Χρήσεις και οφέλη από την κατανάλωση αυγών κατά την εγκυμοσύνη Στυλ στη ζωή

Σε γενικές γραμμές, όλοι γνωρίζουμε ότι τα αυγά είναι ωραία για την υγεία. Είναι ένα πακέτο ζωτικών θρεπτικών ουσιών, πλούσιο σε πρωτεΐνες, λίπη και ορισμένα σημαντικά μεταλλικά στοιχεία, τα οποία το καθιστούν σούπερ φαγητό. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν ορισμένα υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Αυγά During Pregnancy

Μερικά από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν αυγά είναι: Σελήνιο, Ψευδάργυρος, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, φώσφορος και κυρίως ο σίδηρος. Τα αυγά φορτώνονται επίσης με σύμπλεγμα βιταμινών Α, D και Β. Ενώ τα αυγά είναι πραγματικά υγιεινή επιλογή για τις περισσότερες από τις έγκυες γυναίκες, εκεί έξω, πρέπει ακόμα να είστε αρκετά προσεκτικοί στην παραλαβή των αυγών, θέλετε να φάτε.

Δείτε περισσότερα: Durian κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τρώγοντας αυγά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Αυτό το άρθρο θα ήταν πραγματική βοήθεια σε όσους χρειάζονται κάποια βοήθεια και πληροφορίες σχετικά με το εάν πρέπει να τρώνε και πότε να μην τρώνε αυγά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Διαβάστε παρακάτω για λεπτομέρειες.

Οφέλη για την υγεία και τα θρεπτικά στοιχεία για την κατανάλωση αυγών ενώ είστε έγκυος.

Πρωτεΐνη:

Τα αυγά είναι μια πολύ πλούσια πηγή πρωτεϊνών που θεωρούνται απαραίτητες κατά τους κρίσιμους μήνες της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, όταν το μωρό χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για ανάπτυξη και ανάπτυξη. Οι πρωτεΐνες είναι τα ίδια τα δομικά στοιχεία των κυττάρων του αναπτυσσόμενου μωρού σας. Έτσι, έχοντας ένα ή δύο αυγά, σε μια μέρα, ενώ περιμένετε είναι πραγματικά καλό για εσάς και το έμβρυο.

Εγκεφαλική και νευρική ανάπτυξη:

Για μια σωστή νευρική ανάπτυξη, θα πρέπει να τρώτε πολλά πλούσια σε βιταμίνες τρόφιμα και μεταλλικά στοιχεία. Δύο σημαντικές θρεπτικές ουσίες που τα πλούσια σε αυγά είναι: Χολίνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Και οι δύο συμβάλλουν στην πρόληψη της ανάπτυξης ελαττωμάτων νευρικού σωλήνα στο έμβρυο. Μπορείτε επίσης να περιμένετε το μωρό σας να έχει μια απότομη μνήμη, εάν καταναλώνετε τακτικά αυγά ενώ είστε έγκυος.

Ισορροπημένη διατροφή:

Υπό την προϋπόθεση ότι είστε πριν την εγκυμοσύνη, τα επίπεδα χοληστερόλης ελέγχονται και το λιπιδικό προφίλ, ευνοϊκό, είναι πράγματι καλό να έχετε ένα ή δύο αυγά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό εξασφαλίζει ότι καταναλώνετε μια ισορροπημένη διατροφή, υψηλή σε ενέργεια και χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών. Ωστόσο, αν τα επίπεδα της χοληστερόλης σας είναι στην υψηλότερη πλευρά, είναι καλύτερα να αποφύγετε το κρόκο αυγού.

Θερμίδες:

Θερμίδες

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όλες οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 200 και 300 θερμίδες περισσότερο από ό, τι τρώνε κατά μέσο όρο, σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της έλλειψης ενέργειας και επιτρέπει στο σώμα σας να προσαρμόζεται αποτελεσματικά στις αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις του σώματός σας. Ένα αυγό περιέχει περίπου 70 θερμίδες που είναι υγιείς για την ικανοποίηση της καθημερινής απαίτησης.

Δείτε περισσότερα: Ξηρά φρούτα για να φάει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Προφυλάξεις για την κατανάλωση αυγών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

  • Εάν επιλέγετε να τρώτε αυγά ενώ είστε έγκυος, θα πρέπει να αποφύγετε ωμά ή βρασμένα αυγά. Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά που τρώτε είναι βρασμένα και ότι τόσο το ασπράδι όσο και το κρόκο έχουν σκληρύνει. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα βακτήρια της σαλμονέλας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση, πεθαίνουν και η μητέρα σώζεται από όλη τη δυσάρεστη κατάσταση: κοιλιακό άλγος, ναυτία και χαλαρές κινήσεις.
  • Αποφύγετε το κρόκο αυγού σε περίπτωση υψηλής χοληστερόλης ή αποφύγετε τα αυγά συνολικά
  • Πρέπει να αποφύγετε τα προϊόντα που παρασκευάζονται από ωμά αυγά, όπως: σορμπέ, παγωτό, μαρέγκα, μους, μαγιονέζα κλπ..
  • Πριν αποφασίσετε να φάτε το αυγό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μόνο τα παστεριωμένα αυγά που επίσης μετά τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης και καλύτερα πριν. Αποφύγετε τα ραγισμένα ή αποχρωματισμένα αυγά. Θα μπορούσατε επίσης να εκτελέσετε τη δοκιμή float για να βεβαιωθείτε ότι τα αυγά δεν έχουν πάει άσχημα. Εάν τα αυγά επιπλέουν στο νερό, αφήστε την ιδέα να τα αγοράσετε.

Πόσα αυγά είναι εντάξει για τις έγκυες γυναίκες για φαγητό?

Οι γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης μπορούν να καταναλώσουν ένα έως δύο αυγά.

Έτσι, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το άρθρο, να έχετε μια σαφή ιδέα σε όλες αυτές τις αμφιβολίες όπως? μπορείτε να φάτε τα ωμοπλάτα όταν είστε έγκυος, μπορείτε να φάτε τηγανητά αυγά όταν είστε έγκυος. Το πράγμα είναι όσο τα αυγά που αγοράζετε είναι παστεριωμένα, έχουν σφραγίδα λιονταριού (δηλώνουν ότι είναι απαλλαγμένα από σαλμονέλα και έχουν εμβολιαστεί) και φαίνονται καλά, μπορείτε να τα φάτε σε μαγειρευμένη μορφή.

Εικόνες Πηγή: 1, 2.

Leave A Comment

− 1 = 4