Gomukhasana Γιόγκα (Αγελάδα Πρόσωπο Pose) – Πώς να κάνει και τα οφέλη | Στυλ στη ζωή

Γκογκουκασάνα Γιόγκα:

Gomukhasana, ή Cow Face Pose, είναι μία από τις καλύτερες και πιο διαδεδομένες τοποθεσίες που καταγράφονται στη Hatha Yoga. Το Gomukha αποκρυπτογραφείται στο Cow Face », το οποίο σημαίνει ότι το πρόσωπο του ειδικού παίρνει μετά από αυτό του Cow όταν κάνει αυτή τη στάση.

Το σημείο της πραγματικότητας, τα πόδια σας θα μοιάζουν με τα αυτιά της Αγελάδας, που είναι το πιο αγαπημένο πλάσμα που φέρει εξαιρετική σημασία στον Ινδουισμό. Αυτό υποδηλώνει ότι και αυτή η ασάνα έχει πνευματικές διαστάσεις.

Gomukhasana - How to do and Their Benefits

Η μεγαλοπρέπεια αυτής της γιόγκα ασάνας είναι ότι εστιάζει ιδιαίτερα στους γοφούς και τους ώμους σας, οι οποίοι είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές για πόνο και αγωνία. Κατά συνέπεια, εκείνοι που έχουν έναν σφιχτό ώμο μπορεί να ανακαλύψουν αυτή την στάση ενοχλητική στην αρχή? σε κάθε περίπτωση, καθώς προχωρούν, με την πρακτική τους, είναι πιθανό να έχουν μεγάλα κέρδη.

Δείτε περισσότερα: Πέρασμα πεύκου

Gomukhasana - Πώς να κάνετε τα βήματα, τα οφέλη και τους αρχαρίους Συμβουλές:

Εδώ αναφέρουμε οδηγίες βήμα προς βήμα για τη Γκογκουκασάνα γιόγκα μαζί με οφέλη και συμβουλές για αρχάριους.

Gomukhasana Γιόγκα ή αγελάδα Πρόσωπα βήματα:

Gomukasana

 •  Εκτελέστε την στάση του προσωπικού.
 •  Καμπύλη το αριστερό πόδι σας, φέρτε το τακούνι κάτω από το δεξιό μηρό σας, κοντά στο δεξιό ισχίο.
 •  Καμπυλώστε το δεξί σας πόδι πάνω από το αριστερό γόνατό σας και αφήστε το δεξί σας χτύπημα να φτάσει στο αριστερό ισχίο. Το δεξιό γόνατό σας πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το αριστερό γόνατό σας.
 •  Τοποθετήστε τις παλάμες σας στα πόδια.
 •  Πιέστε τα καθισμένα οστά στο πάτωμα και τοποθετήστε το στέμμα της κεφαλής στην οροφή.
 •  Καμπυλώστε τον αριστερό αγκώνα ενώ φέρετε τον αριστερό βραχίονα πίσω από την πλάτη σας.
 •  Τοποθετήστε το πίσω μέρος του αριστερού σας χεριού στο κέντρο της πλάτης σας. Φέρτε τα οστά του ώμου σας κοντά. Ο αριστερός κάτω βραχίονας και τα δάχτυλα του αριστερού χεριού πρέπει να δείχνουν προς τα πάνω.
 •  Εισπνεύστε ενώ επεκτείνετε το δεξί σας χέρι πάνω από το κεφάλι.
 •  Περιστρέφοντας τον δεξιό αγκώνα, κρατήστε τον δεξί σας αγκώνα ανάμεσα στα οστά του ώμου. Η δεξιά παλάμη θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πλάτη σας και τα δάχτυλα του δεξιού χεριού θα πρέπει να είναι στραμμένα προς τα κάτω.
 •  Πιάστε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού με το δεξί χέρι.
 •  Τραβήξτε τους ώμους σας μακριά το ένα από το άλλο για να συναντήσετε το τέντωμα στους ώμους και το άνοιγμα του μεσαίου τμήματος.
 •  Μείνετε σε αυτή τη στάση από 10 δευτερόλεπτα έως και μισό λεπτό πριν απορρίψετε τα χέρια για να επιστρέψετε στην στάση του προσωπικού.
 •  Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για την άλλη πλευρά του σώματος.

Δείτε περισσότερα: Garudasana Yoga

Οφέλη από τη Γιόγκασανα Γιόγκα ή το πρόσωπο της αγελάδας:

 • Το Gomukhasana είναι μια εξαιρετική στάση για να ξετυλίξει και να ξεριζώσει την κατάθλιψη, την ένταση ή το άγχος.
 • Η μεταφορά έχει επίσης γνωστό ότι είναι χρήσιμη για τους νεφροπαθείς.
 •  Το Gomukhasana είναι επίσης αποκαταστατικό σε σεξουαλικά θέματα, διαβήτη και υπέρταση.
 •  Το Gomukhasana είναι επίσης χρήσιμο για τη θεραπεία της ισχιαλγίας, του νωτιαίου πόνου και της δυσκαμψίας, με το σκεπτικό ότι επεκτείνεται νόμιμα στην πλάτη σας.
 • Αυτό το πρόσωπο αγελάδας δημιουργεί όταν γίνεται σε τακτική βάση, επιπλέον διεγείρει και μασάζ τα αναπαραγωγικά όργανα.

Gomukhasana Συμβουλή για αρχάριους:

Οι μαθητευόμενοι διαπιστώνουν ξανά και ξανά ότι είναι δύσκολο να κρατήσουν σταθερά τα οστά τους στο έδαφος. Αυτό, συνεπώς, θα τους εμπόδιζε να στοιβάζουν τα γόνατά τους ισότιμα ​​μεταξύ τους. Για να ξεφύγετε από αυτό το ζήτημα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια πτυσσόμενη κουβέρτα για να σηκώσετε τα κάθινά σας από το έδαφος. Καθώς το κάνετε αυτό, θα ακολουθήσει σταθερότητα.
Gomukhasana Γιόγκα (Αγελάδα Πρόσωπο Pose) Παραλλαγές:

Gomukhasana Variation

Για να δοκιμάσετε τον εαυτό σας περισσότερο, σπρώξτε το σώμα σας προς τα εμπρός από αυτή τη στάση και προσπαθήστε να κρατήσετε το μπροστινό κομμάτι του μεσαίου τμήματος σας πάνω από τον ανώτερο μηρό. Καθώς το κάνετε αυτό, κρατήστε αυτό το φορείο για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε εκείνο το σημείο, αναπνέετε ενώ σηκώνετε το σώμα σας.

Προφυλάξεις για το Gomukhasana ή το πρόσωπο της αγελάδας:

Μην κάνετε αυτή τη δραστηριότητα σε περίπτωση που έχετε προβλήματα στο ισχίο και στο γόνατο ή στους ώμους. Κρατήστε ένα λουράκι με τα χέρια σας το ένα κοντά στο άλλο όπως θα μπορούσε να επιτρέπεται, με την πιθανότητα ότι δεν μπορείτε να στερεώσετε τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Τα οφέλη στον πυρήνα:

1. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα σε μορφή λίστας για τη γιουγκασάνα γιόγκα που βοηθάει να ανακουφίσει ένα άτομο με κατάθλιψη. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι όταν εκτελείτε αυτή τη στάση, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι πυρήνες των μυών του σώματος τεντώνονται και παίρνετε πολλή ηρεμία, αν και δεν μπορεί να το νιώθουν. Είναι όμως πολύ αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί μύες στο σώμα που δεν λειτουργούν πολύ και με τη σειρά τους δεν μας αρέσει επίσης να τους κάνουμε να δουλέψουν. Σε αυτή την περίπτωση ολόκληρο το σώμα παίρνει ένα τέντωμα μαζί με τους λιγότερο χρήσιμους μύες.

2. Υπάρχουν πολλά οφέλη για το gomukhasana, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι φυσικά ότι αυτό το asana είναι πολύ, πολύ χρήσιμο για ανθρώπους που υποφέρουν από προβλήματα που σχετίζονται με τα νεφρά. Ο λόγος για ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της gomukhasana είναι ότι όταν εκτελείτε το ίδιο και οι δύο πλευρές της μέσης σας τεντώνονται με έναν τέλειο τρόπο δίνοντας μια καλή προπόνηση στους νεφρούς. Αυτό είναι ένα πολύ απαραίτητο workout για τα όργανα και έτσι βοηθά στην προστασία των νεφρών σας καλά.

3. Είναι γνωστό από πολλούς ανθρώπους ότι η σεξουαλική σας ζωή καθώς και η υγεία σας μπορεί να είναι καλή αν έχετε λιγότερο στρες. Ακόμη και για έναν διαβητικό ασθενή είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν τα επίπεδα στρες ώστε να ελέγχεται απλά το επίπεδο ζάχαρης στο σώμα. Αυτός ο γιουγκάσανα γιόγκα βοηθά πολύ αν ελέγχει το άγχος και την κούραση όπως ήδη αναφέρθηκε στο πρώτο σημείο και έτσι και οι δύο εργασίες χέρι-χέρι.

4. Η σκωρία είναι μια πολύ συχνή διαταραχή στις μέρες μας και είναι κυρίως ένα πολύ κοινό πρόβλημα για τις γυναίκες. Λέγεται ότι η ασθένεια αυτή οφείλεται κυρίως στη μη κίνηση των αρθρώσεων και των μυών όπου σχηματίζονται χημικές ουσίες και προκαλεί έτσι τον πόνο. Τα σκαλοπάτια gomukhasana είναι πολύ χρήσιμα, όπως λέγεται αρκετές φορές για την κίνηση των αρθρώσεων και των άχρηστων μυών, ώστε να μην σχηματίζεται καθόλου χημικά. Αυτό σας ανακουφίζει από τον πόνο.

Δείτε περισσότερα: Τα οφέλη της Simhasana Yoga

Leave A Comment

2 + 7 =