Eka Pada Sirsasana – Πώς να κάνετε και τα οφέλη

Η πρακτική της γιόγκα χρονολογείται από την προ-Βεδική εποχή που προήλθε από τη χώρα μας και διέδωσε τα κλαδιά της σε όλο τον κόσμο με την πάροδο του χρόνου. Η πρακτική της γιόγκα αποδεικνύεται ωφέλιμη για τους ανθρώπους που διέρχονται από το ψυχικό άγχος καθώς έχει μια κατευναστική επίδραση στο μυαλό και το πνεύμα. Εκτός από αυτό, η Eka Pada Sirsasana yoga είναι μια καλύτερη επιλογή από το γυμναστήριο καθώς αυξάνει τα επίπεδα της πέψης.

EkaPadaSirasana

Έτσι, εάν έχετε προβλήματα όπως πόνο στην πλάτη ή ένα αδύναμο πεπτικό σύστημα, δοκιμάστε γιόγκα. Αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε είδους ασθένεια ή ασθένειες. Από τα πολυάριθμα είδη στάσης, αυτή που θα συζητηθεί τώρα είναι η Eka Pada Sirsasana. Είναι ένας σανσκριτικός όρος στον οποίο η Eka σημαίνει ένα Pada σημαίνει πόδι, ο Sir είναι το κεφάλι και η Asana είναι η στάση του σώματος.

Έτσι, το One Leg Behind Head Pose (Eka Pada Sirsasana) είναι μια πολύπλοκη άσκηση, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και υπομονή. Παρόλο που η στάση του σώματος είναι σύντομη και γρήγορη, καλό είναι να το πάρετε αργά. Πριν μπείτε στη συζήτηση για τα οφέλη της Eka Pada Sirsasana, ας πάρετε τις λεπτομερείς οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να κάνετε σωστά αυτή τη στάση.

Πως να το κάνεις:

Η άσκηση Eka Pada Sirsasana είναι λίγο περίπλοκη για να το κάνετε αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι να την σπάσετε σε βήματα. Ξεκινήστε κάνοντας το Dandasana που περιλαμβάνει καθίσματα ευθεία πάνω σε ένα χαλάκι ή μια κουβέρτα. Καθίστε ευθεία, αλλά παραμείνετε χαλαροί. Στη συνέχεια τεντώστε τα πόδια σας μπροστά σας ενώ ισιώνατε την πλάτη σας. Η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να είναι όρθια.

Εάν έχετε προβλήματα με την πλάτη σας ή αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην κατοχή μιας θέσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοίχο για υποστήριξη. Τα πόδια και τα πόδια σας πρέπει να είναι πλάτος ισχίου μεταξύ τους και παράλληλα. Συνεχίστε να αναπνέετε και κρατήστε ένα από τα χέρια σας μπροστά στη μύτη σας για να ελέγξετε ποιο από τα ρουθούνά σας είναι ενεργό.

Εάν το δεξί σας ρουθούνι είναι ενεργό, τότε αρπάξτε το δεξί αστράγαλο ή απλά το αντίστροφο, λυγίστε το γόνατο ενώ εισπνέετε, στη συνέχεια, φέρτε το πόδι πάνω από το κεφάλι σας και το τοποθετήστε στο λαιμό σας ενώ εκπνέετε. Κρατήστε την πόζα για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και αναπνεύστε.

Δείτε περισσότερα:  Dwi Pada Viparita Dandasana

Πώς μας βοηθάει:

Όπως κάθε άλλη στάση της γιόγκα, η Eka Pada Sirsasana έχει τα δικά της οφέλη. Ενσωματώστε αυτή την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα για να δοκιμάσετε τα θετικά.

1. Αυξημένη ροή αίματος και βελτιωμένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης:

Η άσκηση Eka Pada Sirsasana γιόγκα αυξάνει τη ροή αίματος στην πλάτη σας. Βοηθά επίσης στη βελτίωση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης σας. Συνιστάται σε άτομα με χαμηλή αιμοσφαιρίνη να ασκούν αυτή την άσκηση καθημερινά, καθώς σίγουρα θα βοηθήσουν. Καθώς αυξάνεται η ροή του αίματος, οι τοξίνες αφαιρούνται που συσσωρεύονται όταν η ροή αίματος είναι αργή.

2. Επωφελής για τους ανθρώπους με αναιμία και νευρικό τρόμο:

Η Eka Pada Sirsasana είναι η τέλεια άσκηση για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αναιμία και νευρικό τρόμο.

3. Καλό για το πεπτικό σας σύστημα:

Εάν έχετε ένα αδύναμο πεπτικό σύστημα τότε η Eka Pada Sirsasana είναι η άσκηση για σας. Αυτή η στάση γιόγκα βοηθά στην σωστή πέψη και επομένως είναι χρήσιμη για άτομα με φτωχό πεπτικό σύστημα.

4. Εύκαμπτο σώμα:

Η στάση της Eka Pada Sirsasana γιόγκα βοηθά να σας προσφέρει ένα ευέλικτο σώμα. Κάνει τους γοφούς και τα πόδια ευλύγιστο μαζί με κάνοντας την σπονδυλική στήλη σας ευέλικτη. Αυξάνει επίσης την ελαστικότητα του σώματός σας.

5. Βελτιωμένη αναπνοή:

Το ένα κεφάλι του ποδιού πίσω από την πόζα βοηθά στη βελτίωση της αναπνοής σας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα πολλά άλλα οφέλη. Πρακτική άσκηση αυτή καθημερινά για βελτιωμένη και ελεγχόμενη αναπνοή.

6. Άμεση πρόληψη του άσθματος, της ημικρανίας, της κεφαλαλγίας και επίσης διαχειρίζεται τον θυμό:

Η άσκηση Eka Pada Sirsasana είναι η καλύτερη για τη θεραπεία άμεσων επιδράσεων από το άσθμα, την ημικρανία και τον πονοκέφαλο. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από διαβήτη ή αλλεργική ρινίτιδα μπορούν επίσης να ανακουφιστούν με την πρακτική αυτής της στάσης. Βοηθά επίσης στη διαχείριση του θυμού και στο άγχος.

Δείτε περισσότερα: Τα πλεονεκτήματα του σκάφους

Εικόνες Πηγή: Shutterstock

Leave A Comment

+ 36 = 40