Κατάλογος των διάσημων ναών στην Assam | Στυλ στη ζωή

Όταν μιλάμε για ναούς, το συσχετίζουμε μόνο με το βόρειο και το νότιο τμήμα της Ινδίας. Ωστόσο, βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της Ινδίας Assam, η οποία στεγάζει καταπληκτικούς ναούς που πρέπει να επισκεφτείτε. Έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την όμορφη και μεγάλη αρχιτεκτονική τους, τα έθιμα και τα τελετουργικά τους, την κληρονομιά και τη μυθολογική τους σχέση. Αυτοί οι ναοί είναι επιτομή Hindu κουλτούρα και ιστορία που έχει ολόκληρο τον κόσμο ξόρκι.

1. Ναός Kamkakhya Στο Guwahati, Assam:

ναούς in assam

Ο ναός Kamakhya είναι ένας από τους αρχαιότερους από τους 51 Shakti Peeths που βρίσκονται στους λόφους Nilachal του Guwahati, Assam. Σύμφωνα με τους μύθους, το «Yoni» του Sati ή ο κόλπος και η μήτρα έπεσαν σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή και τα δύο μέρη αντιπροσωπεύουν τη γυναικεία δύναμη της αναπαραγωγής. Η δίαιτα μέσα στο ναό έχει ένα είδωλο με τη μορφή ενός κόλπου με μια μικρή πηγή νερού κοντά του για να τη διατηρεί υγρή.

Ο κύριος ναός είναι αφιερωμένος στη μητέρα θεά Kamakhya και οι υπόλοιποι μεμονωμένοι δέκα ναοί είναι αφιερωμένοι στους δέκα Μαχαβιδάδες. Ο ναός που χτίστηκε γύρω στον 8ο-17ο αιώνα λέγεται ότι είναι Nilachal στυλ με ημισφαιρικό θόλο σε μια σταυροειδής βάση. Η λατρεία σε αυτόν τον ναό περιλαμβάνει θυσίες κατσίκας. Τα ετήσια φεστιβάλ είναι AmbubachiMela, Manasha και Durga Puja. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, ο ναός προσελκύει αρκετές χιλιάδες επισκέπτες.

2. Ναός Da Parbatia Στο Tezpur, Assam:

Ναοί in Assam 2

Ο ναός Da Parbatia που βρίσκεται στο Tezpur, Assam έχει τη μορφή των ερειπίων του πλαισίου της πόρτας του ναού. Είναι μια εικονομαχική εκπροσώπηση της τέχνης και μία από τις παλαιότερες στο Assam. Ο ναός είναι αφιερωμένος στις θεές Yamuna και Ganga. Ο ναός χρονολογείται στον 5ο-6ο αιώνα μ.Χ..

3. Ναός Asvakranta Στο Guwahati, Assam:

Ναοί in Assam 3

Ο ναός Asvakranta που βρίσκεται στο Guwahati, Assam είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Vishnu και θεωρείται ιερός από το «yogini tantra». Η θεότητα, Anantasayin Vishnu είναι μια κάθιστη θέση του Λόρδου Vishnu στο σώμα ενός φιδιού. Υπάρχει επίσης ένα είδωλο του Λόρδου Brahma που κάθεται σε έναν λωτό που αναδύεται από τον ομφαλό του Λόρδου Vishnu. Το συγκρότημα του ναού περιλαμβάνει και άλλα είδωλα.

4. Ναβάγκρα Ναός στο Γκουαχατίτι, Ασσάμ:

Ναοί in Assam 4

Ο ναός αυτός χτίστηκε το 1752 μ.Χ. και βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου γνωστού ως Citracala στο Guwahati, Assam. Ο ναός περιέχει εννέα φαλλικά εμβλήματα του Λόρδου Shiva που καλύπτονται με διαφορετικά έγχρωμα ρούχα τα οποία είναι ιερά στους εννέα πλανήτες Θεούς. Στο κέντρο βρίσκεται ένα Shivaligam που συμβολίζει τον ήλιο. Η τακτική λατρεία γίνεται εδώ.

5. Ναός Maha Bhairav ​​Στο Tezpur, Assam:

Ναοί in Assam 5

Ο ναός MahaBhairav ​​που πιστεύεται ότι χτίστηκε από τον προϊστορικό μονάρχη Bana ήταν αρχικά οικοδομημένος μεταξύ του 8ου και 10ου αιώνα μ.Χ. Βρίσκεται στην πόλη Tezpur, Assam και έχει ένα από τα μεγαλύτερα πέτρινα φαλλός ή Shiva linga στον κόσμο. Έτσι, ο ναός είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Shiva και χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται το ναό κατά τη διάρκεια της ευοίωνης εποχής του Shivaratri.

Δείτε περισσότερα:  Διάσημοι ναοί στο Χιματσάλ Πραντές

6. Ναός Umananda στο νησί Peacock, Assam:

Ναοί in Assam 6

UmanandaDevaloi που βρίσκεται στο νησί Peacock, Assam, στη μέση του ποταμού Brahmaputra χτίστηκε γύρω 1681-1696. Bhayananda, μια μορφή Shiva κατοικεί εδώ. Η θεότητα εδώ είναι η Ουμανάντα και πιστεύεται ότι η λατρεία εδώ σε ημέρα αμαβάσια σε μια Δευτέρα φέρνει την υψηλότερη ευδαιμονία. Το ετήσιο φεστιβάλ που γιορτάζεται εδώ είναι ο Shiva Chaturdesi όταν πολλοί απόστολοι επισκέπτονται το ναό.

7. Ναός Sukreswara Στο Guwahati, Assam:

Ναοί in Assam 7

Ο ναός Sukreswara είναι ένας σημαντικός ναός Shiva που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Brahmaputra στο Guwahati, Assam. Χτίστηκε το 1744 μ.Χ. Ο ναός έχει ένα από τα μεγαλύτερα Shiva linga ή φαλλικό έμβλημα του Shiva. Αφιερώματα από όλη την επίσκεψη του τόπου όλο το χρόνο. Ο τόπος παραμένει γεμάτος κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Shivratri.

Δείτε περισσότερα:  Δυτική Βεγγάλη Ναοί

8. Ναός Hayagriva Madhava Στο Hajo, Assam:

Ναοί in Assam 8

Ο ναός Haragriva Mahadeva βρίσκεται σε ένα λόφο που ονομάζεται λόφος Monikut στο Hajo, Assam. Χτίστηκε το 16ο αιώνα. Είναι ένας πέτρινος ναός και κατοχυρώνει μια εικόνα του HayagrivaMadhava. Η προεδρική θεότητα που λάτρευε εδώ είναι η ενσάρκωση του λιονταριού του Λόρδου Βισνού. Doul, Bihu και Janmashtami είναι τα φεστιβάλ που γιορτάζονται ευρέως στον ναό κάθε χρόνο. Αυτός ο ναός κηρύττει τόσο τον Ινδουισμό όσο και τον Βουδισμό και έτσι προσελκύει πολλούς βουδιστές μοναχούς από διάφορα μέρη.

9. Ναός Ugro Tara Στο Guwahati, Assam:

Ναοί in Assam 9

Το Ugro Tara βρίσκεται στη δυτική πλευρά των δεξαμενών Jorpukhury στο Guwahati, το Assam είναι αφιερωμένο στον Devi Tara. Υπάρχει ένα Shivalaya δίπλα στον ναό Ugro Tara. Ο σημερινός ναός χτίστηκε γύρω στο 1725 μ.Χ. Η φύση της λατρείας εδώ είναι παρόμοια με εκείνη της Καμάγιας η οποία σημαίνει ότι η θυσία των ζώων συμπεριλαμβάνεται.

Δείτε περισσότερα: Ναοί στην Άντρα Πραντές

Την επόμενη φορά που προγραμματίζετε διακοπές στην Ασσάμ, κάνετε το σημείο να επισκεφτείτε αυτούς τους θαυμάσιους ναούς. Δεν είναι μόνο σύμβολο της ινδικής κληρονομιάς και του πολιτισμού, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά μέρη για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική. Κάθε ναός φιλοξενεί φεστιβάλ που είναι φωτεινά, πολύχρωμα και μιλά για τις θρυλικές ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Παρόλο που οι ναοί μπορεί να είναι γεμάτοι με επισκέπτες, μπορείτε να δείτε τα έθιμα και τα τελετουργικά που έχουν μείνει από αμνημονεύτων χρόνων. Έτσι, το Assam δεν είναι πλέον μόνο μια εικόνα για το τσάι, είναι το σπίτι σε κάποια από την κληρονομιά της Ινδίας.

Leave A Comment

31 − = 29