Πώς να αντιμετωπίσετε πιτυρίδα με αλάτι; | Στυλ στη ζωή

Πώς μπορεί το αλάτι να θεραπεύει πιτυρίδα; Ναι, το αλάτι παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Αυτή τη στιγμή, η πιτυρίδα γίνεται ένα ενοχλητικό πρόβλημα. Λόγω της πιτυρίδας δεν μπορεί κανείς να φορέσει σκούρα χρώματα φορέματα για να αποφύγει να αισθάνεται άβολα και ενοχλητικά. Η πιτυρίδα δεν είναι παρά μια αποβολή νεκρών κυττάρων του δέρματος από το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής και το μοναδικό από τα πιο συχνά προβλήματα, καθώς μερικώς του πληθυσμού υποφέρει από αυτό.

θεραπεία-πιτυρίδα-με-αλάτι

Δύο τύποι πιτυρίδας είναι εκεί, υγροί και ξηροί. Η ξηρή πιτυρίδα συμβαίνει στους ανθρώπους από κανονικό έως ξηρό τριχωτό της κεφαλής ενώ εμφανίζεται λιπαρή πιτυρίαση στους ανθρώπους που έχουν ένα ελαιούχο τριχωτό.

Αιτία της πιτυρίδας:

 • Ορμονική ανησυχία
 • Ανθυγιεινή διατροφή
 • Χρησιμοποιώντας διαφορετικά καλλυντικά προϊόντα
 • Μολυσμένο τριχωτό της κεφαλής
 • Δεν καθαρίζετε πλήρως το τριχωτό της κεφαλής
 • Στρες και ένταση

Δείτε περισσότερα: Πώς να χρησιμοποιήσετε σόδα ψησίματος για θεραπεία πιτυρίδα

Η σημασία του αλατιού για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας:

άλας for dandruff

 • Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας είναι η χρήση μασάζ αλατιού. Μοναδικά μασάζ αλατιού μπορούν επίσης να ληφθούν για την απομάκρυνση της πιτυρίδας από την τρίχα με την οποία το άλας φτάνει στις ρίζες των μαλλιών συν το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό βοηθά στην ευκολότερη εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής και έτσι δίνεται μια πιο καθαρή αίσθηση.
 • Το αλάτι είναι χρήσιμο για να απορροφήσει το πλεόνασμα πετρελαίου, ξεμπλοκάρισμα των ωοθυλακίων που έχουν συσσωρευτεί από το σμήγμα καθώς και το κουάρκ των προϊόντων για τη μείωση της φλεγμονής που συνδέεται με την πιτυρίαση μαζί με την ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Αλάτι διαβρέχει ολόκληρη την υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής σας που ωφελεί τον μύκητα να αναπτυχθεί. Μια φορά μυκητιακή ανάπτυξη είναι αποκλειστική, δεν θα δοκιμάσετε από πιτυρίδα.
 • Η χονδροειδής φύση των κρυστάλλων αλατιού βοηθάει στην εξάλειψη του λεπτού δέρματος νωρίτερα από ό, τι χρησιμοποιείτε το σαμπουάν σας για πιτυρίδα. Η εφαρμογή του κοινού αλατιού για την πιτυρίδα είναι ανώτερη από την απαλλαγή από την κνησμώδη αίσθηση της κεφαλής που συνδέεται με την πιτυρίδα συν τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
 • Το μασάζ με αλάτι βοηθά στην απομάκρυνση των σημερινών νιφάδων στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον αντιμετωπίζει την αμηχανία σας. Αυτό είναι ένας απλός και φθηνός τρόπος αντιμετώπισης νιφάδων πιτυρίδας.
 • Το αλάτι απορροφά επίσης το πλεόνασμα πετρελαίου, το οποίο εμποδίζει τα μαλλιά σας να δεχθούν λιπαρά μαζί με αυτόν τον τρόπο η πιτυρίδα δεν θα προσκολληθεί στο τριχωτό της κεφαλής.

Δείτε περισσότερα: Σπόροι σπανάκι για την πιτυρίδα μαλλιών

Καλύτερες μέθοδοι Αντιμετώπιση της πιτυρίδας με αλάτι:

1. DIY Αλάτι Θεραπεία:

Για αυτό, πρέπει να συνδυάσετε μια κουταλιά αλάτι με μια χούφτα σαμπουάν. Στη συνέχεια, μασάζ απαλά σε σφαιρική κίνηση στο κρανίο σας. Πλύνετε επιμελώς και ακολουθήστε με κανονικό σαμπουάν και κοντίσιονερ.

2. Χρήση αλατιού Epsom:

Μαλακά μασάζ μερικές κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom πάνω από το στεγνό, αλλιώς υγρό τριχωτό της κεφαλής σας για 2-3 λεπτά. Τα κοκκία αλατιού θα απολέσουν αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το κεφάλι σας και θα σας βοηθήσουν να φροντίσουν για την πιτυρίδα. Στη συνέχεια, σαμπουάν αμέσως μετά το μασάζ σας. Στην κατάσταση, έχετε ένα σαμπουάν πιτυρίδας. αφήστε το να συναρμολογηθεί στο τριχωτό της κεφαλής σας σχεδιασμένο για 30 - 60 δευτερόλεπτα νωρίτερα από το ξέπλυμα.

θάλασσα-αλάτι-για-πιτυρίδα

3. Κανονικό θαλασσινό αλάτι:

Πάρτε μερικά αλάτι στο τραπέζι σε αναδευτήρα αλάτι και ντους στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτή τη στιγμή βρέξτε τα δάχτυλά σας και ρυθμίστε το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, διαφορετικά μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον να τρίψει το τριχωτό της κεφαλής. Μείνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για 10 έως 15 λεπτά για να απομακρυνθούν πλήρως τα νεκρά νιφάδες του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής σας. Μετά το μασάζ, μπορείτε αυτή τη στιγμή να κολυμπήσετε τα μαλλιά σας με ένα κανονικό σαμπουάν ή άλλο σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Επί του παρόντος, στεγνώστε τα μαλλιά σας από μια καθαρή πετσέτα, επιπλέον θα δείτε τη διαφορά αμέσως.

Δείτε περισσότερα: Henna για πιτυρίδα μαλλιών

4. Κατανάλωση με νερό:

Μια πρόσθετη μέθοδος για τη χρήση του αλατιού για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας είναι η λήψη του συχνά με άφθονο καθαρό νερό. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι υποβάλλονται σε πιτυρίδα, μαζί με διάφορες άλλες δυσκολίες είναι καθώς είναι αφυδατωμένες. Ως εκ τούτου, για να ενυδατώσετε ξανά το σώμα σας, πίνετε νερό προσθέτοντας αλάτι σε αυτό με την πρόθεση να παραμείνει το νερό στο σώμα σας αρκετό για να εκτελέσει το έργο του.

5. Θερμάνετε το αλάτι:

Βράστε 3 κουταλιές της σούπας αλάτι στο νερό. Μετά την ψύξη σε κανονική θερμοκρασία, πλύνετε το τριχωτό της κεφαλής σας και τρίψτε για 5 έως 8 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε τα μαλλιά σας μέσω του κανονικού σαμπουάν που εφαρμόζετε.

Leave A Comment

2 + 6 =