Πάρκα και ιερά σε Andaman και Nicobar | Στυλ στη ζωή

Αυτά τα νησιά αποτελούν πλεονέκτημα για την υποήπειρο με περισσότερους τρόπους από το ένα. Τον τελευταίο καιρό ψηφίστηκε ότι έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ασία. Έχει πολλά πάρκα διάσπαρτα γύρω από τα παρθένα εδάφη εκτός από την τουριστική πρωτεύουσα των νησιών Havelock.

Δημοφιλή και όμορφα πάρκα στον Andaman και τον Nicobar με εικόνες:

Εδώ είναι τα καλύτερα Πάρκα στον Andaman και τον Nicobar.

Εθνικό Πάρκο Κάμπελ Μπέι:

πάρκα in andaman and nicobar

Βρίσκεται στο Μεγάλο Νικομπάρ της Νήσου Ανταμάν και Νικομπάρ, το μεγαλύτερο νησί στον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό. Αποτελώντας αναπόσπαστο τμήμα του Great Biosphere Reserve Nicobar, αυτό το πάρκο πήρε το εθνικό καθεστώς κατά το έτος 1992. Είναι ακριβώς δίπλα στο μικρότερο Εθνικό Πάρκο Galathea, χωρισμένο από ένα buffer δασική περιοχή

Το σπίτι σε μια ποικιλία ποικιλιών χλωρίδας και πανίδας, οι κύριοι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι είδη:

  • Νυμπόρ
  • Ένδυμα-φωλιά Swiftlet
  • Νικομπάρ μακρύς-ουράς μακακά
  • Κροκόδειλος με θαλασσινό νερό
  • Γιγαντιαία Δερμάτινη Χελώνα
  • Κουτάβι κουτάβι Μαλαισίας
  • Νικήμπαρ δέντρο
  • Δικτυωτό πύθωνα και
  • Γάμος καβούρια ληστών.

Εθνικό Πάρκο Galathea:

parks-in-andaman-and-nicobar_galathea-εθνικό-πάρκο

Επίσης βρίσκεται στο νησί Great Nicobar στα νησιά Nicobar, είναι δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Campbell Bay που βρίσκεται στον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό που αποτελεί το Μεγάλο Νημπόβας Biosphere Reserve. Χάρη στην απομόνωση και τη βλάστηση στην περιοχή φιλοξενεί σπάνια χλωρίδα και πανίδα που δεν βρίσκεται αλλού. Φωλιασμένοι στις τροπικές πλαγιές είναι είδη όπως ένας καβούρια Giant Robber και το μοναδικό Pigeon Nicobar.

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος των εθνικών πάρκων στην Καρνάτακα

Εθνικό Πάρκο Ναυτικού Μαχάτμα Γκάντι:

parks-in-andaman-and-nicobar_mahatma-gandhi-θαλάσσιο-εθνικό-πάρκο

Βρίσκεται στο Wandoor στα νησιά Andaman, 29χλμ. Έξω από το λιμάνι Μπλερ. Το πάρκο είναι ένα σύμπλεγμα 15 μικρών νησιών. Τράβηξε τους τουρίστες κατά τη διάρκεια της σεζόν από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο στα νησιά Jolly Buoy και Red Skin. Οι περιπλανώμενοι περιπλανώμενοι για να κάνουν καγιάκ σε γυάλινα βυθίσματα, ψαροντούφεκο ή καταδύσεις για να απολαύσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και την πολύχρωμη θαλάσσια ζωή.

Η θαλάσσια ζωή εδώ είναι πολύτιμη και ως εκ τούτου απέκτησε την προστατευόμενη περιοχή για να καλλιεργήσει και να σώσει τις θαλάσσιες χελώνες και τους κοραλλιογενείς υφάλους. Μαζί με αυτό εξασφαλίζει μια καλύτερη ζωή για εκείνους που κατοικούν στα νησιά που είναι ως επί το πλείστον φυλετικών προελεύσεων.

Το Tarmugli είναι το μεγαλύτερο νησί στο σύμπλεγμα και είναι καλυμμένο με παχιά βλάστηση μαγγρόβιου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την οικολογική ισορροπία αυτής της περιοχής.

Δείτε περισσότερα: Καταφύγιο άγριας φύσης στη Χαριάνα

Button Island Εθνικά Πάρκα:

πάρκα-in-andaman-και-nicobar_button-νησί-εθνικά-πάρκα

Υπάρχουν τρία τμήματα των νησιών Button βάσει της θέσης που ονομάζονται μεμονωμένα. Ο καθένας έχει την επικράτηση κάποιας μοναδικής πανίδας με σχεδόν όμοια χλωρίδα.

Μέσα νησί Button:

Το πάρκο αυτό βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Port Blair και είναι γνωστό για την αναπαραγωγή και την προστασία των ελάφι.

Νησί του Βόρειου Κουμπί:

Στην περιοχή Andaman, κοντά στο Long Island, είναι το σπίτι των Dugong και των δελφινιών που κυριαρχούν σε αυτόν τον τομέα. Ο καλύτερος χρόνος για να τα δείτε είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου κάθε έτους.

Νησί Νότου Button:

Αυτό το πάρκο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού Havelock και τα κυριότερα αξιοθέατα είναι οι αβαθείς κοραλλιογενείς ύφαλοι που είναι σαφώς ορατοί και ως εκ τούτου δημοφιλείς μεταξύ των scuba divers παγκοσμίως.

Το Εθνικό Πάρκο Mount Harriet Island:

parks-in-andaman-and-nicobar_mount-harriet-νησί-εθνικό πάρκο

Βρίσκεται στην περιοχή Ferrargunj που φιλοξενεί την τρίτη υψηλότερη κορυφή της γης που ονομάζεται Mount Harriet. Ονομάστηκε μετά από τη σύζυγο ενός βρετανού στρατιώτη και ενός φυσιοδίφης Harriet Tytler, το πάρκο φιλοξενεί τους σπάνιους άγριους χοίρους, ελέφαντες, χελώνες, καβούρια ληστών και τους κροκόδειλους θαλάσσιου νερού.

Δείτε περισσότερα: Πάρκα στη Μαχαράστρα

Εθνικό πάρκο κορυφής Saddle:

Αυτό το εθνικό πάρκο φιλοξενεί την υψηλότερη κορυφή και το αδρανές ηφαίστειο στην περιοχή που ονομάζεται κορυφή σέλας. Η ζεστασιά και το σκληρό λάβα καθιστούν ένα καταφύγιο για ερπετά, όπως οι Γουρλομάτες και οι Κροκόδειλοι θαλάσσιων υδάτων, μαζί με το Andaman Hill Myna, το Imperial Pigeon Andaman, τα Άγρια Χοίροι και την υδρόβια πανίδα όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες. Ορισμένη μοναδική χλωρίδα βρίσκεται επίσης εδώ όπως αειθαλές Cleistanthus robustus και Scolopia pusilla.

Αν αυτά δεν φαντάζουν φανταχτερά, τότε καταφύγετε στα νησιά Havelock για τα εκπληκτικά αριστουργήματα της φύσης. Είναι βέβαιο ότι θα εμπλουτίσετε την ταξιδιωτική σας εμπειρία.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4. 5.

Leave A Comment

+ 54 = 64