Πώς να χρησιμοποιήσετε αντηλιακή λοσιόν | Στυλ στη ζωή

Η αντηλιακή κρέμα έρχεται με τη μορφή λοσιόν, κρέμας, σπρέι ή πηκτής που λειτουργεί ως ασπίδα για το δέρμα μας από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Είναι επίσης κοινώς γνωστό ως ηλιοθεραπεία, ηλιακό μπλοκ, λοσιόν αντηλιακού ή κρέμα ηλιακού εγκαύματος. Αυτές οι λοσιόν απορροφούν ή αντανακλούν τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου που προστατεύουν το δέρμα και πάλι από το ηλιακό έγκαυμα.

Δικαιοσύνη cream for oily skin

Καθώς το φως του δέρματος είναι πιο ευαίσθητο στο ηλιακό έγκαυμα, οι κρέμες για την απολέπιση του δέρματος έχουν αντηλιακό για να προστατεύσουν το δέρμα από την ηλιακή βλάβη. Οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες του ήλιου μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε το δέρμα και οι λοσιόν αντηλιακού είναι η τέλεια απάντηση σε αυτό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό λοσιόν:

Ας μιλήσουμε τώρα για το πώς να χρησιμοποιήσετε αντιηλιακό λοσιόν. Υπάρχουν μερικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε πριν και κατά την εφαρμογή μιας αντιηλιακής λοσιόν.

Δείτε περισσότερα:  Πώς να κάνετε το δέρμα να φαίνεται μικρότερο

1. Επιλέγοντας το σωστό αντιηλιακό λοσιόν:

Πριν αρχίσετε να εφαρμόζετε ένα αντηλιακό, είναι απαραίτητο να επιλέξετε πρώτα τη σωστή αντηλιακή λοσιόν. Ελέγξτε τον αριθμό SPF που είναι η συντομογραφία του Sun Protective Factor, ο οποίος είναι ο τρόπος να γνωρίζετε τη διάρκεια του πόσο καιρό μπορεί να εμποδίσει τις ακτίνες UVB. Ο παράγοντας προστασίας από τον ήλιο έρχεται σε αριθμούς, δηλαδή SPF 15, SPF 30, SPF 45 και SPF 60.

Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κανένα αντηλιακό δεν εμποδίζει τις ακτίνες UVB 100%. Για παράδειγμα, περίπου το 94% των ακτίνων UVB εμποδίζεται από το SPF 15, το 97% από το SPF 30 και το 97% από το SPF 45. Ο τύπος του δέρματός σας πρέπει να έχετε κατά νου τις δραστηριότητες σας ενώ επιλέγετε ένα αντηλιακό.

Δείτε περισσότερα:  Ατμού για πρόσωπο

Οι άνθρωποι που πρέπει να παραμείνουν στο ύπαιθρο τις περισσότερες φορές πρέπει να επιλέγουν αντιηλιακές λοσιόν με υψηλότερο SPF και ίσως χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν περισσότερο από τους εσωτερικούς ανθρώπους. Επειδή ο ήλιος ακτινοβολεί τις ακτινοβολίες UVA πολύ πέρα ​​από τις ακτίνες UVA, συνιστάται να επιλέξετε ένα ευρύ αντιηλιακή λοσιόν φάσματος.

Σημάδια γήρανσης, σκούρα ή ελαφριά κηλίδες και ρυτίδες είναι οι βλάβες που προκαλούνται από ακτίνες UVA που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Έτσι, μια αντηλιακή λοσιόν που εμποδίζει και τις δύο ακτίνες UVA και UVB είναι μια καλή επιλογή. Επίσης, συνιστάται να επιλέξετε αντηλιακή αντηλιακή λοσιόν επειδή το σώμα μας αποβάλλει το νερό με τη μορφή του ιδρώτα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ενεργούς ανθρώπους.

2. Να κάνει πρώτα μια δίκη:

Μόλις αγοράσετε μια λοσιόν, συνιστάται πάντα να δοκιμάσετε ένα μικρό μέρος του αντιηλιακού γύρω από τον καρπό σας για να ελέγξετε αν έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση. Διαβάστε τα συστατικά της συσκευασίας για να ελέγξετε αν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από αυτά πριν αγοράσετε. Αντιηλιακές λοσιόν με οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα σας.

Δείτε περισσότερα:  Πώς να χρησιμοποιήσετε κουρκούμη για το δίκαιο δέρμα

3. Πώς να εφαρμόσετε αντηλιακό λοσιόν:

Πάντοτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό 20-30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο επειδή τα χημικά μέσα στη λοσιόν χρειάζονται λίγο χρόνο για να δεσμευτούν στο δέρμα σας. Ένα συνηθισμένο λάθος κατά την εφαρμογή αντηλιακών δεν χρησιμοποιεί αρκετά. Πάρτε ένα κούτσουρο στην παλάμη σας και να το εφαρμόσετε στις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματός σας. Τρίψτε καλά στο δέρμα σας, ώστε να μην μπορεί να δει κανένα λευκό. Μην αγνοείτε περιοχές όπως τα αυτιά, το λαιμό και τις κορυφές της παλάμης και των ποδιών σας.

Αντηλιακό

4. Πώς να εφαρμόσετε Αντιηλιακή Λοσιόν στο πρόσωπο:

Χρησιμοποιήστε ένα αντιηλιακό προσώπου καθώς το πρόσωπό μας χρειάζεται ακόμα περισσότερη λοσιόν για να το προστατεύσει από τον ήλιο. Πολλοί καρκίνοι του δέρματος εμφανίζονται στο πρόσωπο και γι 'αυτό συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην αφήνετε ποτέ το σπίτι χωρίς μπλοκάρισμα.

5. Εφαρμόστε ξανά μετά από 30 λεπτά:

Εάν έχετε παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, τότε θα πρέπει να εφαρμόσετε ξανά ένα ηλιακό φράγμα μέσα σε 15-30 λεπτά αντί να περιμένετε μια ώρα ή περισσότερο.

Leave A Comment

19 − = 13