανηγύρια Pondicherry Στυλ στη ζωή

Μια αστική ζούγκλα σκυροδέματος κατά μήκος των νότιων ακτών της Ινδίας, η οποία κάποτε ήταν πιθανότατα ένα ανθηρό ρωμαϊκό εμπορικό κέντρο ή ίσως μια γαλλική κατοικημένη περιοχή, είναι τώρα ένα κέντρο τουριστικής έλξης. Ναι μιλάμε για Pondicherry ή Puducherry. Εκτός από την προσέλκυση τουριστών στις εξωτικές παραλίες και το ονειρικό τοπίο, το Pondicherry είναι διάσημο για τους εκλεκτούς ναούς του, τους βοτανικούς κήπους και τα φαγητά του. Ένα μείγμα ινδικών και γαλλικών αισθάνεται επικρατεί στον αέρα καθιστώντας το ιδανικό σημείο για διακοπές αναψυχής.

pondicherry festivals

Δημοφιλή φεστιβάλ στο Pondicherry:

Το κύριο αξιοθέατο του Pondicherry είναι τα φημισμένα φεστιβάλ του.

1. Φεστιβάλ Pongal:

Ένα από τα κυριότερα φεστιβάλ που γιορτάζεται εδώ είναι το "Pongal festival". Είναι ευρέως διαδεδομένη για περίπου τρεις έως τέσσερις ημέρες σε όλες τις νότιες περιοχές όσον αφορά τη συγκομιδή και την πώλησή της. Στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου κάποια στιγμή μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα, αυτό το φεστιβάλ ανθίζει σε πλήρη μορφή. Ονομάστηκε μετά από ένα πιάτο βρασμένο ρύζι με γάλα και jiggery αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει επίσης τη σήμανση του χειμερινού ηλιοστάτη. Ο θεός του ήλιου λατρεύεται και δείχνει ευγνωμοσύνη για την τεράστια του

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ Andaman And Nicobar Island

Βοήθεια στις συγκομιδές. Την πρώτη μέρα, το Pongal Bhogi, γιορτάζει το τέλος όλων των παλιών, καθώς οι άνθρωποι χτίζουν μια πυρκαγιά και τελειώνουν με τα παλιά τους αντικείμενα και περιμένουν με ανυπομονησία τους νέους που υπόσχεται η συγκομιδή. Η δεύτερη μέρα που είναι γνωστή ως το perum pongal γιορτάζει το μαγείρεμα του ποντικιού με το νέο ρύζι της συγκομιδής. Η νέα γεύση. Τα νέα πρόθυμα πρόσωπα περιμένουν το δοχείο βρασμού, το πότισμα στα στόματα - ίσως η πιο σημαντική από τις ημέρες. Η τρίτη και τελευταία μέρα, η οποία είναι το ματούμπαγκαλ, περιβάλλει γύρω από το χάρισμα των ζώων για τις δύσκολες μέρες τους στον αγρό. Την τέταρτη μέρα περνάει η πονγκ κανανού, ενώ οι οικογένειες συναντιούνται και χαιρετίζουν ο ένας τον άλλον. Όλα αυτά σε όλα τα τετραήμερα φεστιβάλ αγκαλιάζονται από όλους τους νότιους.

Διάσημα πανηγύρια Pondicherry Στυλ στη ζωή

2. Φεστιβάλ Masi Magam:

Αμέσως μετά τον Ιανουάριο έρχεται ο Φεβρουάριος και μαζί με το φεστιβάλ Masi Magam. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος ενός θρησκευτικού φεστιβάλ που απεικονίζει τον ενθουσιασμό και τις πεποιθήσεις των ντόπιων καθώς λούζουν τους

θεότητες θεών σε κοντινή λίμνη, ποτάμι ή θάλασσα. Σε αυτήν την ευτυχισμένη μέρα όλα τα είδωλα από τους διάφορους ναούς φεύγουν στην ύπαιθρο κοντά σε κάποιο υδατικό σώμα όπου λούζονται. Όντας μια θρησκευτική πόλη, οι ντόπιοι δείχνουν τη θεϊκή τους εκτίμηση στα αντίστοιχα είδωλά τους. Ενώ οι μεγάλες πομπές πηγαίνουν προς τα πίσω μαζί με τις θεότητες τους οι άνθρωποι που συνοδεύονται από έναν μαζικό αριθμό επισκεπτών ταξιδεύουν και φθίνουν όλη την ημέρα. Αυτή η μέρα γεμάτη φεστιβάλ κλείνει τη μέρα της μαζί με την πορεία επιστροφής στους αντίστοιχους ναούς.

Δείτε περισσότερα: Διάσημο Φεστιβάλ του Δελχί

3. Puthandu:

Τον Απρίλιο έρχεται το Puthandu ή το Ταμίλ. Αυτή η ευκαιρία γιορτάζεται κυρίως στα μέσα Απριλίου, για να είμαστε ακριβείς. Κάνοντας την όμορφη τους ενδυμασίες τους ανθρώπους γιορτάζουν αυτή τη μέρα χαιρετώντας ο ένας τον άλλο puthandu vazthukal που σημαίνει ευτυχισμένο το νέο έτος στο Ταμίλ όρους. Όπως κάθε άλλος εορτασμός για το Νέο Έτος, ακολουθούν οι άνθρωποι που διακοσμούν τα σπίτια τους με τις μητέρες και τις γιαγιάδες που δαπανούν το σημαντικό ρόλο τους στο πάτωμα της κουζίνας και όπως ακριβώς και κάθε άλλο νέο έτος τελειώνει σε μια μέρα.

Διάσημα πανηγύρια Pondicherry Στυλ στη ζωή

Τον Μάιο, είναι η ώρα για το φεστιβάλ αυτοκινήτων ναλλιανού. Μια παλιά παράδοση όπου η διάσημη θεότητα Thirukameswar Kokilambal τραβιέται χειροκίνητα σε ένα άρμα από τους θιασώτες στις τοπικές περιοχές ακολουθούμενη από μια μαζική πομπή άλλων αφοσίων. Στη συνέχεια έρχεται η μέρα μεταφοράς του Puducherry De Jure, η οποία γιορτάζεται τον Αύγουστο ως φεστιβάλ ανεξαρτησίας.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ που γιορτάζονται στο Τζαμού και το Κασμίρ

Το Pondicherry είναι ένας τόπος που περιβάλλεται από εορτασμούς και τους ζωηρούς φανταστικούς ντόπιους που αγκαλιάζουν όλα αυτά με την καρδιά τους. Εκτός από αυτά τα κύρια φεστιβάλ υπάρχουν ορισμένα φεστιβάλ όπως η μέρα της Βαστίλης, το φεστιβάλ αυτοκινήτων Veerampattinam, το Fete de Puducherry, το γαλλικό φεστιβάλ τροφίμων μέχρι τον Δεκέμβριο, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος του φετινού φεστιβάλ με το φεστιβάλ ψώνια.

Με τα αμέτρητα φεστιβάλ και τη μαγευτική γραφική ομορφιά του, το Pondicherry είναι ένας χώρος που αξίζει να εξερευνήσετε.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3.

Leave A Comment

28 + = 38