Mahamudra Γιόγκα Asana – Πώς να κάνει και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Η Γιόγκα έχει τους δικούς της ειδικούς τρόπους να επεξεργαστεί για τα καλύτερα από τα οφέλη σας. Ενώ κάποιος μπορεί να εργάζεται στα εσωτερικά για να διορθώσει μικρές ζημιές, η άλλη γιόγκα μπορεί να επικεντρωθεί στην παρουσία του νου και την ηρεμία που προσπαθεί να αντλήσει. Η γιόγκα είναι ένας ευρύς όρος βυθισμένος σε μερικές από τις πιο σημαντικές ελεύθερες ασκήσεις χεριών που μπορούν να εκτελεστούν μέσα στα όρια του δωματίου σας.

Αργή ρυθμική και ρυθμική τοποθέτηση σε μια βάση βαθιάς αναπνοής, η γιόγκα έχει τον συγκεκριμένο τρόπο να επεξεργαστεί το σώμα σας, ευημερούσα να σας δώσει ένα πιο υγιές σώμα. Μεταξύ των πολλών διαφορετικών θέσεων και στάσεων, η Mahamudra Yoga Asana είναι μια ακόμη διαδικασία της γιόγκα, την οποία θα μιλήσουμε στο σημερινό άρθρο. Εκτός από τα βήματα για την εκτέλεση αυτής της γιόγκα, θα συζητήσουμε επίσης τα οφέλη του maha mudra που μπορούν να επιτευχθούν με την εκτέλεση αυτής της γιόγκα.

maha mudra 47

Δείτε περισσότερα: Κροκόδειλος Pose

Πως να το κάνεις?

 • Για να ξεκινήσετε, πάρτε το χαλάκι γιόγκα σας έτοιμο. Τώρα κάθεστε με την πλάτη σας στο μαξιλάρι, βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι τεντωμένα μπροστά από σας καθώς παίρνετε σε μια χαλαρή θέση.
 • Τώρα λυγίστε ένα από τα άκρα, πείτε το αριστερό όλος ο δρόμος προς τη βουβωνική χώρα έτσι ώστε η άκρη του ποδιού να αγγίζει τον εσωτερικό μηρό.
 • Το δεξί πόδι θα πρέπει να είναι ακόμα τεντωμένο και ίσιο καθώς κάμπετε προς τα εμπρός, επιτρέποντας στον εαυτό σας να επιτρέψει στα δάχτυλά σας να αγγίξουν τις άκρες των ποδιών.
 • Τώρα εκπνέετε καθώς σκύβετε προς τα εμπρός και κλειδώνετε την αναπνοή. Μόλις φθάσετε στη θέση, θα πρέπει να γυρίσετε ελαφρώς το κεφάλι σας προς τα πίσω και, όπως το κάνετε, αναπνέετε τον αέρα.
 • Τώρα, Στερεώστε το βλέμμα σας σε μια ευθεία κατεύθυνση και τώρα ξεκινήστε να εκτελείτε το "Moola Bandha", μια στάση όπου πρέπει να πιπιλίζετε να αναπνέετε έτσι ώστε το στομάχι σας να αναρροφάται και με τη σειρά του να αποκαλύπτει τις νευρώσεις σας.
 • Τώρα, το κύριο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι να κρατάτε την αναπνοή σας όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να βλάπτετε τον εαυτό σας.
 • Σε αυτό το σημείο του χρόνου, μπορεί επίσης να θέλετε να συστέλλετε τους μύες του λαιμού σας έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος αέρα ή η έξοδος από τους πνεύμονες.
 • Μόλις τελειώσετε, θα συνεχίσουμε με την απελευθέρωση της στάσης, όπου θα γυρίσουμε αργά το κεφάλι προς τα κάτω, θα ισιώσουμε τα πόδια μας και όλα σε όλη την εκπνοή ακολουθούμενη από βαθιές αναπνοές.
 • Μόλις επιστρέψετε στην αρχική στάση, ξεκινήστε με το επόμενο σκέλος και επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Δείτε περισσότερα: Τα οφέλη του Chaturanga Dandasana

Maha Mudra Πλεονεκτήματα:

 • Η ισορροπία του σώματος και ο συντονισμός στο μυαλό στο μυαλό δοκιμάζονται σε αυτή τη γιόγκα όπου μόλις κόψετε την αναπνοή σας, ο ιστότοπός σας μπορεί να πάρει λίγο woozy και επίσης ίσως τείνετε να χάσετε την ισορροπία σας. Τώρα, η εμμονή για να κρατήσει την στάση του σώματος και να προχωρήσει με την προπόνηση θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το μυαλό σας στην όραση συνεργασία και ως εκ τούτου την ισορροπία του σώματος.
 • Αυτή είναι μια μεγάλη άσκηση αναπνοής που εξασφαλίζει ότι η καρδιά και οι πνεύμονες δουλεύουν στο σωστό μέρος. Όταν η πρόσληψη οξυγόνου διακόπτεται με την ανάσα στην αναπνοή, οι πνεύμονες μπορεί να βιώσουν μια σημαντική κατάσταση πίεσης για να δουλέψουν με το πολύ μικρό οξυγόνο που έχουν διατηρήσει. Η καρδιά περνάει επίσης από αιμοληψία εξασφαλίζοντας ότι όλες οι φραγμένες αρτηρίες είναι αναγκασμένες να ανοίξουν.
 • Το καλύτερο όφελος του Mahamudra δεν περιορίζεται όσον αφορά τη σωματική ικανοποίηση, αλλά και ένα σημαντικό ποσό έχει αφιερωθεί στην ηρεμία και την ηρεμία του νου.

Δείτε περισσότερα: Yoga Cat Pose

Στο σανσκριτικό, η λέξη «mudra» αντιπροσωπεύει ορισμένες χειρονομίες, ενώ η λέξη «maha» σημαίνει «πολλά» ή «μεγάλα». Η σημασία του τελευταίου συνεπάγεται τα αναρίθμητα οφέλη που έχει αυτή η γιόγκα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, Mahamudra ήταν μια από τις πιο πρωτόγονες μορφές γιόγκα που επικεντρώνεται κυρίως στον διαλογισμό με ελεγχόμενη αναπνοή.Maha Mudra κατά προτίμηση γίνεται καλύτερα το πρωί, όταν το στομάχι είναι άδειο. Δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για τις πρακτικές διαλογισμού, επομένως πρέπει να γίνει πριν από την έναρξη του διαλογισμού. Στην γιόγκικ γραφή θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στάσεις καθώς περιλαμβάνει και τους τρεις Bandhas. Η επίμονη πρακτική αυτής της Γιόγκα παρέχει έλεγχο και εντολή για το πνευματικό και φυσικό σας σύνταγμα. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα των τριών διαφορετικών κλειδαριών που συνδυάζονται σε αυτή τη στάση. Τα οφέλη της Maha Mudra Yoga Asana δεν περιορίζονται μόνο στο φυσικό σώμα, καθώς βοηθούν στην ενίσχυση της δύναμης συγκέντρωσης και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης. Η πρακτική αυτής της γιόγκα θέτει με επιμονή θα φέρει απολύτως φανταστικά αποτελέσματα.

Εικόνες Πηγή: Shutterstock

Leave A Comment

48 − = 41