Αλλαγές στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Τι συμβαίνει στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Τι συμβαίνει με το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κάτι που κάθε γυναίκα έχει αναρωτηθεί σε κάποιο σημείο ή το άλλο. Οι γυναίκες που περιμένουν έχουν αυτή τη σκέψη περισσότερο από άλλες. Έτσι, εδώ είναι μερικές από τις αλλαγές του σώματος που κάθε γυναίκα βιώνει κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών.

Σώμα changes during Pregnancy

Το μαστό σας είναι ίσως το πρώτο μέρος του σώματος που βιώνει τις αλλαγές του σώματος κατά την εγκυμοσύνη, καθώς το μωρό αρχίζει να μεγαλώνει μέσα σε σας. Γίνονται μεγάλες, τρυφερές και επώδυνες και ακόμη και η σκέψη τους αγγίζει τους πόνους. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε το κυνήγι για μπότες μητρότητας στο αγαπημένο κατάστημα εσωρούχων σας!

1.  Ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχει να κάνει μόνο με τη φυσική αλλαγή μόνη της. Οι ψυχολογικές αλλαγές είναι πιο αποθαρρυντικές από τις φυσικές που μπορεί να φανεί ποτέ. Οι ορμόνες εγκυμοσύνης που αρχίζουν να ρέουν μέσω του συστήματός σας έχουν την ικανότητα να σας κάνουν να σπάσετε και να κλάψετε σαν παιδί στα μικρότερα πράγματα. Θα μπορούσε να είναι τόσο πενιχρό πράγμα όπως το σπάσιμο του αγαπημένου τσαγιού σας! Έτσι σφίξτε τις ζώνες σας και να είστε έτοιμοι να είναι ένα χάος, αλλά το καλύτερο μέρος είναι οι άνθρωποι εξακολουθούν να σας αγαπούν και να σας βρουν λατρευτός παρά όλες τις κροσβίδες σας.

Δείτε περισσότερα: Ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

2. Η πρωινή ασθένεια συνδέεται επίσης με τις αλλαγές του σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. στο πώς το σώμα σας αντιδρά στις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σας. Αν και μερικές γυναίκες δεν το νιώθουν καθόλου, άλλοι τείνουν να μην ξεφορτωθούν ποτέ, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν και έπειτα σε ένα σημείο μετά, όπως τρεις ή τέσσερις μήνες, να φύγει από μόνο του σαν να μην συνέβη ποτέ. Σε περίπτωση που βρίσκεστε στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας, προετοιμαστείτε νοητικά για μια πραγματικά μακρά μαλακία για να εξοικονομήσετε τον κίνδυνο από την ασθένεια αργότερα.

3. Οι κιρσώδεις φλέβες είναι και πάλι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Αυτές είναι οι διογκωμένες φλέβες στο αιδοίο σας και μερικές φορές ακόμα και στα πόδια σας. Λόγω του πρόσθετου βάρους εγκυμοσύνης, οι κιρσοί μπορεί να είναι αρκετά ελκυστικοί για να κοιτάξουν. Μιλώντας με το γιατρό σας για αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει καθώς θα μπορούσε να σας πει πώς να καθίσει με έναν τρόπο, έτσι ώστε να μην ασκήσουν μεγάλη πίεση σε αυτές τις φλέβες.

4. Πρέπει να έχετε ακούσει πολλά για τις αλλαγές του σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που οδηγούν σε ένα σαφές και λαμπερό δέρμα. Συγγνώμη που ξέσπασε η φούσκα σας, αλλά δεν είναι κάθε γυναίκα σαφής και λαμπερό δέρμα όταν περιμένει. Μερικές φορές, οι ορμόνες εγκυμοσύνης πίσω και να σας αφήσει με ένα πολύ ευαίσθητο, ακμή επιρρεπής δέρμα. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις αποχρωματισμού σε πρόσωπο, εξανθήματα και σημάδια. Εάν τα πράγματα επιδεινωθούν, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, το δέρμα επιστρέφει στην κανονικότητα μόλις γεννηθεί το μωρό.

5. Οι αλλαγές στο σώμα στην εγκυμοσύνη περιλαμβάνουν τη συγκράτηση υγρών σε ένα σώμα που προκαλεί πρησμένο πρόσωπο, χέρια και πόδια. Αυτό δείχνει ότι το σώμα σας έχει πλεόνασμα νερού. Ωστόσο, μην περιορίζετε την πρόσληψη νερού εάν συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία σας. Ειδικά τα καλοκαίρια, πίνετε φορτία νερού και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν έχετε πρησμένα χέρια και πόδια.

Δείτε περισσότερα: Ακυκλοβίρη κατά την εγκυμοσύνη

6. Τα τεντώματα και η εγκυμοσύνη είναι σαν χαμένες αδελφές! έρχεται ένας και θα πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία για τον άλλο. Θα υπάρχουν πάντα άσχημα κόκκινα σημάδια στους μηρούς, στην πλάτη και στο στομάχι. Κοντά στο ενενήντα εννέα τοις εκατό των γυναικών αντιμετωπίζουν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι μια πολύ κοινή αλλαγή του σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό είναι να εφαρμόζετε απαλά το ελαιόλαδο στο δέρμα από την αρχή των ημερών της εγκυμοσύνης σας για να κρατάτε τα ραγάδες στον κόλπο!

7. Τι συμβαίνει στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; για να καταλάβετε αυτό, πρέπει να έχετε μια πολύ σαφή ιδέα για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας σε αυτούς τους εννέα μήνες. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει μέσα στη μήτρα σας, σπρώχνει τα όργανα σας. Κατά καιρούς, μπορεί να φαίνεται ότι το μωρό πιέζει πολύ από την ουροδόχο κύστη σας πολύ άσχημα. Αυτό αυξάνει την επιθυμία σας να προχωρήσετε στον κορμό και μερικές φορές οδηγεί σε αυξημένη διαρροή ούρων. Παρόλο που φαίνεται να τρέχετε στην κορυφή ταχύτητά σας, απλά δεν φτάνετε εκεί εγκαίρως. Αυτό είναι συνηθισμένο τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το μωρό τοποθετείται το ίδιο κεφάλι προς τα κάτω, έτοιμο να βγει στον κόσμο.

8. Η εγκυμοσύνη οδηγεί επίσης σε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα όταν μια συγκεκριμένη φλέβα στο καρπικό σας τοίχωμα διογκώνεται λόγω της αυξημένης ροής αίματος στο σώμα. Υπάρχει επίσης περισσότερη πίεση στα ισχία και τα οστά της πυέλου και είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε έντονο πόνο στους γλουτούς σας που φαίνονται να ακτινοβολούν προς τα κάτω προς τα πόδια σας.

9. Πώς το σώμα σας αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πραγματικά ένα θαύμα! Κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών, το σώμα συνεχώς εξελίσσεται με κάτι νέο που συμβαίνει κάθε μέρα. Μια γυναίκα που έχει στομάχι σιδήρου όλη της τη ζωή θα βιώσει σύντομα καούρα και δυσκοιλιότητα. Η δυσπεψία θα γίνει ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό της καθημερινής σας ζωής. αν παίρνετε συμπληρώματα σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι πιθανότητές σας να πάθετε δυσκοιλιότητα είναι υψηλότερες. Ενώ φαίνεται να έχετε δυσκοιλιότητα και καούρα, η επιθυμία σας για όλα τα είδη των πραγμάτων θα είναι σε άνοδο. Οι γυναίκες βρήκαν να ποθούν για πράγματα όπως η άμμος και η λάσπη κατά τις ημέρες του μωρού τους. Αν και δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος που να εξηγεί γιατί οι γυναίκες επιθυμούν, αισθάνομαι ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να δώσουμε στην επιείκεια σας εάν συμβαίνει να είναι για κάποιο είδος τροφής επειδή όλοι έχουμε ένοχες απολαύσεις!

Δείτε περισσότερα: Πονοκέφαλοι ενώ είναι έγκυος

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας, ώστε να την απολαύσετε στο έπακρο χωρίς να τονίζετε πολλά για το τι ή πώς θα συμβούν τα πράγματα. Όλα τελικά θα ξεχωρίζουν και σύντομα θα έχετε τη δέσμη χαράς σας στα χέρια σας και την ημέρα που θα κάνετε, θα δείτε και θα συνειδητοποιήσετε όλο τον πόνο που έχετε βιώσει, όλες τις αϋπνίες νύχτες που βάζετε ξύπνιοι και όλα τα σιωπηλά δάκρυα που ρίχνετε όταν το μωρό σας σας κλώτσηζε από μέσα ήταν τόσο άξιζε. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ικανοποιητικό.

Leave A Comment

+ 68 = 69