Η σωστή ηλικία για να μείνετε έγκυος Στυλ στη ζωή

Υπάρχει μια μαχητική αντιπαράθεση ως προς το ποια είναι η μέση ηλικία εγκυμοσύνης για να ξεκινήσει μια οικογένεια. Ανεξαρτήτως, θα υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα για διαφορετικές ηλικίες. Πρέπει να τα εξισορροπήσετε και να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για σας.

Καλύτερη ηλικία για να μείνετε έγκυος:

Ηλικία 20 έως 30:

σωστά age to get pregnant

Δεν λέει ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια όταν είστε στα 20 σας για να τρέξετε γύρω από το παιδί σας. Φυσικά, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην οικονομική ζωή σας και θα έχετε λίγη προσωπική εμπειρία. Ωστόσο, στα 20 σας, η εγκυμοσύνη είναι πιο εύκολη αντίθετα από την ηλικία των 30 και 40 ετών. Η παραμονή στην εγκυμοσύνη είναι δυσκολίες που κρύβονται γύρω από τη γωνία. Στα τέλη της δεκαετίας του '20 πιθανότατα έχετε ήδη εγκατασταθεί και η κατάσταση δεν είναι τόσο ασαφής όσο οι αρχές της δεκαετίας του 20, αλλά τα προνόμια της εγκυμοσύνης είναι ακόμα γύρω.

Το Σώμα σας στα 20's:

Τα πιο γόνιμα χρόνια σας, έχετε τις τακτικές σας περιόδους και οι πιθανότητες να μείνετε έγκυες έχουν υψηλό 20% με κάθε μη προστατευμένη συνουσία. Όταν συλλάβετε, οι κίνδυνοι υπέρτασης είναι περισσότερο λόγω της ηλικίας σας. Βρίσκεστε σε χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη κύησης, κάτι που είναι καλό. Μόλις συλλάβετε, είναι πιο εύκολο για εσάς να κρατάτε τους κινδύνους σας ελαχιστοποιημένους με συχνές εκδρομές στον γιατρό, δεδομένου ότι δεν κουράζετε εύκολα.

Συναισθηματικές ανάγκες:

Όντας έγκυος στη δεκαετία του '20 απομακρύνετε ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής σας ζωής και διαφορετικές γυναίκες αντιδρούν με διαφορετικούς τρόπους στο σενάριο. Ενώ ορισμένοι είναι δυσαρεστημένοι, κάποιοι αγκαλιάζουν τη νέα τους μητρότητα, ενώ κάποιοι δυσκολεύονται να ανοίξουν και να αλληλεπιδράσουν με άλλους.

Δείτε περισσότερα: Οι πιθανότητες να μείνει έγκυος μετά τις 30

Οι κίνδυνοι που τίθενται:

Με ποσοστό 9,5%, το ποσοστό αποβολής για τις μητέρες του πρώιμου έτους είναι τόσο χαμηλό όσο γίνεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αυγά σας είναι μάλλον μικρά και συνεπώς έχουν λιγότερες πιθανότητες να επηρεαστούν από γενετικές ανωμαλίες όπως το σύνδρομο Down.

Μετά την εγκυμοσύνη:

Είναι προφανώς ευκολότερο να επιστρέψετε στην τέλεια διαμορφωμένη κοιλότητα σας εάν ασκείτε σωστά και τρώτε λογικά. Παρόλο που δεν είστε πολύ συγγενής στη βέλτιστη φυσική κατάσταση, θα πρέπει να επιστρέψετε στον φυσιολογικό σας εαυτό σε ένα φλας. Μιλώντας για μακροχρόνια υγεία, οι κίνδυνοι για τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών είναι πολύ μικρότεροι από ό, τι όταν προσπαθείτε για εγκυμοσύνη σε ηλικία 35-40 ετών.

Ηλικίας 30 έως 40 ετών:

σωστά Age To Get Pregnant - Ages 30 to 40

Παρόλο που παρατηρείται μείωση της γονιμότητας, οι κοινωνικές παροχές είναι υψηλότερες σε πολλά επίπεδα που φθάνουν τα 20 άτομα. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είστε έτοιμοι και δεν μιλάτε για την εγκυμοσύνη σας ως «ατυχές ατύχημα». Δεν παίρνετε βιαστικές αποφάσεις, και το σημαντικότερο, έχετε την πολύ αναγκαία εμπειρία για να φέρετε ένα παιδί στον κόσμο που έχετε περιπλανηθεί για τόσο πολύ καιρό.

Το σώμα σου στη δεκαετία του '30:

Οι πιθανότητες εγκυμοσύνης μειώνονται σημαντικά όταν περάσετε το όριο των 30. Μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη για θεραπεία υπογονιμότητας αν προσπαθείτε για πολύ καιρό χωρίς οφέλη. Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι επίσης πολύ καλή και έχει ποσοστό επιτυχίας περίπου 25-28%. Αν έχετε τυχεροί, όμως, συνήθως πρέπει να γεννήσετε τον καισαριαίο τρόπο. Η παραγωγή αυγών σας μειώνεται και οι ορμόνες αλλάζουν λιγότερο από ό, τι έπρεπε. Ωστόσο, εάν είστε τυχεροί και είστε έγκυος, η διαμονή σας έγκυος είναι δύσκολη. Έτσι, φροντίστε να επισκεφθείτε την κλινική και να πάρετε περιστασιακά τη γνώμη των γιατρών σας.

Συναισθηματικές ανάγκες:

Έχετε μια δουλειά, έχετε τους πόρους, έχετε τη ζωή που επιθυμείτε να ζήσετε και πηγαίνει προς τις σωστές κατευθύνσεις. Τώρα είναι η στιγμή που τελικά αποφασίσατε να επεκτείνετε την οικογένειά σας και όλοι είναι τόσο υποστηρικτικοί. Ακούγεται τέλειο δικαίωμα?

Οι κίνδυνοι που τίθενται:

Καθώς μεγαλώνετε, ο ρυθμός αποβολής αυξάνεται μαζί σας. Είναι τόσο υψηλό όσο το 11,7% όταν είστε έγκυος. 1 στα 952 μωρά που γεννήθηκαν από μητέρες ηλικίας 30 ετών και άνω έχει τον κίνδυνο να έχει σύνδρομο Down. Ο ρυθμός ανωμαλιών χρωμοσωμάτων είναι 1 στα 385. Όσο σκληρά και αν ακούγεται, δεν είναι όλα τόσο άσχημα.

Ηλικίας 40 έως 50 ετών:

σωστά Age To Get Pregnant - Ages 40 to 50

Το σώμα σου στη δεκαετία του '40:

Υπήρξε πρόσφατη μελέτη που αποδεικνύει ότι οι γυναίκες που τείνουν να γεννιούνται χωρίς τη βοήθεια φαρμάκων που οδηγούν στη γονιμότητα ή βοηθούν στην τεχνολογία, ζουν περισσότερο από το άλλο μισό που συναγωνίζονται. Ο λόγος πίσω από την αφθονία των οιστρογόνων, που σας κάνει να αισθάνεστε ζωντανός και να έχει θετικές επιδράσεις στην καρδιά, τους ιστούς και τα οστά σας. Παρόλο που οι πιθανότητες να έχετε ένα παιδί στη δεκαετία του '40 είναι χαμηλότερο από το 5%, είναι από τις τυχεροί να βοηθήσετε τελικά. Πόσο καιρό μένετε έγκυος εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σας και τη γενική κατάσταση.

Δείτε περισσότερα: Να πάρει έγκυος μετά το Depo

Συναισθηματικές ανάγκες:

Η εμπειρία και η ωριμότητα σας έχει φτάσει σε ένα επίπεδο όπου είναι δύσκολο να σας νικήσουμε. Οι πιθανότητες είναι ότι θα είστε πιο υπομονετικοί από ποτέ, κάτι που είναι ιδανικό για μια εγκυμοσύνη χωρίς στρες.

Οι κίνδυνοι που τίθενται:

Το ένα τρίτο όλων των εγκυμοσυνών μετά την ηλικία των 40 ετών τελειώνει με αποβολή. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά ο λόγος πίσω από αυτό είναι συνήθως ένα ελαττωματικό αυγό ή μια λεπτή επένδυση της μήτρας, η οποία μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

Πάνω από 50:

σωστά Age To Get Pregnant - Over 50

Το σώμα σου:

Δεδομένου ότι η μέση ηλικία της εμμηνόπαυσης είναι 51, όλες οι εγκυμοσύνες πέραν των 50 χρειάζονται βοήθεια, η οποία συνήθως έρχεται σε μορφές φαρμάκων γονιμότητας ή ωαρίων δότη. Τα συμπληρώματα ορμονών είναι επίσης ευπρόσδεκτα και από τη στιγμή που ο πλακούντας σας μπορεί να παράγει ορμόνες από μόνη της, θα νιώσετε έτοιμοι και αποφασισμένοι. Ακολουθήστε μερικές ασκήσεις για να προετοιμάσετε το σώμα σας για την επόμενη ανάπτυξη από μόνη της.

Οι κίνδυνοι που τίθενται:

Όλες οι επιπλοκές είναι προφανώς αυξημένες, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης και του προβλήματος των νεφρών και των προβλημάτων του πλακούντα. Μια τακτική αξιολόγηση και παρακολούθηση θα ξεπεράσει και θα ξεπεράσει, για να προσφέρει μόνο την απαραίτητη φροντίδα.

Δείτε περισσότερα: Να πάρει έγκυος μετά από 35

Μόλις είστε έγκυος, φροντίστε καλά τον εαυτό σας και αυτό θα πρέπει να σφραγίσει τη συμφωνία. Εξάλλου, η ηλικία είναι απλώς ένας παράγοντας και δεν πρέπει να επηρεάσει το είδος της μητέρας που πρόκειται να είστε. Αν είστε έτοιμοι και αισθάνεστε ότι μπορείτε να στηρίξετε το παιδί σας, δεν υπάρχει καμία ζημιά για την παράδοση της υγιούς "δέσμης χαράς" σας. Ας τελειώσουμε λέγοντας ότι η καλύτερη ηλικία για την εγκυμοσύνη είναι όταν αισθάνεστε έτοιμοι.

Leave A Comment

5 + 4 =