Broccoli Οφέλη και χρήσεις για τα μαλλιά, το δέρμα και την υγεία Στυλ στη ζωή

Τα μπρόκολα είναι πράσινα και φυλλώδη λαχανικά. Ανήκουν στην οικογένεια των λάχανων, του σπανακιού και των βλαστών Βρυξελλών. Είναι βρώσιμα, γευστικά και ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη γενική υγεία σας. Είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, αν και θα τις βρείτε στην Ασία. Διατίθενται ανά πάσα στιγμή του έτους και έχουν χαρακτηριστεί ως μερικά από τα καλύτερα λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για να αποτρέψετε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος του δέρματος. Θα βελτιώσουν πάρα πολύ τα οστά, το δέρμα και τα μαλλιά σας και υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να αντλήσετε από αυτά. Μπορείτε επίσης να το διαβάσετε για να μάθετε περισσότερα.

οφέλη από μπρόκολο

Broccoli Οφέλη και Πλεονεκτήματα:

Υπάρχουν απεριόριστα οφέλη για την υγεία του μπρόκολου. Αλλά εκείνες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι μερικές από τις μοναδικές που επιμελήθηκαν από την αρχαία λογοτεχνία.

Μελισσοκομικά οφέλη για το δέρμα:

1. Σας δίνει καλό δέρμα:

Δεδομένου ότι το μπρόκολο είναι εξαιρετικό για την υγεία του δέρματος, εξασφαλίζει ότι έχετε καλή υγεία και καλό δέρμα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C που χρειάζονται πάρα πολύ για την υγεία. Θα προστατεύσουν τις κυτταρικές μεμβράνες σας και θα σας προστατεύσουν από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Εάν ενσωματώσετε κάποιο μπρόκολο στη διατροφή σας, θα αποκομίσετε πολλά οφέλη από αυτό. Αυτός είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι γιατροί μας έχουν συμβουλεύσει να φάμε λίγο μπρόκολο κάθε μέρα.

2. Αναζωογονεί το δέρμα σας:

Αν θέλετε να αναγεννηθείτε και να επισκευάσετε το δέρμα σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μπρόκολο. Περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται glucoraphanin που θα επισκευάσει το δέρμα σας από κάθε είδους ζημιά και θα εξασφαλίσει ότι θα παραμείνετε φωτεινοί, νέοι και όμορφοι καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Έχει επίσης ειπωθεί ότι το μπρόκολο ανανεώνει την επιδερμίδα σας και σας δίνει μια υγιή και όμορφη λάμψη. Έτσι, αν θέλετε να φαίνεστε όμορφα, χρησιμοποιήστε κάποιο υγιές μπρόκολο.

3. Οφέλη κατά της γήρανσης:

Πολλές γυναίκες έχουν παραπονεθεί ότι εμφανίζονται λεπτές γραμμές γήρανσης και ρυτίδων στο δέρμα τους από πολύ μικρή ηλικία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μόνο στα τέλη της ηλικίας τους, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τέτοια προβλήματα. Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι γυναίκες. Αλλά μόνο το να γνωρίζετε ότι το πρόβλημά σας δεν είναι αρκετό, πρέπει να βρείτε μια λύση σε αυτό και για να το κάνετε αυτό. θα πρέπει να προσθέσετε κάποιο μπρόκολο στις διατροφικές σας συνήθειες. Έχει Βιταμίνη Ε που κρατά το δέρμα σας νέους και επίσης Βιταμίνη C που αποτρέπει τα σημάδια γήρανσης.

4. Αποτρέπει τον καρκίνο του δέρματος:

Το μπρόκολο είναι εξαιρετικό για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Δεδομένου ότι οι σκληρές ακτίνες του ήλιου τείνουν να χαλάσουν την ποιότητα του δέρματος και να προκαλέσουν πολλές ζημιές, πρέπει να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί. Αν έχετε ένα σύστημα που είναι ισχυρό και ανοσοποιητικό, θα είστε σε θέση να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις απαραίτητες βλάβες. Έχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που θα μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

5. Καλύτερο αντιηλιακό:

Υπάρχουν τεράστια οφέλη από το μπρόκολο για το δέρμα για τη θεραπεία ορισμένων προβλημάτων σχετικών με το δέρμα. Ένα από αυτά τα θέματα είναι η ηλιακό έγκαυμα. Αυτή η ενέργεια τροφοδοτεί το δέρμα από τις ακτινοβολίες UV. Το σουλφοραφτάνιο στο μπρόκολο μειώνει τον ερεθισμό και την ερυθρότητα του δέρματος, που προέκυψε λόγω παρουσίασης στον ήλιο. Εάν εφαρμοστεί τοπικά, αποδειχθεί ότι είναι το προτιμώμενο χαρακτηριστικό αντηλιακό πάνω από αυτά τα συνθετικά αντηλιακά.

Μπρόκολο Οφέλη για τα μαλλιά:

6. Καταπολεμά την τριχόπτωση:

Με το μπρόκολο, όχι μόνο θα απαλλαγείτε από προβλήματα δέρματος αλλά και από προβλήματα μαλλιών. Ναι, αυτό το veggie είναι ένα multi tasker. Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί να χάσουν τα μαλλιά τους, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Και όταν μιλάμε για λαχανικά, πώς δεν μπορούμε να μιλάμε για το μπρόκολο. Αυξάνουν τη σωματική σας υγεία και υποστηρίζουν ολόκληρο το σύστημά σας. Θα απαλλαγείτε από προβλήματα όπως η αραίωση των μαλλιών και την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Δείτε περισσότερα: Βοηθήματα βατόμουρου

7. Σας δίνει γυαλιστερά μαλλιά:

Το μπρόκολο είναι γνωστό για τη μετάδοση της ανάπτυξης στα μαλλιά σας. Είναι γεμάτες από βιταμίνη Β και C, οι οποίες είναι υπεύθυνες για να δίνουν στα μαλλιά σας κάποια λάμψη και ομορφιά. Μερικές φορές τα μαλλιά μας καταστρέφονται λόγω των επιβλαβών χημικών ουσιών που βρίσκουμε στα σαμπουάν και τα μαλακτικά. Το μπρόκολο είναι τόσο υγιές και αποτελεσματικό ώστε να βοηθήσει στην ανάκτηση για μια τόσο μεγάλη απώλεια και να ομορφύνει τα μαλλιά σας εντελώς. Αν θέλετε υπέροχα μαλλιά, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το λαχανικό.

Broccoli Οφέλη για την υγεία και τα πλεονεκτήματα:

8. Κάνει το νευρικό σας σύστημα υγιές:

Το μπρόκολο δεν είναι μόνο μεγάλο για το δέρμα και τα μαλλιά σας, αλλά και για το νευρικό σας σύστημα. Οι βιταμίνες και τα οφέλη για την υγεία που περιέχονται σε αυτό θα σας κρατήσουν ηρεμία και ηρεμία όλη την ώρα. Περιέχει επίσης κάλιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη γενική σας ευεξία καθώς και για το νευρικό σας σύστημα. Ο εγκέφαλός σας θα λειτουργεί επίσης σωστά λόγω του τι μπορεί να σας κάνει το μπρόκολο.

9. Υγιή οστά:

Προκειμένου να βελτιωθεί η γενική υγεία σας, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε το μπρόκολο. Σίγουρα θα σας δώσουν ισχυρά και υγιή οστά. Θα αποτρέψει επίσης επικίνδυνες ασθένειες όπως η Οστεοπόρωση. Τώρα η οστεοπόρωση είναι πολύ συχνή στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης ασβεστίου. Προκειμένου να αποφευχθεί τέτοιο πρόβλημα, θα πρέπει να καταναλώνετε ασβέστιο και άλλα υγιή συμπληρώματα. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τέτοια συμπληρώματα είναι απλά να έχετε κάποιο μπρόκολο. Θα είστε σε θέση να αποτρέψετε την ανεπάρκεια του ασβεστίου και να έχετε ισχυρά και υγιή οστά όλη την ώρα.

10. Πηγή ινών:

Το μπρόκολο είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών. Έχουν τα θρεπτικά οφέλη και αυτό είναι κάτι που πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε ενώ είστε σε μια δίαιτα. Έχουν πολύ χαμηλές θερμίδες και είναι μεγάλα λαχανικά για απώλεια βάρους. Αποτρέπει επίσης τη δυσκοιλιότητα και μειώνει την αρτηριακή σας πίεση αν είναι πολύ υψηλή. Ένα πραξικόπημα μπρόκολου είναι γεμάτο με πρωτεΐνες που θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση μιας ισχυρής και υγιεινής διατροφής.

Δείτε περισσότερα: Boysenberry Fruit

11. Ρυθμίζει την αρτηριακή σας πίεση:

Προκειμένου να ρυθμίσετε και να βελτιώσετε το επίπεδο αρτηριακής σας πίεσης, σας προτείνουμε να έχετε κάποιο μπρόκολο. Είναι το καλύτερο είδος λαχανικών που χρειάζεστε. Επιτρέπει την ομαλή και κανονική ροή του αίματος. Ακόμα και προβλήματα όπως η πήξη του αίματος μειώνονται σημαντικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση και να διασφαλίσετε ότι έχετε καλή υγεία όλο το χρόνο. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από τέτοια προβλήματα υγείας πρέπει να προσθέτουν σίγουρα κάποια μπρόκολα στη διατροφή σας.

12. Αποτοξίνωση:

Λόγω διαφόρων αιτιών, οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μερικές μέτριες έως σοβαρές επιπτώσεις. Τα συμπτώματα της τοξικότητας περιλαμβάνουν επεισόδια ανορεξίας και κάποιες άλλες γαστρεντερικές διαταραχές, οίδημα σε ορισμένα μέρη του σώματος και δερματικά εξανθήματα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για το σώμα να απαλλαγούμε από αυτές τις τοξικές χημικές ουσίες από ένα φυσικό αποτοξινωτικό ποτό. Εδώ αξίζει να αναφερθούν τα σημαντικά οφέλη για την υγεία του μπρόκολου στην αποτοξίνωση. Το μπρόκολο θα είναι επίσης πολύτιμο ως αποτοξίνωση, το οποίο θα βοηθήσει στην εξάτμιση των τοξινών από το σώμα. Το μπρόκολο είναι γνωστό ότι είναι πλούσιο σε τρία πιο σημαντικά φυτοχημικά που χρησιμεύει ως πρωτεύον κλειδί στη διαδικασία αποτοξίνωσης. Σύμφωνα με την έρευνα, διαπιστώνεται ότι περισσότερες ποσότητες τοξινών βρίσκονται στα δείγματα ούρων των ατόμων που βρίσκονται σε μια διατροφή πλούσια σε μπρόκολα, σε σύγκριση με εκείνα που δεν λαμβάνουν το μπρόκολο.

13. Αποτρέψτε την ALS (Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση):  

Το ALS είναι μια τρομακτική διαταραχή των νευρώνων που εκφυλίζει τα κύτταρα των νεύρων με αποτέλεσμα μερική ή πλήρη απώλεια κινήσεων του σώματος που οδηγεί σε παράλυση. Σύμφωνα με μερικές μελέτες, αποδείχθηκε ότι το ωμέγα 3 διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ALS και τα άτομα με χαμηλά επίπεδα αυτών των λιπαρών οξέων στο αίμα είναι πιο επιρρεπή σε αυτές τις τρομακτικές ασθένειες. Το μπρόκολο περιέχει πολλά οξέα ωμέγα 3 που βοηθά στην πρόληψη της νόσου σε εκείνα τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτυχθούν.

14. Εγκυμοσύνη:  

Υπάρχουν τεράστια οφέλη για την υγεία του μπρόκολου για τις έγκυες κυρίες. Δεδομένου ότι έχει τα φορτία της διατροφής σε αυτό και γεμίζει με συμπληρώματα που είναι επιτακτικά για έγκυες κυρίες, για παράδειγμα, πρωτεΐνες, παράγοντες πρόληψης του καρκίνου, αποτοξινωτές, σίδηρο, φώσφορο και άλλα, είναι ένα τέλειο τμήμα κάθε ρουτίνας για αυτούς. Όντας πλούσιο σε φυτικές ίνες, αυτό θα δώσει επίσης ορισμένα επεισόδια δυσκοιλιότητας, τα οποία είναι εξαιρετικά βασικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, το φυλλικό οξύ στο μπρόκολο εγγυάται ότι δεν υπάρχουν ατέλειες γέννησης, για παράδειγμα παραμορφώσεις νευρικών σωλήνων, οι οποίες είναι αξιοσημείωτο ζήτημα για έγκυες μητέρες που έχουν ανεπάρκεια φυλλικού οξέος στη διατροφή τους.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από την Πικρή Κολοκύνθη

15. Υπέρταση υπέρτασης:

Ένα κρίσιμο ανόργανο άλας, το χρώμιο, το οποίο ανακαλύφθηκε εκτενώς στο μπρόκολο, βοηθά στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της ινσουλίνης και ελέγχει τη γλυκόζη, ελέγχοντας έτσι και το κυκλοφορικό στέλεχος. Βιταμίνες, οι οποίες καθιστούν το καθένα από τα εργασιακά μας πλαίσια κατάλληλα και βρίσκονται σε πλούτο σε μπρόκολο, παράλληλα με φυτικές ίνες και ωμέγα-3 ακόρεστα λίπη, άμεσο κυκλοφοριακό στέλεχος σημαντικά περισσότερο, και έτσι βάζουμε λίγο μπρόκολο στο φαγητό σας για κάποια γνήσια καρδιά ασφάλεια.

16. Παρέχει ανοσία:

Οι ουσίες που είναι υπεύθυνες για την πράσινη και μοβ απόχρωση του μπρόκολου είναι η βιταμίνη C, η βήτα-καροτίνη και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα, ειδικά το σελήνιο, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος. Υπάρχουν μίγματα που διατίθενται στο μπρόκολο και είναι πραγματικά απίστευτα ανθεκτικά ενισχυτικά πλαισίου που μπορούν να σας προστατεύσουν από διάφορες ασθένειες. Η υψηλότερη ανοσία μπορεί να μειώσει τους κινδύνους ορισμένων ασθενειών όπως η εποχιακή επίθεση της γρίπης, ορισμένες λοιμώξεις του λαιμού ειδικά μεταξύ των παιδιών ή εκείνων με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Επομένως, θα πρέπει να ενσωματώσετε αυτό το σούπερ σταρ σε όλα τα λαχανικά στη διατροφή σας είτε με τη μορφή σαλάτας ή σούπας ή οτιδήποτε προτιμάτε.

Παρά το γεγονός ότι το μπρόκολο έχει αναμφισβήτητα πληθώρα ιατρικών πλεονεκτημάτων και χρήσεων που συνδέονται με αυτό, υπάρχει αξιόπιστος χώρος για συναγερμό. Σε λίγους ανθρώπους, η επαφή με το μπρόκολο μπορεί να προκαλέσει μια δυσμενή ευαισθησία στο εξάνθημα, καθώς ένα μέρος των ικανών μιγμάτων στο λαχανικό μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στο δέρμα. Εκτός από αυτό, φάτε το μπρόκολο με κάποια συγκράτηση, όπως υποδεικνύεται από τους νόμιμους κανόνες εξυπηρέτησης, και μπορείτε να αρχίσετε να χρεώνεστε από τα ιατρικά πλεονεκτήματα αμέσως!

Leave A Comment

+ 43 = 51