Πολιτισμός και φεστιβάλ του Assam | Στυλ στη ζωή

Η Assam είναι γνωστή ως η γη των πολλαπλών πολιτισμών. Υπάρχει μια αλυσίδα φεστιβάλ ως αποτέλεσμα των διαφορετικών φυλών που γιορτάζουν τα δικά τους φεστιβάλ όλο το χρόνο. Αυτό το άρθρο απαριθμεί τα σημαντικά φεστιβάλ του κράτους:

Karam Puja:

φεστιβάλ of assam

Το Karam puja είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ των κοινοτήτων τσαγιού τσαγιού του Assam με σκοπό να προωθήσει τη «Μητέρα της Γης» - τις θεές της δημιουργίας. Γιορτάζεται τη νύχτα του "Bhado Ekadasi" που είναι γενικά στα μέσα του Αυγούστου. Είναι βασικά ένα φεστιβάλ σχετικό με τη γεωργία. Πιστεύεται ότι με την ευλογία του Θεού «Καράμ» θα πάρουν φυτά προφυλακτήρα και η οικογένειά τους θα σωθεί από το κακό.

Φεστιβάλ Rongker & Chomangkan:

Rongker Festivals

Το Rongker είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ του Assam. Είναι το ετήσιο φεστιβάλ της άνοιξης του κράτους. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζεται μεταξύ των φυλών γνωστών ως Karbis. Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται τον Απρίλιο. Αυτό είναι περίπου την ίδια εποχή με τον Baisakhi. Οι φυλές ενώνουν για να γιορτάσουν το Rongali Bihu. Οι Karbis αποτελούν μια από τις κύριες φυλετικές ομάδες της Βορειοανατολικής Ινδίας. Ζουν γενικά στην περιοχή Karbi Anglong. Βρίσκονται επίσης στη συνοικία North Cachar, σε μέρη όπως το Kamrup και το Nagaon.

Δείτε περισσότερα:  Φεστιβάλ Χαριανών

Jonbeel Mela:

Jonbeel Mela

Ο Jonbeel Mela είναι μια μεγάλη έκθεση του Assam. Ξεκίνησε τον 15ο αιώνα μ.Χ. Αυτό το μέλα λέγεται ότι διοργανώθηκε από τους βασιλιάδες Αχόμ αρκετούς αιώνες πριν με σκοπό να συζητηθεί η τρέχουσα πολιτική κατάσταση εκείνης της εποχής. Ο Jonbeel Mela είναι η μοναδική έκθεση στον κόσμο όπου το σύστημα ανταλλαγής είναι ακόμα στην πράξη. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το Guwahati που είναι η πρωτεύουσα του κράτους. Είναι μια κοινοτική έκθεση που διεξάγεται για 3 ημέρες κατά τη διάρκεια του Magh Bihu.

Φεστιβάλ Baishagu:

Baishagu Festival

Το φεστιβάλ Baishagu είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ του Assam που γιορτάζεται από την κοινότητα των φυλών Bodos. Διεξάγεται στα μέσα Απριλίου. Αυτό είναι περίπου την ίδια εποχή με τον Baisakhi. Οι Bodos είναι η μεγαλύτερη κοινότητα Προγραμματισμένων Φυλών που βρίσκονται στο Assam. Ζουν σε επαρχίες του Lower Assam όπως Kokrajhar, Bongaigaon, Chirang και άλλοι.

Δείτε περισσότερα:  Κύριο Φεστιβάλ του Μπιχάρ

Bare Σαχάρια Bhaona:

Γυμνός Saharia Bhaona

Η Bare Saharia Bhaona γιορτάζεται αποκλειστικά στο Assam. Είναι ένας παραδοσιακός τρόπος διασκέδασης για τους ντόπιους. Αυτός ο τρόπος ψυχαγωγίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Mahapurusha Srimanta Sankardeva. Το Bare Saharia Bhaona είναι ένα παραδοσιακό μέσο που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει θρησκευτικά και εθνοτικά μηνύματα στους χωρικούς μέσω της διασκέδασης. Επικεντρώνεται κυρίως στη νίκη του καλού για το κακό με τη χάρη των Θεών. Οι χαρακτήρες του δράματος ή του παιχνιδιού περιλαμβάνουν χαρακτήρες από μυθολογία, βασιλείς, βασίλισσες, πιόνια, τέρατα, δαίμονες, θεούς, πολέμους, στρατιώτες και άλλους.

Majuli Festival Of Assam:

Majuli Festival Of Assam

Το φεστιβάλ Majuli είναι ένα φεστιβάλ που γιορτάζεται μόνο στην πολιτεία Assam στην Ινδία. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζεται στο Majuli, στις όχθες του ποταμού Luit. Ο ποταμός Luit συμβαίνει να είναι ο δημιουργός του μεγαλύτερου νησιού του ποταμού στον κόσμο. Αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται ετησίως. Διατηρείται σε μια περιοχή που βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρα μακριά από το Γκαραμούρ, την πρωτεύουσα του Majuli. Το φεστιβάλ συνεχίζεται για τέσσερις ημέρες από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ του Αρουνάχαλ Πραντές

Φεστιβάλ τσάι Assam:

Assam Tea Festival

Το φεστιβάλ τσαγιού Assam είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που έχει κερδίσει εθνική και διεθνή αναγνώριση. Διεξάγεται τον Νοέμβριο σε διάφορα μέρη του Assam. Οργανώνεται κεντρικά από τον Τουρισμό Assam, Τμήμα της κυβέρνησης Assam. Οι κύριες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Jorhat.

Αυτά τα φεστιβάλ υπογραμμίζουν το πνεύμα και το συναίσθημα του Assam. Προωθούν την αδελφοσύνη και την κοινοτική ενότητα.

Πηγή εικόνας: 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7

Leave A Comment

− 2 = 5