Λιπαρά συμπτώματα και αιτίες του ήπατος – αλκοολούχα και μη αλκοολούχα

Το λιπώδες ήπαρ είναι μια κατάσταση όπου το ήπαρ έχει διευρυνθεί σε μέγεθος λόγω διαφόρων παραγόντων. Ένα μεγεθυσμένο ήπαρ μπορεί να σας δώσει πόνο να σας κάνει να κερδίσετε βάρος δραστικά και να σας κάνει να νιώσετε εξαιρετικά λήθαργος. Συνήθως οι άνθρωποι που υποφέρουν με μεγεθυσμένο ήπαρ είτε είναι μερικές σε ένα αλκοολούχο ποτό είτε έχουν γενετικό πρόβλημα ή το σημαντικότερο έχουν προβλήματα στο συκώτι από τη γέννηση.

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι που πάντα υποφέρουν από λιπώδες ήπαρ, με αυτό το πρόβλημα δεν είναι όλα τα τρόφιμα κατάλληλα, η κατανάλωση αλκοόλ θα προκαλέσει απλώς το συκώτι σας και το χειρότερο είναι ότι το λιπώδες συκώτι μπορεί να κατασταλεί επιτρέποντάς σας να χάσετε βάρος και κέρδη κάποια ενέργεια με τη βοήθεια ορισμένων οικιακών και ιατρικών φαρμάκων, αλλά στο τέλος της ημέρας, ακόμη και η παραμικρή παραμέληση μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη του ήπατος και να σας δώσει όλο και περισσότερη ενόχληση καθώς περνούν τα χρόνια. Αυτό το πρόβλημα χωρίς τη σωστή εποπτεία είναι εδώ για να μείνει.

λιπαρός liver symptoms and causes

Λιπαρά συμπτώματα και αιτίες του ήπατος:

Σήμερα σε αυτό το άρθρο, θα πούμε για το τι προκαλεί το λιπώδες ήπαρ και τα συμπτώματα που είναι χρήσιμα γνωστά σε αυτή τη διαταραχή

Αιτίες του λιπαρού ήπατος:

Παρακάτω δίνονται κάποιες αλκοολικές και μη αλκοολικές αιτίες λιπώδους ήπατος που μπορεί να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή, μερικές από αυτές τις αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν.

Αλκοολικά αίτια:

  • Βαρύ πόσιμο

Αλλεργικές αιτίες:

  • Ευσαρκία
  • Γαστρικά προβλήματα
  • Υπερβολικό λίπος
  • Ηπατικά κύτταρα
  • Υψηλή λιπαρά διατροφή
  • Γενεσιολογία
  • Ταχεία απώλεια βάρους
  • Παρενέργειες για τα ναρκωτικά
  • Επιβλαβείς στεροειδή

Ας συζητήσουμε αναλυτικά μία αιτία για το λιπώδες ήπαρ λεπτομερώς και προσπαθήστε να απομακρύνεστε από αυτή την ασθένεια.

1. Αλκοόλ:

λιπαρός liver causes - alcohol

Οποιαδήποτε κατανάλωση αλκοόλ είναι η κύρια αιτία του λιπώδους ήπατος. Πηγαίνει μέσω του στομάχου στην ουροδόχο κύστη, επομένως πρέπει να περάσει από το συκώτι. Το ήπαρ επεξεργάζεται αυτή την αλκοόλη και εν τω μεταξύ το οξύ στο αλκοόλ που μεταφέρεται από το στομάχι χτυπά τα τοιχώματα του ήπατος προκαλώντας φλεγμονή. Αυτή η φλεγμονή αυξάνει το μέγεθος του ήπατος οδηγώντας έτσι στο λιπώδες ήπαρ.

2. Παχυσαρκία:

ευσαρκία causes of fatty liver

Η παχυσαρκία είναι μια άλλη αιτία για ένα λιπαρό ήπαρ. Το υπερβολικό βάρος προσθέτει επίσης ένα ορισμένο βάρος στα όργανα και καθώς τα όργανα πρέπει πάντοτε να έχουν ένα ειδικό βάρος, οποιοδήποτε πρόσθετο βάρος θα είναι επιζήμιο για όλα τα όργανα. Αν και το κύριο όργανο για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα οφείλεται στην παχυσαρκία είναι η καρδιά που το ήπαρ είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο του σώματός μας επηρεάζεται επίσης. Η παχυσαρκία είναι ένας δολοφόνος είναι σχεδόν κάθε και με κάθε τρόπο, από την αρτηριακή πίεση έως τις καρδιακές προσβολές η παχυσαρκία προκαλεί όλα αυτά ως εκ τούτου δεν είναι ασυνήθιστη γνώση ότι η παχυσαρκία προκαλεί λιπώδες ήπαρ.

3. Γαστρικά προβλήματα:

γαστρικός problems reasons for fatty liver

Το αέριο μπορεί να είναι ένας παράγοντας μειονότητας στην πρόκληση λιπώδους ήπατος, αλλά είναι ένας παράγοντας. Τα γαστρικά προβλήματα αυξάνουν ή συσσωρεύουν τα όξινα επίπεδα στο στομάχι σας προκαλώντας έτσι πίεση στα χαμηλότερα όργανα όπως το συκώτι. Το ήπαρ επηρεάζεται από όλες τις πλευρές και αρχίζει να γίνεται φλεγμονή. Αυτή η φλεγμονή είναι γνωστή ως λιπαρό ήπαρ. Το λιπώδες ήπαρ μπορεί να είναι δύο κατηγοριών. Μια κατηγορία θα μπορούσε να είναι ότι το ήπαρ έχει αυξηθεί σε βάρος πάνω από το απαραίτητο όριο ή το ήπαρ είναι πολύ φλεγμονή. Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι η βάση ενός φλεγμονώδους ή λιπαρού ήπατος.

4. Απόθεση υπερβολικού λίπους:

τι causes fatty liver - deposition of excess Fat

Μερικές φορές το υπερβολικό λίπος κατατίθεται στα συκώτια τα οποία δεν μπορούν να μεταβολιστούν. Αυτό είναι ένα από τα κύρια αίτια του λιπώδους ήπατος. Αυτό το λίπος μπορεί να είναι trans λίπος που μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβές για το σώμα. Δεν βοηθά το σώμα με κανέναν τρόπο, αλλά κάνει την κατάσταση του ήπατος χειρότερη. Αυτή η αιτία μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από πολλές άλλες εσωτερικές δυσλειτουργίες. Θα πρέπει πάντα να κρατάτε ένα ρολόι στη διατροφή σας και αυτό μπορεί να είναι ένα από τα αποτελέσματα εάν έχετε μια έντονη όρεξη και προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα από όσα μπορείτε να αφομοιώσετε.

5. Κύτταρα ήπατος:

τι causes a fatty liver - liver Cells

Κάποτε, το υπερβολικό λίπος αποθηκεύεται επίσης στα ηπατικά κύτταρα, κάτι που μπορεί να είναι άλλο αίτιο λιπώδους ήπατος. Σε αυτή την περίπτωση, τα ηπατικά κύτταρα είναι γενικά αδύναμα και δεν μπορούν να αντέξουν την ποσότητα λίπους που πρόκειται να επεξεργαστεί ή να μεταβολίσει. Φυσικά, αυτό τραυματίζεται και αφήνει την πλεονάζουσα κατάθεση λίπους εκεί. Πολλοί λιπώδεις ασθενείς με ήπαρ κατηγορούν τα ασθενή ηπατικά κύτταρα ως τον λόγο πίσω από το πρόβλημα του λιπώδους ήπατος. Αυτό το λίπος μπορεί να οδηγήσει περαιτέρω σε μια σειρά ασθενειών που μπορεί να προκαλέσουν στο ήπαρ πολλές ενοχλήσεις και ίσως να είναι ο λόγος για την εσωτερική διάσπαση.

6. Διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά:

λιπαρός liver causes high-fat diet

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι πιθανή αιτία λιπώδους ήπατος. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια βαριά διατροφή όλη την ημέρα που περιλαμβάνει πολλά τρόφιμα με καλές ποσότητες λίπους που δεν απαιτούνται από το σώμα. Αυτά δεν είναι καλά λίπη και σίγουρα θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρατηρήθηκε ότι η διατήρηση μιας βαριάς διατροφής ρουτίνας με υψηλές ποσότητες λίπους δεν επηρεάζει άμεσα το ήπαρ αλλά με κάποιο τρόπο καθιστά την κατάσταση του ήπατος πολύ χειρότερη. Μπορεί επίσης να επηρεάσει το ήπαρ έμμεσα επίσης.

7. Γενετική:

γενετική causes of fatty liver

Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες λιπώδους ήπατος. Μια μητέρα μπορεί να περάσει το πρόβλημα του λιπώδους ήπατος στο παιδί της με τη βοήθεια της γενετικής. Η κληρονομικότητα είναι δολοφόνος στην περίπτωση αυτή. Εάν κάποιο μέλος οποιασδήποτε οικογένειας έχει λιπώδες συκώτι, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να επηρεαστείτε επίσης από τη νόσο του λιπώδους ήπατος. Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα σενάρια υγείας για το συκώτι. Μπορεί να μην γνωρίζετε ακόμη πόσο καιρό ζείτε με λιπαρό ήπαρ.

8. Ταχεία απώλεια βάρους:

ταχύς weight loss causes of fatty liver

Η γρήγορη απώλεια βάρους είναι μια αιτία λιπαρών ηπατικών. Τα λιπαρά συμπτώματα του ήπατος μπορεί να είναι ορατά λόγω μιας αιφνίδιας και γρήγορης απώλειας βάρους. Πολλοί άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Όταν έχουν χάσει περισσότερο από αρκετή ποσότητα βάρους σε μια απίστευτη και αδικαιολόγητη χρονική περίοδο, στο μέλλον έχουν διαγνωστεί με λιπώδες ήπαρ. Η διατήρηση μιας σωστής και υγιεινής διατροφής είναι επίσης απαραίτητη σε αυτή την περίπτωση. Εάν δεν τρώτε τίποτα και σχεδιάζετε να χάσετε βάρος μέσω νηστείας τότε δεν είναι πραγματικά μια υγιεινή επιλογή.

9. Φάρμακα Παρενέργειες:

φαρμακευτική αγωγή side effects reasons for fatty liver

Μερικές φορές, ορισμένα φάρμακα μπορεί να έχουν κακή παρενέργεια, ειδικά στο συκώτι. Υπάρχουν μερικά φάρμακα που μπορεί να είναι ο λόγος για την εναπόθεση λίπους στο ήπαρ. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες αιτίες του λιπαρού ήπατος. Οι άνθρωποι κάνουν φάρμακα για να ηρεμήσουν το μυαλό τους. Πώς μπορεί κάποιος να φανταστεί ακόμη ότι αυτή η υγιεινή πρακτική μπορεί να έχει μια τέτοια ανθυγιεινή παρενέργεια.

Τα άτομα με λιπώδη ηπατικά προβλήματα συμβουλεύονται οι γιατροί να κάνουν ένα διάλειμμα από το φάρμακο προς το παρόν. Αυτή η μία από αυτές τις οδηγίες, που σίγουρα πρέπει να τηρήσουμε.

10. Επιβλαβείς στεροειδή:

επιβλαβής Steroids causes of fatty liver

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα στεροειδή δεν είναι καλά για εμάς. Ακόμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν εμμονή με στεροειδή και δεν μπορούν να σταματήσουν να το παίρνουν. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η αιτία λιπώδους ήπατος έχει κατηγορηθεί με στεροειδή με σωστή απόδειξη.

Υπάρχουν μερικά στεροειδή που μπορεί να συνταγογραφηθούν, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να βλάψουν και το συκώτι ωθώντας τα επίπεδα λίπους σε αυτό το όργανο. Αυτό προκαλεί την εναπόθεση ανεπιθύμητου λίπους στα συκώτια. Σταματήστε να παίρνετε στεροειδή αν θέλετε να σώσετε το συκώτι σας.

Τα συμπτώματα της παχιάς ηπατικής νόσου:

Υπάρχουν μερικά σημάδια λιπώδους ήπατος, μερικά από αυτά τα συμπτώματα λιπώδους ηπατικής νόσου θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε και να συνειδητοποιήσετε εάν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι στην πραγματικότητα λιπώδες συκώτι ή όχι.

1. Χαλαρή ή ληθαργική αίσθηση:

λιπαρός liver symptoms sluggish or lethargic feeling

Συνήθως το λιπώδες ήπαρ είναι υποτονικό στη φύση με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσει να σας κάνει λίγο πιο κουραστικό από ό, τι πριν. Δεν θα έχετε πλέον την ενέργεια να εκτελείτε ακόμη και μεσαίου μεγέθους επίπονες θέσεις εργασίας καθώς η προσπάθεια θα είναι πάρα πολύ για σας. Συνήθως οι μήνες παραμέλησης θα σας αφήσουν να τυλίγετε στον πόνο, καθώς το λιπώδες ήπαρ είναι μόνο επιβλαβές όταν αφήνεται να προχωρήσει με δική του συμφωνία.

Δείτε περισσότερα: Αιτίες πυρετού

2. Ναυτία:

λιπαρός liver disease symptoms nausea

Ένα υποτονικό ήπαρ μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθανθείτε λίγο κάτω από τις καιρικές συνθήκες. Η ναυτία θα σας αφήσει να αισθάνεστε άρρωστοι και εξαιρετικά ανθυγιεινοί. Η ναυτία συνήθως ακολουθείται από πυρετό και αν δεν εμετό η χολή που συγκεντρώνεται στο στομάχι σας, θα σας κάνει να νιώθετε πολύ άσχημα. Η γενική ναυτία θα σας κάνει να αισθάνεστε εξαιρετικά άρρωστοι και ανήσυχοι. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί ένα λιπώδες ήπαρ, καθώς η διάρκεια ζωής αυτού του προβλήματος καλύπτει συνήθως ένα τέντωμα τουλάχιστον δέκα ετών. Κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ετών πρέπει να διατηρείται σταθερή επαγρύπνηση στο συκώτι σας για να αποφευχθεί κάθε είδους πρόοδος. Η πρόοδος μόνο σημαίνει ότι θα υποφέρετε από τον πόνο και τις πιο προηγμένες παρενέργειες.

3. Η παχυσαρκία (ένα καλά γνωστό σύμπτωμα):

συμπτώματα of fatty liver obesity

Ένας από τους κύριους λόγους για το λιπώδες ήπαρ είναι η παχυσαρκία, όταν το σώμα σας περιέχει επιπλέον λίπος, τότε μεγάλο μέρος του λίπους συσσωρεύεται γύρω από το ήπαρ προκαλώντας μεγάλη δυσφορία για το άτομο, καθώς αυτό το αποτέλεσμα οδηγεί στο λιπώδες ήπαρ. Επομένως, η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη, καθώς όχι μόνο θα σας κρατάει κατάλληλη αλλά θα μειώσετε τον κίνδυνο αποτελεσματικά από σας που πάσχετε από λιπαρό ήπαρ. Οι παχύσαρκοι θα πρέπει πραγματικά να γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή το συκώτι τους είναι υποχρεωμένο να επηρεαστεί. Είναι προφανές. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν λίγη γνώση σχετικά με τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος μπορούν απλά να πούμε ότι η παχυσαρκία είναι ένα προφανές σύμπτωμα λιπώδους ήπατος. Και τα δύο αυτά προβλήματα λειτουργούν χέρι-χέρι μεταξύ τους και αναπληρώνουν ανάλογα.

Οι συμβουλές των γιατρών για έναν ασθενή με λιπώδη συκώτι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ως προς το τι τρώτε και πίνετε καθώς κάθε δάγκωμα που παίρνετε ή κάθε γουλιά πίνετε έχει αρνητική επίδραση στο σώμα σας.

4. Φλεγμονή του ήπατος:

σημάδια of fatty liver liver inflammation

Η ζωντανή φλεγμονή είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του λιπώδους ήπατος. Εάν υπάρχει περισσότερο από αρκετή ποσότητα λίπους στο ήπαρ τότε θα υπάρξουν υψηλές ποσότητες φλεγμονής. Αυτό είναι ένα κοινό σύμπτωμα λιπώδους ήπατος και συμβαίνει σχεδόν σε όλους.

5. Διεύρυνση του ήπατος:

λιπαρός liver symptoms liver enlargement

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το συκώτι, επισκεφτείτε έναν γιατρό. Μπορεί να πάσχετε από διόγκωση του ήπατος και αυτό δεν είναι παρά ένα λιπώδες σύμπτωμα του ήπατος. Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κανέναν και σε όλους με λιπώδη ηπατικά προβλήματα και είναι πραγματικά επιβλαβές. Εάν ένα συγκεκριμένο όργανο του σώματός σας διευρυνθεί, τότε μπορεί να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις στο υπόλοιπο σώμα.

Ένα από τα χειρότερα στοιχεία για αυτό το σύμπτωμα είναι ότι ο γιατρός δεν θα είναι σε θέση να το ανιχνεύσει κατά τη διάρκεια μιας φυσικής εξέτασης.

6. Χάνοντας την όρεξη:

συμπτώματα of fatty liver disease losing appetite

Σε πολλές περιπτώσεις, η απώλεια της όρεξης ήταν ένα κοινό σύμπτωμα λιπώδους ήπατος. Κάποιος θα χάσει την όρεξή του και δεν θα θέλει να φάει τίποτα για αρκετό καιρό. Αυτό το σύμπτωμα σχετίζεται επίσης με τυχαίους πόνους στο σώμα και άλλα θέματα όπως πονοκεφάλους κ.λπ..

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα εκζέματος

7. Απώλεια βάρους:

λιπαρός liver symptoms weight Loss

Η αιφνίδια απώλεια βάρους είναι μια αιτία. Λοιπόν, εάν είστε ανιχνευμένοι με ένα λιπαρό ήπαρ τότε η διαδικασία της απώλειας βάρους δεν θα σταματήσει μόνο. Θα χάσετε βάρος και τελικά θα έχετε βάρος σωματικού βάρους που θα είναι δύσκολο να το δείτε.

8. Σύγχυση:

λιπαρός liver symptoms confusion

Η σύγχυση είναι ένα φυσικό σύμπτωμα του λιπώδους ήπατος. Πολλοί άνθρωποι με τέτοια ηπατική πάθηση έχουν βιώσει αυτό το πρόβλημα. Ένα λιπώδες ήπαρ θα σπρώξει το μυαλό σας σε μια κατάσταση σύγχυσης.

9. Κοιλιακός πόνος:

λιπαρός liver symptoms abdominal Pain

Ένα άλλο σύνηθες σύμπτωμα λιπώδους ήπατος είναι ο αφόρητος πόνος στην κοιλιακή χώρα που αυξάνεται με το χρόνο. Καθώς η κατάστασή σας χειροτερεύει, ο πόνος επίσης γίνεται σοβαρός.

10. Προβλήματα δυσπεψίας:

λιπαρός liver symptoms indigestion problems

Αυτό είναι ένα ακόμη σύμπτωμα λιπώδους ήπατος. Η δυσπεψία συσχετίζεται συχνά με λιπώδες ήπαρ. Αυτό μπορεί να κάνει το συκώτι αδύνατο πέρα ​​από το σημείο και το άτομο δεν θα είναι σε θέση να αφομοιώσει τίποτα στερεό που λαμβάνουν.

11. Αύξηση της ποσότητας σιδήρου:

λιπαρός liver symptoms increase in the amount of iron

Μπορεί να υπάρξει μια απερίγραπτη αύξηση των αναλογιών του σιδήρου στο σώμα σας που δεν είναι φυσικό καθόλου. Το σώμα μας δεν πρέπει να περιέχει ούτε ένα bit περισσότερο από την απαιτούμενη ποσότητα εξωτερικών στοιχείων. Μια τέτοια αύξηση των ποσοτήτων σιδήρου δεν είναι τόσο επιβλαβής αλλά ποιος ξέρει.

Το λιπαρό συκώτι είναι μία από τις κύριες ασθένειες που αντιμετωπίζουν σήμερα δύο τουλάχιστον από πέντε άτομα. Το λιπαρό συκώτι δεν είναι μόνο επικίνδυνο, αλλά και αναπτυξιακό. Με την πάροδο του χρόνου, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, θα αυξηθεί διπλάσιος χρόνος αφήνοντας το τσίμπημα στον πόνο κάνοντας την αφαίρεση του ήπατος απαραίτητη. Ορισμένες από τις κύριες αιτίες της πάχυνσης του ήπατος με την πάροδο του χρόνου είναι η κατανάλωση οινοπνεύματος, η συνεχής κατανάλωση λιπαρών και ανθυγιεινών τροφών, η παχυσαρκία, η υψηλή πρόσληψη αλατιού κλπ..

Η λιπαρή ηπατική νόσο ή η στεάτωση έχει πολλές θεραπείες που έχουν εγκριθεί από τους γιατρούς παγκοσμίως. Αλλά για να βοηθήσει τη θεραπεία κάποιου είδους λιπώδους ήπατος είναι μια εξαιρετικά αργή και σταδιακή διαδικασία.

Δείτε περισσότερα: Αιτίες της ανεμοβλογιάς

Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 και 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.

Leave A Comment

9 + = 19