Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Οι σπηλιές Aurangabad που βρίσκονται σε ένα λόφο που εκτείνεται περίπου στα ανατολικά προς τα δυτικά και περίπου 2 χλμ. Βόρεια από το Bibi ka Maqbara στο Aurangabad, το Maharashtra είναι ένα σύνολο 12 βράχων βουδιστών ιερών που χωρίζονται σε τρεις ομάδες σε απόσταση 500 μέτρων από κάθε άλλα. Οι σπηλιές 1 έως 5 βρίσκονται στη δυτική πλευρά ενώ οι Σπηλιές 6 έως 9 βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του ίδιου λόφου. Η τρίτη ομάδα σπηλαίων που περιλαμβάνει τις Σπηλιές 10 έως 12 βρίσκονται πιο ανατολικά. Οι σπηλιές Aurangabad χρονολογούνται από τον 2ο έως τον 3ο αιώνα μ.Χ. στον 7ο αιώνα μ.Χ. Τα σπήλαια που χαράχτηκαν στην πλαγιά ενός λόφου από μαλακό βασάλτο πέτρωμα είναι ένα θαυμάσιο κομμάτι αρχιτεκτονικής που φέρει ψιλοκομμένες μορφές ινδικής κλασικής τέχνης του υψηλότερου βαθμού.

Aurangabad Σπήλαιο Ναός:

aurangabad caves

Τα σπήλαια Aurangabad που φυτεύτηκαν μεταξύ των λόφων Sahyadri και Satara και ποτίζονται από τον ποταμό Dudhana είναι ένα κοινό σημείο τουριστών. Είναι υπέροχο στα δομικά της γλυπτά και μια ζωντανή απόδειξη του βουδιστικού οικισμού ήδη από τον 2ο και τον 3ο αιώνα.

Πυλώνες ομορφιάς:

Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Στεγασμένα μέσα στις Σπηλιές είναι παλιομοδίτικες κολόνες με περίτεχνα σκαλισμένα σχέδια. Αποτελούν μαρτυρία για το όμορφα γλυπτό αρχιτεκτονικό έργο εκείνης της εποχής.

Δείτε περισσότερα: Εικόνες από ασβεστολιθικά σπήλαια

Σπηλιά 1:

Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το σπήλαιο 1 των σπηλαίων Aurangabad είναι μία από τις πρώτες ανασκαφές που χρονολογούνται από τον 2ο ή τον 3ο αιώνα. Πρόκειται για μια ημιτελής Μονή ή Βιχάρα, όπου η οροφή της βεράντας βρίσκεται κατάρρευση. Η συντήρηση αυτής της σπηλιάς είναι χαμηλή λόγω της κακής φύσης του σχηματισμού βράχου που έχει επίσης αποτρέψει τις ανασκαφές σε μεγάλη κλίμακα.

Σπήλαιο 2:

Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το σπήλαιο 2 είναι ένα τετράγωνο σχήμα ιερού που μοιάζει με τους παραδοσιακούς βουδιστικούς ναούς. Στο κέντρο της είναι μια μνημειώδης εικόνα ενός καθισμένου Βούδα σε μια διαλογιστική στάση που περιβάλλεται από διάφορες άλλες γλυπτικές μορφές του Βούδα που μπορεί να δει να κοσμούν τα τείχη σε κάθε πλευρά.

Βουδιστικό Παρεκκλήσι:

. Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Βρίσκεται μέσα στα σπήλαια είναι ένα μεγάλο ιερό αφιερωμένο στον Λόρδο Βούδα. Το ιερό κατακλύζεται από εξαιρετικά σκαλιστές κολόνες που στηρίζουν την οροφή. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα γλυπτό ιερό με τον Λόρδο Βούδα που απεικονίζεται σε στάση και ανυψώνεται μέχρι την οροφή είναι ένας τέλεια διαμορφωμένος θόλος με κυκλικές δοκούς. Ένας τέτοιος τόπος δεν μπορεί παρά να φέρει τίποτα παρά την ειρήνη και την ηρεμία. Αυτό ονομάζεται επίσης Aurangabad βουδιστικές σπηλιές

Δείτε περισσότερα: Σπηλιές εικόνες κατάδυσης

Σπήλαιο Aurangabad Apsaras:

Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Ένα άλλο γλυπτό αριστούργημα των σπηλαίων Aurangabad είναι τα όμορφα ουράνια όντα ή οι Αψάρια, όπως είναι γνωστά στην μυθολογία των ινδουιστών και των βουδιστών. Στολίζουν τα τοιχώματα του σπηλαίου σε μια διαχρονική γοητεία της τέχνης και της φιγούρας.

Σπήλαιο 6:

Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το Σπήλαιο 6 είναι μια έκθεση από χαραγμένες γυναίκες με εξωτικά χτενίσματα και καλλωπιστικά διακοσμητικά. Η ανάδειξη στο κέντρο των γλυπτών είναι μια πανύψηλη μορφή του Λόρδου Βούδα. Αυτό το σπήλαιο με κελιά και στις δύο πλευρές περιέχει ένα ιερό και χαρακτηρίζεται από πυλώνες στη βεράντα και στη βεράντα.

Σπήλαιο 7:

Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το σπήλαιο 7 θεωρείται το πιο συναρπαστικό από όλα με την περίτεχνα αναπαράσταση του bejeweled και σπάνια θηλυκά στοιχεία που ήταν ένα σημάδι της παρουσίας του ταντρικού Βουδισμού κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας. Το σπήλαιο 7 αποτελείται επίσης από ένα ιερό που περιβάλλεται από έναν εξωτερικό διάδρομο δεξιά. Ο διάδρομος αποτελείται από ξυλόγλυπτα σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία παρουσιάζουν διάφορα γλυπτά βουδιστικών θεών και θεών. Στην βεράντα, η είσοδος στο ιερό είναι πλαισιωμένη από περίτεχνα απεικονίσεις της Avalokiteshvara και της Bodhisattva.

Δείτε περισσότερα: Υποβρύχιες θαλάσσιες σπηλιές

Μια περασμένη εποχή:

Θαύματα των σπηλαίων Aurangabad με εικόνες Στυλ στη ζωή

Τα σπήλαια Aurangabad που επισκιάζονται από τα σπήλαια Ajanta και Ellora εξακολουθούν να είναι απόλαυση στα μάτια. Χρησιμεύει ως υπενθύμιση για την παρθένα δόξα της βουδιστικής θρησκείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Παρόλο που πολλά από τα σπήλαια παραμένουν ατελείωτα λόγω των κινδύνων του χαλαρού πετρώδους εδάφους, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μονολιθικού γλυπτού έχει επιβιώσει από την άμμο του χρόνου.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 5, 7, 9.

Leave A Comment

2 + 2 =