Φεστιβάλ Τζαμού και Κασμίρ | Στυλ στη ζωή

Το Τζαμού και Κασμίρ είναι το βορειότερο κράτος της Ινδίας. Είναι γνωστή ως η κορώνα κατάσταση της Ινδίας. Είναι πλούσιο σε πολιτισμό και ποικιλομορφία. Αυτό το άρθρο απαριθμεί τα μεγάλα φεστιβάλ που γιορτάζει ο Τζαμού και Κασμίρ κάθε χρόνο.

Φεστιβάλ Holi:

Φεστιβάλ Τζαμού και Κασμίρ | Στυλ στη ζωή

Το φεστιβάλ της Holi γιορτάζεται με πολύ ενθουσιασμό στην πολιτεία Τζάμμου και Κασμίρ Το Holi είναι γνωστό ως το φεστιβάλ των χρωμάτων. Γιορτάζεται τον Μάρτιο κάθε χρόνο και εκτείνεται για δύο ημέρες. Η πρώτη μέρα ξεκινά με νηστεία και προσευχές. Το βράδυ, φωτιές φωτίζονται για τον εορτασμό του θριάμβου του καλού πέρα ​​από το κακό. Αυτό συμβολίζει επίσης το τέλος των σκληρών χειμώνων. Η δεύτερη ημέρα αρχίζει με τους ανθρώπους να παίζουν με χρώματα και χρωματισμένο νερό.

Φεστιβάλ Lohri:

Φεστιβάλ Τζαμού και Κασμίρ | Στυλ στη ζωή

Το Lohri είναι επίσης γνωστό ως φεστιβάλ Maghi. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζεται ετησίως στην πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ κάπου στα μέσα Ιανουαρίου. Αυτό το φεστιβάλ τιμάται την τελευταία ημέρα για τη σπορά του ραβιού ή των χειμερινών καλλιεργειών. Αυτή η μέρα γενικά σηματοδοτεί τη μέση του χειμώνα. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζεται από κοινοτικές φωτιές, χορούς και λαϊκά τραγούδια. Ο χορός Chajja είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού του φεστιβάλ. Οι νέοι προετοιμάζουν τα χατζιά με χρωματιστό χαρτί και χορεύουν με τυμπανιστές στο δρόμο.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ Γιορτάζεται στο Andhra Pradesh

Φεστιβάλ Βαϊσάχ:

Φεστιβάλ Τζαμού και Κασμίρ | Στυλ στη ζωή

Το φεστιβάλ Baisakhi είναι ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ που γιορτάζεται στην πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ. Διεξάγεται στις 13 Απριλίου του μήνα. Τιμάται την πρώτη ανοιξιάτικη μέρα ή την πρώτη "Baisakh" και γιορτάζει το πέρασμα του χειμώνα. Σηματοδοτεί το Νέο Έτος για τους Sikhs. Αυτό είναι κυρίως αγροτικό φεστιβάλ. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει τη σπορά νέων καλλιεργειών. Οι άνθρωποι παίρνουν βόμβες στο Ganga αυτήν την ημέρα. Υπάρχουν διάφορες πανηγύρεις χωριών που παρουσιάζουν και συνδυάζουν το χορό Bhangra, την πάλη και την τοξοβολία. Αυτή τη μέρα είναι ευοίωνο για τους γάμους.

Σρι Ράμα Ναβάμι:

Φεστιβάλ Τζαμού και Κασμίρ | Στυλ στη ζωή

Ο "Σρι Ράμα Ναβάμι" σηματοδοτεί τη γέννηση του Λόρδου Ράμα, ο οποίος ήταν ο βασιλιάς της Αιοδίας και ο πρωταγωνιστής του αρχαίου επικού "Ραμαγιάνα". Ονομάζεται επίσης "Kalyanotsavam". Το Navami σηματοδοτεί επίσης τον γάμο του Rama και του Sita. Το φεστιβάλ γιορτάζεται για δέκα ημέρες. Οι αφοσούν γρήγορα και προσεύχονται σε διάφορους ναούς στον Λόρδο Ράμα. Οι ναοί είναι διακοσμημένοι με λουλούδια και οι Ραθχάτρες είναι οργανωμένες στις πόλεις και τις πόλεις. Το θρησκευτικό επικό "Ραμαγιάνα" είναι όλο το κράτος. Οι άνθρωποι θεωρούν αυτή τη φορά ευοίωνο και να αγοράσουν νέα ρούχα. Διακοσμούν τα σπίτια τους με λαμπτήρες και λουλούδια. "Bhajans" τραγουδιέται στον έπαινο του Λόρδου Rama.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ του Lakshadweep

Navratri:

Φεστιβάλ Τζαμού και Κασμίρ | Στυλ στη ζωή

Το Navratri στο hindi σημαίνει εννέα νύχτες. Γιορτάζεται στην πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ ετησίως και είναι γνωστό ως το φεστιβάλ των εννέα νυχτών. Αυτό το φεστιβάλ τιμά τη Θεά της Μητέρας ή το Θεϊκό Σάκτι ή τη Δύναμη του σύμπαντος. Κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ, φοριούνται πολύχρωμα κοστούμια και εκτελούνται λαϊκοί χοροί. Οι προσφορές γίνονται στο Durga devi και το mauli φοριέται από μικρά κορίτσια.

Diwali:

Φεστιβάλ Τζαμού και Κασμίρ | Στυλ στη ζωή

Το Diwali ή το Deepavali είναι γνωστό ως Φεστιβάλ Φώτων. Αυτό το φεστιβάλ μνημονεύει τη δολοφονία του δαίμονα Ravana από τον βασιλιά της Ayodhya, Ram. Επιστρέφοντας μετά τη νίκη του, το είδος ήταν ευπρόσδεκτο με το φωτισμό των κροτίδων και του φωτός. Στο Τζαμού και Κασμίρ, αυτό είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ που γιορτάζεται με λαμπτήρες, κροτίδες και πυροτεχνήματα. Γιορτάζεται στην Αμαβάσια ή τη νέα σελήνη σε αυτήν την κατάσταση.

Τα σημαντικότερα μουσουλμανικά φεστιβάλ, όπως το Id και Muharram, γιορτάζονται επίσης από την μουσουλμανική πλειοψηφία που διαμένει στο κράτος. Αυτά τα φεστιβάλ του κράτους αναδεικνύουν τη ζωντανή και πλούσια κουλτούρα της τοπικής κοινότητας. Για να γνωρίσετε το κράτος, πρέπει να λάβετε μέρος σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Leave A Comment

− 7 = 3