Στοματικά έλκη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας πρέπει να φροντίσετε την οδοντική σας υγεία και να διατηρήσετε μια καλή στοματική υγιεινή, καθώς θα μπορούσε επίσης να είναι ενοχλητική εάν δεν διατηρήσετε την οδοντιατρική σας υγεία και καταλήξετε να γίνετε θύμα των στοματικών ελκών κατά την εγκυμοσύνη. Για να περιορίσετε τα έλκη στο στόμα πρέπει να αρχίσετε να διατηρείτε μια καλή στοματική υγεία. Στην πραγματικότητα τα έλκη στο στόμα μπορούν να οριστούν επιστημονικά ως μια κατάσταση την οποία μπορείτε να δείτε σε οποιοδήποτε άτομο και δεν είναι μεταδοτική. Εμφανίζονται σαν ανοικτές πληγές στο στόμα σας και εμφανίζονται ως ένα λευκό ή κίτρινο σημείο που καλύπτεται από κόκκινο χρώμα.

στόμα ulcers during pregnancy

Είναι πραγματικά οδυνηρή και πονάει περισσότερο ενώ τρώτε ή πίνετε ή ακόμα και ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας.Οι αιτίες του έλκους στο στόμα ενώ είστε έγκυος δεν είναι ακόμα γνωστοί όμως κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων το σώμα σας φαίνεται να περνάει από πολλές αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν σε κάποια προβλήματα καθώς το σώμα σας χρειάζεται να προσαρμοστεί και να είναι συμβατό με αυτά. Η πιο συνηθισμένη αλλαγή είναι οι ορμονικές αλλαγές ή ακόμη και η χρήση των τιράντες ή όταν κάνετε την οδοντιατρική περίθαλψη, αυτές μπορούν επίσης να είναι οι αιτίες του έλκους του στόματος καθώς το σώμα και το στόμα σας εξακολουθούν να προσαρμόζονται στις αλλαγές αυτές. Αλλά πώς να εντοπίσετε το έλκος στο στόμα?

Δείτε περισσότερα: Το έλκος του στομάχου είναι έγκυος

Εδώ είναι μερικές μεταξύ πολλών από τα δειχθέντα συμπτώματα του στοματικού έλκους:

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι η εμφάνιση της έκρηξης μιας πληγής στο στόμα σας πίσω από σχετικά σημεία όπως τα μάγουλα, τη γλώσσα ή ακόμα και τα χείλη σας. Αλλά μερικά από τα άλλα σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν

 • Δυσκολία στην κατανάλωση φαγητού ή στην ομιλία
 • Πυρετός
 • Λήθαργος
 • Ερεθισμός και ερεθισμός στο δέρμα
 • Αίσθηση καύσου της περιοχής της γλώσσας και του στόματος
 • Και χειρότερα αν όλα τα κακά αναπνέουν και οσμή

Υπάρχουν επίσης πολλοί διαφορετικοί τύποι έλκους στο στόμα με βάση την έκταση της εμφάνισης.

Ωστόσο, υπάρχουν κυρίως 2 τύποι του στόματος Ulcers:

1. Μικρό έλκος, 2. Κύριο έλκος

Μικρό έλκος:

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι έλκους στο στόμα, το τραύμα έχει διάμετρο περίπου 2 - 8 mm και στα σύνορα. Οι περιοχές που επηρεάζονται από αυτό το είδος, αν το δάπεδο του στόματος και τα περιγράμματα της γλώσσας δεν χρειάζονται εξωτερική θεραπεία και πηγαίνετε μακριά σε 10-12 ημέρες.

Δείτε περισσότερα: Επιληψία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κύριο έλκος:

Μπορούν να οριστούν ως υπο-τύπος ελάσσων ελκών, καθώς είναι πολύ πιο βαθιά και μεγαλύτερα. Το τραύμα που δημιουργείται από αυτές τις πληγές έχει διάμετρο περίπου 10 mm και έχει βαθύ αντίκτυπο στην μολυσμένη περιοχή. Καθώς οι επιπτώσεις είναι πιο σοβαρές σε σύγκριση με μικρά έλκη και επομένως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να θεραπευτούν και έχουν επίσης τη δυνατότητα να αφήσουν μια ουλή.

Το έλκος στο στόμα μπορεί επίσης να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης και κάθε έλκος που είναι αποτελεσματικό για περισσότερο από 2 εβδομάδες χρειάζεται άμεση διάγνωση.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για τη θεραπεία αυτών των λοιμώξεων. Υπάρχουν ποικίλες δόσεις φαρμάκων που προτείνονται από τους οδοντιάτρους που προσφέρουν θεραπεία για το έλκος στο στόμα. Ένα έλκος στο στόμα κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει βαθμολογία θεραπείας για αυτό.

Ωστόσο, για επιπλέον προσοχή, δεν πρέπει ποτέ να προσπαθείτε να παίρνετε φάρμακα χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας. Μεταξύ των φυσικών τρόπων αντιμετώπισης των ελκών είναι:-

 • Πίνετε αρκετό νερό ώστε να βοηθά στην πέψη και σας επιτρέπει επίσης να κρυώσει
 • Η πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού θα σας βοηθούσε να έχετε χαλαρωτικό μυαλό και θα αποδυνάμωσε επίσης τη διάθεσή σας, η οποία με τη σειρά σας θα σας χαλάσει και θα ισορροπήσει τις αλλαγές σας
 • Λαμβάνοντας ένα καλό νυχτερινό υπνάκο είναι επίσης πολύ σημαντικό για εσάς και το μωρό σας.
 • Οι γαργάρες με αλάτι δύο φορές την ημέρα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν πολύ .
 • Μετά από μια υγιεινή διατροφή είναι επίσης απαραίτητη .

Δείτε περισσότερα: Τράχηλος όταν είναι έγκυος

Λοιπόν τώρα ελπίζουμε ότι καταλαβαίνετε να πάρετε έλκος στο στόμα ενώ η έγκυος δεν είναι καθόλου μια μεγάλη κρίση και μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκετά καλά εάν αρχίσετε να παρακολουθείτε μια υγιή ρουτίνα και να διατηρείτε την οδοντιατρική σας υγεία.

Leave A Comment

+ 28 = 29