Πώς να χρησιμοποιήσετε την Πικρή Κολοκύνθη για τον διαβήτη; | Στυλ στη ζωή

Ένα κομμάτι του δελεαστικού κέικ με κτυπημένη κρέμα και μια παχιά σάλτσα μαύρης σοκολάτας που στάζει από αυτό είναι κάθε όνειρο και ο εφιάλτης των ασθενών με διαβήτη. Ναί! Αυτό που είναι γλυκό σαν ζάχαρη και γλυκό όσο η σοκολάτα είναι δελεαστικό για οποιοδήποτε άτομο, αλλά είναι επιβλαβές για τους διαβητικούς ασθενείς και έτσι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και κανονιστική διατροφή που κάποιος πρέπει να συμμορφωθεί. Ένα λαχανικό γνωστό με πολλά ονόματα, πικρή κολοκύθα είναι ένα από αυτά τα φοβισμένα λαχανικά που μπορεί να δοκιμάσουν άσχημα, αλλά είναι ένα από τα πιο χρήσιμα είδη διατροφής για κατανάλωση.

πικρός gourd for diabetes

Τι προκαλεί τον διαβήτη?

Εάν δοθεί μια σύντομη απάντηση με μία λέξη, η ζάχαρη είναι αυτό που ο διαβήτης είναι φίλος. Υπάρχουν δύο τύποι διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αποσυντίθενται στο έντερο μας απελευθερώνοντας ζάχαρη, άμυλα και θρεπτικά συστατικά του σώματος στη ροή του αίματος. Η ινσουλίνη που παράγεται στο πάγκρεας απορροφά αυτά τα σάκχαρα και τα βάζει στη χρησιμότητα, αλλά όταν αυτή η απορρόφηση της ινσουλίνης είναι προβληματική ή διαταραχθεί εμφανίζεται διαβήτης.

Ο τύπος 1 οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ινσουλίνης, αλλά η πιο κοινή μορφή διαβήτη είναι ο τύπος 2, όπου μαζί με τον περιορισμό της σωστής απορρόφησης της ζάχαρης από την ινσουλίνη, υπάρχουν επίσης επικουρικά προβλήματα.

Δείτε περισσότερα: Σκόνη κανέλας για διαβήτη

Γιατί Bitter Gourd?

Το ερώτημα είναι γιατί όχι; Δεν πρόκειται ούτε για συνήθη ιατρική περίθαλψη ούτε για γλυκό μυρωδιά φρούτων. Αλλά όλα αυτά τα glitter's δεν είναι χρυσά και έτσι αυτό το λαχανικό είναι μια τέλεια λύση για τη μείωση του διαβήτη, ακολουθούμενη από την ινδική και κινεζική σοφία της παλιάς ηλικίας παράδοση του διαβήτη θεραπεία. Στα αγγλικά το ονομάζουμε πικρό πεπόνι ή πικρό σκουός ή πικρή κολοκύνθη, αλλά το πιο φοβερό και μισητό όνομα ως παιδί ήταν η «καρέλα» που ακριβώς είναι αυτό.

Εάν δεν είστε ακόμα διαβητικός, μην περιμένετε για τη σειρά. Διαβητικός ή κανένας διαβητικός δεν μπορεί να καταναλωθεί από όλους, τουλάχιστον για τη μελλοντική τους βελτίωση. Η πικρή κολοκύθα είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος για τη μείωση ή τον περιορισμό του διαβήτη και την αποτροπή της περαιτέρω αύξησής του.

Δείτε περισσότερα: Ημερομηνίες για διαβητικούς

Εδώ είναι πώς?

Αυτός ο καρπός περιέχει τουλάχιστον τρεις αντιδιαβητικές ιδιότητες που είναι το πρώτο βήμα για να θεωρηθεί ως διαβητικός θεραπευτής. Όλες αυτές οι ουσίες πρέπει να συνεργάζονται μαζί ή μερικές φορές ξεχωριστά να υπερέχουν στις επιδόσεις τους. Το πρώτο είναι μια ένωση παρόμοια με την ινσουλίνη, το πολυπεπτίδιο-ρ που υποκαθιστά το κομμάτι της ινσουλίνης, το άλλο είναι το γειτονικό και το άλλο είναι το charantin, το οποίο βοηθά στη μείωση της περιεκτικότητας σε γλυκόζη στο αίμα, περιορίζοντας έτσι τον πολλαπλασιασμό του διαβήτη. Λόγω της υπογλυκαιμικής ένωσης που είναι φυτική ινσουλίνη έχει κάνει τον τρόπο της μέχρι να είναι ένας από τους άγριους διαβητικούς ελεγκτές.

Δείτε περισσότερα: Πώς να χρησιμοποιήσετε το σπανάκι για τον διαβήτη

Αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό προσφέρεται κυρίως στο είδος 2 του διαβήτη.

Μια μελέτη έδειξε ότι ο λόγος για τη μείωση του επιπέδου της ζάχαρης στην κατανάλωση «karela» είναι η ενεργοποίηση της ενεργοποιημένης από AMP πρωτεϊνικής κινάσης στα κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα τα οποία έχουν ήδη παρουσιαστεί αλλά σε απενεργοποιημένη κατάσταση ενεργοποιούνται και τίθενται σε χρήση, πράγμα που βοηθά στη μείωση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα. Η άλλη μελέτη που διεξήχθη αποκάλυψε το ίχνος της λεκτίνης σε πικρές κολοκύθες που γνωρίζει ότι μειώνει το σάκχαρο του αίματος στο αίμα και συνεπώς και την περιεκτικότητα σε γλυκόζη. Αυτοί οι λεκτίνες δρουν στους περιφερικούς ιστούς και είναι γνωστό ότι καταστέλλουν την όρεξη προκαλώντας έτσι μέσα μας ότι η έντονη επιθυμία να πολεμήσουμε με όλη μας την εσωτερική δύναμη σε ένα ερημικό πάρτι.

Μια εγγυημένη απόδειξη:

Ένα ζήτημα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του 2008 για τη χημεία και τη βιολογία ανέφερε ότι η πρόσληψη πικρής κολοκύνθης αύξησε την κυτταρική απορρόφηση της γλυκόζης η οποία στην περίπτωση του διαβήτη δεν θα απορροφάται υπό κανονικές συνθήκες. Η έκθεση ανέφερε επίσης πως οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με πικρή κολοκύνθη έδειξαν τεράστιο διαβητικό έλεγχο της γλυκόζης.

Η πρόσληψη:

Οι ακατέργαστες φέτες μπορούν να καταναλωθούν αλλά εάν είστε ο τύπος της ασταθούς καρδιάς, βράζοντάς την στο νερό και στη συνέχεια να την καταναλώσετε μαζί με το νερό ή να φτιάξετε ένα χυμό από αυτό και να το απορροφήσετε ή ίσως να το ανακατεύετε με λίγο ρύζι για να μειώσετε το επίπεδο πικρίας είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή διατροφή σας.

Πηγή εικόνας: Shutterstock

Leave A Comment

2 + = 12