Τεχνικές Διαλογισμού Patriji | Στυλ στη ζωή

Ο Brahmarshi Patriji διέδωσε τη δύναμη του διαλογισμού στους ανθρώπους από την πρώιμη ζωή του. Ο στόχος του ήταν να προωθήσει την πνευματικότητα και τον διαλογισμό σε όλους και γι 'αυτό έχει κάνει πολλή έρευνα και σκληρή δουλειά. Η προσέγγισή του είναι επιστημονική και κοσμική και έχει γράψει πάνω από 70 βιβλία και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, εξερευνώντας και διδάσκει. Το Patriji δημιουργεί πάνω από 15000 κέντρο διαλογισμού πυραμίδας σε όλο τον κόσμο με 100 μεγάλες πυραμίδες, το μεγαλύτερο από το οποίο βρίσκεται στη Μπανγκαλόρ και μπορεί να φιλοξενήσει 5000 άτομα σε αυτό.

Εδώ είναι οι καλύτερες τεχνικές διαλογισμού Patriji:

1. Αναπαναστάτης Διαλογισμός:

patriji meditation

Η βασική πρακτική του Patriji είναι ο Διαλογισμός της Πυραμίδας Αναπαναστών. Η 'Ana' σημαίνει 'εισπνοή', 'Apana' σημαίνει 'εκπνοή' και 'Sati' σημαίνει 'να είσαι ένας με'. Έτσι, η λέξη Anapanasati σημαίνει να επικεντρωθείτε στην αναπνοή και να γνωρίζετε. Δεν χρειάζεστε μάντρα για να ψάλλετε, θεότητα λατρείας ή οποιαδήποτε μορφή πρακτικής γιόγκα.

Δείτε περισσότερα: Zen διαλογισμός για τους αρχαρίους

2. Πώς να εξασκηθείτε στον διαλογισμό του Αναπανασίτη?

Τεχνικές Διαλογισμού Patriji | Στυλ στη ζωή

  1. Οποτεδήποτε είναι κατάλληλο για διαλογισμό. Απλά πρέπει να είστε τακτικοί
  2. Η στάση σας πρέπει να είναι άνετη και η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι χαλαρή αλλά ευθεία. Τα χέρια πρέπει να παγιδεύονται, τα πόδια να διασχίζουν και να κλείνουν τα μάτια.
  3. Πρέπει να εστιάσετε και να μην αφήσετε τις σκέψεις να αναλάβουν
  4. Εισπνεύστε και εκπλύνετε απαλά. Πρέπει να παρακολουθείτε διαρκώς την αναπνοή σας για να το κάνετε αυτό. αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.
  5. Το μυαλό σας πρέπει να ακολουθήσει την αναπνοή σας.
  6. Θα πρέπει να διαλογίζεστε καθημερινά και να διαλογίζεστε ανάλογα με την ηλικία σας. Αν είστε ηλικίας 30 ετών θα πρέπει να εξασκηθείτε για 30 λεπτά, τα 40χρονα να ασκούν για 40 λεπτά.

Οφέλη:

3. Ασθενείς θεραπεύονται:

Τεχνικές Διαλογισμού Patriji | Στυλ στη ζωή

Ο διαλογισμός εισάγει φρέσκο ​​οξυγόνο στη ροή του αίματός μας και κάνει την καρδιά μας να αντλεί φρέσκο ​​αίμα. Με μια τακτική πρακτική του διαλογισμού του Anapanasati μπορείτε να θεραπεύεστε από πολλές ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία, η υπέρταση κλπ. Οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες οφείλονται στον τρόπο ζωής μας όταν έχουμε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες, και τα λοιπα.

4. Ευτυχία:

Τεχνικές Διαλογισμού Patriji | Στυλ στη ζωή

Καθώς ασκείτε αυτό το διαλογισμό, με την εισπνοή οξυγόνου θα απελευθερώσετε σεροτονίνη που μας δίνει μια αίσθηση ευτυχίας και ευεξίας. Καθώς αρχίζετε να διαλογίζεστε τακτικά, θα δείτε ότι είστε πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, με την ικανότητα να δουλεύετε καλύτερα με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε περισσότερα: Τι είναι ο διαλογισμός του Βιπάσσανα

5. Βελτίωση των Συναισθηματικών Ομολογιών:

Τεχνικές Διαλογισμού Patriji | Στυλ στη ζωή

Ο διαλογισμός σας βοηθά να βελτιώσετε τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους στους οποίους είστε συνδεδεμένοι και με τους οποίους αλληλεπιδράτε συνεχώς. Είτε είστε γονείς, παιδιά, σύζυγοι, συναδέλφους, φίλοι, θα τους δεις να λαμβάνουν από εσάς μια θετική ατμόσφαιρα που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τον δεσμό σας και να εργαστείτε τα πράγματα προς το καλύτερο.

6. Παραίτηση Bad συνήθειες:

Τεχνικές Διαλογισμού Patriji | Στυλ στη ζωή

Υπάρχουν μερικές κακές συνήθειες και εθισμοί που οι άνθρωποι παίρνουν να απολαύσουν. Οι συνήθειες όπως το κάπνισμα, το υπερβολικό φαγητό, το πόσιμο και ο υπερβολικός ύπνος, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη στην υγεία σας. Αυτές οι συνήθειες έχουν μειωθεί μόλις αρχίσετε να διαλογίζεστε με κανονικό τρόπο. Ο διαλογισμός σάς βοηθά να ξεπεράσετε τις αδυναμίες σας και μας αφήνει να επικεντρωθούμε ώστε να είμαστε πιο παραγωγικοί.

7. Γρήγορη λήψη αποφάσεων:

Τεχνικές Διαλογισμού Patriji | Στυλ στη ζωή

Καθώς διαλογίζετε τη σκέψη σας είναι πολύ πιο σαφής και εσείς εστιάζετε πολύ περισσότερο. Έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε καλύτερες και ταχύτερες αποφάσεις. Το μυαλό σας είναι πολύ πιο επίγνωση και λαμβάνετε διαφορετικές προοπτικές για να αντιμετωπίζετε διαφορετικές περιστάσεις. Αυτό είναι και πάλι ένας ακόμη λόγος για το πώς εξοικονομείτε τον εαυτό σας από τις επιπλοκές και δημιουργείτε καλύτερες σχέσεις.

Δείτε περισσότερα: Τεχνική υπερβατικού διαλογισμού

8. Αποτελεσματικότερη και ταχύτερη στην εργασία:

Τεχνικές Διαλογισμού Patriji | Στυλ στη ζωή

Ο τακτικός διαλογισμός σας βοηθά να γίνετε πιο αποτελεσματικοί σε ό, τι κάνετε στην καθημερινή σας ζωή. Μπορείτε να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες και να εκπληρώσετε τις δεσμεύσεις σας. Νιώθεις πιο ενεργητικός παρά ληθαργικός και προτιμάς να ασχολείσαι με την εργασία αντί να σπαταλάς χρόνο. Παίρνετε εστίαση και συγκέντρωση στη ζωή. Είστε σε θέση να διαχειριστείτε τις περιστάσεις καλύτερα καθώς ο εγκέφαλός σας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από ό, τι συνήθως.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 & 8.

Leave A Comment

38 + = 40