Bhekasana (Frog Pose) – Πώς να κάνετε και τα οφέλη της

Αν πάσχετε από πόνους στο γόνατο ή πόνο στις αρθρώσεις, τότε απλά προσπαθήστε να κάνετε Bhekasana. Το όνομα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Bheka που σημαίνει βάτραχος και ασάνα που σημαίνει στάσεις. Η Μπεκασάνα ονομάζεται Mandukasana η οποία έχει διαφορετικές παραλλαγές. Λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής και της κακής στάσης εργασίας, οι σωματικές δραστηριότητες παραμελούνται.

Bhekasana

Συχνά οδηγεί σε σφιχτά ισχία και κόπωση. Συμπεριλαμβανομένου του βάτραχου που παρουσιάζουν στον καθημερινό κατάλογό σας δραστηριότητας δεν θα βοηθήσει μόνο στη θεραπεία από το πρόβλημα του πόνου και του πόνου στην βουβωνική χώρα, αλλά επίσης θα ενισχύσει τους πυρήνες των μυών του σώματος.

Πώς να κάνετε Bhekasana σε απλά βήματα:

1. Κατ 'αρχάς, καθίστε σε μια εύκολη στάση. Κρατήστε τα πόδια σας σταυρωμένα και χαλαρώστε το σώμα σας, απλά να είστε σε μια άνετη ζώνη. Τώρα ξεκινήστε σιγά-σιγά να φέρετε τα χέρια σας πίσω από σας, ξεκινήστε να σηκώνετε το στήθος σας και να είστε στα χέρια σας. Απλά αφήστε τα κολλάρα σας να διευρυνθούν. Ξεκινήστε να επεκτείνετε τους θωρακικούς μύες και να επιμηκύνετε το λαιμό σας.

2. Τώρα βρίσκεται ανάποδα, τοποθετώντας το βάρος στην κοιλιά σας και τροποποιώντας το σώμα σας σε στάση bhandasana. Κρατήστε τα πόδια σας επίπεδα και τα ισχία απόσταση απόσταση. Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα των ποδιών σας παραμένουν αιχμηρά, στραμμένα προς την οροφή.

3. Τώρα ξεκινήστε να τεντώνετε τα χέρια σας πίσω και να καρφώσετε τα δύο πόδια σας με τα χέρια σας.

4. Προσεκτικά αρχίστε να σηκώνετε το στήθος σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Ξεκινήστε να αναπνέετε αργά. Επίσης, ενώ ανυψώνετε, αρχίστε να πιέζετε τους ώμους σας μεταξύ τους. Απλώς λάβετε υπόψη ότι όσο πιο ψηλά ανυψώνετε το στήθος σας, τόσο πιο εύκολο θα ήταν να κρατάτε τα πόδια σας.

5. Κρατήστε τον εαυτό σας σε αυτή τη στάση για να πούμε περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια ξεκινήστε σιγά-σιγά απελευθερώνοντας το σώμα σας. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το σώμα σας βρίσκεται ακριβώς στο έδαφος και χαλαρώνετε για κάποιο χρονικό διάστημα

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν με το Ardha bhekasana pose ή τους μισούς βατράχους θέτουν επειδή μπαίνοντας σε ένα γεμάτο βάτραχο θέτουν μπορεί να μην είναι εύκολο για σας. Μπορείτε επίσης να διαφοροποιήσετε την ασάνα σας ενισχύοντας κάτω από το κλουβί σας. Κάνει το asana απλούστερο.

Αυτό το asana θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε είδος πλάτης ή θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί. Ακόμη και οι άνθρωποι που υποφέρουν από διερεύνηση των γόνατων θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν αυτή τη στάση. Κατά τη διάρκεια αυτής της θέσης απλά προσπαθήστε να εισπνεύσετε και να εκπνέετε όσο μπορείτε. Βοηθά πραγματικά στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας.

Δείτε περισσότερα:  Πιέστε το ώμο

Οφέλη:

Οι πρακτικές γιόγκα είναι πολύ καλές για την υγεία σας. Η άσκηση δύσκολων θέσεων όπως η Bhekasana επεκτείνει σίγουρα την καθημερινή μας εμπειρία. Ακόμη και για τους ανθρώπους που έχουν ασκήσει αυτή τη στάση για περισσότερο από 25-30 χρόνια, γίνεται αντιληπτή κάτι νέο και δύσκολο. Αυτό δεν αυξάνει μόνο την ευελιξία του σώματός σας, αλλά αναπτύσσει επίσης την ευελιξία του σώματός σας, όπου απαιτείται.

Η Bhekasana είναι πολύ γνωστή για την τόνωση της ενέργειάς σας. Αν είστε αθλητής τότε θα πρέπει να εξασκηθείτε καθημερινά. Δεν βοηθά μόνο στην τέντωμα των μυών σας, αλλά εξαλείφει το σώμα από κάθε είδους δυσκαμψία. Αυτό το asana θεωρείται πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση του στρες και του άγχους. Θεωρείται επίσης ότι είναι θεραπευτική για τις εμμηνόρροπες κράμπες.

Δείτε περισσότερα:  Παιδική γιόγκα θέτει

Το Bhekasana όχι μόνο ενισχύει αλλά και διεγείρει τα όργανα της κοιλιάς. Πρέπει να έχετε ακούσει ότι αναζωογονεί τις αρθρώσεις γόνατος και επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος προς τη μήτρα και τις ωοθήκες. Αυξάνει την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική στάση του σώματος.

Έτσι, σε περίπτωση που ψάχνετε για μια υγιή και χωρίς στρες ζωή ξεκινήστε να κάνετε γιόγκα από σήμερα. Αλλά αν θέλετε να ενεργοποιήσετε και να ενισχύσετε τους πυρήνες των μυών σας και να το κάνετε πιο ευέλικτο τότε, η Bhekasana είναι η καλύτερη asana για εσάς. Μην καθυστερείτε περαιτέρω, ξεκινήστε απλά.

Δείτε περισσότερα:  Τα οφέλη της Baddha Konasana

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

9 + 1 =