Διατροφή για θηλάζουσες μητέρες – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας όταν ακούμε για την εγκυμοσύνη είναι το φαγητό. Όλοι γνωρίζουμε ότι μια έγκυος γυναίκα χρειάζεται να πάρει πολλές θερμίδες ώστε το μωρό της να διατηρεί υγιές και να ταιριάζει. Αυτή η διαδικασία ξεκινάει από την πρώτη ημέρα της εγκυμοσύνης, αλλά αυτό δεν τελειώνει μετά τη γέννηση του μωρού. Το μωρό τροφοδοτεί τη μητέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη γέννησή του, επομένως είναι ευθύνη της μητέρας να συνεχίζει να τρώει όλα τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά ώστε το μωρό της να μην στερείται υγιεινής διατροφής.

Πολλές γυναίκες συμβουλεύουν έναν διαιτολόγο για ένα σχέδιο διατροφής για τον θηλασμό, έτσι ώστε να παίρνουν όλα τα υγιή πράγματα. Η διατροφή για όλες τις μητέρες που θηλάζουν πρέπει να είναι βαριά και αρκετά θρεπτική ώστε να παρέχει στο μωρό όλα τα πράγματα που πρέπει να έχει.

Στήθος feeding Diet

Διατροφή για θηλάζουσες μητέρες - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Έχουμε κάποιες πράξεις και δεν είναι οι οποίες όλες οι μητέρες πρέπει να έχουν κατά νου, ώστε το μωρό τους να παραμείνει κατάλληλο και υγιές-

DO'S:

1. Σίδηρος, πρωτεΐνη, πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμα:

Το μωρό αυτή τη στιγμή χρειάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να τον βοηθήσουν να αναπτυχθεί καλύτερα και πιο υγιεινά. Δεν μπορεί να φάει και ως εκ τούτου εξαρτάται πλήρως από τη μητέρα για τη διατροφή και την υγεία του.

Η μητέρα πρέπει να παίρνει όλα τα πλούσια σε σίδηρο τρόφιμα, όπως δημητριακά, προϊόντα ολικής αλέσεως, φυλλώδη πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, μπιζέλια κ.λπ..

Δείτε περισσότερα: Τρόφιμα για την αύξηση του μητρικού γάλακτος

Για τα πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα να τρώνε τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φυτικά προϊόντα κλπ. Προϊόντα όπως το κρέμα και το κοτόπουλο περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών και σιδήρου. Εάν η μητέρα πρόκειται να καταναλώσει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες τότε θα βοηθήσει στην σωστή προμήθεια θρεπτικών ουσιών από τη μητέρα στο μωρό, βελτιώνοντας τη ροή και την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

Για τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, χρησιμοποιήστε προϊόντα όπως σκούρα πράσινα λαχανικά, χυμούς, δημητριακά, γάλα σόγιας, κατεψυγμένο γιαούρτι κλπ. Βοηθούν στη δημιουργία των οστών του μωρού ισχυρές και ανθεκτικές και βοηθούν στον σωστό σχηματισμό και ανάπτυξη των συνδέσμων και των ιστών του μωρού.

Σίδερο, Protein, Calcium Rich Foods-Breastfeeding Diet

2. Εξετάστε το συμπλήρωμα:

Εάν θα επισκεφθείτε ποτέ έναν γιατρό σχετικά με τη διατροφή του θηλασμού τότε θα σας παρέχει συμπληρώματα. Συμπλήρωμα βιταμίνης b-12 - Βρίσκεται κυρίως στα ζώα, οπότε είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια χορτοφαγική διατροφή. Το μωρό σας θα χρειαστεί βιταμίνη Β για να απορροφήσει ασβέστιο και φώσφορο και είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.

3. Συμπλήρωμα βιταμίνης D:

Εάν υπάρχει έλλειψη βιταμίνης D τότε θα οδηγήσει σε μαλάκυνση και αποδυνάμωση των οστών του μωρού. Για τα τρόφιμα με βιταμίνη D, πρέπει να καταναλώνετε δημητριακά, αγελαδινό γάλα και επίσης να μην πάτε πολύ στον ήλιο. Η υπερβολική έκθεση σε θερμότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά δερματικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι πολύ καλά για το μωρό καθώς και για τη μητέρα. Θεωρείται πάντοτε ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής για τον θηλασμό.

4. Ψάρια:

Όλα τα είδη θαλασσινών είναι πολύ ευεργετικά και πλούσια σε πρωτεΐνες. Τα τρόφιμα στη θάλασσα είναι επίσης πλούσια σε υδράργυρο και η υψηλή ποσότητα υδραργύρου μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία του μωρού. Όλες οι γυναίκες με βρέφη που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε αυτά θα πρέπει να αποφεύγουν τη διατροφή με μεγάλη ποσότητα υδραργύρου.

Επίσης τα ψάρια που τρώτε πρέπει να προέρχονται από καθαρά νερά και δεν πρέπει να προέρχονται από μολυσμένα νερά που μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας. Οι συνταγές ψαριών θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διατροφής για το θηλασμό.

Ψάρια-θηλασμός Diet

Όλα αυτά τα στοιχεία θεωρούνται ως το πιο σημαντικό μέρος της δίαιτας για τις μητέρες που θηλάζουν.

Δείτε περισσότερα: Αμύγδαλο γάλα κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Μην κάνετε:

Πρέπει πάντα να έχετε ένα υγιεινό μενού για το θηλασμό, ώστε να γνωρίζετε όλα τα πράγματα που ταιριάζει στο μωρό σας και τα πράγματα που δεν συμβαίνουν.

1. Αλκοόλ:

Το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα μεγάλο όχι. Δεν υπάρχει επίπεδο αλκοόλ στο μητρικό γάλα είναι ασφαλές ή υγιές για το μωρό. Η εξάλειψη του αλκοόλ από το σώμα σας είναι μια μακρά διαδικασία και είναι πολύς χρόνος. Μέχρι τότε εξακολουθεί να υπάρχει στο σώμα σας που μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές για το μωρό σας. Δεν μπορεί ποτέ να είναι υγιές τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα αν κάποιος από αυτούς προσλαμβάνει αλκοόλ. Ένα υγιές πρόγραμμα θηλασμού δεν θα περιλαμβάνει ποτέ ούτε λίγο αλκοόλ.

2. Caffine:

Τυχαία νέα για όλους τους λάτρεις του καφέ. Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε πάρα πολύ, καθώς μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά του μωρού σας. Πρέπει να προσπαθήσετε να μην πίνετε περισσότερα από δύο με τρία φλιτζάνια καφεΐνη την ημέρα, καθώς μπορεί να ενοχλήσει το παιδί σας λίγο ή το παιδί να στερηθεί το ύπνο.

Η καφεΐνη δεν υπήρξε ποτέ ένα μεγάλο μέρος ενός υγιεινού μενού διατροφής για τον θηλασμό. Αν νομίζετε ότι το ρόφημα με καφεΐνη επηρεάζει το παιδί σας και έχει αρχίσει να ασκεί ασυνήθιστο και ταραγμένο τότε είναι προτιμότερο να περιορίσετε το ποτό αμέσως ή να σταματήσετε να το καταναλώνετε.

Δείτε περισσότερα: Καλύτερα φρούτα για θηλασμό

3. Καμία δίαιτα:

Διατροφή ενώ ο θηλασμός δεν είναι πολύ καλός, καθώς έχει πολλές παρενέργειες που μπορεί να βλάψουν το παιδί σας καθώς και το μωρό σας. Εάν θέλετε να χάσετε το βάρος της εγκυμοσύνης σας τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές ασκήσεις που δεν έχουν δυσμενείς επιπτώσεις και όχι δίαιτα.

Θα πρέπει να τρώτε όσο το μωρό σας χρειάζεται, επειδή η υγεία του και η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που μεταφέρονται στο σώμα του εξαρτώνται από εσάς. Επομένως, είναι δική σας ευθύνη να φροντίζετε πλήρως τη διατροφή σας και να παίρνετε όλα τα υγιεινά τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά.

Οχι Dieting-Breastfeeding Diet

Υπάρχουν πολλά πράγματα στη διατροφή σας που μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση του μωρού και τη συμπεριφορά του. Είναι προτιμότερο να διατηρείτε ένα ημερολόγιο για να καθορίσετε τη διάθεση και τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Αν τρώτε κάτι που παρατηρείτε αλλαγές στη συμπεριφορά και τις συνήθειες του μωρού σας τότε θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε αυτό το συγκεκριμένο πράγμα.

Ένα ημερολόγιο τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να απομνημονεύσετε ή να μάθετε τα πράγματα στα οποία το παιδί σας είναι αλλεργικό και τα πράγματα που ταιριάζουν περισσότερο στο παιδί σας. Αν επικεντρωθείτε στις υγιεινές επιλογές και τη διατροφή σας, τότε θα επηρεάσετε σίγουρα το μωρό σας με καλό και θετικό τρόπο

Οχι Dieting

Leave A Comment

30 + = 36