Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Το Himachal Pradesh είναι πάντα αυτό το κράτος που δεν μπορεί ποτέ να σας σταματήσει να μιλάτε για την ομορφιά του. Η ιδανική καλοκαιρινή ανακούφιση και το αγαπημένο σημείο για πεζοπόρους, το Himachal έχει πάντα κάτι νέο στο κατάστημα κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται. Το κράτος φιλοξενεί επίσης αρκετές όμορφες κοιλάδες που πραγματικά θα σας εξαπατήσουν να πιστέψετε ότι έχετε περάσει στον παράδεισο. Οχι! Δεν υπερβάλλουμε. Βρίσκεται στα δυτικά Ιμαλάια, περιτριγυρισμένο από μαγευτικά βουνά, τα Ιμαλάια σας προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες κοιλάδες που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Εδώ είναι μερικά από αυτά θα πρέπει σίγουρα να θέσει στη λίστα επιθυμιών σας.

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

10 διάσημες κοιλάδες στο Himachal Pradesh:

Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες 10 κοιλάδες στο Himachal Pradesh που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά.

1. Solang Valley:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Η κοιλάδα Solang είναι μια όμορφη κοιλάδα που βρίσκεται ανάμεσα στο Beas Kund και το χωριό Solang. Αν ψάχνετε να δείτε τα όμορφα χιονισμένα βουνά σε συνδυασμό με την όμορφη θέα των παγετώνων, το Solang είναι σίγουρα για σας. Η κοιλάδα έχει επίσης μερικές λεπτές πλαγιές για σκι και κυριολεκτικά γίνεται το σκι για όλες τις ηλικίες. Καθώς ο χρόνος περνά και το χιόνι λιώνει, μπορείτε να απολαύσετε αλεξίπτωτο πλαγιάς, zorbing και αλεξίπτωτο.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Αν σας αρέσει να πάρετε μια τσίμπημα από την ψύχρα, Οκτώβριος-Φεβρουάριος είναι η ιδανική στιγμή. Οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν. Αν ψάχνετε για κάποια ορεινή σπορ, το καλοκαίρι θα είναι η εποχή, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο.

Φτάνοντας στην κοιλάδα Solang: Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε αεροπορικώς, το Bhuntar είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο Manali, το οποίο στεγάζει το Solang. Με το σιδηρόδρομο, το Jogindernagar είναι ο σιδηροδρομικός δρόμος που συνδέει με το Μανάλι και με το λεωφορείο θα βρείτε πολλά λεωφορεία που εκτείνονται από το Δελχί, το Chandigarh, το Dehradun, το Amabala κλπ. Στην περιοχή αυτή. Υπάρχουν λεωφορεία Himachal Road Transport σε φθηνότερες τιμές.

2. Φράγμα Pandoh:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Το φράγμα Pandoh βρίσκεται περίπου 88 χιλιόμετρα από το Manali. Ο τόπος ήταν το προτιμώμενο σημείο για τους βρετανούς αξιωματούχους. Μέσα στο πευκοδάσος, η λίμνη Pandoh είναι επίσης ένας όμορφος προορισμός για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε. Πρόκειται για ένα ανάχωμα που κατασκευάζεται στον ποταμό Beas και έχει ως κύριο σκοπό την παροχή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Ο τόπος είναι ένα καλό σημείο πικνίκ και οι τουρίστες βλέπουν να απολαμβάνουν το rafting εδώ.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Μάιος και Ιούνιος είναι η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε το Φράγμα.

Φτάνοντας στο φράγμα Pandoh: Δεδομένου ότι βρίσκεται στο NH 21, η πραγματοποίηση δημόσιων μεταφορών θα ήταν καλή ιδέα, όπως ταξί ή λεωφορείο. Η υπηρεσία λεωφορείων είναι οικονομικά αποδοτικός τρόπος. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο Bhuntar αεροπορικώς και στη συνέχεια να μεταβείτε στο φράγμα.

3. Green Valley:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Όταν ταξιδεύετε από το Kufri στο Shimla, θα δείτε μια μικρή και όμορφη οροσειρά. Αυτή είναι η Πράσινη κοιλάδα. Η πράσινη κοιλάδα είναι πραγματικά πράσινη από κάθε άποψη της λέξης και η ηρεμία θα φέρει έξω τα καλύτερα θετικά vibes από εσάς. Ενώ αυτό μπορεί να τοποθετήσει μπορεί να μην έχουν πολλά να προσφέρει, είναι σίγουρα ένα καλό μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ηρεμία. Περπατήστε στα πευκοδάση και εξερευνήστε το δάσος και μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στο Yak. Ο ναός Jaku και οι πηγές Tatta Pani είναι επίσης άλλα αξιοθέατα αυτού του τόπου.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Το Μάρτιο έως τον Ιούνιο είναι καλό για να επισκεφθείτε την Πράσινη Κοιλάδα.

Επίτευξη της πράσινης κοιλάδας: Ο τόπος είναι προσβάσιμος από τους δρόμους, ενώ ταξιδεύετε από το Shimla στο Kufri. Το Chandigarh και το Pathankot είναι οι πλησιέστεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί που φθάνουν στην Green Valley και το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Bhuntar ή το Chandigarh.

4. Tirthan Valley:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Η γη της μυστήριας ομορφιάς έχει πολλές εκπλήξεις για να σας προσφέρει. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3χλμ από την είσοδο του Μεγάλου Εθνικού Πάρκου Ιμαλαΐων, διαθέτει πληθώρα απολαύσεων, εκπλήξεις, περιπετειώδη σπορ κ.λπ. Η πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Ιμαλαΐων είναι ένα κοινό άθλημα περιπέτειας εδώ. Ο τόπος είναι επίσης γνωστός για την αλιεία πέστροφας και μην ξεχάσετε να περπατήσετε κατά μήκος της γης. Η κοιλάδα Tirthan είναι ένα υπέροχο μέρος για κάποιο χρονικό διάστημα από τη ζωή της πόλης και για όσους από εσάς έχετε περιπέτεια στην κάρτα σας. Ο τόπος επιλέγεται επίσης ως ιδανικό σημείο για μήνα του μέλιτος.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Απρίλιος-Ιούνιος είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την κοιλάδα, η οποία προσφέρει μια άνετη θερμοκρασία για να ξεφύγει από τη ζέστη της πόλης. Από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο σημειώνεται ακραίο χειμώνα εδώ και ως εκ τούτου μπορεί να είναι ταφ, ειδικά για εκείνους που δεν μπορούν να βάλουν με το χιόνι. Ωστόσο, η κοιλάδα θα βάλει την πιο εκπληκτική θέα που θα δείτε ποτέ κατά τη διάρκεια των χειμώνων.

Φτάνοντας στην κοιλάδα Tirthan: Μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς στο Bhuntar και στη συνέχεια να βασιστείτε σε ταξί ή λεωφορείο για να σας μεταφέρει στην τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε οδικώς από το Chandigarh, το Δελχί, το Punjab ή το Haryana. Πάρτε ένα λεωφορείο μέχρι Aut, το οποίο είναι 26kms από τη θέση. Το Ambala και το Kiratpur είναι ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στην κοιλάδα Tirthan. Πάρτε ένα λεωφορείο ή ταξί από το σταθμό για να φτάσετε στον προορισμό.

5. Parvati Valley:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Όπως σας είπαμε, το Himachal έχει πολλά να προσφέρει. Η αθάνατη ομορφιά απλά αρνείται να εξαφανιστεί η μνήμη σας και θα μείνει ζωντανή. Ο ορεινός αέρας, τα νόστιμα φαγητά, τα καύσιμα ξύλα για να σας κρατήσουν ζεστό και το νερό που ρέει στην αιώνια ηρεμία είναι ένα ιδανικό μέρος για εσάς αν θέλετε να χαλαρώσετε το αναστατωμένο και ενοχλημένο μυαλό. Μην ξεχάσετε να φάτε και να ψήσετε στα ισραηλινά καφενεία. Ήρεμη από την πλευρά του ποταμού Paravti που ρέει στο Kasol, ένας πραγματικός παράδεισος για όλους τους backpackers και αν είστε πάρα πολύ πρόθυμοι για πεζοπορία, δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από το Kheerganga, που βρίσκεται στην κοιλάδα Parvati. Μην ξεχάσετε να βουτήξετε τα πόδια σας στις θερμές πηγές στο Manikaran.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τον τόπο. Αν ψάχνετε για κάποια πεζοπορία και έρημο, το Μάρτιο έως το Μάιο είναι ιδανικό.

Φτάνοντας στην κοιλάδα του Parvati: Πιάστε ένα τοπικό λεωφορείο που συνδέεται με το Μανάλι και κατεβείτε στο Bhuntar. Το αεροδρόμιο Bhuntar είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στην κοιλάδα Parvati και ο σιδηροδρομικός σταθμός Ahuj είναι ο πλησιέστερος προς την κοιλάδα Parvati.

6. Κοιλάδα του Μπαρότι:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Μέρος της κοιλάδας του ποταμού Uhl, η κοιλάδα Barot βρίσκεται στην περιοχή Mandi του Himachal Pradesh. Αρχικά είχε ως σκοπό να χρησιμεύσει ως έργο Hydel πάνω από το Ulh, αλλά σήμερα είναι περισσότερο ένα τουριστικό σημείο. Το κάμπινγκ και η αλιεία είναι οι δημοφιλείς δραστηριότητες εδώ. Θυμηθείτε να βυθιστείτε στην καλοσύνη της κοιλάδας, απολαμβάνοντας τις απλούστερες χαρές της εξερεύνησης του δάσους.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη:μπορείτε να επισκεφθείτε το Barot σε οποιοδήποτε σημείο του έτους, εκτός από τον μουσώνα και οι θερμοκρασίες είναι περισσότερο ή λιγότερο μετριοπαθείς.

Φτάνοντας στην κοιλάδα του Barot: Μπορείτε να φτάσετε στο Barot οδικώς από το Chandigarh, το Δελχί ή το Punjab, λαμβάνοντας τα τοπικά λεωφορεία. Το αεροδρόμιο Kullu είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο και το Jogindernagar Nagar είναι ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός που συνδέει την κοιλάδα.

7. Kinnaur Valley:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

αυτή είναι μια από τις μικρότερες περιοχές της Ινδίας όσον αφορά τον πληθυσμό. Το Kinner Kailash είναι η διάσημη κατοικία του Λόρδου Shiva και έχει έτσι θρησκευτική σημασία. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Θιβέτ. Έχει τεράστιες δυνατότητες για ποιοτική πεζοπορία και η κοιλάδα έχει όμορφα λιβάδια, λίμνες και θέα που αξίζει να απολαύσετε.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Απρίλιος έως Οκτώβριος είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε τον Kinnaur.

Πώς να φτάσετε: Υπάρχουν λεωφορεία από Δελχί και Chandigarh που τρέχουν καθημερινά και αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην κοιλάδα Kinnaur. Το Shimla είναι ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στην κοιλάδα, από όπου μπορείτε να πάρετε ταξί για να φτάσετε στον προορισμό. Το αεροδρόμιο Shimla είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο.

8. Spiti Valley:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

η πιο διάσημη κοιλάδα που είναι γνωστή για τους καταπράσινους λόφους της, την εκπληκτική θέα στο βουνό και τους καταρράκτες, η κοιλάδα Spiti έχει πολλά να προσφέρει στους τουρίστες της. Πρόκειται για μια γη ανάμεσα στο Θιβέτ και την Ινδία και φαίνεται άγονο και μερικές φορές σαν μια κρύα έρημο, όπως ακριβώς και το Ladakh. Έτσι, η γη υποστηρίζει επίσης την έγχυση του Βουδισμού και του Ινδουισμού και αντικατοπτρίζεται επίσης στην κουλτούρα τους. Η κοιλάδα προσελκύει ένα πλήθος τουριστών κάθε χρόνο και τους στέλνει πίσω αναμνήσεις για να αγαπάμε για πολύ καιρό. Τα χωριά των καρτών και οι πανέμορφοι δρόμοι που οδηγούν στην καταπληκτική θέα στα βουνά και από τις δύο πλευρές, θα σας κάνουν να πιστέψετε στον ουρανό.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Μάιος έως τέλη Σεπτεμβρίου είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε το Spiti, γιατί κατά τη διάρκεια των χειμώνων, ο τόπος είναι θύμα του παχιά χιόνι και αυτό τους κρατά μακριά από περίπου 6 μήνες.

Πώς να προσεγγίσετε: Η πρώτη οδική διαδρομή είναι από το Shimla, που διέρχεται από την κοιλάδα Kinnaur. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 2 ημέρες και μπορείτε να σταματήσετε για τη νύχτα στο Kalpa ή το Reckong Peo. Ωστόσο, εξαρτάται από την οδική κατάσταση που θα εξαρτηθεί από το πόσο μακρύ ή σύντομο μπορείτε να φτάσετε.

9. Κοιλάδα Kangra:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Αυτή είναι μια δημοφιλής κοιλάδα στα χαμηλότερα Ιμαλάια και βρίσκεται στο νότιο άκρο της σειράς Dhauladhar. Το πλούσιο καταπράσινο τοπίο και η όμορφη ηρεμία της κοιλάδας καθιστούν αυτό ένα δημοφιλή προορισμό ανάμεσα σε πολλούς τουρίστες. Μπορείτε να επισκεφθείτε τους πολλούς ναούς όπως την κοιλάδα Chamundi, Jwala Devi, Bajreshwari Devi. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε ένα αυθεντικό σάλι από εδώ και οι μικρογραφίες είναι ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να ψωνίσετε.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Μπορείτε να επισκεφθείτε την κοιλάδα σε οποιαδήποτε πίντα του έτους.

Πώς να προσεγγίσετε: μπορείτε να επιλέξετε το αεροδρόμιο στο Gaggal στο Kangra και υπάρχουν πολλές πτήσεις από το Δελχί μέχρι εδώ. Υπάρχουν επίσης λεωφορεία από το Dalhouise, το Δελχί, το Manali, το Pathankot και το Shimla. Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι το Pathankot, που απέχει 70χλμ. Από το Kangra.

10. Κοιλάδα Hamirpur:

Παράδεισος στη Γη: Οι διάσημες κοιλάδες στο Χιματσάλ Πραντές

Το Hamirpur είναι γνωστό για πεζοπορία και το ναό Deotsidh. Το Baba Balka Nath είναι ένα άλλο δημοφιλές μέρος. Η θέση του στο χαμηλότερο υψόμετρο των Ιμαλαΐων, καθιστά τον τόπο πάντα ζεστό και είναι άνετο είτε σε όλο. Η γραφική κοιλάδα είναι ένα καλό μέρος για να κρυώσει και να μην κάνει τίποτα καθόλου.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη: Οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε αυτή την όμορφη κοιλάδα.

Πώς να προσεγγίσετε: Το αεροδρόμιο Kangra είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο. Μπορείτε να πάρετε μια καμπίνα από εδώ στο Hamirpur. Θα χρειαστούν περίπου δυόμισι ώρες για να φτάσετε. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Kiratpur Sahib είναι ο πλησιέστερος σιδηρόδρομος και θα χρειαστούν περίπου 3 ώρες για να φτάσετε στο Hamirpur από εδώ. Θα βρείτε επίσης αρκετά λεωφορεία από το Δελχί, το Chandigarh και το Pathankot.

Εδώ είναι κάτι που πρέπει να ξέρετε όταν ταξιδεύετε σε αυτές τις κοιλάδες.

  1. Θυμηθείτε να μεταφέρετε ζεστά ρούχα και σακάκια εάν ταξιδεύετε σε ψυχρή περίοδο. Εάν πηγαίνετε στο χειμώνα αιχμής, μεταφέρετε fleece, μάλλινες κάλτσες και άλλα βασικά.
  2. Φροντίστε να έχετε τα σωστά παπούτσια πεζοπορίας και να φοράτε άνετα ρούχα μόνο αν σκοπεύετε να περάσετε.
  3. Μην παραβιάζετε τους κανόνες. Είναι πάντα έξυπνο να ακολουθείτε τους κανόνες του πολιτισμού και της κοιλάδας.
  4. Αν δεν είστε έμπειροι, μην προγραμματίστε την πεζοπορία σόλο. Πάντα να θέτετε την ασφάλεια πρώτα.

Ο Χιματσάλ είναι σίγουρος σε όλους τους καταλόγους επιθυμιών. Ο μόνος τρόπος να το καταφέρετε είναι να το προγραμματίσετε καλά. Πάρτε το όνειρο των Ιμαλαΐων ένα βήμα μπροστά και φέρετε τους τόνους των αναμνήσεων. Μην αισθάνεστε μόνο την χαρά της Ιμαλαΐας, την ζήστε, την αναπνέετε και την αγαπάτε. Υποσχόμαστε ότι θα επιστρέψετε πολύ πιο ενεργοποιημένη και με επαρκείς θετικές δονήσεις.

Leave A Comment

− 4 = 4