Πώς να χρησιμοποιήσετε λίνο σπόρους για την απώλεια βάρους; | Στυλ στη ζωή

Λίνο σπόρους ή λιναρόσπορο επίσης γνωστό ως alsi στα χίντι είναι μια πολύ αποτελεσματική προσέγγιση για την απώλεια βάρους. Πολύ συχνά, τα θέματα βάρους οφείλονται στην κακή διατροφή και τον κακό μεταβολισμό. Οι ταπεινοί εμφάνιση σπόροι λίνου περιέχουν όλα τα κατάλληλα συστατικά για να κρατήσει το σώμα σας υγιές.

Οι σπόροι λιναριού είναι πάντα εξαιρετικοί για όσους αναζητούν ένα ιδανικό όριο βάρους, όπου μπορούν να αποδείξουν το σώμα τους χωρίς δισταγμό. Ρίξτε μια ματιά στη δύναμη των σπόρων λίνου για την απώλεια βάρους.

Λινάρι Seeds For Weight Loss

Συστατικά των Flex Seeds:

Το λίνο σπόρων μπορεί να εξηγηθεί Αρκετά από τα τρία βασικά συστατικά του.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα:

Αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τον φυσιολογικό μεταβολισμό μας και δεν μπορούν να συντεθούν φυσικά από το σώμα μας. Πρέπει λοιπόν να τα πάρουμε από μια εξωτερική πηγή.

Lignans:

Οι λιγνάνες είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε φυτά και είναι αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας μας και είναι επίσης επωφελείς για το δέρμα και τα μαλλιά.

Ινα:

Είναι πολύ σημαντικό για το μεταβολισμό μας. Μια καλή πρόσληψη ινών μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το πεπτικό σύστημα καθαρό και να το αφήσει να λειτουργήσει σωστά.

Δείτε περισσότερα: Είναι οι σταφίδες καλές για απώλεια βάρους

Λινάρι για απώλεια βάρους:

Ας δούμε πόσο χρήσιμο είναι οι σπόροι λίνου για απώλεια βάρους.

Fiber Για απώλεια βάρους:

Οι σπόροι λίνου είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για να διαχειριστεί το βάρος ελέγχοντας τη διατροφή. Οι σπόροι λιναριού είναι πολύ πλούσιοι σε φυτικές ίνες και έτσι μπορούν να κάνουν θαύματα για την πέψη σας. Τα συμβατικά σχέδια διατροφής υποφέρουν συχνά από μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι. Αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται γενικά λόγω της χαμηλής πρόσληψης ινών.

Λίπος απώλεια βάρους σπόρους λιναριού είναι το επόμενο είδος του οφέλους. Δεδομένου ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθά στην απορρόφηση πολλών υγρών. Όταν απορροφούν υγρό, διογκώνονται και παραμένουν για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει λαχτάρα για άλλα ανθυγιεινά τρόφιμα. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η κατανάλωση λιγότερων και στη συνέχεια η επιθυμία για φαγητό δεν είναι λύση για απώλεια βάρους. Μαζί με αυτό, οι σπόροι λίνου βοηθούν επίσης στην παροχή στο σώμα με καλές ποσότητες θρεπτικών ουσιών, έτσι ώστε το άτομο που τρώει να μην εξασθενεί. Ο πεπτικός σωλήνας παραμένει επίσης καλά ενώ καταναλώνει αυτούς τους φυσικά υγιείς σπόρους, γεγονός που καθιστά τον έναν από τους υγιεινότερους και βρώσιμους σπόρους όλων των εποχών.

Λάδι σπόρου λίνου για απώλεια βάρους:

Το έλαιο λίνου είναι καλό για το στομάχι και προάγει την καλύτερη υγεία και καλή λειτουργία του στομάχου επίσης. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, οι σπόροι λίνου βοηθούν στην πλήρη διατήρηση του ανθρώπινου στομάχου και επίσης βοηθούν στην καλή λειτουργία του σώματος και των οργάνων. Αυτό μπορεί να λεχθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα γεγονότα για τους σπόρους λίνου που πρέπει να κηρυχτούν στο κοινό ώστε να υπάρχει περισσότερη κατανάλωση αυτού του φυσικού τροφίμου.

Η πρακτική της υποσιτισμού είναι γνωστό ότι προκαλεί κατάθλιψη, αϋπνία και άλλες ψυχικές διαταραχές στους ανθρώπους. Με πλούσιους σε ίνες σπόρους λίνου, αισθάνεστε γεμάτοι και κορεσμένοι ενώ καίτε το συσσωρευμένο λίπος. Εάν είστε περίεργοι για τα οφέλη του λιναριού, τότε είναι μερικά από τα καλύτερα πλεονεκτήματα:

ένα. Προωθεί τον καλύτερο μεταβολισμό, αφήνοντας έτσι τα τρόφιμα να πέσουν σωστά και προωθώντας όλη την απώλεια βάρους. Αυτό βοηθά το άτομο να κάψει και να χάσει το λίπος εύκολα.

σι. Διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος και το καθιστά ένα από τα πιο υγιή και καλά λειτουργούντα όργανα του σώματος.

ντο. Η βοήθεια στην παροχή της κατάλληλης ενέργειας για την καλύτερη απόδοση κάθε μέρα. Μειώνει τον ρυθμό κατακράτησης νερού στο σώμα και έτσι κάνει το σώμα σας υγιές από τον πυρήνα.

Δείτε περισσότερα: Fenugreek οφέλη για την απώλεια βάρους

Συνολικά οφέλη για την υγεία των σπόρων λιναριού:

Οφέλη of Flax Seeds for Weight Loss

Όταν χάσετε βάρος, είναι μια δύσκολη στιγμή για το σώμα σας. Η κατανάλωση λιγότερων σημαίνει επίσης λιγότερη διατροφή. Η κακή διατροφή μπορεί ακόμη και να προκαλέσει προβλήματα μαύρων κύκλων, δέρματος και μαλλιών εκτός από μια ολόκληρη σειρά άλλων εσωτερικών διαταραχών, όπως ο διαβήτης, οι διαταραχές που σχετίζονται με την καρδιά και τα νεφρά. Αλλά με τους σπόρους λίνου, μπορείτε να μείνετε σίγουροι για το γεγονός ότι το σώμα σας παίρνει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών που απαιτείται ανάλογα με την ηλικία σας. Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα εκεί έξω και έχει μερικά από τα καλύτερα φυσικά παρεχόμενα στοιχεία που είναι απαραίτητα για το σώμα μας.

Οι σπόροι λιναριού, οι οποίοι αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου, συμβάλλουν στην αντιστάθμιση της απώλειας θρεπτικών ουσιών που αντιμετωπίζει το σώμα κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Αυτά είναι τα φυσικά στοιχεία που απαιτούνται από το ανθρώπινο σώμα σχεδόν σε καθημερινή βάση και μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά ή οφέλη των σπόρων λίνου.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε προγράμματα απώλειας βάρους είναι αυτό της οξύτητας. Η οξύτητα μπορεί ακόμη και να προκαλέσει έλκη και πολλά άλλα προβλήματα εκτός από την απόλυτη ενόχληση. Οι σπόροι λιναριού είναι αντιοξειδωτικοί, βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και επίσης προλαμβάνουν τον διαβήτη και τη δυσκοιλιότητα.

Πώς να καταναλώσετε σπόρους λιναριού:

Το καλό για τους σπόρους λίνου είναι ότι μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πρόσληψη εδάφους. Η κατανάλωση ολόκληρων σπόρων λίνου δεν θα σας κάνει καλό, καθώς εκκρίνεται από το σώμα αμετάβλητο.

  1. Τοποθετήστε την απαιτούμενη ποσότητα σπόρου λιναριού στον καταψύκτη (περίπου 15-20 λεπτά) πριν τον αλέσετε ή αλλιώς μπορείτε να θερμαίνετε τα λάδια κατά την άλεση.
  2. Βάλτε τα σε ένα μίξερ και ξεκινήστε τη λείανση. Ρυθμίστε την ταχύτητα.
  3. Δώστε ένα καλό μίγμα και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Αλλά τα αλεσμένα και μπορούν να καταναλωθούν με σχεδόν τίποτα. Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με την κατανάλωση των σπόρων λίνου. Διαβάστε παρακάτω.

Οι σπόροι λιναριού έχουν την ωραία υφή που τους δίνει μια καλή γεύση και έχουν επίσης μια ουδέτερη γεύση. Αυτό το νευρικό είναι αυτό που τα κάνει τόσο χρήσιμα.

Εδώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε καθημερινά.

  1. Μπορούν να συνεργαστούν με σχεδόν οποιαδήποτε τροφή και μπορούν να αναμειχθούν με τη ζύμη για την παρασκευή ψωμιού και chapattis και μπορούν επίσης να προστεθούν με λαχανικά για να δώσουν υφή στα κάρυ σας και να τα κάνουν υγιή ταυτόχρονα.
  2. Παίρνουν επίσης ωραία με αυγά, βρώμη και κουάκερ. Επιπλέον, έχουν τεράστιο πεδίο εφαρμογής σε καινοτόμες συνταγές.

Δείτε περισσότερα: Συνταγές σαλάτας για απώλεια βάρους

Το λιναρόσπορο περιέχει θερμίδες, αλλά αυτές οι θερμίδες δεν θα αποθηκευτούν ή δεν θα παραμείνουν στο σώμα σας ως λίπος. Θα καίγονται καθώς εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτιμάται κάθε είδος πρώτης συνταγής σπόρου λίνου για απώλεια βάρους. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός σχετικά με την απώλεια βάρους, είναι η διατήρηση των κυττάρων σε κατάσταση για να λειτουργούν σωστά. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν αυτό το γεγονός. Αλλά οι σπόροι λίνου βοηθούν στη μεταφορά οξυγόνου σε περισσότερα από 50 τρισεκατομμύρια κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι λίνου βοηθούν στην σωστή ροή οξυγόνου τα κύτταρα στις κυτταρικές μεμβράνες. Αυτοί οι σπόροι βοηθούν στην τόνωση της σωστής λειτουργίας αυτών των μεμβρανών και στην διατήρησή τους υγιείς. Αυτό βοηθά στην καλή λειτουργία του σώματος και στην ενίσχυση της διαδικασίας καύσης λιπών.

Τόσο πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη διατροφή σας?

Πρωινή δόση:

Φανταστείτε ένα υγιές πρωινό σιτηρά; Ανακατέψτε το γειωμένο σπόρο λίνου στο μπολ με δημητριακά, ίσως πάνω από τη βρώμη ή το λειοτριβείο σας.

Σαλάτες:

Χρησιμοποιήστε λιναρόσπορο για να κάνετε βινεγκρέτ για οποιαδήποτε σαλάτα. Χρησιμοποιήστε τον σπόρο (ολόκληρο ή έδαφος) ως επικάλυψη στη σαλάτα σας. Με αυτόν τον τρόπο, η σαλάτα σας παίρνει πολύ πιο ριψοκίνδυνη.

Ψωμιά:

Κάντε μια σημείωση για να αντικαταστήσετε το αλεύρι σε συνταγές ψωμιού με μερικούς γειωμένους σπόρους λίνου. Εναλλακτικά, προσθέστε μια χούφτα αλεσμένων σπόρων λίνου για τα αμύγδαλα ή τα πεκάν σας για μια κρούστα ψαριών.

Σούπες:

Συμπεριλάβετε αυτό στο ορεκτικό σας. Μια δίαιτα απώλειας βάρους από λιναρόσπορο μπορεί να ξεκινήσει με τη σούπα σας. Για μια γεύση καρυδιού, προσθέστε μερικούς σπόρους εδάφους στη σούπα σας.

Πόσο σπόρους λίνου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ημέρα για να χάσουμε βάρος?

Η πιο συνιστώμενη ποσότητα για απώλεια βάρους είναι 1 ή 2 κουταλάκια. Αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πρέπει να περιορίσετε αυτή την ποσότητα μόνο σε 1 κουτάλι τραπέζι.

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά σε λιναρόσπορους που ονομάζονται λιγνάνες είναι μια δύναμη των οφελών για την υγεία. Ο συνδυασμός των λιγνάνων, των φυτικών ινών και των ωμέγα-3 είναι ένας θανάσιμος υγιής συνδυασμός ενέργειας, γνωστός ως καρδιαγγειακή προστασία, και μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του προστάτη. Εάν το ποτό σας απώλειας βάρους από λιναρόσπορο σας απευθύνει έκκληση ή όχι, το σώμα σας θα το παραλάβει καλά.

Leave A Comment

50 − 43 =