Συμπληρώματα βιταμινών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Τι είναι ασφαλές και τι πρέπει να αποφύγετε

Οι βιταμίνες είναι εξαιρετικά αναγκαίες στην καθημερινή διατροφή μας, και περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εκτός από τις βιταμίνες μια ιδανική δίαιτα εγκυμοσύνης πρέπει να περιλαμβάνει μια υγιή ποσότητα πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών και βασικών ορυκτών. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι τύποι των βιταμινών και της διατροφής που έπρεπε να γίνουν πιο συγκεκριμένοι. Για τη διατήρηση της καλής υγείας σας και την ανάπτυξη της υγείας του μωρού σας, είναι σημαντικό να έχετε τα σωστά συμπληρώματα βιταμινών στη σωστή δοσολογία στη συμβουλή της άμεσης πρότασης του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης.

Συμπληρώματα βιταμινών δεν αντικαθιστούν μια υγιεινή διατροφή, αλλά εξασφαλίζουν ότι μια γυναίκα που αναμένει λαμβάνει αρκετές θρεπτικές ουσίες καθημερινά. Λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνονται ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Οι βιταμίνες δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο μιας υγιεινής διατροφής αλλά μόνο μια διασφάλιση της σωστής διατροφής.

Contents

Κατάλογος Βιταμινών Εγκυμοσύνης

Οι προγεννητικές βιταμίνες είναι εκείνες που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πριν από την παράδοση του μωρού. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική φάση, καθώς στο θέμα αυτό πρέπει να φροντίσει η υγεία του μωρού. Αυτές οι σημαντικές βιταμίνες για την εγκυμοσύνη είναι σημαντικές για να καλύψουν τα διατροφικά κενά στη διατροφή της μητέρας. Οι προγεννητικές βιταμίνες περιέχουν πολλές βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων φυλλικό οξύ, σίδηρο, ιώδιο και ασβέστιο.

1. Φολικό οξύ ή βιταμίνη Β9:

Υπάρχουν ορισμένα ελαττώματα γνωστά ως ελαττώματα γέννησης νευρικού σωλήνα που μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες βλάβες στο νωτιαίο μυελό και στον εγκέφαλο. Το φολικό οξύ που είναι συνθετική μορφή βιταμίνης Β9, αποτρέπει αυτά τα ελαττώματα από το νεογνό. Τα τρόφιμα που περιέχουν φολικό οξύ περιλαμβάνουν τα πράσινα λαχανικά, τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή, τους καρπούς με φασόλια εκτός από πολλά εμπλουτισμένα τρόφιμα. Μαζί με τη φυσική δίαιτα, είναι πάντα σκόπιμο να πάρετε ένα συμπλήρωμα του φολικού οξέος ως επιλογή backup.

2. Ασβέστιο:

Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τις έγκυες γυναίκες. Δεδομένου ότι το μωρό απαιτεί αφθονία ασβεστίου για την ανάπτυξη των οστών του, μπορεί να υπάρχει έλλειψη ασβεστίου στο σώμα της μητέρας και πρέπει να αναπληρώνεται μέσω της κατάλληλης δίαιτας.

3. Ιώδιο:

Για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς στο σώμα, το ιώδιο είναι εξαιρετικά απαραίτητο. Μια ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα προβλήματα στο μωρό όπως ασταθής ανάπτυξη, πνευματική αστάθεια και αδυναμία ακρόασης σωστά. Εάν είναι πολύ ανεπαρκής στο σώμα, μπορεί να οδηγήσει σε θνησιμότητα και αποβολή.

4. Σίδηρος:

Ο σίδηρος μπορεί να βοηθήσει στην μεταφορά οξυγόνου στο αίμα του μωρού και της μητέρας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν τα σωστά επίπεδα σιδήρου για την πρόληψη της αναιμίας και της απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια της εργασίας. Επίσης, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά ελαττώματα και αναιμία στο έμβρυο.

Οφέλη των βιταμινών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

1. Βιταμίνη D:

Η βιταμίνη D είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να εξασφαλιστεί μια υγιής μητέρα και μωρό. Η βιταμίνη D εμποδίζει την πρόωρη εργασία και τα γενετικά ελαττώματα. Αυτή η βιταμίνη είναι επίσης σημαντική για την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε περιπλοκές γέννησης, αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, αυτοάνοσες ασθένειες και διαταραχές που σχετίζονται με την καρδιά.

2. Βιταμίνη Α:

Η βιταμίνη Α βοηθά στην αποκατάσταση της βλάβης των ιστών που προκαλείται από την εργασία. Βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, καταπολεμά τις λοιμώξεις και επίσης βοηθά στον μεταβολισμό. Ωστόσο, οι υψηλές δόσεις βιταμίνης Α κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να οδηγήσουν σε γενετικές ανωμαλίες και ηπατική τοξικότητα.

3. Βιταμίνη C:

Η βιταμίνη C είναι ένας κύριος ενισχυτής ανοσίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γεμάτο αντιοξειδωτικά, η λήψη των συνιστώμενων δόσεων βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει στην υγιή εγκυμοσύνη. Βοηθά στην αποκατάσταση ιστών και προάγει την καλή υγεία των οστών και του δέρματος.

4. Ωμέγα 3:

Το Ωμέγα 3 είναι σημαντικό για μια καλή γνωστική και οπτική ανάπτυξη στο μωρό. Βοηθούν επίσης στη μείωση του αριθμού των λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην υποστήριξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και βοηθούν στην υγιή νευρική ανάπτυξη του εμβρύου.

5. Ψευδάργυρος:

Ο ψευδάργυρος είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του DNA στο μωρό. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη ιστικών κυττάρων για ένα υγιές μωρό. Ο ψευδάργυρος είναι επίσης σημαντικός για ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα και μεταβολισμό.

Κατάλογος των βιταμινών για την εγκυμοσύνη:

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε μέλλουσα μητέρα. Η μέση διατροφή της πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Ασβέστιο: Γαλακτοκομικά - Γάλα, γιαούρτι, τυρί για ασβέστιο
 • Βιταμίνη Β9: Όσπρια - φασόλια, μπιζέλια, σόγια, φιστίκια
 • Βιταμίνη Α: Καρότα, Γλυκοπατάτες
 • Ωμέγα 3: Σολομός
 • Βιταμίνη C: Φρούτα εσπεριδοειδών, φυλλώδη λαχανικά, μούρα
 • Πρωτεΐνη: Φακές, άπαχο κρέας
 • Ψευδάργυρος: Ξηροί Καρποί, Ξηρά Φρούτα, Αυγά
 • Βιταμίνη D: Ήπαρ, Ψάρια, Κρόκοι

Βιταμίνες για την αποφυγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Οι βιταμίνες, αν και παίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να οδηγήσουν σε περιπλοκές όταν δεν ληφθούν σε συνιστώμενες δόσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να καταλάβετε ποιες βιταμίνες χρειάζεστε και τι δεν θα έπρεπε να παίρνετε:

1. Βιταμίνη Α:

Η υπερβολική δόση βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα του ήπατος και να προκαλέσει θάνατο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνονται μόνο οι επιτρεπόμενες δόσεις των 770mcg ημερησίως.

2. Βιταμίνη D:

Οι πιο τοξικές βιταμίνες όλων, η βιταμίνη D πάνω από τη δοσολογία μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την υγεία των μητέρων και των γενετικών ανωμαλιών στο μωρό

Άλλες βιταμίνες όπως οι Β6 και Ε μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ενέργειες όταν λαμβάνονται σε επιπλέον δοσολογίες, αλλά δεν έχουν σημαντικούς απειλητικούς παράγοντες.

Προϊόντα συμπληρώματος βιταμίνης εγκυμοσύνης:

Αναφέρονται παρακάτω είναι μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα βιταμινών εγκυμοσύνης στην αγορά που περιμένουν οι μητέρες να μπορούν να βασίζονται.

1. Nature Made Prenatal Multi + Dha, 200 mg, 150 Soft Gels:

Φύση Made Prenatal Multi + Dha, 200 mg, 150 Soft Gels

Αυτό το προϊόν συνδυάζει όλες τις θρεπτικές ουσίες μιας προγεννητικής πολυβιταμίνης και 200 ​​mg DHA λιπαρού οξέος ωμέγα-3 σε ένα μαλακό gel.It είναι ιδανικό για τις μέλλουσες μητέρες που αναζητούν προγεννητικά συμπληρώματα. Περιλαμβάνει το βασικό ωμέγα-3 λιπαρό οξύ DHA και απαιτεί να έχετε μόνο 1 δόση την ημέρα. Αυτός ο τύπος περιέχει βασικές βιταμίνες, μέταλλα και DHA για την υγεία της μητέρας και την ανάπτυξη του μωρού. Έχει τις καλύτερες βιταμίνες για την εγκυμοσύνη.

2. Προγεννητικό για γυναίκες μιας ημέρας, με DHA:

Ενα τήν ημέρα Women's Prenatal, with DHA

Το One-Day Prenatal των Γυναικών είναι γεμάτο με ωμέγα-3 DHA και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως το φολικό οξύ και ο σίδηρος και είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες πολυβιταμίνες που διατίθενται στην αγορά. Το DHA είναι να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου και των οφθαλμών του εμβρύου. Το φολικό οξύ μειώνει τον κίνδυνο για το μωρό που έχει ελάττωμα γέννησης εγκεφάλου ή νωτιαίου μυελού. Ο σίδηρος βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στο έμβρυο σε έγκυες γυναίκες. Αυτό το συμπλήρωμα βιταμινών παρέχει διατροφή σε τρία στάδια - ενώ προσπαθεί να συλλάβει, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

3. Αρχική Ελέγξτε τις προγεννητικές βιταμίνες για τις γυναίκες Συμπλήρωμα:

Σπίτι Check Prenatal Vitamins for Women Supplement

Αυτό το προϊόν έχει 21 βασικά συστατικά και στο 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης 13 βιταμινών και μετάλλων που χρειάζονται για καθημερινή διατροφή. Home check Η Daily One είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν για όλες τις γυναίκες που περιμένουν ένα μωρό. Ο τύπος περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας για την υγεία των γυναικών, όπως το ασβέστιο, το φολικό οξύ και ο σίδηρος. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως οι Α, C και Ε παρέχουν προστασία έναντι των ελεύθερων ριζών. Για την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και τον σχηματισμό άφθονων RBC, υπάρχουν πολλές βιταμίνες της ομάδας Β. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι μια πλήρης πολυβιταμίνη!

4. Κήπος της ζωής βιταμινού κώδικα, πρώιμο προγεννητικό:

Κήπος of Life Vitamin Code, Raw Prenatal

Αυτό το συμπλήρωμα βιταμινών έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Έχει συστατικά που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος της μητέρας και του αγέννητου παιδιού. Αυτή η βιταμίνη μπορεί να βελτιώσει το πεπτικό σας σύστημα και να δώσει υγιή πέψη και το τζίντζερ, τα προβιοτικά, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη D βοηθούν στην εξάλειψη των προσμείξεων. Το σύμπλεγμα σιδήρου, βιταμίνης C, Ε και Β μαζί με το φολικό οξύ υποστηρίζει την καρδιά και την υγεία του αίματος. Το προϊόν περιέχει 800 mcg φολικού οξέος. Για έναν υγιή νευρικό σωλήνα, το 400 mcg συνιστάται από το CDC μέχρι το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τουλάχιστον. Η βιταμίνη Α και C, ο χαλκός και ο σίδηρος υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος.

5. Φυτικό οξύ της φύσης (400 mcg), μη αρωματισμένο 250 δισκίο (α):

Φύση's Bounty Folic Acid (400 mcg), Unflavored 250 Tablet(s)

Τα συμπληρώματα βιταμινών του Bounty Folium Acid της φύσης περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για διάφορα οφέλη για την υγεία. Διατηρεί καρδιαγγειακή υγεία. Η εγκυμοσύνη μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αδύναμη και ανενεργή. Η καθημερινή δόση του προϊόντος μπορεί να σας κρατήσει ενεργοποιημένη και ενεργή καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

6. Προγεννητικό του 21ου Αιώνα με DHA, Δισκία και Μαλακά Τζελ, 120-Count:

21st Century Prenatal with DHA, Tablets and Soft Gels, 120-Count

Το προϊόν δεν έχει προστεθεί ζάχαρη, αλάτι, ζύμη ή συντηρητικά. Το μοναδικό πράγμα για αυτό το προϊόν είναι η καθαρή, φρέσκια και ισχυρή του φύση, η οποία εγγυάται η εταιρεία. Υποστηρίζει την ανάπτυξη εμβρυϊκού εγκεφάλου, οφθαλμών και νωτιαίου μυελού. Έχει συνιστάται από ειδικούς DHA για εγκυμοσύνη και νοσηλεία. Περιέχει τις βασικές βιταμίνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε περισσότερα: Φρούτα δράκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

7. Amway Nutrilite Triiron Folic 90 Δισκία:

Amway Nutrilite Triiron Folic 90 Tablets

Αυτό το προϊόν της Amway προμηθεύει το σώμα με όλο τον απαιτούμενο σίδηρο από τρεις διαφορετικές πηγές: διγλυκονικό σίδηρο, φουμαρικό άλας σιδήρου και χρυσό μουστάρδα. Αυτές είναι πηγές σιδήρου που χρησιμοποιούνται πιο εύκολα και ανεκτούν από το σώμα. Σας βοηθά να κρατήσετε τον εαυτό σας και το μωρό σας υγιές Το προϊόν περιλαμβάνει τις απαραίτητες βιταμίνες για εγκυμοσύνη.

8. Εγκυμοσύνη Fair Haven Plus Συμπληρώματα προγεννητικών πολυβιταμινών:

Εκθεση Haven Pregnancy Plus Prenatal Multivitamin Supplements

Έχει σχεδιαστεί για να προσπαθεί να συλλάβει, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Αυτή η προγεννητική βιταμίνη προμηθεύει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την ευεξία της εγκυμοσύνης, όπως ο σίδηρος, η βιταμίνη C και το φολικό οξύ. Είναι σημαντικό για την πρόληψη των νευρικών σωλήνων γενετικές ανωμαλίες. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τον καθαρισμό του σώματος και την προώθηση της βέλτιστης αναπαραγωγικής υγείας.

Δείτε περισσότερα: Η πρόσληψη νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

9. Δισκία προγεννητικών γυναικών μιας ημέρας μαζί με υγρά πηκτώματα - 60 ea:

Ενα τήν ημέρα Women's Prenatal Tablets plus Liquid Gels - 60 ea

Το DHA (Πιπέτες και Υγρά Τζελ) είναι ένα βέβαιο τρόπο για να είστε υγιείς, τόσο πριν όσο και μετά την εγκυμοσύνη. Το συμπλήρωμα βιταμινών συμβάλλει στην υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου και των ματιών του εμβρύου κατά τη διάρκεια της Διατηρεί επίσης τη συνολική υγεία της μητέρας και του μωρού και παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες για την εγκυμοσύνη.

Αυτά ήταν μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα βιταμινών εγκυμοσύνης. Οι βασικές βιταμίνες έχουν διάφορες σημαντικές λειτουργίες για την υγεία και την ανάπτυξη της μητέρας και του μωρού αντίστοιχα.

 • Η βιταμίνη Α βοηθά στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών.
 • Η βιταμίνη D βοηθά το σώμα να χρησιμοποιεί ασβέστιο και φώσφορο και προωθεί ισχυρά δόντια και οστά.
 • Η βιταμίνη Ε βοηθά το σώμα να σχηματίζει και να χρησιμοποιεί ερυθρά αιμοσφαίρια και μυς.
 • Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τους ιστούς από βλάβες και βοηθά το σώμα να απορροφήσει σίδηρο και επίσης να χτίσει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Η βιταμίνη Β1 αυξάνει το επίπεδο ενέργειας και ρυθμίζει το νευρικό σύστημα, ενώ η βιταμίνη B2 διατηρεί ενέργεια, καλή όραση και υγιές δέρμα.

Επιλέξτε το συνιστώμενο σύνολο συμπληρωμάτων βιταμινών του εμπειρογνώμονα και δώστε στον εαυτό σας και το μωρό σας το καλύτερο.

Πηγή εικόνας: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

44 + = 54