Πώς να ανακουφίσει τον πόνο των μαστών θηλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη ανοίγει μια σειρά από προβλήματα και επιπτώσεις στο σώμα σας. Ξαφνικά, το στήθος σας τείνει να γίνει μεγάλο. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι γίνονται βαρύ και οι θηλές γδέρνουν. Οι θηλές αρχίζουν επίσης να έχουν τρίχες. Μερικές φορές έχετε επίσης την τάση να πάρετε ένα κνησμό στο στήθος. Αλλά θυμηθείτε ότι όλα αυτά είναι πάρα πολύ φυσιολογικά και το σώμα απλώς προετοιμάζει το στήθος για να ξεκινήσει τη γαλουχία. Αλλά πρέπει να ανησυχήσετε όταν όλα αυτά γίνονται εντελώς άβολα και σοβαρά.

Τι προκαλεί το κνησμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Όταν είστε έγκυος, θα αρχίσετε να παρατηρείτε μια σειρά αλλαγών στο σώμα σας. Από όλα, τα κνησμώδη στήθη θα μπορούσαν να είναι το πρώτο σας σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Οι βλεμμένες θηλές, η βαρύτητα και η κνησμό στα στήθη σας γίνονται συνηθισμένες και αυτές είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών στο σώμα. Εν μέρει, αυτά προκαλούνται επίσης από αυξημένη ροή αίματος προς την περιοχή. Λόγω αυτού, οι θηλές σας εμφανίζονται πληγή και επίσης όλο και περισσότερο ευαισθητοποιημένες στις ορμόνες. Έτσι, τείνετε να αισθανθείτε μια αίσθηση μυρμήγκιασμα όταν τα αγγίζετε.

Τις περισσότερες φορές, το αίσθημα φαγούρας θα σας συμβεί όταν είστε στο κοινό, αυξάνοντας την ανάγκη να τις γρατσουνίσετε και έτσι να σας κάνει πολύ ανήσυχο στο κοινό. Αλλά θυμηθείτε, τα στήθη σας μεγαλώνουν και τεντώνουν, καθιστώντας όλα προετοιμασμένα να θηλάζουν το μωρό σας. Έτσι, αποδεχτείτε ότι ως ένα πολύ φυσιολογικό φαινόμενο και δεν χρειάζεται να τονίζετε ή να φρικάρετε έξω.

Επιδράσεις του κνησμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Αλλά κατά τη λήξη της εγκυμοσύνης σας, η φαγούρα μπορεί να γίνει σοβαρή και το στήθος σας να γίνει μεγάλο. Η πιθανή παρενέργεια αυτού είναι, καθώς το δέρμα εκτείνεται, ο κνησμός μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματός σας. Η κοιλιά και τα στήθη σας είναι συνήθως επιρρεπή σε φαγούρα επειδή το δέρμα εκτείνεται για να επεκτείνει το μωρό. Το ξηρό δέρμα και οι ορμονικές αλλαγές επιδεινώνουν το πρόβλημα μερικές φορές. Το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις τείνουν επίσης να γίνονται σοβαροί γύρω από αυτό το διάστημα.

Ενώ καταλαβαίνουμε την αίσθηση μυρμήγκιασμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, εδώ είναι μερικοί τρόποι που έχετε σκοτώσει το πρόβλημα λίγο λίγο.

Σπιτικές Φυσικές Θεραπείες για Κνησμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Δοκιμάστε το καλύτερο για να κρατήσετε μακριά τα χέρια σας από το ξύσιμο. Αυτό πράγματι μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά ξύσιμο περαιτέρω θα ερεθίσει το δέρμα και να οδηγήσει σε άλλες λοιμώξεις του δέρματος. Σε περίπτωση που η φαγούρα οφείλεται σε ξηρό και τεντωμένο δέρμα, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ανακουφίσετε τον πόνο στη θηλή σας.

A. Ice Pack:

Πώς να ανακουφίσει τον πόνο των μαστών θηλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει ένα παγωτό, τοποθετώντας μια πετσέτα με δύο ή τρεις κύβους πάγου σε αυτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια δροσερή πετσέτα και πιέστε απαλά την περιοχή για περίπου 7-8 λεπτά ή έως ότου η φαγούρα αρχίσει να εξασθενεί. Μπορείτε να το δοκιμάσετε κάθε φορά που αρχίζετε να αισθάνεστε άβολα λόγω της φαγούρας. Το πακέτο πάγου ή η αναλογία υγρών πετσετών θα διευκολύνει την αίσθηση του μυρμηκιάματος εξουδετερώνοντας την περιοχή. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη προσωρινή ανακούφιση σε περίπτωση που ψάχνετε έξω για μια γρήγορη θεραπεία.

Β. Χρησιμοποιήστε λοσιόν:

Πώς να ανακουφίσει τον πόνο των μαστών θηλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα στο μαστικό σας μαστό. Μετά την καθημερινή σας μπάνιο, βάλτε μια μικρή ποσότητα λοσιόν χωρίς άρωμα στο στήθος και μασάζ καλά. Αποθηκεύστε τη λοσιόν στο ψυγείο, ώστε να έχετε μια δροσερή αίσθηση όταν τα εφαρμόζετε. Η δροσιά θα προσφέρει ανακούφιση. Κατά προτίμηση χρησιμοποιήστε μια λοσιόν που έχει βιταμίνη Ε, βούτυρο κακάο και λανολίνη. Μια λοσιόν χωρίς άρωμα και χωρίς οινόπνευμα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο. διαφορετικά, το δέρμα σας μπορεί να στεγνώσει.

Γ. Έτοιμα ενδύματα:

Πώς να ανακουφίσει τον πόνο των μαστών θηλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Επιλέξτε το χαλαρό και άνετο ρούχο. Το βαμβάκι είναι μια προτιμώμενη επιλογή και μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άνετα και να σας κάνει να αισθάνεστε χαλαροί. Φορέστε ένα χαλαρό σουτιέν ή αυτό που προορίζεται ειδικά για εγκυμοσύνη.

Δ. Ζεστό ντους:

Πώς να ανακουφίσει τον πόνο των μαστών θηλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το ζεστό ντους και το λουτρό είναι ένας άλλος τρόπος για να διατηρηθεί η φαγούρα μακριά. Χρησιμοποιήστε μόνο ζεστό νερό. Το ζεστό νερό έχει τη δυνατότητα να στεγνώσει το δέρμα σας. Ήπιο και άρωμα ελεύθερο σαπούνι θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή σας και να στεγνώσει καλά τα στήθη σας.

Πότε πρέπει να δείτε έναν γιατρό?

Ενώ τα κνησμώδη στήθη μπορεί να είναι φυσιολογικά, εδώ πρέπει να το πάρετε σοβαρά και να το ενημερώσετε για το γιατρό σας.

  • Όταν αισθάνεστε πολύ φαγούρα, αλλά δεν έχετε εξάνθημα, ξέρετε ότι πρέπει να επισπεύσετε τον γιατρό.
  • Αν αισθάνεστε ότι η κατάσταση του δέρματός σας επιδεινώνεται και ότι τίποτα δεν θα μειωθεί, θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για περαιτέρω θεραπεία.
  • Όταν βλέπετε ότι έχετε αναπτύξει νέο εξάνθημα κατά τη διάρκεια της φάσης της εγκυμοσύνης, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ο γιατρός σας έχει τον τελευταίο λόγο στις θεραπείες που πρέπει να λάβετε. Αυτός / αυτή θα σας πει πόσο σοβαρός είναι και γιατί πρέπει να μιλήσετε με έναν δερματολόγο.

Λοιπόν, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές ακόμα δυσάρεστες φάσεις που έχετε περάσει και θα περάσετε ακόμα. Αλλά μην τονίστε τον εαυτό σας για αυτό. Δημιουργήστε μια θετική ατμόσφαιρα γύρω σας. Είστε έτοιμοι να παραδώσετε ένα μωρό σε λίγους μήνες. Ειλικρινά, ο πόνος σας θα μειωθεί όταν αρχίσετε να κοιτάζετε μπροστά και να απολαύσετε την όμορφη φάση της ζωής σας.

Leave A Comment

30 − = 20