Γιόγκα θέτει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Η εγκυμοσύνη είναι μια σπουδαία στιγμή για εσάς και την εσωτερική σας μητρότητα. Κάνε τον σωστό δρόμο και θα νιώθεις τέλεια για τον εαυτό σου. Ωστόσο, ίσως να μην είναι το ίδιο για εσάς αν δεν είστε πολύ πρόθυμοι να κερδίσουν όλο αυτό το επιπλέον βάρος. Η γιόγκα πρέπει προφανώς να βοηθήσει, αλλά πρέπει να τη διατηρήσετε υπό έλεγχο, ώστε να μην το παρακάνετε και να επηρεάσετε την υγεία σας με τη σειρά της. Έτσι, αναφέρονται εδώ είναι μερικές από τις θέσεις γιόγκα για να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λεπτομερώς σχετικά με το ποια γιόγκα θέτει για να αποφύγει όταν έγκυος.

Γιόγκα Poses To Avoid During Pregnancy

Γιόγκα θέτει να αποφύγετε στην εγκυμοσύνη:

Παρακάτω είναι η λίστα των θέσεων γιόγκα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

1. Chaturanga Dandasana:

Γιόγκα Poses to Avoid When Pregnant Chaturanga Dandasana

Μιλώντας για την πρώτη γιόγκα θέστε ότι πρέπει να αποφύγετε ενώ είστε έγκυος, είναι Chaturanga Dandansna (Τετράπλευρο προσωπικό Pose). Chaturanga φυσικά περιλαμβάνει μια απότομη πτώση και ένα βήμα στα τακούνια σας. Ποιο θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα εάν η ευθυγράμμιση της κοιλιάς σας δεν είναι σωστή. Θα μπορούσε να θέσει το μωρό σας σε κίνδυνο και θα ήταν το καλύτερο δυνατό να αποφευχθεί αυτή η κίνηση στο σύνολό της. Αντ 'αυτού, μια καλύτερη ιδέα θα ήταν να δοκιμάσετε μια σανίδα ή ένα χαμηλότερο Chaturanga.

2. Marichyasna:

Γιόγκα Positions To Avoid In Pregnancy Marichyasna

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία κλειστή συστροφή στη ρουτίνα εγκυμοσύνης γιόγκα, καθώς αυτό σημαίνει ότι η κοιλιά σας θα πάει βαθύτερα στον μηρό σας. Ακόμα χειρότερα, αυτό μπορεί να περιστρέψει την σπονδυλική σας στήλη και οι πιθανότητες είναι ότι τα μωρά σας δεν θα είναι πολύ ευχαριστημένα για όλη την ιδέα.

3. Chakrasana (τροχός Pose):

Γιόγκα Poses To Avoid During Pregnancy First Trimester Chakrasana

Η γιόγκα για να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πίσω κάμψη όπως ο τροχός δημιουργούν καθώς καθώς η κοιλιά σας μεγαλώνει, διακινδυνεύετε την κοιλιακή διάνοιξη και φορώντας την πλάτη σας ακόμα περισσότερο.

4. Balasana (Child's Pose):

Γιόγκα Positions To Avoid When Pregnant Balasana

Η στάση του παιδιού μπορεί να ακούγεται τόσο εύκολη και ασφαλής κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, αλλά από το τρίτο τρίμηνο, το μωρό σας αρχίζει να γυρίζει το κεφάλι πρώτα και αυτό θα σημαίνει ότι δεν είναι τίποτα άλλο που θέτουν αυτά τα όρια όπως οι αναστροφές και οι κεφαλές.

5. Hot Yoga:

Γιόγκα To Avoid While Pregnant Hot Yoga

Η θερμοκρασία δεν είναι κάτι που πρέπει να είναι στα πράγματα σας για να κοιτάξετε επάνω. Οι γυναίκες με περιβάλλον με υψηλή θερμοκρασία τείνουν να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής από ό, τι συνήθως. Τα ελαττώματα του νευρικού σωλήνα είναι ιδιαίτερα κοινά. Η καυτή γιόγκα είναι ακριβώς αυτό που εντάσσεται σε αυτόν τον κατάλογο και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφεύγεται στο σύνολό της. Σάουνα γιόγκα και γιόγκα που περιλαμβάνει την εργασία στον ήλιο θα πρέπει να διατηρείται μια απόσταση από.

6. Utkatasana (Πρόεδρος Twist):

Γιόγκα Positions To Avoid During Pregnancy Utkatasana

Προσπαθήστε να αποφύγετε θέσεις που χρειάζονται να βρεθείτε στην κοιλιά σας. Αυτό μπορεί να απαιτήσει θέσεις όπως το περιστρεφόμενο τρίγωνο, η συστροφή της καρέκλας και η μισή συστροφή της προσευχής μεταξύ πολλών άλλων.

Δείτε περισσότερα: Εγκυμοσύνη Pilates Ασκήσεις

7. Halasana (Plow Pose):

Γιόγκα To Avoid During Pregnancy Halasana

Συνιστάται να αποφεύγετε αυτή τη στάση από τις έγκυες γυναίκες, επειδή για να μπείτε και να βγείτε από αυτή τη στάση απαιτεί μια πτυχή πάνω από τη θέση που μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στον πυρήνα σας. Ολοκληρωμένα backbends όπως το Halasana αντενδείκνυνται στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

8. Shirshasana (Headposition Pose):

Τι Yoga Moves To Avoid When Pregnant Shirshasana

Οι κεφαλές πρέπει να αποφεύγονται σε ολόκληρο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν έχετε εμπειρία με αναστροφές. Οι ανατροπές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και δεν είναι ασυνήθιστο να πέσουν από τις πόζες - κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει βλάβη ή τραυματισμό. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου που είναι ανεστραμμένα μπορεί να προκαλέσει το μωρό να ωθήσει σε μεγάλο βαθμό στις νευρώσεις που προκαλούν δυσκολία κατά την αναπνοή.

9. Bhujangasana (Cobra Pose):

Τι Yoga Positions To Avoid While Pregnant Bhujangasana

Αυτή η στάση απαιτεί το άτομο να βρεθεί επίπεδα στο στομάχι, το οποίο θέτει περιττή πίεση στην κοιλιά και μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστο να βρεθεί επάνω στον εκτεινόμενο στομάχι προκαλώντας δυσφορία και βλάβη στο μωρό. Μια καλή εναλλακτική λύση για το Cobra είναι η Bridge Pose.

10. Salamba Sarvangasana (Βάση ώμου):

Τι Yoga Poses To Avoid When Pregnant Salamba Sarvangasana

Οι βάσεις των ώμων μπορεί να είναι επικίνδυνες αν δεν έχετε εμπειρία με αναστροφές. Οι ανατροπές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και δεν είναι ασυνήθιστο να πέσουν από τις πόζες - κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει βλάβη ή τραυματισμό. Στα μεταγενέστερα στάδια της εγκυμοσύνης, η αναστροφή μπορεί να προκαλέσει το μωρό να πιέσει περισσότερο στις νευρώσεις που μπορεί να δημιουργήσει δυσκολία στην αναπνοή.

 Δείτε περισσότερα: Stretching Ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

11. Dhanura Asana (Bow Pose):

Τι Yoga Poses To Avoid During Pregnancy Dhanura Asana

Αυτή η στάση ονομάζεται έτσι επειδή όταν κάποιος εκτελεί αυτή τη στάση, μοιάζουν με τόξο τοξότη, στο οποίο ο κορμός και τα πόδια αντιπροσωπεύουν το σώμα της πλώρης, και τα χέρια τη χορδή. Αυτό δημιουργεί και πάλι μεγάλη πίεση στον πυρήνα. Η γέφυρα ποζέ μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

12. Virabhadrasana (πολεμιστής Pose):

Οι οποίες Yoga Poses To Avoid When Pregnant Virabhadrasana

Αν και αυτή η στάση λέγεται ότι είναι επωφελής για τις έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου τριμήνου για να βοηθήσει στην ενίσχυση της αντοχής του ποδιού και να στηρίξει το αναπτυσσόμενο μωρό, αλλά κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η στάση είναι πιθανό να γίνει πιο δύσκολη καθώς η αίσθηση ισορροπίας του σώματός σας.

13. Shalabhasana (Locust Pose):

Γιόγκα Poses To Avoid During Pregnancy Shalabhasana

Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη στάση, η ξαπλωμένη στο στομάχι αντενδείκνυται στην εγκυμοσύνη, καθώς ασκεί υπερβολική πίεση στην κοιλιακή χώρα και κατά συνέπεια στο έμβρυο. Συνιστάται να αποφεύγετε ή να τροποποιείτε θέσεις που συνεπάγονται συμπίεση της κοιλιάς.

14. Paschimottanasana (κάθισμα προς τα εμπρός):

Γιόγκα Positions To Avoid When Pregnant Paschimottanasana

Εκτός από την άσκηση πίεσης στην κοιλιά, αυτή η στάση μπορεί να ασκήσει σημαντική πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης. Μια πιο άνετη και ασφαλή εναλλακτική λύση εμπρός δίπλωμα μπορεί να είναι μια Καθισμένη Ευρεία Γωνία, καθώς η λήψη των φαρδιών ποδιών δίνει λιγότερη πίεση στην πλάτη και δημιουργεί περισσότερο χώρο για την κοιλιά.

15. Παραδοσιακή σαβάσανα (Corpse Pose):

Γιόγκα To Avoid While Pregnant Traditional Savasana

Το ξαπλωμένο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ασκεί πίεση στην κατώτερη κοιλότητα της φλέβας, που είναι μια φλέβα που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματος και μεταφέρει αίμα από τα κάτω άκρα πίσω στην καρδιά για να ξαναζυγιστεί. Εάν αυτή η ροή αίματος αποκοπεί, το νέο αίμα δεν μπορεί να παραδοθεί εύκολα στα ζωτικά όργανα ή στον πλακούντα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οι έγκυες γυναίκες μπορούν να εξασκηθούν και να απολαύσουν αυτή τη γιόγκα θέτουν, αλλά μόλις το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, δεν είναι σκόπιμο να βρίσκονται στο πίσω μέρος. Ωστόσο, το Corpse ποζάρει στο πλάι μπορεί να ασκηθεί.

16. Natarajasana (Χορεύτρια Pose):

Γιόγκα Positions To Avoid During Pregnancy Natarajasana

Η χορεύτρια χορεύει απαιτεί από τους επαγγελματίες να ισορροπήσουν ολόκληρο το σώμα σε ένα πόδι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο και πολύ επικίνδυνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι επίσης πολύ βαθιά μιας στροφής πίσω που πρέπει να γίνει με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μια ασφαλέστερη παραλλαγή μπορεί να είναι δυνατή κρατώντας σε μια καρέκλα ή μια μπάρα κατά την εκτέλεση αυτής της θέσης.

Δείτε περισσότερα: Εργαλεία βραχίονα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη εποχή στη ζωή μιας γυναίκας. Ενώ υπάρχουν κάποιες πρακτικές και η γιόγκα θέτει για να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως προαναφέρθηκε, όσο οι έγκυες ακολουθούν τη συμβουλή του παροχέα της υγειονομικής περίθαλψης και, κυρίως, ακούν το σώμα τους, πιθανότατα θα είναι σε θέση να διατηρήσουν μια ουσιαστική γιόγκα εγκυμοσύνη.

Leave A Comment

− 1 = 2