Συσπάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Αιτίες, συμπτώματα και τύποι

Εάν ψάχνετε σε απευθείας σύνδεση για ένα άρθρο όπως αυτό, πιθανότατα είστε πιθανότατα στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης σας και το μωρό σας είναι στο δρόμο. Εάν έχουν αρχίσει συσπάσεις, πρέπει να ξέρετε ότι οι πόνοι δεν είναι όλοι ίδιοι. Η παράδοση ενός μωρού μπορεί να είναι τόσο κουραστική όσο παίρνει και ο πόνος αξίζει τον κόπο αφού δείτε το πρόσωπο του μικρού σας.

Όχι όλες οι συσπάσεις είναι ένα σήμα για την έλευση του παιδιού σας στον κόσμο. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι συσπάσεις θα πρέπει να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε καλύτερα.

3 Types of Contractions and Their Implications

Τι είναι η συστολή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τι αισθάνεται σαν?

Αναρωτιέστε τι νιώθουν οι συσπάσεις; Για να το πούμε απλά, μοιάζει πολύ με την κοιλιακή κράμπα. Ωστόσο, αυτή η περίοδος κράμπας επιδεινώνεται με το χρόνο που πραγματικά θα αρχίσετε να αισθάνεστε τη σφίξιμο της μήτρας σας. Αυτή είναι η ισχυρότερη συστολή που θα νιώσετε. Αυτό το κάνει, σας βοηθά να σπρώξετε το μωρό στη θέση "έτοιμο" και τελικά να σας προετοιμάσει για να το απομακρύνετε από εσάς. Τώρα θα αισθανθείτε τους μυς γύρω από τη μήτρα, σκληρά.

Συνεπώς, η συστολή είναι αυτή η κοιλιακή κράμπα. Είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας προετοιμάσει για την παράδοση. Είναι συνήθως πολύ δύσκολο να προβλεφθεί πότε συμβαίνουν και κάτι στο σώμα θα ενεργοποιήσει την αδένα της υπόφυσης για να απελευθερώσει την ωκυτοκίνη, που θα τονώσει τη σύσφιξη της μήτρας.

Δείτε περισσότερα: Πρωινή Ασθένεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι προκαλεί συσπάσεις?

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ρίζας είναι η κύρια αιτία πίσω από την ενεργοποίηση συστολής. Αντ 'αυτού, προκαλείται από μια σειρά άλλων χημικών αντιδράσεων στο σώμα σας.

Όσο πιο κοντά φτάσετε στη μεγάλη σας μέρα, το σώμα σας αποφασίζει να κάνει άλμα και να σας ενημερώσει. Αυτό που μοιάζει με μια από τις πιο αναμενόμενες στιγμές της εγκυμοσύνης είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός δύο χημικών ουσιών, δηλαδή Oxycontin και προσταγλανδίνης. Η εκπομπή αρχίζει σύντομα μετά την έναρξη των εργασιών αυτών.

Συμπτώματα συσπάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Από τεχνική άποψη, οι συσπάσεις είναι πόνοι που συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα λόγω της συστολής των μαστών της μήτρας. Αρχικά, ίσως είναι εύκολο να χάσετε το φως και όχι τόσο συχνά, σαν ένα ήπιο πόνο κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Ωστόσο, τελικά ξεκινά από το κάτω μέρος της πλάτης και γίνεται πιο σκληρή προς τους μηρούς σας. Τότε ξέρετε ότι έχετε πληγεί από συστολή.

Τύποι συσπάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συσπάσεις, ανεξάρτητα από το πόσο παρόμοιες μπορεί να φαίνονται από το εξωτερικό, δεν είναι όλες οι ίδιες. Για να κατανοήσετε τα συμπτώματα της συστολής, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους 2 κύριους τύπους συσπάσεων. Ένας από αυτούς συμβαίνει να είναι η πραγματική συρρίκνωση που χρειάζεται προσοχή, ενώ οι άλλοι είναι εκδηλώσεις κάποιου είδους.

Οι τρεις κύριες συσπάσεις, τις οποίες πιθανότατα θα περάσετε, είναι:

1. Σύσπαση πρακτικής:

Αυτές οι συσπάσεις μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή και δεν είναι στην πραγματικότητα η πλήρης συστολή. Και πάλι, καθορίζοντάς το από ιατρικούς όρους, αυτές ονομάζονται συστολές του Braxton Hicks. Δεν είναι συνηθισμένες μεταξύ όλων των γυναικών και μπορεί να μην συμβεί καθόλου στην εγκυμοσύνη σας.

2. False Contraction:

Αυτά είναι όταν ο τράχηλός σας ετοιμάζεται για την παράδοση. Εμφανίζονται πριν από τις πραγματικές συστολές και μπορούν να σταματήσουν αλλάζοντας τη θέση που βρίσκεται το σώμα σας. Είναι σχεδόν πάντοτε διαλείπουσες και δεν οδηγούν σε διαστολή. Οι ψευδείς συστολές μπορεί να είναι πολύ πιο μπροστά από την πραγματική συστολή σας ή λίγο πριν, ανάλογα με την εγκυμοσύνη σας.

Δείτε περισσότερα: Θέση μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

3. Πραγματική συστολή:

Αυτές οι συσπάσεις είναι επίμονες και τόσο έντονες όσο παίρνουν. Για να αναγνωρίσετε αυτές τις συστολές, δοκιμάστε να αλλάξετε τη θέση σας. Εάν ο πόνος δεν σταματήσει και η συχνότητά του αυξάνεται μόνο μαζί με την ένταση, γνωρίζετε ότι το νερό σας είναι έτοιμο να σπάσει και είναι ένα σήμα για να φτάσετε σε ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν μόλις πάτε στην εργασία. Αυτές οι συσπάσεις μπορούν να εντοπιστούν από τις υποκείμενες κράμπες και το στομάχι τους με χαμηλότερο πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά.

4. Συστολή εργασίας:

Αυτή είναι η περιοδική σύσφιξη και χαλάρωση του μαστού του σώματος. Ο μύς της μήτρας είναι ο μεγαλύτερος μυς του σώματος των γυναικών που έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει κατά τη διάρκεια του τοκετού. Προσέξτε για την εμμηνόρροια κράμπα σαν αίσθημα. Αυτό μπορεί απλά να επιδεινωθεί με το χρόνο, αφήνοντάς σας σε ακραίο πόνο. Είναι μια έντονη εκδοχή της εμμηνόρροιας κράμπας.

5. Πρόωρη συστολή:

Η πρόωρη συστολή είναι η τακτική συστολή της μήτρας. Αυτό συμβαίνει λόγω των αλλαγών στον τράχηλο, οι οποίες συνήθως ξεκινούν πριν από τις 37 εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας. Αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι ότι, ο τράχηλός σας γενικά υποχωρεί και διαστέλλεται. Αυτό σημαίνει ότι ο τράχηλος θα ανοίξει κάνοντας δρόμο για το έμβρυο να εισέλθει στο κανάλι γέννησης. Θα αισθανθείτε ένα υγρό υγρό που διαρρέει από τον κόλπο σας. Αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι το νερό σας έχει σπάσει.

6. Braxton Hicks Συστολή:

Αυτός είναι συνήθως ένας όρος που χρησιμοποιείται για να υποδείξει την αίσθηση της σύσφιξης της κοιλιάς που συχνά θα σας επισκεφτεί και μετά θα φύγει. Ωστόσο, είναι ήπια και δεν αυξάνονται αν περπατάτε ή δεν αυξάνετε τη διάρκεια. Οι συσπάσεις εγκυμοσύνης 35 εβδομάδων συμβαίνουν συνήθως στη συστολή του Braxton hicks. Αν νιώθετε αυτό, πάρτε αυτό ως ένδειξη ότι το σώμα σας σας προετοιμάζει για εργασία.

Δείτε περισσότερα: Δοκιμή εγκυμοσύνης κατά την αποθήκευση δολαρίων

Τι να κάνετε μετά την πραγματική συστολή και τη ρήξη του νερού?

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο εκτός από το να το περιμένετε στο νοσοκομείο και να περιμένετε να συνεχιστούν ή να σταματήσουν οι συσπάσεις σας όσο μπορεί και να αρχίσει η διαστολή. Μόλις συμβεί αυτό, ξεκινήστε την αντίστροφη μέτρηση για το μωρό σας για να κάνετε μια είσοδο στον κόσμο.

Σε οποιοδήποτε σημείο, εάν ο κοιλιακός πόνος αυξάνεται, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Μια υγιεινή διατροφή και μια καθημερινή επαρκής διαδρομή θα βεβαιωθείτε ότι έχετε μια αξέχαστη εγκυμοσύνη. Μείνετε θετικοί και είστε προσεκτικοί. Προσέξτε σε ό, τι το σώμα σας προσπαθεί να σας μεταφέρει. Όταν είστε κοντά στο να γεννηθείτε, κρατήστε το φόρεμα και την τσάντα σας για το νοσοκομείο έτοιμο πάντα και απλά περιμένετε μέχρι να φτάσετε. Τα καλύτερα!

Leave A Comment

73 + = 78