Γιόγκα Πασχιμοτανασάνα – Πώς να κάνετε τα βήματα και τα οφέλη της Στυλ στη ζωή

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι παππούδες και οι παππούδες μας ζούσαν πιο υγιεινές και μακρύτερες; Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι, όπως:

  • Υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
  • Καθαρος ΑΕΡΑΣ.
  • Φυσικά συμπληρώματα.
  • Ολιστικός τρόπος ζωής.
  • Θετική σκέψη.
  • Φυσική και απλή διαβίωση.
  • Αρκετός ύπνος.
  • Αρκετή διασκέδαση.
  • Λιγότερο ένταση και ανησυχίες.
  • Ασκηση.

Ναι, η τελευταία, άσκηση και δεν έπρεπε να αντλούν σίδηρο ή να κερδίζουν πόνο για το ίδιο. Η αρχαία τέχνη και η επιστήμη της γιόγκα βοήθησαν τους παππούδες μας να μένουν υγιείς και να ταιριάζουν. Το ίδιο ισχύει και σήμερα από εκατομμύρια σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πασχιμοτανασάνα Γιόγκα (Καθίσματα προς τα εμπρός):

paschimottanasana

Εάν λοιπόν πιστεύετε επίσης σε φυσικούς τρόπους και όχι στα φασόλια που αντλούν σίδηρο, θα σας ζητούσαμε να διαβάσετε και να μάθετε περισσότερα για τη γιόγκα και τα διάφορα πλεονεκτήματα. Σήμερα θα θέλαμε να μιλήσουμε περισσότερο για την Πασχιμοτανασάνα, έναν από τους κλάδους της γιόγκα. είναι επίσης γνωστό ως Έντονη ραχιαία τάνυση. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να διαβάσετε και να είστε καλά ενημερωμένοι για την ίδια γιόγκα paschimottanasana (κάθισμα προς τα εμπρός).

Ο Πασχιμοτανασάνα σημαίνει κυριολεκτικά έντονο τμήμα της δύσης. Είναι επίσης γνωστή ως καθισμένη προς τα εμπρός κάμψη θέτουν. Η στάση φαίνεται απλή είναι λίγο δύσκολο να εκτελεστεί. Η ασάνα επικεντρώνεται στην σπονδυλική στήλη του σώματος. Τα περαιτέρω οφέλη από αυτό το asana αναφέρεται παρακάτω.

Δείτε περισσότερα: Ο ύπνος Vishnu Pose

Πώς να κάνετε Paschimottanasana Γιόγκα Βήματα, οφέλη, τροποποιήσεις και προφυλάξεις:

Γιόγκα Πασχιμοτανασάνα - Πώς να κάνετε τα βήματα και τα οφέλη της Στυλ στη ζωή

Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει τι είναι paschimottanasana, πώς να κάνετε τα βήματα, τα οφέλη, προφυλάξεις και τροποποιήσεις μαζί με συμβουλές για αρχάριους.

Βήματα:

1.Αυτό το asana πρέπει να γίνει ξεκινώντας με μια στάση του προσωπικού ή dandasana. Εδώ είναι τα βήματα για dandasana

Dandasana:

ένα. Ξεκινήστε καθισμένος στο έδαφος με τα πόδια σας επεκταμένα προς τα εμπρός. Φτάνοντας πίσω σας, προσπαθήστε να τραβήξετε τη σάρκα μακριά από τα καθισμένα οστά σας. Αυτό θα βοηθούσε τα οστά που κάθονται να πιέζουν σταθερά στο έδαφος.

σι. Ξεκουραστείτε σταθερά τις παλάμες σας εκτός από τους γοφούς σας και καθίστε σε όρθια θέση. Τώρα λυγίστε τα πόδια σας. Οι μηροί πρέπει να είναι σταθεροποιημένοι και τονισμένοι και τα πόδια πρέπει να τυλίγονται το ένα προς το άλλο, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζει τη μέση γραμμή.

ντο. Τώρα συνειδητοποιήστε το πυελικό δάπεδο, τραβήξτε την κάτω κοιλιά σας, επιμηκύνετε το λαιμό σας και πιέζετε το πηγούνι σας.

ρε. Τώρα η εστίαση πρέπει να είναι στη σπονδυλική στήλη σας πρέπει να είναι σε φυσική μορφή. Εάν κάνατε κάθισμα σε έναν τοίχο, μπορείτε να νιώσετε ένα κοίλωμα πίσω από την κάτω πλάτη και το λαιμό σας. Αυτό σημαίνει ότι η σπονδυλική σας στήλη είναι φυσικά ευθυγραμμισμένη.

2. Από την dandasana, εισπνεύστε και φτάστε στα δάχτυλά σας στον ουρανό, για να επιμηκύνετε τα πλευρικά σώματα.

3. Όταν εκπνέετε, τραβήξτε τις εσωτερικές σας οσφύσεις στη λεκάνη, εξασφαλίζοντας ότι ο κορμός παραμένει μακρύς.

4. Τώρα σκύβετε προς τα εμπρός - μην κάμπτεστε στη μέση, αλλά στην άρθρωση του ισχίου σας. Τεντώστε τον ουρανό σας από το πίσω μέρος της λεκάνης σας.

5. Σε αυτή τη στάση, αν τα χέρια σας ακουμπάνε τα δάχτυλα των ποδιών, τραβήξτε τα έξω τα πόδια σας με τα χέρια σας.

6. Αν δεν καταφέρετε να αγγίξετε τα δάκτυλα των ποδιών, κρατήστε τα χέρια σας στις γροθιές σας.

7. Παραμείνετε σε αυτή τη στάση για μερικές αναπνοές, εξασφαλίζοντας την εμβάθυνση της θέσης με κάθε αναπνοή. Διατηρήστε το βλέμμα σας στα πόδια σας και κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη μακριά.

8. Για κάθε εισπνοή, σηκώστε τον κορμό σας και τον επιμηκύνετε. Με κάθε εκπνοή, απελευθερώστε τον κορμό σας στην πρόσθια κάμψη. Με την τακτική άσκηση μπορεί να είστε επίσης σε θέση να φτάσετε τα χέρια σας έξω από τα πόδια σας.

9. Παραμείνετε στη θέση αυτή για τουλάχιστον 1-3 λεπτά και επιστρέψτε στη dandasana.

Δείτε περισσότερα: Πώς να κάνετε τα ψάρια

Οφέλη από τη γιόγκα Paschimottanasana (Καθισμένος προς τα εμπρός Bend Pose):

Φυσικά οφέλη:

1. Αυτή η ασάνα είναι γνωστό ότι διεγείρει όργανα του σώματος, όπως το συκώτι, τα νεφρά, τη μήτρα και τις ωοθήκες, και βοηθά στη λειτουργικότητά τους τέλεια.
2. Βελτιώνει την όρεξη, την πέψη, θεραπεύει ασθένειες και ελέγχει επίσης την παχυσαρκία.
3. Η σπονδυλική στήλη, οι ώμοι και τα hamstrings τεντώνονται με την εκτέλεση αυτής της ασάνας.
4. Η ασάνα λέγεται ότι ηρεμεί τον εγκέφαλο, πράγμα που βοηθά στην ανακούφιση της ήπιας κατάθλιψης και του στρες.

Θεραπευτικά οφέλη:

1. Η ασάνα θεωρείται ότι πιάνει τους ανθρώπους που αισθάνονται άγχος και πόνο στο κεφάλι. Είναι επίσης γνωστή η μείωση της κόπωσης και του στρες.
2. Είναι επίσης ωφέλιμο για άτομα που έχουν προβλήματα όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αϋπνία, ιγμορίτιδα και στειρότητα.
3. Οι γυναίκες με εμμηνορρυσιακές ταλαιπωρίες μπορούν επίσης να ωφεληθούν από την εκτέλεση αυτής της ασμάνας.

Δείτε περισσότερα: Τα οφέλη του Tadasana

Τροποποιήσεις για τη γιόγκα Paschimottanasana (κάθισμα προς τα εμπρός):

Μια παραλλαγή σε αυτό το asana είναι urdhva mukha paschimottanasana ή ανάποδα έντονη τέντωμα της δυτικής θέσης. Αυτό μπορεί να γίνει με τα ακόλουθα απλά βήματα:

1. Ξεκινήστε ξαπλωμένος στην πλάτη σας. Εκπνεύστε και λυγίστε τα γόνατά σας στον κορμό σας.
2. Κατά την εισπνοή, επεκτείνετε τα τακούνια σας προς την οροφή.
3. Κατά την εκπνοή, φέρτε τα πόδια σας προς το πάτωμα που τους στέκεται πάνω από το κεφάλι σας.
4. Καθώς το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι δεν ανυψώνετε το πίσω μέρος της λεκάνης σας από το πάτωμα.

paschimottanasana 456

Είναι προτιμότερο να καθίσετε σε μια διπλωμένη κουβέρτα για να κάνετε αυτή τη στάση, καθώς κάνει αυτό το asana είναι δύσκολο. Η επίτευξη μιας πλήρους κλίσης προς τα εμπρός κατά την πρώτη προσπάθεια δεν είναι εύκολη.
Για μια πιο έντονη εκδοχή της θέσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μπλοκ μπροστά στα πόδια σας, να τα χρησιμοποιήσετε ως επέκταση των ποδιών σας.

Προφυλάξεις για τη γιόγκα Paschimottanasana (Καθίσματα προς τα εμπρός):

Το asana δεν είναι κατάλληλο για άτομα με τις ακόλουθες συνθήκες:

1. Κάτω τραυματισμοί στην πλάτη (ωστόσο μπορούν να εκτελεστούν με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή)
2. Ασθμα
3. Διάρροια

Γιόγκα Πασχιμοτανασάνα - Πώς να κάνετε τα βήματα και τα οφέλη της Στυλ στη ζωή

Συμβουλές για αρχάριους:

1. Οι αρχάριοι δεν πρέπει να εξαναγκάζονται σε μια στροφή προς τα εμπρός, ενώ κάνουν αυτό το asana. Αν αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια αυτής της ασάνης, πρέπει να επιστρέψετε αμέσως στην αρχική θέση.
2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παγίδα γύρω από τα πόδια σας, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ανοιχτές λαβές για να αγγίξετε τα δάχτυλα έμμεσα.

Προπαρασκευαστικές και επακόλουθες θέσεις:

Τα προπαρασκευαστικά θέτει για την πασχιμοτάνασανα είναι τα: balasana, uttanasana και janu sirsasana.

Ας μάθουμε τώρα λεπτομερώς όλα σχετικά με τις προπαρασκευαστικές θέσεις της πασχιμοτάνασας και τα οφέλη της πασχιμοτανασάνας. Αυτή η στάση είναι στη θέση καθισμάτων και ο Ardha paschimottanasana θα πρέπει να ακολουθείται τουλάχιστον περίπου 5 φορές πριν κάνετε τα paschimottanasana βήματα. Η στάση Vajrasana Yoga πρέπει επίσης να ασκηθεί πριν γίνει αυτό. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την στάση του Vajrasana με το μύλο άλεσης για περίπου 5 φορές προτού ξεκινήσετε με το paschimottanasana.

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα στάση και έχει πολλά οφέλη. Σ 'αυτό το κάνετε και πάλι μια στροφή προς τα εμπρός. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καθίσετε με τη σπονδυλική σας στήλη ευθεία και στη συνέχεια να απλώσετε τα πόδια σας μπροστά σας. Όταν τελειώσετε, απλώς τραβήξτε τα χέρια σας και στη συνέχεια κολλήστε μαζί μαζί δεξιά παράλληλα με το πρόσωπό σας. Τώρα γυρίστε σιγά-σιγά αυτό το κούμπωμα ακριβώς όπως συμβαίνει σε ένα μύλο άλεσης και αυτό είναι το πώς ασκείστε τη στάση του σώματος. Ο Ardha Padma Bandhasana και η Ugrasana (άγρια ​​στάση) είναι δύο από τα επόμενα στάδια της πασχμονοτάνας.

Πότε δεν θα έπρεπε να ασκείτε την Πασχιμοτανασάνα

Υπάρχουν πάντα αντιφάσεις σε όλες τις ασκήσεις και το καθένα είναι λίγο ακατάλληλο για μερικούς ανθρώπους. Στην περίπτωση αυτή, οι άνθρωποι που είχαν κοιλιακή χειρουργική δεν υποτίθεται ότι θα κάνουν αυτή τη στάση καθόλου. Εάν η χειρουργική επέμβαση έχει γίνει πρόσφατα τότε είναι ακόμα πιο αυστηρό για σας. Επίσης, για τους ανθρώπους που πάσχουν από ισχιαλγία καθώς και ολισθαίνοντα δίσκο συνιστάται να μην εξασκούνται καθόλου paschimottanasana βήματα.

Μερικές συμβουλές και τεχνάσματα για τη γιόγκα Paschimottanasana:

Για να επιτύχετε τα κατάλληλα οφέλη για το paschimottanasana, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες δόσεις και να μην κάνετε ακόμα πιο εύκολη τη στάση σας. Για τη στάση του σώματος, προσπαθήστε να αγγίξετε τα δάκτυλα με τα χέρια σας και προσπαθήστε να κολλήσετε τη μύτη μέχρι τα γόνατά σας. Αυτός είναι ο απολύτως σωστός τρόπος για να γίνει αυτό.

Ένας αυστηρός κανόνας δεν λυγίζει τα γόνατα γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχετε κανένα όφελος από την άσκηση της καθισμένης προς τα εμπρός στροφής και επίσης προσπαθήστε να καμπυλώσετε την πλάτη ενώ λυγίζετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει πάντα να χαλαρώνετε και να χαλαρώνετε την πλάτη σας και να τη διατηρείτε ίσια, ενώ η κάμψη μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα.

Πού βρίσκεται η ανατομική εστίαση Για τη γιόγκα Paschimottanasana?

Το τέλειο ανατομικό επίκεντρο της άσκησης αυτής της στάσης έγκειται στην κάτω και την ανώτερη πλάτη, τα hamstrings, την κοιλιά και τα παρόμοια. Οι διαταραχές της εμμήνου ρύσεως λέγεται ότι απομακρύνονται με την τακτική άσκηση αυτής της στάσης γιόγκα. Αυτό είναι επίσης ένα θαυμάσιο και ολιστικό φάρμακο για ασθένειες και ασθένειες όπως πεπτικά προβλήματα, ηπατικά προβλήματα, διαβήτη, νεφρικά προβλήματα και κολίτιδα.

Γενικά, αυτή η στάση γιόγκα είναι καλή για όλο το σώμα και εκτείνεται από το κεφάλι μέχρι το δάκτυλο μέχρι και τις πλευρές του σώματος, κάτι που δεν συμβαίνει σε μια στάση διαφορετικά. Εκτός αυτού, η εστίαση είναι στην κοιλιακή χώρα, η οποία με τη σειρά της συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με το αναπνευστικό σύστημα. Η πρακτική αυτής της στάσης λέει έτσι να θεραπεύσει τα προβλήματα του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος και τα δύο.

Η πασχιμοτανασάνα γιόγκα είναι μια εξαιρετικά ευεργετική στάση γιόγκα και καθόλου περίπλοκη. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε κατά νου τις συμβουλές και τι να ακολουθήσετε και να συνεχίσετε να ασκείτε paschimottanasana βήματα.

Leave A Comment

68 + = 71