Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ημερομηνίες για τους διαβητικούς; | Στυλ στη ζωή

Ένας διαβητικός ασθενής δεσμεύεται να έχει πόθους για τη ζάχαρη. Δεδομένου ότι ο διαβήτης είναι μια διαταραχή που συνεπάγεται αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο σώμα, πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες. Οι διαβητικοί πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση ζάχαρης υπό την άμεση μορφή όπως η λευκή ζάχαρη, τα γλυκά, τα καραμέλες και τα επιδόρπια με ζάχαρη και ούτω καθεξής. Ωστόσο, οι γιατροί τους επιτρέπουν να αντικαταστήσουν αυτά τα είδη διατροφής με εκείνα τα φρούτα που είναι φυσικά γλυκά όπως σταφίδες, μέλι και άλλα. Οι ημερομηνίες είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση δεδομένου ότι έχει μια σειρά από οφέλη. Αυτό το άρθρο ασχολείται με την περιγραφή των ημερομηνιών, τη θρεπτική τους αξία, τους μύθους για τις ημερομηνίες, τα οφέλη για τους διαβητικούς και τους τρόπους κατανάλωσης ημερομηνιών.

ημερομηνίες για διαβητικούς

Περιγραφή:

Ημερομηνίες είναι οι καρποί που βαρύνουν την ημερομηνία φοίνικες που προέρχονται από τον Περσικό Κόλπο. Είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φρούτο που μπορεί να φέρει καιρικά άκρα. Είναι ένας μικρός σαρκώδης καρπός, όπου στον πολφό περιβάλλεται ένας μόνο σπόρος, Υψηλά θρεπτικός, αυτός ο καρπός είναι επίσης ένα υγιές υποκατάστατο για σνακ, λευκή ζάχαρη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά, ειδικά για τους διαβητικούς.

Δείτε περισσότερα: Κανέλα Για τον διαβήτη

Διατροφική αξία ημερομηνιών:

Η φρουκτόζη και η γλυκόζη είναι οι κύριες πηγές ζάχαρης που υπάρχουν σε αφθονία. Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες ημερομηνίες ανέρχεται περίπου σε 415 θερμίδες, 110 υδατάνθρακες και περίπου 95 γραμμάρια ζάχαρης. Παρέχει σχεδόν 287kcal ενέργειας. Η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη περιλαμβάνει τουλάχιστον 29% φρουκτόζη και τουλάχιστον 41% γλυκόζη.

Μύθος για τις ημερομηνίες:

Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους είναι ότι οι διαβητικοί πρέπει να αποθαρρύνουν ακόμη και τα φυσικά γλυκά και τα φρούτα όπως τις ημερομηνίες και τις σταφίδες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Αυτό δεν είναι αλήθεια, οι διαβητικοί μπορούν να απολαύσουν τις ημερομηνίες αν και πρέπει να είναι προσεκτικοί και να κρατούν μια καρτέλα στο τμήμα.

Δείτε περισσότερα: Νερό καρύδας στον διαβήτη

Πώς είναι οι ημερομηνίες ωφέλιμες για τους διαβητικούς?

1. Οι ημερομηνίες περιλαμβάνουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που πληρούν τις απαιτήσεις ενός ατόμου που πάσχει από διαβήτη. Είναι μια από τις πιο υγιεινές εναλλακτικές για τη φυσική ζάχαρη που απαγορεύεται για έναν διαβητικό.

2. Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι πολύ χαμηλός: Ο διαβητικός δεσμεύεται να καταναλώνει μόνο τα τρόφιμα που έχουν πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη έτσι ώστε να διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου. Διαφέρει από 35,5 έως 49,7 σε ημερομηνίες που χαρακτηρίζουν αυτή ως ένταξη στο καθεστώς διατροφής του διαβητικού.

3. Παρουσία υδατανθράκων: Οι υδατάνθρακες είναι πηγή στιγμιαίας ενέργειας καθώς είναι γεμάτες φρουκτόζη και γλυκόζη. Κάθε 100 γραμμάρια ημερομηνιών περιέχει περίπου 75 γραμμάρια υδατανθράκων, οπότε όταν τα άτομα με διαβήτη αισθάνονται χαμηλά πρέπει να κρατούν ένα πακέτο ημερομηνιών πρακτικό, ώστε να ενεργοποιούν τους εαυτούς τους.

4. Οι ημερομηνίες δεν διαταράσσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και κάνουν το άτομο να αισθάνεται πλήρες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Δείτε περισσότερα: Είναι καλό για τους διαβητικούς ασθενείς

Τρόποι κατανάλωσης ημερομηνιών:

Οι διαβητικοί πρέπει να προτιμούν τα φρέσκα φρούτα μέχρι την ξηρή και συμπυκνωμένη μορφή. Η ποσότητα των ημερομηνιών πρέπει να ενσωματωθεί κατά τρόπον ώστε η ημερήσια δόση να μην υπερβαίνει τα 15 γραμμάρια υδατανθράκων και 60 θερμίδες. Οι ημερομηνίες μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους συνδυασμούς που είναι εξαιρετικοί για έναν διαβητικό ασθενή.

1. 3 έως 4 ημερομηνίες που λαμβάνονται με 150 ml γάλακτος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος παροχής ενέργειας στο σώμα.
2. Ένας άλλος υγιής συνδυασμός θα ήταν ψιλοκομμένος ημερομηνίες με μισό φλιτζάνι γιαούρτι.
3. Ψάχνετε για ένα βραδινό σνακ, στη συνέχεια, πάρτε μια μικρή γροθιά ξηρών καρπών όπως τα φιστίκια και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με περίπου 2 έως 3 ημερομηνίες (ψιλοκομμένες). Αυτό θα διασφαλίσει ότι το στομάχι σας είναι γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα σοβαρά διαβητικό άτομο πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό πριν το ενσωματώσει στη δίαιτά του.

Οι ημερομηνίες είναι ένα υγιές υποκατάστατο της συνθετικής ζάχαρης, καθώς αποτελεί φυσική πηγή ζάχαρης. Ωστόσο, ένα άτομο που πάσχει από διαβήτη θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεται έναν γιατρό πριν να συμπεριλάβει ημερομηνίες στη διατροφή τους.

Πηγή εικόνας: Shutterstock

Leave A Comment

+ 74 = 84