Δοκιμάστε Ayurvedic Θεραπεία για την ανάπτυξη των μαλλιών Στυλ στη ζωή

Έχετε δοκιμάσει όλες τις κλινικές θεραπείες και θεραπείες για την ανάπτυξη των μαλλιών και ακόμα δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Είναι καιρός να επιστρέψουμε στην αρχαία και δοκιμασμένη σε Ayurvedic θεραπεία και τα διορθωτικά μέτρα. Η θεραπεία με Ayurvedic διατηρεί μια ολιστική προσέγγιση για να εξασφαλίσει τη γενική υγεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών σας. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, η πτώση των μαλλιών είναι αποτέλεσμα του υπερβολικού "Pitta Dosha" στο σώμα μας. Αυτό προκαλείται κυρίως από τον επικίνδυνο τρόπο ζωής και τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Η θεραπεία με Ayurvedic προσφέρει θεραπευτικές θεραπείες που λειτουργούν σε συνδυασμό με βότανα, διορθωτική διατροφή, μασάζ πετρελαίου, διαλογισμό και γιόγκα. Ακολουθήστε αυτό το σχήμα για να πάρετε μακρές, λαμπερές κλειδαριές πίσω. Σε αυτό το άρθρο συζητούμε την αυγουδιστική θεραπεία για την ανάπτυξη των τριχών.

Βασικά Αγιουρβεδικά Βότανα:

Ayurvedic treatment for hair growth

1. Bhringaraja - Bhringaraja είναι εύστοχα γνωστή ως ο βασιλιάς των μαλλιών καθώς διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και σταματά την πτώση των μαλλιών και την πρόωρη γήρανση. Εκτός αυτού βελτιώνει επίσης τον ύπνο και διατηρεί το μυαλό ήρεμο.

Δείτε περισσότερα: Ποιο φρούτο είναι καλό για την ανάπτυξη των μαλλιών

2. Amla - Amla ή Ινδικό Gooseberry είναι η αποθήκη για τα αντιοξειδωτικά και τη βιταμίνη C. Η σκόνη Amla χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες θεραπείες για την ανάπτυξη των μαλλιών.

3. Neem - Το Neem είναι ένας φυσικός καθαριστής αίματος και ένα εξαιρετικό φάρμακο για την καταπολέμηση των ψειρών και της πιτυρίδας.

4. Ritha - Ritha είναι ένα εξαιρετικό Ayurvedic βότανο που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των μαλλιών. Καθαρίζει τα μαλλιά χωρίς να αποστραγγίζει όλα τα αιθέρια έλαια.

5. Ashwagandha - Ashwagandha είναι ένα αποτελεσματικό βότανο για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Επίσης σας κάνει να αισθάνεστε υγιείς και ενεργοποιημένοι.

Διαιτητική Σύσταση:

Δοκιμάστε Ayurvedic Θεραπεία για την ανάπτυξη των μαλλιών Στυλ στη ζωή

Μια ισορροπημένη θρεπτική διατροφή δεν βοηθά μόνο την πέψη, αλλά είναι επίσης σημαντική για την υγεία των μαλλιών σας. Μια υγιεινή διατροφή αποτρέπει επίσης την απώλεια μαλλιών και την πρόωρη γήρανση των μαλλιών. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, αυτά είναι τα φυσικά τρόφιμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για την προώθηση της ανάπτυξης των τριχών.

  • Η κατανάλωση χυμού αλόης βέρα καθημερινά μπορεί να σας δώσει όμορφη χαίτη. Η αλόη βέρα είναι πλούσια σε ένζυμα που εμποδίζουν τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά φτάνουν αποτελεσματικά στις ρίζες των μαλλιών και εξασφαλίζουν καλή υγεία.
  • Ένα κουταλάκι σπόρου σουσαμιού κάθε πρωί θα σας δώσει μια καλή δόση ασβεστίου και μαγνησίου. Αυτά τα μέταλλα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των τριχών και επίσης εμποδίζουν την πτώση των τριχών.
  • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το γάλα μειώνουν την πτώση των μαλλιών και άλλα θέματα που σχετίζονται με τα μαλλιά.
  • Συνιστάται επίσης να καταναλώνετε φρέσκους χυμούς μαρούλι, σπανάκι, αλφάλφα και καρότο καθώς προάγουν την ανάπτυξη των τριχών.
  • Τα πλούσια σε ίνες φρούτα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών και βοηθούν στη διατήρηση της συνολικής υγείας των μαλλιών σας.

Δείτε περισσότερα: Καλύτερα φρούτα για την ανάπτυξη των μαλλιών

Μασάζ με Αγιουρβέδα:

Δοκιμάστε Ayurvedic Θεραπεία για την ανάπτυξη των μαλλιών Στυλ στη ζωή

Μια από τις αποτελεσματικές αγιουρβεδικές θεραπείες για την τριχοφυΐα είναι το μασάζ κεφαλής που χρησιμοποιεί φαρμακευτικό έλαιο για τα μαλλιά. Το κεφάλι μασάζ όχι μόνο τρέφει τα μαλλιά που βοηθά επίσης στη διατήρηση των σκαμπών μακρά, λαμπερή και παχιά. Η απαλή μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής με ζεστό λάδι βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στα θυλάκια, γεγονός που προάγει την ανάπτυξη των τριχών. Αυτό πρέπει να γίνεται για 5-10 λεπτά ημερησίως για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα. Τα έλαια μασάζ μαλλιών που χρησιμοποιούνται στην Αγιουρβέδα για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι το πετρέλαιο Bhringraaj, το έλαιο καρύδας, το πετρέλαιο Brahmi και τα αιθέρια έλαια Rosemary. Εκτός από αυτή την θεραπεία με μασάζ με Ayurvedic πετρέλαιο είναι επίσης ανακούφιση από το άγχος.

Γιόγκα και Διαλογισμός:

Δοκιμάστε Ayurvedic Θεραπεία για την ανάπτυξη των μαλλιών Στυλ στη ζωή

Εκτός από την εφαρμογή του προαναφερθέντος καθεστώτος, η ανάπτυξη της τρίχας μπορεί επίσης να διεγερθεί με την πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού. Δεδομένου ότι το άγχος είναι η κύρια αιτία της απώλειας τρίχας, αυτές οι Ayurvedic πρακτικές είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να κρατήσει το μυαλό και το σώμα ηρεμία. Διάφορες στάσεις γιόγκα όπως «Sarvangasana», «Pawanmuktasana» και «Apanasana» βοηθούν στην τόνωση της ροής του αίματος στα θυλάκια των τριχών και βελτιώνουν την υφή των μαλλιών και την ανάπτυξη. Ωστόσο, αυτές οι γιόγκα ασάνας πρέπει να εκτελούνται μόνο υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένου καθηγητή γιόγκα. Οι πρακτικές βαθιάς αναπνοής και ο διαλογισμός βοηθούν στον έλεγχο του άγχους και διατηρούν το μυαλό ήρεμο.

Δείτε περισσότερα: Μασάζ κεφαλής για ανάπτυξη μαλλιών

Όλες αυτές οι αγιουρβεδικές θεραπείες για την ανάπτυξη των τριχών είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, εύκολες στην άσκηση και δεν έχουν απολύτως καμία παρενέργεια. Ως εκ τούτου, ήρθε η ώρα να κάνετε τη μετάβαση σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη θεραπεία τώρα!

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3 & κλείστρο

Leave A Comment

+ 10 = 19