Matsyasana (Fish Pose) Γιόγκα – πώς να κάνει και τα οφέλη της

Ο κόσμος προχωράει με γρήγορες ταχύτητες και με μια ματιά στα μάτια υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές. Για να συμβαδίσει με το ρυθμό, έχουμε την τάση να αγνοούμε τις συνθήκες υγείας του σώματός μας. Οι περισσότεροι από εμάς είναι τώρα πατάτες στον καναπέ, ειρωνικά. Αυτό οδηγεί σε πολλές ασθένειες και ασθένειες. μερικοί από αυτούς, όταν αγνοούνται, μπορούν να παραλύσουν το σώμα και το μυαλό ή και να είναι μοιραίες. Χάρη στην τέχνη και την επιστήμη της γιόγκα, μπορούμε τώρα να μάθουμε μια σειρά από ασάνες για να βοηθήσουμε το σώμα να παραμείνει κατάλληλο και ωραίο, μακροπρόθεσμα. Σήμερα είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε μία από τις καλύτερες ιάσες της γιόγκα, η οποία είναι η γιόγκα Ματζασάνα (ψάρια που παρουσιάζει) που έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Μάθετε για τη Γιόγκα Ματσιαςάνα (Fish Pose):

Μαθαίνω About Matsyasana Yoga (Fish Pose)

Ο όρος "matsya" στο σανσκριτικό σημαίνει ψάρια. Ως εκ τούτου, όπως και το όνομα πηγαίνει το πρόσωπο που εκτελεί το asana μοιάζει ακριβώς όπως ένα ψάρι. Η στάση στην απλούστερη μορφή της αναμένει να βρεθείτε στην πλάτη σας με ένα τοξοειδές στήθος. Η ασάνα είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για διάφορα μέρη του σώματος. Η ασάνα γίνεται κυρίως στο Padmasana, αλλά γίνεται ακόμα με έναν απλό τρόπο με τα πόδια να τεντώνονται.

Matsyasana (ιχθύες Pose) Γιόγκα, βήματα, οφέλη, τροποποιήσεις και προφυλάξεις:

Αυτό το άρθρο εξηγεί ποιες είναι οι βήμα προς βήμα οδηγίες της matsyasana γιόγκα, τα οφέλη, τις τροποποιήσεις και τις προφυλάξεις μαζί με τις παραλλαγές εικόνες και ποιες είναι οι συμβουλές για τους αρχάριους να εκτελούν με ευκολία και απλότητα.

Ματσουασάνα (Fish Pose) Yoga, Steps, Benefits, Modifications And Precautions

Μάτσιανα Γιόγκα Βήματα:

Η Ματσυασάνα εκτελείται παραδοσιακά με τα πόδια στην πασμαμάνα. Η εκτέλεση αυτής της ασμάνας, από ένα padmasana είναι ελαφρώς δύσκολη και επομένως μια πιο απλή θα ήταν καλύτερα να εκτελέσετε.

 • Ξεκινήστε με το να βρίσκεστε στην πλάτη σας, στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια να αγγίζουν το πάτωμα.
 • Τώρα εισπνεύστε, ανασηκώστε απαλά τη λεκάνη σας από το δάπεδο, σύροντας τα χέρια σας κάτω από τους γλουτούς σας, με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω.
 • Ξεκουράστε τους γλουτούς σας στο πίσω μέρος των χεριών σας. Μην σηκώνετε τους γλουτούς σας από τα χέρια σας, μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της θέσης.
 • Ενώ βρίσκεστε στη θέση αυτή, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες και οι αγκώνες είναι κοντά στις πλευρές του κορμού σας.
 • Πιέστε τους αγκώνες και τους βραχίονες σας σταθερά στο πάτωμα. Εισπνεύστε ενώ κάνετε αυτό.
 • Στη συνέχεια, πιέστε τώρα τις λεπίδες ώμων στην πλάτη σας.
 • Εισαγάγετε πάλι, σηκώστε το κεφάλι και τον άνω κορμό σας από το έδαφος. Τώρα φέρτε το κεφάλι σας στο πάτωμα. Ανάλογα με το τόξο της πλάτης σας, το πίσω μέρος του κεφαλιού σας ή μόνο το στέμμα θα ηρεμήσει στο πάτωμα. Καθώς το κάνετε αυτό, αποφύγετε υπερβολικό βάρος στο κεφάλι σας, καθώς ενδέχεται να τρυπήσει το λαιμό σας.
 • Μπορείτε είτε να επιλέξετε να ισιώσετε τα πόδια σας στο πάτωμα ή να κρατήσετε τα γόνατά σας λυγισμένα. Σε περίπτωση που κάνετε το πρώτο, βεβαιωθείτε ότι οι μηροί σας είναι ενεργοί και επίσης ότι τα πόδια σας πιέζονται μέχρι τα τακούνια.
 • Παραμείνετε στη θέση αυτή για τουλάχιστον 15-30 δευτερόλεπτα. Και στη συνέχεια χαμηλώστε απαλά το στήθος και το κεφάλι σας και φέρτε τους μηρούς σας στην κοιλιά σας και πιέστε.

Δείτε περισσότερα: Dhanurasana οφέλη

Φυσικά οφέλη από τη Γιόγκα της Ματσυασάνα (Ψάρια):

1. Το asana βοηθά να ανοίξετε τους κοιλιακούς μυς και τους μυς του αυχένα.
2. Τα ψάρια δημιουργούν ανακούφιση από τη θωρακική και τη μέση πλάτη του νωτιαίου μυελού.
3. Το οπίσθιο μυϊκό σύστημα και οι μύες στο λαιμό και ενισχύονται.
4. Διεγείρει επίσης τα όργανα στην κοιλιά και το λαιμό.
5. Η γιόγκα της Ματσυασάνα βοηθά στη διαστολή των μυών των μεσοπλεύρων μεταξύ των πλευρών, στο άνω τμήμα των μυών του psoas στα ισχία και στους μεσοπλεύριους μυς μεταξύ των πλευρών.
6. Βοηθά να τεντώνει και να διεγείρει τα όργανα και τους μυς της κοιλιάς και του λαιμού.
7. Σε τακτική πρακτική, το asana βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Φυσικός Benefits Of Matsyasana Yoga (Fish Pose)

Θεραπευτικά οφέλη των ψαριών:

Το Matsyasana είναι γνωστό ότι είναι ο «καταστροφέας όλων των ασθενειών». Τα άτομα που πάσχουν από τις ακόλουθες καταστάσεις είναι γνωστό ότι επωφελούνται από αυτό το asana:

 • Πίσω
 • Κόπωση, άγχος και άγχος
 • Εμμηνορροϊκές ταλαιπωρίες
 • Αναπνευστικά προβλήματα
 • Δυσκοιλιότητα

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από την Πασχιμοτανασάνα

Θεραπευτικός Benefits Of Fish Pose

Δείτε περισσότερα: Πώς να το κάνετε

Matsyasana Γιόγκα Τροποποιήσεις:

1. Εάν θέλετε να μειώσετε τη δουλειά σας στους σπονδυλικούς μυς, μπορείτε να τοποθετήσετε μια ενίσχυση ή μια τυλιγμένη κουβέρτα κάθετη στη σπονδυλική σας στήλη. Τοποθετήστε τον τοίχο κάτω από τις ωμοπλάτες και ξαπλώστε ελαφρά πάνω του. Αυτό θα επέτρεπε στο κεφάλι να έρθει σε μαλακή επαφή στο πάτωμα.

2. Μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε στέλεχος στο λαιμό κάνοντας αυτό το asana. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να μετατοπίσετε το βάρος σας περισσότερο στα ισχία και τους βραχίονες σας. Αυξήστε το μήκος της σπονδυλικής σας στήλης δημιουργώντας μια μεγαλύτερη κάμψη στην πλάτη.

3. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια ενίσχυση ή μια κουβέρτα κάτω από το κεφάλι σας, σχεδόν πιο κοντά στη βάση του κρανίου σας, εάν θέλετε να έχετε καλύτερη αντοχή στην κάμψη της πλάτης χωρίς να τεντώνετε το λαιμό. Κάνετε αυτό πριν εκτελέσετε τη στάση και αφήστε το κεφάλι σας να στηριχτεί στο σκελετό παρά στο έδαφος.

4. Μην παίρνετε τη βοήθεια του στηρίγματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για να εμβαθύνετε σε αυτό το asana.

5. Επίσης, η ασάνα θεωρείται ότι δίνει καλύτερα οφέλη εάν γίνεται με τα πόδια στο padmasana. Μια σχεδόν πλησιέστερη επιλογή είναι να σηκώσετε τα πόδια από το πάτωμα σε σχεδόν 45 μοίρες σε σχέση με το πάτωμα.

Ματσουασάνα Yoga Modifications

Προφυλάξεις για τη Γιόγκα Ματσιαςάνα:

Το asana είναι κατάλληλο για άτομα με συγκεκριμένες συνθήκες όπως:

 1. Υψηλή αρτηριακή πίεση η οποία ξεπερνά τα επίπεδα ελέγχου
 2. Γλαυκώμα
 3. Ημικρανία
 4. Αυπνία
 5. Κάτω προβλήματα στην πλάτη (ωστόσο, τα άτομα με αυτή την κατάσταση μπορεί να εκτελέσουν αυτό το asana χρησιμοποιώντας τα υποστηρίγματα και κρατώντας τα γόνατα λυγισμένα.)
 6. Προβλήματα στο λαιμό (ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί ακόμα να γίνει με τη βοήθεια ενός ενισχυτή, αλλά συμβουλευτείτε έναν εμπειρογνώμονα πριν αυτό συμβεί)
 7. Χαμηλή αρτηριακή πίεση - δεδομένου ότι είναι πιθανό να προκαλέσει ζάλη, μετά την ολοκλήρωση

Προφυλάξεις For Matsyasana Yoga

Συμβουλές για αρχάριους:

Οι αρχάριοι μπορεί μερικές φορές να τεντώσουν το λαιμό τους ενώ κάνουν αυτό θέτουν. Εάν αντιμετωπίζετε στέλεχος κάνοντας αυτό θέτει, χαμηλώστε το στήθος σας ελαφρώς στο έδαφος ή όπως δηλώσατε νωρίτερα, χρησιμοποιήστε ένα πέλμα όπως ένα στήριγμα ή μια τυλιγμένη κουβέρτα.

Προπαρασκευαστικές και επακόλουθες θέσεις:

Τα προπαρασκευαστικά θέτει που θα βοηθούσαν στην εκτέλεση matsyasana θα ήταν η Baddha Konasana, η virasana, η Bhujangasana, η sputa virasana, η dhanurasana Η επόμενη στάση θα ήταν sputa virasana, setu bandha sarvangasana, gomukhasana.

Ορισμένα γενικά οφέλη της Matsyasana ή The Fish Pose:

Μεταξύ των καλύτερων matsyasana γιόγκα ή τα ψάρια θέτουν τα οφέλη είναι τα γεγονότα που εξακολουθεί να επικεντρώνεται στον θυρεοειδή και τους παραθυρεοειδείς αδένες που με τη σειρά τους επίσης βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι γνωστό ότι με την τακτική πρακτική αυτού του asana το σώμα εμποδίζει το αίμα να φτάσει στα πόδια και έτσι αυξάνει τη ροή προς τα αναπαραγωγικά και πυελικά όργανα όπου χρειάζεται περισσότερο. Επίσης, τα προβλήματα του σταγόνου αίματος και της λιγότερης κίνησης θεραπεύονται με την τέλεια πρακτική αυτής της στάσης γιόγκα. Η Jalandhara Bandha είναι μια άλλη γιόγκα στάση που μπορεί να ασκηθεί για να αντισταθμιστεί η ισορροπία της κύριας στάσης. Η πρακτική της matsyasana γιόγκα ενισχύει επίσης τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και το πρόσωπο, καθιστώντας έτσι το δέρμα σας λάμπει και ο εγκέφαλός σας λειτουργεί καλύτερα.

Η πρακτική των βημάτων matsyasana είναι πολύ καλή και για το αναπαραγωγικό σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να ασκούν αυτή τη στάση, παρόλο που ίσως το βρίσκουν αρκετά δύσκολο στην αρχή. Η δύναμη του μυαλού και η μεγάλη συγκέντρωση μπορεί να είναι τα κλειδιά για τέτοιες ωφέλιμες γιόγκικες στάσεις. Αυτή η στάση βοηθά επίσης στην τόνωση των μηρών, των μεσοπλεύριων μυών καθώς και στο κοιλιακό μέρος του σώματος. Οι μεσοκοιλιακοί μύες χρειάζονται πολύ τόνωση και τελειότητα επειδή βοηθούν στην σωστή αναπνοή, η οποία με τη σειρά της είναι πολύ καλή για το άσθμα και τη βρογχίτιδα. Ανοίγει όλα τα μπλοκαρίσματα των πνευμόνων και το στήθος πάνω από όλα.

Μερικοί General Benefits of Matsyasana or The Fish Pose

Οι αιμορροΐδες αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τα πίσω και αυτό βοηθά στους πόνους στην πλάτη και σε όλα τα είδη αυχενικής σπονδυλίτιδας και σε άλλες τέτοιες νωτιαίες ασθένειες. Αυτή η ίδια matsyasana ή ψαροκάσχη έχει πολλές καλές επιδράσεις στα τμήματα του θύμου και έτσι χρησιμεύει σε μεγάλο βαθμό για τη βελτίωση του συνολικού ανοσοποιητικού συστήματος ενός ατόμου. Βοηθά επίσης στη χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης και έτσι αποτρέπει τους στρογγυλευμένους ώμους. Μπορείτε να κάνετε αυτό το asana προτού κάνετε διαλογισμό επειδή η πρακτική αυτού του είδους χαλαρώνει επίσης τους μυς των ποδιών σας που βοηθούν περαιτέρω στον διαλογισμό.

Οφέλη σε μια συνοπτική έκδοση:

Η άσκηση της θέσης matsyasana γιόγκα ή ψαριών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις γυναίκες επειδή, όπως συζητήθηκε νωρίτερα, η κυκλοφορία του αίματος είναι ισορροπημένη και περισσότερο αίμα ρυθμίζεται στα πυελικά και αναπαραγωγικά όργανα τα οποία αποτελούν βασικά μέρη μιας γυναίκας όχι μόνο για τη γέννηση αλλά και για το σώμα τους . Εκτός από την άσκηση αυτής της θέσης βοηθά επίσης να ανακάμψει από άλλες ασθένειες και προβλήματα όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα, η αυχενική σπονδυλίτιδα, οι αιμορροΐδες και οι πόνους στην πλάτη.

Απελευθέρωση της θέσης:

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κρατάτε την πόζα και πώς να φτάσετε στην τέλεια στάση, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε πώς να απελευθερώσετε τη στάση του σώματος και πώς να αναπνέετε κατά τη διάρκεια του χρόνου. Το πρώτο μέρος έχει ήδη συζητηθεί παραπάνω. Σε αυτό το τμήμα μιλάμε για τη θέση απελευθέρωσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια βιαστική απελευθέρωση μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα προβλήματα νεύρων καθώς και πόνο και στελέχη. Για να απελευθερώσετε αυτή τη στάση, είναι προτιμότερο να απελευθερώσετε πρώτα τα δάχτυλα των ποδιών σας με τη βοήθεια των αγκώνων σας. Μετά από αυτό μπορείτε να απελευθερώσετε το λαιμό σας και στη συνέχεια να επιστρέψετε το κεφάλι σας στην αρχική θέση από όπου ξεκίνησα. Πάρτε λίγο χρόνο και πάλι επιστροφή στη θέση ύπτια. Ακολουθήστε την πρακτική της matsyasana βήματα με savasana και chakrasana.

Αυτή είναι μια από τις προχωρημένες στάσεις της γιόγκα και είχε πολλές πολλές παραλλαγές από τις αρχαίες περιόδους. Γνωρίζουμε τώρα τα οφέλη της matsyasana και έτσι ο καθένας από εμάς πρέπει τώρα να ασκεί αυτό το τακτικό.

Leave A Comment

67 − 59 =