Ardha Matsyendrasana – Πώς να κάνετε και τα οφέλη της

Ο Ardha Matsyendrasana είναι επίσης γνωστός ως μισός άρχοντας των ψαριών που θέτουν. Αυτή η στάση γιόγκα είναι πολύ κοινή για ανθρώπους που υποφέρουν από προβλήματα σπονδυλικής στήλης. Η γιόγκα Matsyendrasana πήρε το όνομά της από έναν μεγάλο γιόγκι Matsyendranath, ο οποίος ήταν ο πραγματικός ιδρυτής της γιόγκα. Αυτή η γιόγκα δεν βοηθά μόνο στη θεραπεία νευρικών διαταραχών, αλλά παρέχει και την ειρήνη του μυαλού σε όλους τους ασκούμενους.

ardha matsyendrasana

Αυτό θέτει συχνά δίνει στον επαγγελματία του μια τέλεια εφαρμογή και παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτό δεν θέτει μόνο το σώμα μας, αλλά βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, εάν θέλετε να μάθετε αυτό το asana.

Βήματα για να κάνετε τον Ardha Matsyendrasana

1. Απλά τοποθετήστε ένα χαλάκι στο πάτωμα.
2. Πρώτον, απλά καθίστε στο Padmasana θέστε και κρατήστε το σώμα σας σε μια ζώνη άνεσης. Αφήστε ολόκληρο το σώμα να βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης.
3. Τώρα ξεκινήστε προσεκτικά την κάμψη προς τα πίσω. Δώστε υποστήριξη στο σώμα σας με τα χέρια και τους αγκώνες σας.
4. Τώρα ξεκινήστε να σηκώνετε λίγο το στήθος σας. Σπρώξτε αργά το κεφάλι σας και αρχίστε πολύ προσεκτικά να χαμηλώσετε το στέμμα του κεφαλιού σας προς το πάτωμα. Βεβαιωθείτε ότι δεν στηρίζεται στο πάτωμα.
5. Τώρα αργά, κρατήστε τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας και απλώς αναπαύστε τους αγκώνες σας στο πάτωμα.
6. Αφήστε το κεφάλι, τους γλουτούς και τα πόδια σας να στηρίξουν το βάρος ολόκληρου του σώματός σας.
7. Τώρα επιστρέψτε προσεκτικά ολόκληρο το σώμα σας πίσω στην αρχική θέση. Απλά αντιστρέψτε τη σειρά των κινήσεών σας.
8. Τώρα μπορείτε απλά να επαναλάβετε την ασάνα με τα πόδια να περνούν από την άλλη.
9. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε αυτό το ασάν για τουλάχιστον 3 λεπτά.
10. Αναπνέετε επίσης αργά και βαθιά όταν βρίσκεστε στην τελική θέση.

Μπορείτε να εξασκηθείτε καθημερινά στην ασάνα. Για τους ανθρώπους που μόλις ξεκίνησαν αυτό το asana μπορεί να βρεθεί αυτό το asana να είναι λίγο δύσκολο. Έτσι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να ξεκινήσετε με μια μικρή παραλλαγή. Μπορείτε να εξασκήσετε αυτή τη γιόγκα με ανατροπές. Οι περιστροφές σας παρέχουν μεγάλη ευελιξία και σίγουρα θα σας βοηθήσουν στην εξισορρόπηση. Το Matsyendrasana βοηθά να σας κρατήσει υγιείς, νέους και δραστήριους.

Έτσι φροντίστε να ασκήσετε αυτό το asana για 5 λεπτά νωρίς το πρωί. Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις και οσφυαλγία πρέπει να αποφεύγουν αυτό το asana. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού ασκήσετε αυτό το συγκεκριμένο asana. Πρακτική ασάνα μέσα στα όριά σας. Αυτό το asana σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Δείτε περισσότερα:  Navasana Boat Pose

Οφέλη από τη Ματσενεντρανάνα

Το Matsyendrasana θεωρείται ότι παρέχει στους επαγγελματίες του τα τεράστια οφέλη. Ισχυρίζεται ότι καταστρέφει τις θανατηφόρες ασθένειες σε ένα ανθρώπινο σώμα. Βοηθά επίσης στην αφύπνιση της κοσμικής ενέργειας που ονομάζεται κουνταλίνι μέσα στο σώμα σας. Βοηθά στην τέντωμα των γοφών, του ώμου, του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης. Τείνει να ανακουφίσει το σώμα σας από κάθε είδους πόνο και κόπωση.

Αν έχετε τον πόνο της ισχιαλγίας ή μια σοβαρή οσφυαλγία, τότε η άσκηση αυτής της συγκεκριμένης θέσης θα ανακουφίσει το σώμα σας μακροπρόθεσμα. Θεωρείται ότι είναι θεραπευτικά αποτελεσματικό για άτομα με προβλήματα άσθματος και διαταραχές γονιμότητας. Αυτό το asana διεγείρει τις πεπτικές σας ίνες και βοηθά στην αύξηση της όρεξής σας. Οι άνθρωποι που συχνά υποφέρουν από το πρόβλημα της πέψης πρέπει να συμπεριλαμβάνουν αυτό το asana στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν ότι αυτή η ασάνα διεγείρει επίσης τα νεφρά και το συκώτι σας και βοηθά στην καλή λειτουργία του σώματος. Πολλές γυναίκες ασκούν αυτή τη γιόγκα για να τόνιζαν τους κοιλιακούς τους. Τώρα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι πολύ συνειδητοί στην υγεία. Έτσι προσπαθούν να συμπεριλάβουν τη γιόγκα στις δραστηριότητές τους. Δεν ενεργοποιεί μόνο το σώμα τους, αλλά και επιλύει τα σωματικά τους προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Δείτε περισσότερα:  Οφέλη από τον Ardha Chandrasana & Χαμηλή Γιόγκα

Εικόνες Πηγή: 1.

Leave A Comment

− 1 = 2