Διάσημος Πολιτισμός και Φεστιβάλ της Ορίσσας | Στυλ στη ζωή

Orissa είναι μια κατάσταση ζωντάνια και χρώματα. Αυτά τονίζονται στα πολλά φεστιβάλ που εορτάζονται κάθε χρόνο από το κράτος. Αυτό το άρθρο απαριθμεί μερικά από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στην Orissa που γιορτάζονται κάθε χρόνο.

Καλύτερο Πολιτισμός και Φεστιβάλ της Ορίσα.

1. Ράθα Γιάτρα ή Φεστιβάλ Αμαξοστοιχίας:

φεστιβάλ of orissa

Το Rath Yatra είναι γνωστό ως το Φεστιβάλ Άμαξας. Έχει πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Προσελκύει προσκυνητές από όλες τις γωνιές του κόσμου. Ξεκινάει από τον μήνα Jyestha, την ημέρα της πανσέληνος. Αυτό είναι γνωστό ως Snana Yatra. Την ημέρα αυτή, τα είδωλα του Λόρδου Jagannath, Balabhadra, και Subhadra εξάγονται μαζί με το τσάκρα sudarshana. Στη συνέχεια λουζονται πάνω στο Snana Mandap, ένα σκάνδαλο, σύμφωνα με τις παραδοσιακές θρησκευτικές τελετές. Τότε λέγεται ότι έχουν αρρωστήσει με πυρετό. Ως εκ τούτου, βρίσκονται σε καραντίνα και περιορίζονται σε απομόνωση. Αυτό διαρκεί για δεκαπενθήμερο. Εδώ, υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή με τη μορφή ειδικής ιατρικής Ayurvedic που ονομάζεται ασθένεια μαζί με κάποια ειδική ιατρική υγρή διατροφή που ονομάζεται «sarapana». Αυτά τα φάρμακα τα ανατροφοδοτούν στην υγεία. Μετά από μια δεκαπενθήμερη απομόνωση, στο Ashadha shukla Dwitiya που είναι η δεύτερη ημέρα του σεληνιακού μήνα, οι τρεις θεοί ταξιδεύουν σε γιγαντιαία άμαξα για να δουν τους έξωθεντες που περιμένουν. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη του Μεγάλου Φεστιβάλ της «Ratha Yatra». Μεταξύ των πολλών τελετουργιών, το πιο σημαντικό είναι το «σκούπισμα» ή τη σκούπα των αρμάτων. Αυτό γίνεται από το Gajapati Maharaja του Puri. Η δράση γίνεται με μια χρυσή σκούπα. Η ενέργεια αυτή διακηρύσσει ότι είναι ο υπηρέτης του Κυρίου πρώτα. Μέσω αυτής της πράξης και της αξιοπρέπειας του έργου του, επιδεικνύει τον σοσιαλισμό. Τα γιγαντιαία άρματα τραβιούνται από τις μάζες που αριθμούν σε χιλιάδες ανθρώπους. Οι άνθρωποι τραβούν τα άρματα ανεξάρτητα από το φύλο, την κάστα, το θρήσκευμα και τη θρησκεία. Το κάνουν για να διακηρύξουν την καθολικότητα των θεών στην ανθρωπότητα γενικότερα. Οι θεότητες ή τα είδωλα αποστέλλονται πίσω στο Gundicha Ghara ή στο Mausi Mandir. Εκεί παραμένουν για συνολικά οκτώ ημέρες. Μετά από αυτό, λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ Bahuda Yatra ή το φεστιβάλ της άμαξας επιστροφής. Οι Λόρδοι στη συνέχεια επιστρέφουν στην αρχική τους κατοικία στο Shree Mandir.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ Νάγκλαντ

2. Καρναβάλι Sitalsasthi:

Διάσημος Πολιτισμός και Φεστιβάλ της Ορίσσας | Στυλ στη ζωή

Το Καρναβάλι Sitalsasthi της Orissa είναι ένα τοπικό φεστιβάλ που γιορτάζει το γάμο του Λόρδου Shiva με το Parvati. Γιορτάζεται σε όλους τους ναούς Shiva σε όλη την Orissa. Λαμβάνει χώρα σε jyaistha. Αυτό συμβαίνει σε shuddha panchami. Η πομπή εκτυλίσσεται τότε την ημέρα του shashti. Αυτό το φεστιβάλ σηματοδοτεί το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Γιορτάζεται εκτενώς στη δυτική Odisha.

Δείτε περισσότερα: Διάσημα πανηγύρια της Δυτικής Βεγγάλης

3. Gamha Purnima:

Διάσημος Πολιτισμός και Φεστιβάλ της Ορίσσας | Στυλ στη ζωή

Το Gamha Purnima είναι επίσης γνωστό ως Raksha Bandhan. Σε αυτό το γλέντι, οι αδελφές δένουν ένα ρακί στους καρπούς των αδελφών τους για προστασία και ως σύμβολο της αγάπης τους. Οι αγρότες σε διάφορα χωριά φαίνονται να λατρεύουν τις αγελάδες. Την ημέρα αυτή, οι Ουτάλια Brahmins κάνουν τα puja της Upakarma. Αυτή η ημέρα είναι επίσης τα γενέθλια του Λόρδου Balaram.

4. Ganesh Puja & Nuakhai:

Διάσημος Πολιτισμός και Φεστιβάλ της Ορίσσας | Στυλ στη ζωή

Ο Ganesh Chaturthi παρατηρείται σε όλη την Orissa, ειδικά σε τμήματα του δυτικού κόλπου, από τον bhadrapada Shukla chaturthi. Την επόμενη μέρα, ο Chaturthi είναι γνωστός ως Nuakhai. Την ημέρα αυτή, όλοι οι άνθρωποι στη δυτική Odisha συμμετέχουν στην κατανάλωση των νέων συγκομιδών από τα ορυζώνες. Η κρατική κυβέρνηση έχει δηλώσει αυτές τις δύο ημέρες ως διακοπές σε όλο το κράτος.

Δείτε περισσότερα: Διάσημο Φεστιβάλ του Πουντζάμπ

5. Hingula Yatra:

Διάσημος Πολιτισμός και Φεστιβάλ της Ορίσσας | Στυλ στη ζωή

Hingula Yatra είναι το φεστιβάλ που γιορτάζει τη λατρεία του «Shakti». Αυτό είναι ένα Shiva puja. Πραγματοποιείται την ημέρα της Visubha Sankranti. Η μαζική θρησκευτική κουλτούρα του ταντρισμού είναι μια υποκουλτούρα αυτού του φεστιβάλ.

Αυτά τα φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή της Orissa. Όλη η κοινωνία έρχεται μαζί για αυτά τα φεστιβάλ.

Πηγή εικόνων: 1, 2, 3, 4, 5.

Leave A Comment

40 − 32 =