Πώς να μεταχειριστείτε τα σπυράκια στη γλώσσα; | Στυλ στη ζωή

Τα σπυράκια στη γλώσσα ή στην ακμή στη γλώσσα προκαλούνται μερικές φορές από την αντίδραση ορισμένων ειδών διατροφής ή την κατάποση τοξικών χημικών ουσιών ή άλλων αλλεργιών. Μπορεί να υπάρχουν σπυράκια γλώσσας, τα οποία μπορεί να είναι πολύ οδυνηρά. Ένα άτομο έχει δυσκολία να μασήσει τρόφιμα και επίσης να τα καταπιεί. Αυτό συχνά γίνεται κόκκινο και πρησμένο και μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό.

Εμφανίζεται το ερώτημα, τι προκαλεί σπυράκια στη γλώσσα σας; Οι μικρές μολύνσεις δεν είναι πολύ ασυνήθιστες, ωστόσο, φλεγμονή ή οδυνηρές προσκρούσεις στη γλώσσα προκαλούνται από τραυματισμό, δάγκωμα ή αντίδραση σε τρόφιμα. Οι τραυματικές πληγές είναι μια άλλη μορφή οδυνηρών προσκρουσιών που σχηματίζονται στο εσωτερικό του στόματος και προκαλούνται από ανεπάρκειες των βιταμινών, πικάντικη τροφή, κ.λπ..

Αυτές οι προσκρούσεις είναι επίσης γνωστές ως TLP (Μεταβατική γλωσσική παλλιτίτιδα). Αυτά προκαλούνται από την τοπική αντίδραση στο τραύμα, όπως γρατζουνιές, δάγκωμα και απόξεση. Άλλες αιτίες μπορεί να είναι η αλλεργική αντίδραση στα τρόφιμα ή οι ανεπάρκειες. Άλλες αιτίες για ιογενείς λοιμώξεις, STD, καρκίνους, καρκίνο του στόματος και άλλες από του στόματος λοιμώξεις και ασθένειες.Παραλία, κακή στοματική υγιεινή, φραγμένο δέρμα στη γλώσσα προκαλεί το πρήξιμο και τις προσκρούσεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο και ισχύει και για την οδοντιατρική υγιεινή. Εάν ήδη αντιμετωπίζετε πόνο ή δυσφορία με αυτά τα σπυράκια, μπορείτε να ρωτήσετε πώς να ξεφορτωθείτε τα σπυράκια στη γλώσσα γρήγορα; Η αναζήτησή σας τελειώνει εδώ. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα αποτελεσματικά φάρμακα για να απαλλαγούμε από αυτές τις οδυνηρές προσκρούσεις.

σπυράκια on tongue

Πώς να μεταχειριστείτε τα σπυράκια στη γλώσσα:

Ακολούθως υπάρχουν μερικές θεραπείες για τα σπυράκια στη γλώσσα.

1. Min Washing Leaves:

μέντα leaves 1

Αυτό είναι πολύ καλό για τη θεραπεία σπυράκια στη γλώσσα που είναι πολύ οδυνηρή.

 1. Τα φύλλα μέντας μπορούν να συνθλιβιστούν και στη συνέχεια μπορεί να εξαφανιστούν και να φυλαχτούν χωρίς να το καταπιούν. (Αυτό δεν είναι επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης, αλλά αυτό θα πρέπει να διατηρείται πάνω από το πρήξιμο που καλύπτει τις οδυνηρές προσκρούσεις.)
 2. Αυτό πρέπει να διατηρηθεί για περίπου 15 λεπτά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύο παγωμένο νερό για αυτό.

Αυτό ανακουφίζει τον πόνο, αλλά αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία αυτών.

2. Χυμός κουρκούμης:

Κουρκούμη and Honey

Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κουζίνα. Σχεδόν όλα τα είδη πιάτων σε αυτή τη χώρα γίνονται με κουρκούμη ως εκ τούτου. αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο συστατικό στο νοικοκυριό μας. Αυτό είναι επίσης πολύ φυσικό. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα αυτού εξαρτάται από την ποιότητα της σκόνης. Αυτό θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας για καλύτερη αποτελεσματικότητα.

 • Κάντε μια πάστα με κουρκούμη.
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε στην οδυνηρή περιοχή. Αυτό δεν πρέπει να απορροφηθεί.
 • Προσπαθήστε να το κρατήσετε για περίπου 15 λεπτά χωρίς να καταπιείτε νερό.
 • Ξεπλύνετε με νερό.

Είναι μια από τις τέλειες θεραπείες της κουρκούμης για πάπια στη γλώσσα.

Δείτε περισσότερα: Σπυράκια στο αυτί

3. Κουρκούμη και σόδα ψησίματος:

ψησίματος soda 854

Και τα δύο αυτά συστατικά μπορεί να είναι χρήσιμα.

 1. Ανακατέψτε ½ κουταλάκι κουταλάκι κουταλάκι τουρμουριού και σόδα ψησίματος και στη συνέχεια μετατρέπεται σε πάστα με νερό.
 2. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην διόγκωση μέσα στο στόμα με την ίδια διαδικασία όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.
 3. Αφήστε το για 15 λεπτά πριν το ξέπλυμα.

Μην τρώτε και μην πίνετε τίποτα για τα επόμενα λίγα λεπτά. Είναι μια καλή θεραπεία για τα σπυράκια στη γλώσσα.

4. Χυμός Αλόης Βέρα:

Πως to Use Aloe Vera for Acne33

Ξεπλύνετε το στόμα σας με χυμό αλόης βέρα, που περιέχει αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αυτό είναι επίσης στυπτικό και επομένως μπορεί να βοηθήσει στην απαλότητα του πρηξίματος. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά καλό και επίσης μειώνει τον πόνο σε λίγα λεπτά.

 1. Εκχυλίστε τη γέλη του φυτού του χυμού μέσα.
 2. Βάλτε το στο πρήξιμο ή το φλεγμονώδες μέρος του στόματός σας.
 3. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά.
 4. Ξεπλύνετε με νερό.

Δεν συνιστάται να λαμβάνεται το φαγητό ή μετά από τουλάχιστον 20 λεπτά μετά από αυτό. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για τα σπυράκια στη γλώσσα.

5. Κουρκούμη και μέλι:

Μέλι 6

Αυτό ισχύει για εκείνους τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει η γεύση του κουρκούμη με σόδα ή μόνο κουρκούμη. Το μέλι περιέχει επίσης αντιμυκητιακές ιδιότητες και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να καταπιεί και πρέπει να διατηρείται πάνω από το χτύπημα.

 • Ανακατέψτε το κουρκούμη με το μέλι.
 • Εφαρμόστε το πάνω από το χτύπημα.
 • Αφήστε το για περίπου 6 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με νερό.

Ωστόσο, συνιστάται να μην πίνετε νερό για άλλα 20 λεπτά μετά από αυτό.

Δείτε περισσότερα: Πώς να απαλλαγείτε από ακμή στο στήθος

6. Πιπέρι Cayenne:

Κόκκινο πιπέρι

Αυτό είναι παρόν σε πολλές καταπραϋντικές καραμέλες. Αυτό έχει καταπραϋντικές ιδιότητες λόγω της αισθητικής παρουσίας καψαϊκίνης. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από την περιοχή ερυθρότητας για να διευκολύνει τα νεύρα. Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου αμέσως και στη συνέχεια ένα άτομο μπορεί να ανακουφιστεί.

 • Εφαρμόστε πιπέρι καγιέν πάνω στο χτύπημα.
 • Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αυτό θα κάνει τα νεύρα να χαλαρώσουν.
 • Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με μέλι. Το μέλι μπορεί να δράσει με τις μικροβιακές του ιδιότητες.

7. Φασκόμηλο φύλλα:

ΣΟΦΌΣ

 1. Κάνετε μια πάστα μετά το βρασμό αυτά τα φύλλα για λίγα λεπτά.
 2. Εφαρμόστε αυτό στο χτύπημα και αυτό μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει το πρήξιμο.
 3. Τίποτα δεν πρέπει να καταναλωθεί ή να καταποθεί για περίπου 20 λεπτά μετά από αυτό.

Αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο για τα σπυράκια στη γλώσσα.

Αυτά τα σπυράκια ή τα χτυπήματα δεν απειλούν με κανέναν τρόπο, αλλά μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να τον κρατήσετε υπό έλεγχο. Δοκιμάστε το γαργάλημα με θαλασσινό νερό, πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένα, μια καλή υγιεινή από του στόματος είναι εξαιρετικά σημαντική και λαμβάνετε συμπληρώματα για να αντισταθμίσετε τον αντίκτυπο αυτών των σπυριών. Αποφύγετε τα λιπαρά, όξινα και αλλεργικά τρόφιμα. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να πιείτε ένα παγάκι για προσωρινή ανακούφιση, καθώς τείνει να μουλιάσει τον πόνο. Τέλος, όσο πιο δελεαστικό μπορεί να είναι, μην ξεχνάτε αυτά τα σπυράκια με κάθε κόστος. ενδέχεται να διακινδυνεύσετε την εξάπλωση βακτηρίων στο στόμα σας.

Μείνετε ευτυχισμένοι και υγιείς!

Δείτε περισσότερα: Σπυράκια στα χείλη

Πηγή εικόνας: Απόθεμα κλείστρου 1.

Leave A Comment

23 − 21 =