Είναι το μέλι καλό για τους διαβητικούς Στυλ στη ζωή

Ο διαβήτης είναι μια μεταβολική κατάσταση του σώματος όπου το σώμα ενός ατόμου έχει υψηλό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους. Πρώτον, η παραγωγή ινσουλίνης στο σώμα ανεπαρκής ή δεύτερον, το σώμα δεν αντιδρά στην ινσουλίνη που παράγεται στο σώμα.

μέλι for diabetes

Υπάρχουν τρεις τύποι διαβήτη:

1) Διαβήτης τύπου 1:

Σε αυτό το είδος, το σώμα δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη. Οι άνθρωποι κάτω από την ηλικία των 40 ετών ή στην εφηβεία τους τείνουν να παράγουν αυτή τη μορφή διαβήτη.

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι σπάνιος. Βλέπουμε ότι μόνο το 10% του συνολικού διαβητικού πληθυσμού πάσχει από αυτή τη μορφή διαβήτη.

Οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 απαιτούν τη λήψη ενέσεων ινσουλίνης για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Δείτε περισσότερα: Κανέλα Οφέλη Διαβήτης

2) Διαβήτης τύπου 2:

Σε αυτόν τον τύπο, ο οργανισμός σταματά να παράγει αρκετή ινσουλίνη για σωστή λειτουργία ή σε πολλές περιπτώσεις τα κύτταρα στο σώμα σταματά να αντιδρούν στην παραγόμενη ινσουλίνη. Αυτή η κατάσταση είναι επίσης γνωστή ως αντίσταση στην ινσουλίνη.

Βρίσκουμε περίπου το 90% όλων των περιπτώσεων διαβήτη παγκοσμίως είναι αυτού του τύπου.Αυτός ο τύπος του διαβήτη μπορεί βασικά να θεραπευτεί χάνοντας βάρος, παρακολουθώντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, ασκώντας καθημερινά τελετουργικά. Αλλά τείνει να επιδεινωθεί καθώς είναι προοδευτικό.

Σήμερα πρόκειται να συζητήσουμε για ορισμένα φυσικά συστατικά που διατίθενται στην κουζίνα μας και τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του διαβήτη. Αυτό το συστατικό είναι το μέλι. Ναι, ακούγεται παράλογο πώς μπορεί αυτό το γλυκό υγρό να θεραπεύσει μια ασθένεια που πρέπει να απέχει πολύ από οτιδήποτε γλυκό. Αλλά είναι αλήθεια ότι το μέλι, όταν λαμβάνεται με περιορισμένο τρόπο, μπορεί να κάνει θαύματα στη θεραπεία του διαβήτη.

Δείτε περισσότερα: Νερό καρύδας για τους διαβητικούς ασθενείς

Ας δούμε πώς λειτουργεί:

1) Μεγάλο υποκατάστατο ζάχαρης:

Το μέλι μπορεί να είναι καλό για τη ζάχαρη, καθώς δεν αυξάνει το σάκχαρο του αίματος, όπως η γλυκόζη και η φρουκτόζη. Έτσι γενικά βλέπουμε ότι ένας διαβητικός ασθενής αγαπά πολύ τη ζάχαρη αλλά λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η ασθένεια, δεν μπορεί να τα φάει. Μην ανησυχείς. Το γλυκό δόντι μπορεί να ικανοποιηθεί με μια κουταλιά μέλι.

2) Το μέλι μειώνει τη χοληστερόλη HDL:

3.) Το μέλι δεν αυξάνει την όρεξη και οδηγεί σε μικρότερη θερμική υπερφόρτωση:

Το μέλι διατηρεί το στομάχι γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες θερμίδες να απολαμβάνουν έναν διαβητικό ασθενή. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

4) Ο κατάλληλος ύπνος:

Οι διαβητικοί ασθενείς συχνά πρέπει να ουρούν, σπάζοντας τα ύπνου. Το μέλι βελτιώνει την ψυχική οξύτητα, η οποία βοηθάει στην σωστή ύπνο τη νύχτα.

5) Γεύση Bud:

Για όσους απολαμβάνουν γλυκιά γεύση αλλά είναι διαβητικοί, παίρνοντας μικρή ποσότητα μελιού, η γεύση θα προσαρμόσει το επίπεδο πρόσληψης της ζάχαρης και μπορεί κανείς να απολαύσει τη γεύση του μελιού χωρίς λαχτάρα για πιο γλυκό.

Δείτε περισσότερα: Παπάγια για διαβητικούς ασθενείς

6) Αυξάνει το επίπεδο ενέργειας:

Καθώς το μέλι έχει βιταμίνη Β, παράγει ενέργεια και είναι ευεργετικό και για το νευρικό σύστημα. Καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι διαβητικοί ασθενείς κουράζονται πολύ γρήγορα, το μέλι μπορεί να καταναλωθεί για να αυξήσει το επίπεδο ενέργειας.

7) Καλύτερη πέψη:

Το μέλι έχει τέτοια ένζυμα που βοηθούν στην καλύτερη πέψη. Η καλύτερη πέψη οδηγεί σε άλλα οφέλη. Εάν η πέψη είναι καλά άλλα όργανα του σώματος λειτουργεί συστηματικά.

8) Θεραπευτικές ιδιότητες:

Οι διαβητικοί ασθενείς λόγω των φαρμάκων που παίρνουν καθημερινά υποφέρουν από γαστρικά προβλήματα και το μέλι είναι ένα πολύ ανακουφιστικό για τέτοια προβλήματα.

Μαζί με τη θεραπεία του διαβήτη μέλι μπορεί να θεραπεύσει διάφορες άλλες ασθένειες όταν λαμβάνονται σε ρυθμιζόμενη ποσότητα. Κάποιος δεν πρέπει να καταναλώνει πάρα πολύ από το μέλι, καθώς είναι επιζήμιο στην περίπτωση τύπου 2. Μια περιορισμένη ποσότητα που καταναλώνεται μπορεί πάντα να είναι υγιής.

Πηγή εικόνας: Απόθεμα κλείστρου

Leave A Comment

2 + 5 =