Mayurasana (Peacock Pose) – Πώς να κάνετε και τα οφέλη της

Η γιόγκα ως μέσο άσκησης έχει εξαπλωθεί αργά και σταθερά σε όλο τον κόσμο, αγγίζοντας τις καρδιές και τα μυαλά πολλών ανθρώπων. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη προέλευση στη θεμελίωση της γιόγκα, καθώς είναι μια παλιά μορφή τέχνης. Οι καθημερινές νέες και βελτιωμένες στάσεις επεξεργάζονται δείχνοντας πώς μπορεί να είναι η προσωπική γιόγκα. Για να ασκείστε τη γιόγκα στο σπίτι σας κάθε μέρα είναι πιθανώς ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας.

Mayurasana (Peacock Pose)

Η γιόγκα είναι σαν ένα καθεστώς που πρέπει να ακολουθείται καθημερινά για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η γιόγκα είναι μια αργή και βαθμιαία ρυθμική προπόνηση ακολουθούμενη από μια ποικιλία περιστροφών και στροφών με βαθιά και συνεχή αναπνοή. Αυτή η διαδικασία είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την επίτευξη της καλύτερης στάσης γιόγκα. Στο σημερινό άρθρο πρόκειται να συζητήσουμε την στάση Mayurasana και πώς να το κάνουμε αποτελεσματικά μαζί με τα διάφορα οφέλη της.

Πώς να κάνετε Mayurasana και τα οφέλη του:

Πως να το κάνεις:

Η Mayurasana μιλάει για παγώνι ως «mayur», «asana» που σημαίνει τη στάση του σώματος. Ωστόσο, αυτή η στάση δεν έχει καμία σχέση με τα παγώνια αλλά μπορεί να είναι ένας πραγματικός αγώνας για τους αρχάριους. Αυτό είναι κυρίως μια ισορροπία πάνω από το βαρέως βάρους που θέτουν όπου ισορροπείτε το σώμα σας, κάθετα στα χέρια σας. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, με πρακτική και σωστή καθοδήγηση στο πώς μπορείτε να επιτύχετε εύκολα την τελειότητα σε αυτό.

Δείτε περισσότερα:  Matsyendrasana

  • Για να ξεκινήσουμε, θα χρειαζόμασταν ένα βάτα γιόγκα.
  • Στο μαξιλάρι σας, γονατίσετε στα γόνατά σας με τα χέρια σας να ακουμπούν στα τακούνια σας.
  • Τα γόνατα πρέπει να αγγίζουν το έδαφος καθώς διευρύνετε το κενό ανάμεσα στα δύο γόνατα.
  • Τοποθετήστε το βραχίονα σας εκεί με την παλάμη στριμμένη προς τα πίσω που δείχνει τους εσωτερικούς μηρούς σας καθώς ισιώνετε τη σπονδυλική σας στήλη και παίρνετε μια βαθιά αναπνοή.
  • Αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι, αλλά τώρα έρχεται η πιο σημαντική από τις θέσεις.
  • Προχωρήστε προς τα εμπρός, ώστε να μπορείτε να απλώσετε το λυγισμένο πόδι σας μέχρι το πλάι, καθώς τα ισιώνετε όπως εσείς.
  • Χρησιμοποιήστε τον αγκώνα σας ως ώθηση στις πλευρές σας, καθώς σφίγγετε τους κοιλιακούς μυς, ανεβάζοντας το κάτω σώμα σας επάνω.
  • Τα αρχικά στάδια μπορεί να απαιτούν ένα επιπλέον ζεύγος χεριών και είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι ως υποστήριξη σε περίπτωση που χάσετε την ισορροπία σας.
  • Καθώς σφίγγετε το κάτω σώμα σας ανυψώνοντας το, το σώμα σας θα σχηματίσει μια οριζόντια γραμμή που θα υποστηρίζεται από τον αγκώνα σας και θα πρέπει ακόμα να δρα ως καταλύτης.
  • Προσπαθήστε να κρατήσετε το σώμα σας όσο το δυνατόν ευθεία και να κλειδώσετε τη θέση για πέντε δευτερόλεπτα προτού τον απελευθερώσετε ένα προς ένα.

Μην επιλέγετε αυτήν την άσκηση εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή προβλήματα με την κήλη. Μόλις τελειώσετε με τη στάση, ξεκλειδώστε τον εαυτό σας βήμα προς βήμα, ένα κάθε φορά όχι όλα μαζί. Ενώ είστε εκεί πάνω, ίσως να θέλετε να πάρετε μια βαθιά αναπνοή και να την κρατήσετε για λίγα δευτερόλεπτα.

Δείτε περισσότερα:  Ωφελήματα Mandalasana

Πώς μας βοηθάει?

1. Θα αισθανθείτε τις θερμίδες που ιδρώνουν από σας καθώς ισιώσετε την κοιλιά σας προσπαθώντας να κρατήσετε την οριζόντια θέση. Μπορείτε να αισθανθείτε το λίπος σας που χύνεται μακριά καθώς βάζετε πίεση στο κάτω μέρος του σώματός σας.

2. Ενώ η άλλη γιόγκα επικεντρώνεται μόνο στο άνω ή στο κάτω σώμα, εδώ παίρνετε δύο πουλιά με μια ενιαία πέτρα. Αυτή η γιόγκα θα σταθεροποιήσει όχι μόνο τους γλουτούς και τους μύες των μηρών σας, αλλά θα είναι επίσης χρήσιμος για τους βραχίονες και τους ώμους σας.

3. Αναποδογυρισμένο στομάχι θα είναι μόνο μια ιστορία μαζί σας αν απολαύσετε αυτή την άσκηση που φροντίζει για όλη την ακατάλληλη δυσπεψία που πάντα σας κρατά κάτω.

Δείτε περισσότερα: Garland Pose Στη γιόγκα

Εικόνες Πηγή: 1.

Leave A Comment

56 + = 65