Μαύρο τσάι για την απώλεια βάρους Στυλ στη ζωή

Εκτός από την παροχή ελκυστικής προσωπικότητας και καλά τονισμένων λεπτών σωμάτων, η απώλεια βάρους σήμερα είναι η ανάγκη της ώρας για τη διατήρηση της πλήρους φυσικής κατάστασης και επίσης για την πρόληψη πλήθους ασθενειών. Οι άνθρωποι δοκιμάζουν διαρκώς διάφορες διατροφικές συνήθειες, τελευταίες μανίες, καθεστώτα άσκησης και πολλά άλλα πράγματα για να χάσουν βάρος. Ένα τέτοιο στοιχείο είναι το μαύρο τσάι. Για να καταλάβουμε τη σχέση μεταξύ μαύρου τσαγιού και απώλειας βάρους, παρατηρώντας την προέλευση του μαύρου τσαγιού, τις ποικιλίες μαύρου τσαγιού και τις ιδιότητες του μαύρου τσαγιού που βοηθούν στην απώλεια βάρους

μαύρος tea for weight loss

Προέλευση του μαύρου τσαγιού:

Το Camellia sinensis είναι θάμνος, τα φύλλα του οποίου χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαύρου τσαγιού. Αυτά τα φύλλα πρέπει είτε να κυλιούνται είτε να σπάνε, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την οξείδωση, καθιστώντας την πλούσια σε αραβιμίνες, πολυφαινόλες και γεύσεις τσαγιού. Η αντιοξειδωτική φύση αυτών των ενώσεων χρησιμοποιείται σε διάφορες δραστηριότητες όπως η απώλεια βάρους, η αναζωογόνηση του δέρματος, η πρόληψη της βλάβης των κυττάρων, για να αναφέρουμε μερικά.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη μαύρου καφέ για απώλεια βάρους

Ποικιλίες μαύρου τσαγιού:

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μαύρου τσαγιού με επιλογές διαφορετικών γεύσεων επίσης. Μερικά από αυτά είναι διαφορετικοί τύποι τσαγιού επιδόρπιο, μαύρο τσάι με μέντα, γκρίζο κόκορας, μαύρο τσάι με περγαμόντο και ούτω καθεξής.

Ιδιότητες του μαύρου τσαγιού που βοηθά στην απώλεια βάρους:

1. Περιέχει συστατικά όπως η καφεΐνη:

Μία από τις κύριες ιδιότητες του μαύρου τσαγιού είναι τα συστατικά του, η καφεΐνη είναι ένα από αυτά. Η παρουσία αυτής της καφεΐνης σε μαύρο τσάι βοηθά στην αύξηση της θερμότητας του σώματος που υποστηρίζει την καύση θερμίδων.

2. Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες σε σύγκριση με άλλα ποτά:

Για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος πρέπει κανείς να απαλλαγεί από τις θερμίδες καθώς είναι άμεσα ανάλογες με το βάρος. Ένας θετικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες. Αυτό είναι δυνατό αντικαθιστώντας τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και τα τρόφιμα όπως το αλκοόλ και τα επιδόρπια με επιλογές χαμηλών θερμίδων όπως το μαύρο τσάι. Για να είναι ενδιαφέρουσα, οι επιλογές ποικίλουν.

Δείτε περισσότερα: Επίδραση της καφεΐνης στην απώλεια βάρους

3. Ιδιότητες αποτοξίνωσης:

Το μαύρο τσάι είναι γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη επιβλαβών χημικών ουσιών από το σώμα. Έχει πολυφαινόλες, αμινοξέα, κατεχίνες και πολλά άλλα τέτοια χημικά που βοηθούν στη διαδικασία αποτοξίνωσης, καθώς βοηθούν στην απομάκρυνση όλων των ελεύθερων ριζών που υπάρχουν.

4. Αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω της διαδικασίας οξείδωσης:

Το μαύρο τσάι είναι γνωστό για την ικανότητά του να ενισχύει την αντοχή ενός ατόμου δίνοντας στον μεταβολισμό του μια καλή ώθηση. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στην παρεμπόδιση των επιδράσεων των υδατανθράκων που είναι μεγάλοι συντελεστές αύξησης βάρους. Αυτό είναι δυνατό καθώς τα φύλλα εκτίθενται στον ήλιο επιτρέποντας την οξείδωση που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της μεταβολικής δραστηριότητας. Αυτό με τη σειρά του κάνει ένα σώμα σούπερ ενεργητικό και έχει ως αποτέλεσμα να χάσει περισσότερες θερμίδες βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους.

5. Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει τους πόθους:

Το μαύρο τσάι έρχεται σε διάφορες γεύσεις που είναι γνωστό ότι περιορίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που βοηθούν στην εξάλειψη των επιθυμιών ή των γλυκών. Όταν καταναλώνεται τακτικά, βοηθάει στη μείωση της όρεξης, με αποτέλεσμα την καλή απώλεια βάρους.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από την απώλεια βάρους πράσινου τσαγιού

Παρενέργειες μαύρου τσαγιού:

Όπως όλα τα άλλα, ακόμη και το μαύρο τσάι έχει το μερίδιό του στις παρενέργειες. Η διάρροια, ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός, η ζάλη και η καούρα είναι μερικές από τις παρενέργειες της κατανάλωσης πάρα πολύ μαύρου τσαγιού. Λόγω της ισχυρής φύσης της, ίσως δεν ταιριάζει σε πολλούς ανθρώπους. Η γεύση δεν είναι πολύ ελκυστική, τόσο πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνηθίσουν σε αυτό. Τα άτομα με διαταραχή του ύπνου θα πρέπει επίσης να το αποφεύγουν καθώς μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία.

Μετά από αυτές τις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το μαύρο τσάι, θα θέλαμε σίγουρα να το δοκιμάσουμε. Ωστόσο, συνιστάται αυστηρά να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε το μαύρο τσάι για να επιβεβαιώσετε την καταλληλότητα του για την ιατρική κατάσταση του ατόμου.

Leave A Comment

+ 87 = 88