Τράχηλος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Το άνοιγμα προς τη μήτρα ονομάζεται τραχήλου της μήτρας που βρίσκεται στην κορυφή του κόλπου και έχει διαφορετική θέση ανάλογα με την κατάσταση, δηλαδή εάν είστε έγκυος, έχετε ωορρηξία ή έχετε τις περιόδους σας. Επομένως, ο έλεγχος της θέσης του τράχηλου μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε αν είστε έγκυος ή όχι. Η εγκυμοσύνη φέρνει πολλά στο θηλυκό σώμα. μία από αυτές είναι η αλλαγή στον τράχηλο. Αυτές οι αλλαγές μπορούν εύκολα να δοκιμαστούν από οποιοδήποτε άτομο, αλλά πρέπει να λάβετε κατάλληλη φροντίδα για την υγιεινή για την πρόληψη λοιμώξεων. Επίσης, η αξιοπιστία αυτού του φυσικού τεστ είναι αρκετά χαμηλή.

Υπάρχουν πολλές φυσιολογικές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας όταν είναι έγκυος, καθώς και ορμονικές αλλαγές. Μία από αυτές τις σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει την αλλαγή στον τράχηλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να γνωρίζετε την αφή και την υφή του τράχηλου, ενώ δεν είστε έγκυος για να το ξεχωρίσετε όταν μείνετε έγκυος, μόνο για να ελέγξετε την εγκυμοσύνη. Έτσι, εδώ είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν στην βλέννα του τραχήλου της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας για να σας βοηθήσουν να βρείτε εάν είστε έγκυος ή όχι. Ναι, μόνο η εξέταση του τράχηλου μπορεί να σας δώσει μια δίκαιη ιδέα για το εάν είστε έγκυος ή όχι. Λοιπόν, γιατί να μην δοκιμάσετε και να ξεκαθαρίσετε όλες τις αμφιβολίες και τις σύγχυση πριν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε ή να γιορτάσετε με χαρά!

Τράχηλος της μήτρας During Early Pregnancy

Έλεγχος της θέσης του τραχήλου:

Για να ελέγξετε τη θέση του τράχηλου, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Πλύνετε το χέρι σας σωστά με σαπούνι και χλιαρό νερό, για να αποφύγετε οποιαδήποτε βακτήρια ή λοιμώξεις στην αναπαραγωγική σας οδό.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε τακτοποιήσει τα νύχια σας, ώστε να μην τραυματίσετε ή τραυματίσετε τον τράχηλο ή τον κόλπο σας, καθώς είναι πολύ μαλακά και ευαίσθητα.
  • Να είστε σε θέση να έχετε εύκολα πρόσβαση στον τράχηλο. Βάλτε σε θέση να πάρετε τον τράχηλό σας όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με οκλαδόν, κάθεται στην τουαλέτα ή βάζετε ένα από τα πόδια σας στην άκρη του μπάνιου.
  • Χρησιμοποιήστε το μακρύτερο δάχτυλό σας για να εισάγετε στον κόλπο. Εάν είναι ξηρό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιπαντικό με βάση το νερό για την εύκολη κίνηση.
  • Τοποθετήστε μερικές εκατοστά μέχρι να νιώσετε τον τράχηλό σας. Ο τράχηλος θα αισθάνεται μαλακός όπως τα χείλη, αν έχει λάβει χώρα η ωορρηξία και θα αισθανθεί σαν την άκρη του τριαντάφυλλου αν δεν είστε έγκυος.

Δείτε περισσότερα: Στομαχικό έλκος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αξιοπιστία της δοκιμής - Πόσο μπορείτε να εξαρτάσετε από αυτήν:

Για να διαπιστώσετε αν είστε έγκυος ή όχι, αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, καθώς χρησιμοποιείτε τη θέση και την υφή του τραχήλου της μήτρας που μπορεί να διαφέρουν λόγω άλλου λόγου. Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος από μόνη της δεν είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να καθορίσετε αν είστε έγκυος ή όχι, οπότε περιμένετε μέχρι να πάρετε μια τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι. Επίσης άλλη επιλογή είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να επιβεβαιώσετε ότι η εγκυμοσύνη του αίματος επιβεβαιώνεται εάν είστε έγκυος. Δεδομένου ότι η θέση του τραχήλου μπορεί να αυξηθεί εξαιτίας και άλλων παραγόντων, έτσι δεν είναι αξιόπιστη και θα πρέπει να την επιβεβαιώσετε με άλλα μέσα για να βεβαιωθείτε ότι είστε έγκυος.

Για πολλές από τις γυναίκες, ο τράχηλος της θέσης είναι σημαντικός καθοριστικός παράγοντας για να γνωρίζει το τμήμα του κύκλου που υφίσταται.

Θέση του τραχήλου κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας:

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, ο τράχηλος θα γίνει μαλακός και θα τοποθετηθεί υψηλότερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορεί να νιώθει υγρό και ανοιχτό. Μετά την ολοκλήρωση της ωορρηξίας, ο τράχηλος κλείνει, ξαναγυρίζει στο σώμα και μετά αισθάνεται σταθερός και ξηρός. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να καθοριστεί εάν μια γυναίκα ωοθυλακώνει ή όχι.

Δείτε περισσότερα: Εγκυμοσύνη με επιληψία

Τράχημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Η αυχενική θέση μπορεί να καθορίσει αν έχετε συλλάβει ή όχι. Αυτό δεν είναι 100% αληθές, καθώς τα σφάλματα υπάρχουν πάντα επειδή το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό και οι αλλαγές που γίνονται επίσης ποικίλλουν από γυναίκες σε γυναίκες. Η θέση του τραχήλου της μήτρας στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να αλλάξει αλλά όχι απαραίτητα την ίδια στιγμή σε κάθε γυναίκα. Κάποιοι μπορεί να βιώσουν αυτές τις αλλαγές σωστά όταν συλλάβουν, αλλά άλλοι μπορεί να μην το δουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κοινή ή γενική αλλαγή στη θέση του τραχήλου της μήτρας κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη είναι απλώς η αύξηση του τράχηλου της μήτρας και γίνεται πιο μαλακή σε σύγκριση με όταν δεν είστε έγκυος. Ως εκ τούτου, η θέση του τραχήλου της μήτρας έγκαιρη εγκυμοσύνη δεν είναι αξιόπιστος δείκτης ότι είστε έγκυος και συνεπώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως το μόνο μέσο για να διαπιστώσετε εάν είστε έγκυος ή όχι. Μια από τις αιτίες της αποτυχίας της αύξησης του τραχήλου της μήτρας κατά τη διάρκεια της πρώιμης εγκυμοσύνης μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί στην εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο τράχηλος γεμίζει με εκκρίσεις και με τη βοήθεια αυτών των εκκρίσεων βλέννα συν, δηλαδή σχηματίζεται ένα προστατευτικό φράγμα. Είναι γενικά σε κλειστή θέση μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

Δεδομένου ότι η ποσότητα του αίματος στην περιοχή της πυέλου και ο τράχηλος αυξάνεται λόγω του αυξανόμενου επιπέδου οιστρογόνου ως το σώμα σας, ο τράχηλος γίνεται πρησμένος και γίνεται επιπροσθέτως μαλακός.

Ποιότητα της βλέννας του τραχήλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Η ποιότητα της βλέννας αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οι αλλαγές αυτές ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Δεν μπορεί να μοιάζει με λευκό αν δεν είστε έγκυος. Αντίθετα θα είναι παχύ, καθαρό και κακό. Ο κόλπος δεν θα είναι τόσο ολισθηρός όπως ήταν πριν από την εγκυμοσύνη και η βλέννα θα μετατραπεί επίσης σε βλεννώδη βύσμα. Η διακύμανση μεταξύ των γυναικών στην βλέννα μπορεί να παρατηρηθεί με σαφήνεια, καθώς σε μερικούς θα είναι παχιά και κολλώδης όπως είναι κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, ενώ σε άλλες μπορεί να είναι υδαρή και ελαφρύτερη. Αυτές είναι περαιτέρω αλλαγές που περιλαμβάνουν την κολπική απόρριψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε περισσότερα: Στοματικά έλκη κατά την εγκυμοσύνη

Έτσι, αυτές είναι οι αλλαγές που παρατηρούνται στον τράχηλο μιας γυναίκας και στην αυχενική βλέννα ενώ είναι έγκυος. Η σωστή γνώση του τράχηλου της μήτρας και της θέσης και της υφής του είναι καλό που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα την εγκυμοσύνη σας και να φροντίσετε καλά τον εαυτό σας όσο έχετε συλλάβει.

Leave A Comment

72 − 66 =