Τι είναι το τσάι Oolong, πώς να το κάνει και έχει οφέλη; | Στυλ στη ζωή

Το τσάι είναι εύκολο να γίνει και είναι άφθονο με πολλά βασικά στοιχεία του σώματος που το καθιστούν ένα πολύ καλό καυτό ρόφημα. Το καλύτερο μέρος για αυτό το τσάι είναι ότι όπως έχει κατασκευαστεί από τους Κινέζους έχει ένα μεγάλο ποσό της κινεζικής κληρονομιάς που είναι γεμάτη με μια ποικιλία από μεγάλες φυσικές ιδιότητες που είναι άριστες για την αντιμετώπιση με διάφορα άλλα προβλήματα επίσης. Η κινεζική υπερηφάνεια για την ποικιλία των εξαιρετικών φυτικών τσαγιού που κάνουν και το απίστευτο τσάι Oolong είναι μια εκπληκτική απόδειξη για αυτό το γεγονός. Το τσάι Oolong είναι εύκολο να παρασκευαστεί και είναι συσκευασμένο με μια ποικιλία από εξαιρετικά συστατικά που έχουν πολλές μεγάλες ιδιότητες σε σχέση με την υγεία σας.

Τι είναι το τσάι Oolong?

Το Oolong Tea είναι ένα πολύ δημοφιλές ποτό φτιαγμένο από αποξηραμένα φύλλα Oolong που έχει μια ποικιλία από καλές ιδιότητες που έχουν τεράστια οφέλη για την υγεία. Δεδομένου ότι είναι ένα τσάι βοτάνων που είναι πάντα πολύ υγιεινό και παρέχει στο σώμα σας αρκετές βιταμίνες. Κάνοντας τσάι Oolong είναι σχεδόν σαν να κάνετε οποιοδήποτε άλλο ειδικό τσάι. Ολα. Δίνεται παρακάτω με πολύ ακριβείς λεπτομέρειες είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε το τσάι Oolong.

Μαύρο τέϊον tea

Πώς να κάνετε τσάι Oolong:

Ας δούμε τα βήματα για να φτιάξουμε το τσάι Oolong ένα προς ένα και να πάρουμε τα οφέλη για την υγεία.

Συστατικά:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε όλα τα συστατικά σας για να φτιάξετε το τσάι σε μια περιοχή, ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε κάτι αργότερα. Αυτά τα συστατικά περιλαμβάνουν

  • Νερό,
  • Γάλα,
  • Ζάχαρη,
  • Τα φύλλα τσαγιού της επιλογής σας.

Τα φύλλα oolong πρέπει να είναι ακατέργαστα για να αποκτήσουν την επιθυμητή γεύση. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε την καθημερινή σας δόση.

Βρασμός:

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία παραγωγής του τσαγιού oolong είναι βρασμός. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με δύο τρόπους.

  • Βράζετε το νερό σε ένα σκεύος της επιλογής σας και στη συνέχεια ρίξτε το oolong και αφήστε το να βράσει πριν προσθέσετε το γάλα και άλλα συστατικά
  • Ή, κάντε το τσάι σας αναμειγνύοντας το νερό, το γάλα, τα φύλλα σακχάρου και τσαγιού και στη συνέχεια πέστε στο oolong και αφήστε το όλο σκεύασμα να βράσει μέχρι να γίνει ανάμειξη της γεύσης της κανέλας με το τσάι.

Και οι δύο αυτές διαδικασίες είναι απόλυτη απόδειξη, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που βρίσκετε ευκολότερο.

Δείτε περισσότερα:  Οφέλη για την υγεία του τσαγιού Cardamom

Ενταση:

Στη συνέχεια, διαχωρίστε τα φύλλα του τσαγιού και τα φύλλα oolong έτσι ώστε να μπορείτε να πιείτε το τσάι χωρίς εμπόδια χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο για να στραγγίξετε έξω τα υπολείμματα. Το τσάι που ταιριάζει βοηθά να διαμορφώσετε τη γεύση στο κύπελλο σας θα ενισχύσει σίγουρα τη γεύση του oolong που έχετε συμπεριλάβει.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να περιστρέψετε τα περιεχόμενα πριν προχωρήσετε στο επόμενο κύπελλο. Oolong τσάι το βράδυ είναι ένας τέλειος τρόπος για να παραμείνουν φρέσκα και σε εγρήγορση. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε το τσάι της επιλογής σας από μια ποικιλία εταιρειών που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Αφού τεντώσετε το τσάι, αφήστε το να καθίσει για ένα δευτερόλεπτο έτσι ώστε όλες οι γεύσεις να μπορούν να συνδυάσουν το ένα με το άλλο και να σας προσφέρουν ένα πολύ εξειδικευμένο ζεστό ρόφημα το οποίο μπορείτε να απολαύσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος της ημέρας.

Οφέλη του τσαγιού Oolong για την υγεία, τα μαλλιά και το δέρμα:

Το τσάι Oolong δεν είναι μόνο μια πολύ ωραία γεύση ζεστό ρόφημα? είναι επίσης γεμάτο από ποιότητες που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε ένα κρύο ή πονόλαιμο. Το τσάι Oolong είναι ένα από τα σούπερ boons για την ανθρωπότητα. Ο μακρύς κατάλογος των οφελών του τσαγιού oolong σίγουρα θα σας αναγκάσει να δοκιμάσετε.

1. Θεραπείες Πονόλαιμος:

Το ζεστό τσάι που αναμιγνύεται με φύλλα oolong μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε έναν πονόλαιμο πολύ αποτελεσματικά, καταπραΰνοντας τα εσωτερικά του λαιμού σας ενώ πηγαίνετε κάτω. Oolong τσάι είναι επίσης γνωστό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πυρετού και του κοινού κρυολογήματος και χρησιμοποιείται ως ένα πολύ αποτελεσματικό σπίτι θεραπεία για όλα αυτά τα δευτερεύοντα προβλήματα.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από τσάι τζίντζερ

2. Πλεονεκτήματα απώλειας βάρους:

Το τσάι Oolong λειτουργεί επίσης εξαιρετικά όταν θέλετε να χάσετε βάρος. Το κινέζικο oolong τείνει να είναι πολύ πιο σκοτεινό από τον ξαδέλφη του από την Ταϊβάν και έτσι δίνει τη θέση του σε πολύ ισχυρότερο και πιο σκούρο τσάι που είναι ιδανικό για την καθημερινή κατανάλωση ποτών. Όσο ισχυρότερο είναι το τσάι, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για εσάς. Το καλύτερο μέρος για τα φύλλα oolong είναι ότι ακόμα κι αν δεν θέλετε να το ανακατεύετε με τα κανονικά φύλλα τσαγιού δεν θα υπάρξει απώλεια λόγω της ικανότητάς του να είναι ένα κυρίαρχο ποτό από μόνο του.

3. Καταπολεμά υψηλά επίπεδα χοληστερόλης:

Το τσάι Oolong είναι γνωστό ότι καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Είναι γνωστό ότι προωθεί την υγεία της καρδιάς επίσης. Τα μόρια πολυφαινόλης στο τσάι βοηθούν στη διάλυση του σωματικού λίπους με τέλειο τρόπο.

4. Προστατεύει από τον διαβήτη:

Το τσάι Oolong ελέγχει τα επίπεδα σακχάρων και βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του διαβήτη, γεγονός που αποτελεί μια πολύ ισχυρή απόδειξη για το γεγονός ότι το κινέζικο τσάι είναι ιδανικό για την καθημερινή σας ιατρική. Είναι ένας πολύ φυσικός τρόπος διατήρησης ενός ισχυρού υγιούς σώματος.

5. Ψυχική προειδοποίηση επιτυγχάνεται:

Αν θέλετε να ακονίσετε τη μνήμη σας και να εξετάσετε την ψυχική σας υγεία, θα σας βοηθούσε ένα φλιτζάνι τσάι oolong. Οι έρευνες δείχνουν ότι το τσάι oolong υπήρξε ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μείνετε ψυχικά σε εγρήγορση. Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στο ποτό βοηθάει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Απλά έχετε 2-3 φλιτζάνια του ίδιου ανά εβδομάδα.

6. Υγιή οφέλη για τα μαλλιά:

Τα αντιοξειδωτικά στο τσάι oolong βοηθούν στη διατήρηση της υγιεινής και χωρίς πρόβλημα των μαλλιών. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με το τσάι, βράζοντας τα φύλλα τσαγιού στο νερό. Μαζί με αυτή τη μεγάλη λάμψη, θα δείτε επίσης όγκο στα μαλλιά σε κάποια στιγμή. Επίσης μαλακώνει τα σκέλη των μαλλιών.

7. Αποτρέψτε την αποσύνθεση του δοντιού:

Το τσάι Oolong βοηθά στην παραγωγή βακτηρίων καθώς και στο οξύ στο στόμα. Αυτό όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση του δοντιού μακριά από την αποσύνθεση, αλλά επίσης αποτρέπει οποιαδήποτε επιδημία συσσώρευσης στο στόμα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα οφέλη του τσαγιού oolong.

8. Ενίσχυση των οστών:

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο τσάι oolong σε καλές ποσότητες βοηθούν στη βελτίωση της δομής και της αντοχής των οστών. Βοηθά επίσης στην αποφυγή της οστεοπόρωσης. Βοηθά στην κατακράτηση ορυκτών στα οστά για να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτόν τον στόχο υγείας.

9. Καλό για την ασυλία:

Τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή βοηθούν στη διατήρηση του σωστού συστήματος ανοσίας όταν τα ωφελήματα τσάι oolong αφορούν. Οι αντιβακτηριακές πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλότερες στους ανθρώπους που πίνουν τσάι oolong σε σύγκριση με αυτούς που δεν το κάνουν. Αυτό δείχνει ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα προς τις λοιμώξεις και τις ιατρικές παθήσεις.

Δείτε περισσότερα: Παρενέργειες του μαύρου τσαγιού

Ωστόσο, εδώ είναι μια λέξη της προσοχής στην παραγωγή τσάι oolong. Μην βουτήξετε την τσαγιέρα για περισσότερο από δύο με τρία λεπτά, καθώς μπορεί να προσθέσει έναν πικρό παράγοντα στο τσάι. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να το κρατάτε απλό και σύντομο. Oolong έρχεται σε ένα ελαφρύτερο χρώμα αν επιλέξετε την ταϊβανέζικη έκδοση αυτού του εξαιρετικού ποτού και είναι πιο σκούρα αν επιλέξετε την αρχική κινεζική έκδοση. Προσθέστε ζάχαρη εάν θέλετε, αν και τα φύλλα oolong είναι φυσικά γλυκιά γεύση.

Oolong είναι ένα απολύτως καλό ποτό που έχει καθημερινά και το καλύτερο μέρος είναι ότι ακόμα κι αν είναι κινέζικο σας έκανε να πάρετε oolong φύλλα σε σχεδόν οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ πάρτε έτσι κάποια oolong φύλλα σήμερα, έτσι ώστε να μπορείτε να παραμείνετε υγιείς. Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες επιλογές μας.

Top 5 μάρκες τσάι Oolong στην Ινδία:

Ας μάθουμε τα κορυφαία 5 μάρκες Oolong trea στην Ινδία.

1. Καθαρίστε το τσάι oolong:

Το τσάι Stash σας προσφέρει μια ποικιλία από γεύσεις όπως ροδάκινο, καρύδα-μάνγκο, σοκολάτα-δυόσμο και πολλές ποικίλες ποικιλίες για να διαλέξετε. Όλες αυτές οι γεύσεις διατηρούν ακόμα τα οφέλη για την υγεία, γεμίζοντας όλα τα απαραίτητα σε μια συσκευασία.

2. Τσάι Oelong από την Κίνα Bigelow:

Αυτό το τσάι είναι χωρίς γλουτένη και είναι λεία. Δεν περιέχει υδατάνθρακες και έχει ξεχωριστή γεύση. Η ξεχωριστή γεύση της υποστηρίζεται από την γήινη γεύση, δηλαδή από τα μερικώς ζυμωμένα φύλλα.

3. Όλα τα φυσικά vintage Wuyi oolong τσάι:

Τι λέτε για να ξεκινήσετε ένα φλιτζάνι τσαγιού χρυσού-πορτοκαλί χρώματος με Vintage Wuyi, από τις οροσειρές Fujian. Τα φύλλα συλλέγονται με το χέρι και οξειδώνονται μερικώς. Το πακέτο περιέχει μια πληθώρα αντιοξειδωτικών.

4. Τσάιλον οργανικό τσάι Oolong:

Έχει τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Είναι κατασκευασμένο από βιολογική παραγωγή και έρχεται στην καθαρότερη μορφή του.

5. Twinings Κίνα τσάι Oolong:

Αυτό σας προσφέρει ένα μείγμα μαύρων τσαγιού από την Κίνα, το οποίο προσεγγίζεται προσεκτικά για να σας δώσει μια γλυκιά και λεπτή γεύση σε ένα κοκκινωπό χρώμα. Τα φύλλα είναι μερικώς οξειδωμένα και είναι η πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Αυτά είναι μερικά από τα κορυφαία 5 μάρκες τσαγιού oolong που είναι γεμάτα με καλοσύνη των απαραίτητων για το σώμα. Είναι καθαρά και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καθιστώντας το ιδανικό για το σώμα μακροπρόθεσμα.

Το τσάι Oolong ήταν πάντα ένα πολύ κομψό και εκλεπτυσμένο ποτό που έχει γίνει ένας υγιής εθισμός για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα δύο ποτά και συγκεκριμένα το τσάι και ο καφές καλλιεργούνται συσκευασμένα και πωλούνται για να προσφέρουν στον πληθυσμό ένα υγιεινό ζεστό ρόφημα που είναι ένας πολύ αποτελεσματικός σύντροφος για πολλές καταστάσεις. Κανείς δεν θα ήθελε να περάσει από την ευκαιρία να πιει ένα ατμόλουτρο τσαγιού Oolong σε μια κρύα βραδιά το χειμώνα.

Εικόνες Πηγή: Shutterstock

Leave A Comment

86 − = 78