Σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Η εγκυμοσύνη δεν είναι μόνο μία από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας αλλά είναι και αυτή εκείνη την εποχή που πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και υπεύθυνη όταν πρόκειται να κάνει επιλογές και αποφάσεις που κυμαίνονται από τον τρόπο ζωής που ζει στο φαγητό που θέλει να φάω. Είναι έτσι γιατί ό, τι μια αναμονή μητέρα κάνει ή ποτά ή τρώει είναι άμεσα ανάλογη με την υγεία του αγέννητου μωρού.

Η υγεία του μωρού μέσα στη μήτρα της μητέρας εξαρτάται από τις διατροφικές συνήθειες των μητέρων και τη διατροφική πρόσληψη. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σωστό είδος διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

εγκυμοσύνη diet

Διατροφή εγκυμοσύνης:

Γενικά όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, όλοι έχουν έναν μακρύ κατάλογο προτάσεων και συμβουλών για τους επόμενους μήνες. Και ναι, η λίστα των προτάσεων είναι αρκετά μεγάλη. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι υγιές για εσάς και το μωρό σας και τι δεν είναι. Αυτό το άρθρο ασχολείται με το διάγραμμα υγιεινής διατροφής για εγκύους που θα πρέπει να ακολουθείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε περισσότερα: Ιαπωνικό σχέδιο διατροφής

• Είδη πρώτης ανάγκης:

Σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Ορισμένα από τα απαραίτητα μέσα στο μενού είναι το φολικό οξύ, ο σίδηρος και οι ίνες. Αυτά είναι απαραίτητα για την υγεία και δεν πρέπει να χάσετε. Βεβαιωθείτε ότι το δίκαιο μερίδιό σας από όλα τα συνήθη θρεπτικά συστατικά φροντίζεται στα βασικά σας 3 γεύματα, όπως το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο. Για να απολαύσετε τη λεγόμενη βασική υγιεινή διατροφή για μια έγκυο γυναίκα, μπορείτε να φέρετε τρόφιμα στο σπίτι όπως χυμό, καφετί ψωμί και πάντα να πιείτε τσάι με τζίντζερ ή χαμομήλι. Από smoothies σε υγιεινές σαλάτες, θα πρέπει να κρατήσει τα σνακ που έρχονται κάθε 2-3 ώρες για να κρατήσετε τόσο τον εαυτό σας όσο και το παιδί σας γεμάτο. Αυτό οδηγεί σε μια υγιή ανάπτυξη και το παιδί σας δεν θα είναι ποτέ λιποβαρή.

• Γαλακτοκομικά προϊόντα για έγκυες γυναίκες:

Σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Μια έγκυος πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον τέσσερις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το γάλα, το βούτυρο κ.λπ., προκειμένου να προωθηθεί μια υγιής ανάπτυξη των οστών. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων βοηθά στην παροχή βιταμίνης D και ασβεστίου που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των οστών. Για το λόγο αυτό, το σώμα σας δεν πρέπει να στερείται των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών, καθώς θα επηρεάσει έμμεσα και την ανάπτυξη των οστών στο παιδί σας. Για το γάλα, μπορείτε πάντα να προσθέσετε συμπληρώματα σοκολάτας για να το δοκιμάσετε καλύτερα σε περίπτωση που η εγκυμοσύνη σας έχει δυσάρεστη γεύση στη λακτόζη..

Χρησιμοποιήστε είτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά εξατμισμένο ή αποβουτυρωμένο γάλα Όσον αφορά το τυρόπηγμα, σχεδιάστε το γεύμα σας με σύνεση, ώστε να υπάρχει πάντα χώρος για αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν. Είναι πλούσιο σε όλα τα είδη συμπληρωμάτων όπως το κάλιο, το ασβέστιο και η βιταμίνη D, και πρέπει να έχετε στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μιλώντας για το βούτυρο, δεν είναι μισή τόσο υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως το γάλα και το τυρόπηγμα, αλλά θα πρέπει να είναι σε θέση να αποκαταστήσει τη δόση του λίπους. Βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε και να επιμείνετε στο να έχετε βούτυρο μόνο δύο φορές την εβδομάδα όταν είστε έγκυος.

• Κρέας:

Σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Αν δεν είστε χορτοφάγοι τότε δεν πρέπει να σταματήσετε την κατανάλωση άπαχου κρέατος, ψαριού και κοτόπουλου, καθώς αυτά τα τρόφιμα παρέχουν EFA, DHA και πρωτεΐνες που βοηθούν στην σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και των μυών. Όταν είστε έγκυος, δοκιμάστε προσεκτικά την επιλογή του κρέατος. Ράβετε τα ψάρια στο μεσημεριανό γεύμα και το λουκάνικο κοτόπουλου ή το μπέικον τα πρωινά. Το ιδανικό σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης για μια έγκυο γυναίκα θα πρέπει να αποτελείται από όλο το κρέας πλούσιο σε πρωτεΐνες, δηλαδή το στήθος κοτόπουλου και τα φιλέτα ψαριών. Μείνετε μακριά από τα συκώτια δεδομένου ότι περιέχουν ρετινόλη, μια περίσσεια των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε θέματα εγκυμοσύνης. Το κόκκινο κρέας δεν πρέπει να διασκεδάζει περισσότερο από τριάντα μηνών είτε επειδή επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη του αγέννητου μωρού σας.

Δείτε περισσότερα: Διατροφή για λεπτό σώμα

• Αυγά:

Σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Τα αυγά αποτελούν επίσης ένα ουσιαστικό μέρος της δίαιτας εγκυμοσύνης δεδομένου ότι παρέχει αμινοξέα και πρωτεΐνες τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό. Τα αυγά βοηθούν στην παροχή των πιο κοινών θρεπτικών ουσιών στα σώματα τόσο της μητέρας όσο και του μωρού. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι τα αυγά δεν είναι μαγειρεμένα ή ωμά. Μιλώντας για αυτό, οι καλύτεροι τρόποι να μαγειρέψετε το αυγό σας για μια υγιή δόση πρωτεΐνης θα ήταν να το βράσετε για τουλάχιστον 7 λεπτά σε χαμηλή φλόγα. Αυτό εξαλείφει κάθε κίνδυνο που ενέχει η δηλητηρίαση από το αυγό της σαλμονέλας. Μπορεί να μην βλάψει το μωρό σας, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε κακή διάρροια. Όταν πρόκειται για τηγανητό αυγό που θέλετε να απολαύσετε, βεβαιωθείτε ότι τηγανίζετε το αυγό και από τις δύο πλευρές και από τα ωοτόκαρα, θα πρέπει να το αφήσετε να ρυθμιστεί έως ότου οι λευκοί δεν είναι πια αδιαφανείς και ο κρόκος έχει βάλει. Κρατήστε αυτές τις οδηγίες στο μυαλό σας και θα είναι καλό να πάτε. Το αυγό είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για δίαιτα εγκυμοσύνης.

• Φρούτα και λαχανικά:

Σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει να τρώτε φρούτα και λαχανικά, θα πρέπει να τα καταναλώσετε για την καλύτερη υγεία σας και της υγείας του μωρού σας. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για το σώμα. Δεν πρέπει να παίρνετε δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αντ 'αυτού, ψώνια για τα μπακάλικα που περιλαμβάνουν όμοιες με φρούτα όπως μπανάνες και ρόδι, τα οποία είναι πλούσια σε σίδηρο και λαχανικά όπως φακές, μαύρα φασόλια και μπρόκολο. Όσον αφορά το φολικό οξύ, τα αποξηραμένα μπιζέλια, τα φασόλια και τα καρύδια πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή.

Μπορείτε πάντα να κάνετε μια σαλάτα από αυτά τα υλικά και να προσθέσετε κινέζικο λάχανο, λάχανα, παπάγια και μήλα για ντύσιμο. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας έχει είτε ψωμί είτε ρύζι, αλλά το μαύρο ψωμί θα ήταν η πιο υγιεινή επιλογή. Εκτός από αυτά, τα πορτοκάλια για τη βιταμίνη C και τα αχλάδια για τη βιταμίνη C, K και χαλκού είναι μια καλή επιλογή επίσης.

• Γιαούρτι:

Σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Γιαούρτι είναι επιτακτική ανάγκη για τη λίστα διατροφής μιας εγκύου γυναίκας επειδή παρέχει ασβέστιο και επίσης ωφελεί το σώμα με άλλα θρεπτικά συστατικά. Πρέπει να καταλάβετε ότι το γιαούρτι παρέχει περισσότερη ποσότητα ασβεστίου από το γάλα, επομένως είναι καλό αν προσθέσετε γιαούρτι στη διατροφή σας. Οι περισσότεροι γιατροί ενθαρρύνουν τη λήψη γιαουρτιού εφ 'όσον γίνεται η επεξεργασία και η παστερίωση. Μην συγχέετε τα προβιοτικά βακτήρια που θεωρούνται καλά, με τα κακά βακτήρια «listeria» που είναι εξίσου επιβλαβή. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε φρούτα και κρέμα γάλακτος στη διατροφή σας αν είστε μη δηλητηριώδης με λακτόζη αντί για γιαούρτι. Αυτό δεν μπορεί μόνο να είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση, αλλά και να κατευνάσει την εσωτερική γλυκό δόντι σας και φαγητό πόθους. Σε περίπτωση που το γιαούρτι σας ταιριάζει, προτιμήστε ένα διάγραμμα διατροφής εγκυμοσύνης και συμπεριλάβετε το γαλακτοκομικό προϊόν τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα θρησκευτικά. Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των οστών και των αρθρώσεων του μωρού σας σε χρόνο μηδέν.

Εκτός από την επιλογή των φρούτων, μια έγκυος γυναίκα πρέπει επίσης να κατανοήσει ότι η δίαιτα μιας εγκύου γυναίκας δεν είναι παρόμοια με τη διατροφή μιας κανονικής γυναίκας. Ως εκ τούτου, μια αναμένεται μητέρα δεν πρέπει ποτέ να στερήσει από τον εαυτό της τροφής, αλλά αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι θα υπερκατανάλωση. Διότι τότε θα επιδεινώσατε μόνο την υγεία του μωρού μαζί με τη δική σας. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά με το γιατρό σας για να διατηρήσετε το βάρος της ιδανικής εγκύου γυναίκας.

Δείτε περισσότερα: Διατροφή για τις γυναίκες

Καλύτερο ύπνο στη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Σχέδιο διατροφής εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ύπνο. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία τόσο του μωρού όσο και της μητέρας, επομένως δεν θα πρέπει να στερήσετε τον εαυτό σας από αρκετό ύπνο ούτε πρέπει να προσπαθήσετε να το αντισταθμίσετε με κάποιες άλλες επιλογές.

Είναι φυσικό να ακολουθήσετε ένα σχέδιο διατροφής κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Οι κριτικές σχετικά με τη διατήρηση ενός υγιεινού διατροφικού σχεδίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθούν στην εξασφάλιση της σωστής υγείας του μωρού και της μητέρας. Ω! Το πιο σημαντικό πράγμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να πίνετε άφθονο νερό. Το νερό είναι πολύ σημαντικό και καλό για το σώμα.

Leave A Comment

89 − 80 =