Padmasana Yoga (Lotus Pose) – Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή χρειάζονται πολλή ενέργεια για να τρέχουν σε καθημερινή βάση. Είμαστε μόνο θύματα των περιστάσεων, ειδικά όταν πρόκειται για ατυχίες. Οι ατυχίες που μιλάμε εδώ είναι εκείνες που επηρεάζουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή στο σύνολό τους.

Για παράδειγμα, ο αρουραίος έτρεξε ζωές που οδηγούμε, δεν μας επιτρέπει να φροντίζουμε σωστά το σώμα μας. Αυτό οδηγεί τότε στη δυσαρμονία των τσάκρας μέσα μας. Όταν τα τσάκρα δεν είναι ευθυγραμμισμένα και σε συμφωνία μεταξύ τους, τείνουμε να είμαστε διανοητικά ανισορροπημένοι και σωματικά άρρωστοι.

Είναι επομένως σημαντικό, όχι μόνο να ασκείστε το σώμα, αλλά και το μυαλό. Για αιώνες, η τέχνη και η επιστήμη της γιόγκα έχει βοηθήσει πολλούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποιος δεν χρειάζεται να περάσει ώρες στο γυμναστήριο να μαθαίνει γιόγκα και να το εφαρμόζει στην καθημερινή του ζωή. Μια μισή ώρα το πιο πρωί, το πρωί, το μεσημέρι ή το βράδυ είναι περισσότερο από αρκετό.

Εμπειρογνώμονες επίσης, η γιόγκα και οι ασάνες μπορούν να βοηθήσουν στην άρση των ασθενειών και των ασθενειών, μερικές φορές χωρίς ιατρική παρέμβαση ή με το μαχαίρι. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε ένα πολύ δημοφιλές αλλά αποτελεσματικό asana, την padmasana γιόγκα σήμερα!!

Η γιόγκα της Πανταμάνας (Lotus Pose):

padmasana

Επίσης γνωστό ως Lotus θέτει, το Padmasana είναι πράγματι μια πράξη της αγάπης το μυαλό, το σώμα και η ψυχή σας χωρίς όρους. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε περισσότερα, αυτή είναι μια στάση που βοήθησε εκατομμύρια και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσουν επίσης.

Περισσότερα για την γιόγκα Padmasana:

Στη Σανσκριτική γλώσσα, "Padmam" σημαίνει lotus. Ως εκ τούτου, η padmasana ονομάζεται lotus pose. Η στάση είναι μια πολύ δημοφιλής και κλασική στάση γιόγκα και είναι επίσης γνωστή και έξω από την κοινότητα. Αν και αυτή η στάση θεωρείται βασική στάση του διαλογισμού, η εκτέλεση μίας padmasana είναι πολύ δύσκολη, καθώς είναι μια αμφίπλευρη έννοια που σημαίνει ότι και τα δύο τμήματα, σε αυτή την περίπτωση τα πόδια, είναι διασταυρώνονται ή διασχίζονται. Αυτό είναι καλό να επιτευχθεί.

Πώς να κάνετε Padmasana Γιόγκα (Lotus Pose) - Βήματα και τα οφέλη του:

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να κάνετε padmasana yoga βήμα προς βήμα και τα οφέλη, οι τροποποιήσεις, οι προφυλάξεις και οι συμβουλές για αρχάριους μαζί με τις παραλλαγές θέτουν εικόνες.

Padmasana Γιόγκα Βήματα:

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Το Padmasana είναι αρκετά δύσκολο asana. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό να εκτελέσετε λίγα προπαρασκευαστικά asanas όπως το Pigeon pose ή το Butterfly pose πριν εκτελέσετε αυτό το asana.

1. Ξεκινήστε καθιστώντας σε μια στάση με σταυροπόδι με το δεξί πόδι να περνάει στα αριστερά σας. Βεβαιωθείτε ότι οι γοφοί σας είναι υψηλότεροι από τα γόνατά σας.

2. Λαμβάνοντας τη βοήθεια των χεριών σας, φέρτε το δεξί σας πόδι στον αριστερό μηρό, έτσι ώστε η κόλαση να αγγίζει την άρθρωση του ισχίου.

3. Πρέπει τώρα να γυρίσετε το πέλμα του ποδιού σας επάνω, επιμηκύνοντας τον αστράγαλο σας.

4. Αφού αισθάνεστε άνετα σε αυτή τη θέση, φέρτε το αριστερό σας πόδι στον δεξιό μηρό, ενώ η φτέρνα αγγίζει την άρθρωση του ισχίου, η σόλα εμφανίζεται.

5. Ωθήστε απαλά τους αστραγάλους σας στους μηρούς σας. Τώρα εκτείνεται από τη βάση του περινέου, μέχρι το μήκος της σπονδυλικής στήλης, με πλήρη ενέργεια σε ένα πάει.

6. Τώρα τοποθετήστε τα χέρια σας στα γόνατα. Και φέρτε τα δάχτυλά σας στο jnana mudra, δηλαδή, με τους αντίχειρες και τον δείκτη να σχηματίζουν έναν κύκλο και τα υπόλοιπα δάχτυλα να εκτείνονται.

7. Παραμείνετε σε αυτή τη θέση για μια χρονική περίοδο, παίρνοντας βαθιές αναπνοές, όσο το δυνατόν περισσότερο.

8. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία ή αίσθημα εξοργισμού, επιστρέψτε αμέσως στην αρχική θέση.

9. Ενώ ασκείστε, θυμηθείτε να εναλλάσσετε το πόδι μολύβδου κάθε φορά που θα έρθετε σε αυτή τη στάση.

Padmasana (Lotus Pose) Πλεονεκτήματα:

padmasana (lotus pose)

Τα φυσικά οφέλη του Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Η γιόγκα Padmasana είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα asanas ανοίγματος ισχίου και επίσης μία από τις βασικές στάσεις του διαλογισμού, επομένως ηρεμεί τον εγκέφαλο.
2. Το asana ενισχύει τους αρθρώσεις του αστραγάλου στην αντοχή και την ευκαμψία του κτιρίου.
3. Το lotus pose βοηθάει στην τόνωση της σπονδυλικής στήλης, της κοιλίας, της λεκάνης και της ουροδόχου κύστης.
4. Η ασάνα βοηθά επίσης να τεντώσει τα γόνατα και τους αστραγάλους.

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Θεραπευτικά οφέλη από τον Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Τα άτομα με ισχιαλγία μπορούν να ωφεληθούν κάνοντας αυτό το asana.
2. Οι γυναίκες που εμφανίζουν εμμηνόρροια δυσφορία μπορούν να βρουν ανακούφιση κάνοντας αυτό το asana.
3. Η «Padmasana yoga» αναφέρεται ως «καταστροφέας όλων των ασθενειών» στα παραδοσιακά κείμενα.
4. Η έγκυος γυναίκα μπορεί να ασκήσει αυτό το asana μέχρι το τέλος για να διευκολύνει τη γέννηση του παιδιού.

Δείτε περισσότερα: Ματσάσανα ψάρι

Τροποποιήσεις για τον Padmasana (Yoga Lotus Pose):

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Πριν από την πλήρη εκτέλεση της padmasana, μπορεί κανείς να ξεκινήσει κάνοντας μια ardha padmasana, όπου ο ardha σημαίνει μισό. Για να εκτελέσετε ardha padmasana, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Αφού φέρετε το πόδι μολύβδου στη θέση του, γλιστρήστε το κάτω πόδι κάτω από το πόδι μολύβδου. Το πόδι πρέπει να συναντά το εξωτερικό του αντίθετου ισχίου.

2. Ενώ κάνετε αυτό, εάν το γόνατο του άνω πόδι δεν αγγίζει το πάτωμα, χρησιμοποιήστε μια πυκνά διπλωμένη κουβέρτα από κάτω.

3. Εκτελέστε αυτό το asana, και τα δύο πόδια εναλλάσσονται κάθε φορά, κατά τη διάρκεια κάθε πρακτικής.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μπλοκ αφρού ή μια διπλωμένη κουβέρτα κάτω από το κάθισμά σας για να κερδίσετε επιπλέον ύψος στους γοφούς.

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Προφυλάξεις για τον Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Αυτό το asana δεν είναι κατάλληλο για άτομα που παρουσιάζουν πόνο ή σφίξιμο στα γόνατα, τους αστραγάλους ή τις αρθρώσεις ισχίων. Μπορούν ωστόσο να εκτελέσουν αυτό το asana χρησιμοποιώντας τροποποιήσεις μετά από διαβούλευση με έναν ειδικό.

2. Δεν είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν ιστορικό τραυματισμού στο γόνατο ή τραυματισμού στον αστράγαλο.

3. Το Padmasana είναι μια πολύ προχωρημένη στάση και συνιστάται ιδιαίτερα να γίνεται με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή πριν το κάνει μόνο του.

Συμβουλές για αρχάριους:

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του εξωτερικού αστραγάλου είναι συχνά υπερβολικά τεταμένη. Για να εξισώσετε τους δύο αστραγάλους, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να σπρώξετε την εσωτερική άκρη του ποδιού σας πάνω από τον άνω βραχίονα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διατηρήσει ακόμη και τέντωμα των εσωτερικών και εξωτερικών αστραγάλων, όταν προσπαθείτε να φέρετε το πόδι σας προς την αντίθετη βουβωνική χώρα.

Δείτε περισσότερα: Βουνό Pose Tadasana

Προπαρασκευαστικές και επακόλουθες θέσεις:

Προπαρασκευαστικές θέσεις για τα padmasana είναι baddha konasana, virasana, janu sirsasana.
Οι επόμενες θέσεις είναι adho mukha svanasana, supta padangusthasana.

Μερικές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Padmasana Yoga Posture:

Όταν έχουμε ήδη αναφέρει πολλά από τα οφέλη του padmasana, ας αυξήσουμε τώρα τις γνώσεις μας λίγο περισσότερο για αυτή την πολύ κοινή στάση γιόγκα. Αυτή είναι φυσικά η πιο κοινή στάση όταν κάποιος θέλει να κάνει διαλογισμό. Η σημασία αυτού, όπως ήδη αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι βεβαίως η στάση του λωτού. Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ εκτελούμε αυτή τη στάση τα πόδια μας είναι στη θέση που μοιάζει με τη βάση ενός λωτού. Αυτός είναι επίσης γνωστός ως «kamalasana». Ο πολύ συγκεκριμένος λόγος για αυτό το όνομα είναι ότι το λουλούδι λωτού είναι επίσης γνωστό ως «kamal» στα Χίντι. Αυτό τεντώνει το σώμα με έναν πολύ ήρεμο τρόπο και επίσης χαλαρώνει το μυαλό σας έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να διαλογιστείτε.

Για τους ανθρώπους που εργάζονται όλη την ώρα, τα οφέλη του padmasana ίσως είναι λίγο δύσκολο για αυτούς να λαμβάνουν όλη την ημέρα. Είναι φυσιολογικό να έχετε κακή στάση αν κάθεστε σε μια θέση για πολλές ώρες. Το λυπηρό μέρος είναι ότι η padmasana γιόγκα δεν μπορεί να εκτελεστεί σε χώρους εργασίας όποτε θέλετε. Ως αντικατάσταση αυτό που μπορείτε γενικά να κάνετε είναι να τεντώσετε τα πόδια σας και μετά να τα μετακινήσετε ωρολογιακά και αριστερόστροφα. Περισσότερο από αυτό είναι ακόμα καλύτερο να κάνετε διαλείμματα σε σύντομα χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια να κάνετε μια βόλτα γύρω από το πάτωμα για να τεντώσετε την πλάτη σας και να χαλαρώσετε τη σταθερή θέση.

Μετά από όλα τα βήματα padmasana γιόγκα ελέγχει επίσης την αναπνοή σας και ηρεμεί το επίπεδο πίεσης. Είναι επίσης γενικά μια συνολική προπόνηση για το σώμα, ωστόσο δεν αισθάνεστε καμία πίεση. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η άσκηση padmasana yoga μπορεί να είναι το μόνο φάρμακο για κάθε είδους προβλήματα. Είναι καλύτερο να περάσετε από μια διεξοδική συνεδρία γιόγκα όπου μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά βήματα το ένα μετά το άλλο για τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατό να κερδίσουμε όλα τα οφέλη χωρίς να βάλουμε κάποιο είδος πίεσης στο σώμα και έτσι το padmasana μπορεί να κάνει μόνο ένα μέρος του.

Η γιόγκα γενικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να λύσετε τα σωματικά και ψυχικά σας ζητήματα που εμφανίζονται λόγω άγχους. Ομοίως, τα οφέλη από το padmasana είναι μερικά από τα καλύτερα μεταξύ όλων και θα πρέπει να αρχίσετε να ασκείστε αμέσως.

Δείτε περισσότερα: Bhujangasana βήματα και οφέλη

Leave A Comment

22 − 13 =