Jan Sirsasana – Πώς να κάνετε και οφέλη Στυλ στη ζωή

Ο Janu Sirsasana προέρχεται από τις ρωσικές λέξεις ρωσική λέξη Janu, που σημαίνει "γόνατο" και sirsa έννοια "κεφάλι" και asana έννοια "θέτουν". Όπως πολλοί άλλοι εμπρόσθιοι στροφές, ο Jan Sirsasana θεωρείται ως μια αποκαταστατική στάση λόγω της ηρεμιστικής του επίδρασης. Αναφέρεται επίσης ότι ενεργοποιείτε εκ νέου το σώμα, ανακουφίζοντας το άγχος και το άγχος. Το να ξυπνάτε στις 6 το πρωί και να βιαστείτε στο γυμναστήριο είναι πράγματι μια σκληρή δουλειά, ειδικά όταν πρέπει να επιστρέψετε ακριβώς εγκαίρως για το γραφείο ή το σχολείο σας. Αυτή τη στιγμή, πραγματικά επιθυμείτε να μπορείτε να παραλείψετε γυμναστήριο μόνο για σήμερα, αλλά η νέα γενιά έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην υγιεινή διαβίωση και την οικοδόμηση σωμάτων, μια πληγή που έχει πάρει το έθνος από έκπληξη. Σχεδόν αυτή τη φορά, η αντικατάσταση του γυμναστηρίου σας με πρωινή γιόγκα θα ήταν ωραία. Στην πραγματικότητα, η Γιόγκα είναι μια αργή ρυθμική άσκηση αναπνοής ενεργοποιεί και ικανοποιεί το μυαλό σας και όχι μόνο το σώμα σας. Στο σημερινό άρθρο, θα μιλήσουμε για μια τέτοια γιόγκα και τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από αυτήν.

Jan Sirsasana - Πώς να κάνετε και οφέλη Στυλ στη ζωή

Συμβουλές για αρχάριους (Μπροστινή κάμψη με ένα πόδι):

Ο Jan Sirsasana (Μπροστινή στροφή μίας όψης) είναι μια προκλητική στάση ειδικά για αρχάριους. Μπορεί να πάρει αρκετό καιρό για τα ισχία, το κάτω μέρος της πλάτης, και hamstrings να ανοίξει αρκετά για να επιτρέψει το πλήρες φάσμα της κίνησης σε αυτές τις asanas. Το βασικό πράγμα που πρέπει να σημειώσετε ενώ κάνετε αυτές τις ασάνες είναι να αναπτύξετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο υπομονής, δεδομένου ότι κάθε είδους επιθετικότητα που εμφανίζεται κατά την άσκηση αυτών των ασκήσεων θα αντιστραφεί μόνο με αποτέλεσμα τραυματισμούς.

Jan Sirsasana - Πώς να κάνετε και οφέλη Στυλ στη ζωή

Jan Sirsasana (Επικεφαλής στο Γόνατο Pose):

Ιανουάριος Sirsasana

Η γιόγκα Janu Sirsasana είναι επίσης γνωστή ως η κεφαλή στο πόδι που δημιουργείται από την ίδια τη δομή της στάσης γιόγκα. Αυτό είναι ως επί το πλείστον μια άσκηση που εκτείνεται, όχι μόνο για το εξωτερικό σας σώμα, αλλά και για το εσωτερικό του σώματός σας. Μια κύρια αποκήρυξη που έρχεται μαζί με αυτό είναι ότι θα πρέπει να εκτελέσετε αυστηρά αυτό το άδειο στομάχι γιόγκα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερα: Jathara Parivartanasana Οφέλη

Πως να το κάνεις?

 • Ξεκινήστε βάζοντας ένα χαλάκι γιόγκα και κάθοντάς το με τα πόδια σας τεντωμένα μπροστά σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι η σπονδυλική σας στήλη είναι ευθεία και ότι ο λαιμός σας ευθυγραμμίζεται με τον μυελό σας. Καθώς κάθεστε με τεντωμένα πόδια, τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να δείχνουν προς τα πάνω καθώς ισιώνετε το πόδι σας.
 • Τώρα λυγίστε ένα πόδι, πείτε το σωστό μέχρι τη βουβωνική χώρα. Το δεξιό γόνατό σας θα πρέπει να κολλήσει τώρα καθώς τραβάτε τα πόδια σας όλος ο τρόπος πίσω.
 • Κάντε τα δάχτυλα των ποδιών σας να αγγίζουν τον εσωτερικό μηρό του αριστερού ποδιού καθώς εκπνέετε τώρα φτάνοντας έξω για το τεντωμένο πόδι.
 • Τώρα, με την παλάμη σας πιάσε μέχρι το δάχτυλο καθώς λυγίζεις μέχρι τα γόνατά σου, το μέτωπό σου τελικά αγγίζει τα γόνατά σου.
 • Κάποιος μπορεί να κρατήσει την ανάσα σε αυτό το σημείο ή να συνεχίσει με βαθιές αναπνοές.
 • Μόλις κάνετε την απομάκρυνση από τη θέση και μετά από μια βαθιά αναπνοή ξεκινήστε με το άλλο πόδι.

Δείτε περισσότερα: Monkey Pose

Οφέλη από τον Ιανουάριο Shirsasana Yoga:

Αν η αύξηση των ψηλότερων είναι κάτι για το οποίο αγωνίζεστε, αυτή είναι η τέλεια άσκηση για το σώμα σας. Αυτές οι λεπτές εκτάσεις και τραβήγματα που θα αισθάνεστε κατά την άσκηση αυτής της άσκησης θα βοηθήσουν τους μυς σας να τεντώσουν το οποίο με τη σειρά του θα επιμηκύνει τη δομή σας. Αυτό το κεφάλι στο γόνατο στάση γόνατος βοηθά επίσης στην τέντωμα της κάτω πλάτης, μασάζ και χαλαρώνει τους κοιλιακούς μυς και επίσης βοηθά να τονίσω τους ώμους. Οποιαδήποτε δυσπεψία, αέρια και οξύτητα μπορούν να ανακουφιστούν με αυτή τη γιόγκα από την πλευρά σας. Ενώ λυγίζετε ενώ πιέζετε το άλλο πόδι σας, το στομάχι σας, ειδικά η κοιλιά και τα έντερα που στεγάζει, περνούν από μια αιματηρή ροή αίματος που εκκρίνει οποιαδήποτε τοξίνη ή προκαλεί δυσπεψία. Το ίδιο συμβαίνει με το στομάχι όταν κρατάτε την αναπνοή σας και το οξυγόνο αποκόπτεται στιγμιαία αντικαθιστώντας το κενό με ροή αίματος.

Προληπτικά μέτρα και αντενδείξεις:

 • Οι κύριες προφυλάξεις που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια αυτής της στάσης γιόγκα είναι να αποφύγετε την πτώση του ιερού σας προς τα πίσω (πίσω) και γύρω από τη σπονδυλική στήλη. Αν δεν μπορείτε να φτάσετε άνετα στο πόδι με εκτεταμένο πόδι,.
 • Βγάλτε το γύρω από το πέλμα του ποδιού και κρατήστε το με τα χέρια σας εκτεταμένα. Βεβαιωθείτε ότι δεν τραβάτε τον εαυτό σας προς τα εμπρός όταν χρησιμοποιείτε τον ιμάντα.
 • Περάστε τα χέρια σας ελαφρώς κατά μήκος του ιμάντα ενώ κρατάτε τα χέρια σας και το μπροστινό μέρος του κορμού σας επιμηκύνεται.
 • Οι κύριες αντενδείξεις περιλαμβάνουν:
 • οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με άσθμα και διάρροια συμβουλεύονται να περιορίσουν την άσκηση αυτών των στάσεων γιόγκα, εκτός εάν υπό την αυστηρή επίβλεψη εμπειρογνωμόνων.
 • Τα άτομα με τραυματισμούς στο γόνατο και σπασμένα κόκαλα δεν συνιστώνται επίσης να ασκούν αυτές τις στάσεις.

Δείτε περισσότερα: Τα οφέλη της Chakrasana

Ο Jan Sirsasana, όπως πολλοί στροφές προς τα εμπρός, θεωρείται ως αποκαταστατική στάση λόγω της ηρεμιστικής του επίδρασης. Λέγεται επίσης να ενεργοποιήσει εκ νέου το σώμα, ανακουφίζοντας το στρες και το άγχος. Η σκληρότητα στο σώμα σας είναι ένα κοινό πρόβλημα που όλοι αντιμετωπίζουμε κάθε τόσο. Παίρνουμε εδώ έναν τένοντα και ένα νεύρο κάθε φορά που δεν είμαστε προσεκτικοί με τις στάσεις μας. Αυτή η άσκηση θα φροντίσει για τη δυσκαμψία του σώματος με το τέντωμα των μυών που φέρνει την ευελιξία τους. Αυτή η γιόγκα έχει επίσης συνδεθεί με την καρδιά όπου τα καρδιακά προβλήματα μπορούν να κρατηθούν στο κόλπο κάνοντας αυτή τη στάση. Ωστόσο, όταν λυγίζετε αυτή τη φορά πρέπει να κρατάτε την αναπνοή σας για λίγο μέχρι η καρδιά σας ξεκινά να χτυπάει πολύ γρήγορα. Η κοιλιακή χώρα φιλοξενεί επίσης τις ωοθήκες και συνεπώς αυτή η γιόγκα έχει επίσης ένα χέρι για να παίξει στον καθορισμό των ανωμαλιών και προβλημάτων της εμμήνου ρύσεως . Αυτό είναι χρήσιμο κυρίως για τις γυναίκες που υποφέρουν συνεχώς πολύ από αυτά τα προβλήματα. Η γιόγκα για πάντα είναι γνωστό ότι απολυμαίνει το μυαλό σας μαζί με το σώμα σας και αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει αυτή η γιόγκα.

Leave A Comment

29 − 24 =