Πολιτισμός και φεστιβάλ του Nagaland | Στυλ στη ζωή

Τα φεστιβάλ Nagaland έχουν μια ζωντανή και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι μια γη πολλών φεστιβάλ. Η πολιτεία Nagaland κατοικείται από 16 κύριες φυλές. Αυτές περιλαμβάνουν τους Kukis, Angamis, Changs, Konyaks, Aos, Kacharis, Sumis, Chakhesangs, Lothas, Pochurys και άλλους. Κάθε μία από αυτές τις φυλές έχει τη δική της μοναδική και αστρική και γηγενή κουλτούρα, έθιμα, παράδοση και φεστιβάλ. Αυτό το άρθρο απαριθμεί μερικά από τα Πολιτισμός και τα φεστιβάλ του Nagaland γιορτάζει όλο το χρόνο.

Διάσημος Πολιτισμός και Φεστιβάλ της Nagaland με Εικόνες:

Ας ρίξουμε μια ματιά στα αρχαία φεστιβάλ του Nagaland.

Φεστιβάλ Χορν Μπιλ:

φεστιβάλ of nagaland

Το Horn Bill Festival του Nagaland αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει ανθρώπους από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Αντιπροσωπεύει τα πολυπολιτισμικά χρώματα αυτού του βορειοανατολικού ινδικού κράτους. Αυτό το φεστιβάλ αρχίζει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου κάθε χρόνο. Συνεχίζει για μία εβδομάδα. Το όνομα του φεστιβάλ είναι μετά το πουλί με το κέρατο. Αυτό το όνομα είναι συμβολικό, καθώς το πουλί έχει ισχυρό αντίκτυπο στην τοπική λαογραφία και τον πολιτισμό των φυλετικών κοινοτήτων που ζουν στο κράτος. Την ημέρα αυτή, οι σύμβουλοι των διαφόρων φυλών του Nagaland συμμετέχουν στους παραδοσιακούς χορούς. Τραγουδούν λαϊκά τραγούδια, παίζουν μουσικά όργανα και ασχολούνται με ποικίλα αθλήματα και δραστηριότητες αυτού του είδους.

Διάφορες παραδοσιακές μορφές τέχνης εκτίθενται ως μέρος αυτού του φεστιβάλ. Αυτό περιλαμβάνει ξύλινα γλυπτά, έργα ζωγραφικής, γλυπτά και μπαμπού έργα των παραδοσιακών καλλιτεχνών Naga. Στη συνέχεια το φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι το βράδυ, όταν έρχονται στη συνέχεια πολλαπλές μουσικές συναυλίες. Αυτό το φεστιβάλ συμβάλλει στην ένωση των διαφορετικών πολιτισμών των φυλών του Nagaland.

Δείτε περισσότερα: Σημαντικό Φεστιβάλ της Ορίσα

Η κυβέρνηση της Nagaland στο πλαίσιο του τμήματος τουρισμού αποφάσισε να πραγματοποιήσει το κοινό φεστιβάλ το έτος 2000 για πολιτιστική ενότητα και να διευκολύνει τους τουρίστες να βλέπουν όλα τα φεστιβάλ Naga ταυτόχρονα, δηλαδή ταυτόχρονα στον ίδιο τόπο. Το φεστιβάλ Horn Bill γιορτάζεται παραδοσιακά στην πρωτεύουσα Nagaland, Kohima. Το Φεστιβάλ στοχεύει στη διατήρηση, αναζωογόνηση και διατήρηση του φυσικού οικοτόπου και του πλούτου του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Naga.

Φεστιβάλ Moatsu:

Πολιτισμός και φεστιβάλ του Nagaland | Στυλ στη ζωή

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ Δυτικής Βεγγάλης

Το φεστιβάλ Moatsu γιορτάζεται από τη φυλή Ao στο Nagaland. Γιορτάζεται την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου κάθε χρόνο. Σε αυτό το φεστιβάλ εκτελούνται πολλές παραδοσιακές τελετουργίες. Οι σπόροι σπέρνονται στα ορυζώνες από τους άνδρες αυτής της φυλής. Μετά τη σπορά των σπόρων, η φυλή Ao παρατηρεί το Moatsu Mong. Ο κύριος σκοπός αυτού του φεστιβάλ Moatsu είναι να αναζητήσει τις ευλογίες του Παντοδύναμου Θεού μετά από μια νέα συγκομιδή ή γάμο ή να καθαρίσει την επισκευή κτιριακών κατασκευών ή άλλες δραστηριότητες αυτού του τύπου. Για να γιορτάσουμε αυτή την περίσταση, γίνεται ρύζι-μπύρα και γιορτές μαγειρεύονται με τη σφαγή των καλύτερων χοίρων και αγελάδων με αυτή την ευκαιρία.

Οι άντρες των γυναικών και των ανδρών ασχολούνται με το ποτό, το φαγητό, το χορό και το τραγούδι τραγουδιών λαϊκών και πολεμιστών. Αυτή η γιορτή δοξάζει τη γενναιότητα, το θάρρος και τη γοητεία των αρχαίων λαϊκών ήρωων που τραγουδούν. Οι άνθρωποι γιορτάζουν το φεστιβάλ Moatsu τραγουδώντας λαϊκά τραγούδια, παίζοντας μουσικά όργανα και χορούς. Το φεστιβάλ παρακολουθείται ετησίως για τρεις μέρες. Αυτό διαρκεί από την 1η Μαΐου έως τις 3 Μαΐου. Το Sangpangtu παρατηρείται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Είναι μια συμβολική γιορτή. Όταν παρατηρούν το Sangpangtu, οι άνδρες και οι γυναίκες των διαφόρων φυλών κάθονται γύρω από φωτιά που φωτίζεται. Οι Ao tribal άντρες και γυναίκες κοσμούν τον εαυτό τους στην παραδοσιακή ενδυμασία τους. Οι γυναίκες της φυλής φροντίζουν τη φιλοξενία. Σερβίρουν το κρέας και το κρασί.

Δείτε περισσότερα: Κύριο Φεστιβάλ του Πουντζάμπ

Έτσι, αυτά τα φεστιβάλ εκθέτουν την αληθινή ζωντάνια του πολιτισμού της πολιτείας Nagaland. Επιδιώκουν να ενώσουν τις διάφορες φυλές και να προωθήσουν την αρμονία και την καλή θέληση μεταξύ όλων.

Εικόνες Πηγή: 1, 2.

Leave A Comment

− 1 = 5