Πώς να χρησιμοποιήσετε το Amla για διαβήτη; | Στυλ στη ζωή

Ο διαβήτης είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα υγείας αυτές τις μέρες! Κάθε 2ος από τους 3 είναι διαβητικός ασθενής! Αυτό έχει γίνει μια κοινή ασθένεια όπως ο βήχας και το κρύο! Όχι, ο διαβήτης προκαλεί είτε επειδή η παραγωγή ινσουλίνης είναι ανεπαρκής είτε επειδή τα κύτταρα του σώματος δεν ανταποκρίνονται σωστά στην ινσουλίνη ή και στα δύο. Για να θεραπεύσετε το διαβήτη από τη ρίζα δεν είναι εφικτό, αφού επιτεθεί στο σώμα σας θα είναι σε όλη τη ζωή σας, αλλά δεν θα πρέπει να σφίξετε καθόλου, θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να εξισορροπήσετε το ύψος του σακχάρου στο σώμα σας! Ένας τέτοιος τρόπος για να ελέγχετε τη ζάχαρη σας καταναλώνει amla! Ναι, η amla είναι πολύ ωφέλιμη για να βοηθήσει στην ισορροπία του διαβήτη πολύ αποτελεσματικά.

amla for diabetes

amla (επιστημονική ονομασία Phyllanthus emblica) ή ινδική φραγκοστάφυλο είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα που χρησιμοποιούνται στην Αγιουρβέδα. Συνιστάται από τους γιατρούς για αρκετές χρόνιες παθήσεις, ειδικά για διαβήτη. Αλλά, πριν αναλύσετε αν το amla βοηθά ή όχι στη μείωση των επιπέδων ζάχαρης, εδώ είναι μερικά πιο εκπληκτικά οφέλη από την amla που πρέπει να ξέρετε:

Το Amla έχει χαμηλές θερμίδες και είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C. Βοηθά επίσης στη μείωση του βάρους και είναι καλό για την ανάπτυξη των μαλλιών σας!
Ένα μικρό αμλα έχει την ίδια ποσότητα βιταμίνης C ως 2 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια. Ποια είναι μια μεγάλη πνοή βιταμίνης c?
Το Amla είναι επίσης πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις όπως φλαβόνες και ανθοκυανίνες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα. Αυτό βοηθά το σώμα σας να λειτουργήσει σε μια κανονική φάση?

Είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο και περιέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β. Και ας σας εκπληρώσει και άλλες ανεπάρκειές σας!
Έτσι, συνολικά η διατροφική αξία του amla το καθιστά ένα φαρμακευτικό βότανο που προάγει την καλή υγεία σε όλα τα άτομα και βοηθά στην πρόληψη, τη θεραπεία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Δείτε περισσότερα: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Aloe Vera για τον διαβήτη

Οφέλη για τους διαβητικούς:

Έχει ερευνηθεί και είναι ακόμη και γεγονός ότι, η αντιοξειδωτική ιδιότητα του amla που το καθιστά χρήσιμο για τα διαβητικά άτομα. Τα πλούσια σε πολυφαινόλη φρούτα έχουν στην πραγματικότητα ιδιότητες που μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από τις οξειδωτικές ιδιότητες του υψηλού σακχάρου στο αίμα. η ίδια ένωση είναι επίσης αποτελεσματική στην πρόληψη της αντίστασης στην ινσουλίνη που προκαλείται λόγω μιας υψηλής διατροφής φρουκτόζης. Αυτό σημαίνει ότι τα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στην σωστή απορρόφηση της ινσουλίνης και να οδηγήσουν σε πτώση του σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς.

Επίσης, το εκχύλισμα αμλα είναι σημαντικά γνωστό για μειωμένα επίπεδα σακχάρου σε διεγερμένους διαβητικούς αρουραίους. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η ισχυρή δραστικότητα καθαρισμού ελευθέρων ριζών του amla και η αποτελεσματικότητά του στη μείωση του οξειδωτικού στρες βοήθησαν στη βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης σε διαβητικούς αρουραίους.
Παρακάτω είναι μερικές απλές και απλές συνταγές με τις οποίες μπορείτε να ελέγχετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, και αυτά είναι σπιτικά και καθαρά αυγουδιστικά, επομένως δεν προκαλούν καθόλου παρενέργειες!

Η Αγιουρβέδα έχει την πεποίθηση ότι τα επίπεδα ζάχαρης θα πρέπει να ελέγχονται μόνο με φυσική διαδικασία, αλλά μπορεί να ελεγχθεί και από φάρμακα με αυστηρό καθεστώς διατροφής. Ο διαβήτης προκαλείται λόγω μεταβολικής διαταραχής που προκαλείται από το πάγκρεας όταν δεν είναι σε θέση να παράγει την απαιτούμενη ποσότητα ινσουλίνης ή όταν το σώμα έχει οριστεί για να μην χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγεται. Τώρα για να επαναφέρετε τη διαδικασία στο φυσιολογικό στάδιο της αύξησης του επιπέδου ινσουλίνης στο σώμα, θα χρειαστεί να πάρετε κάποια ποσότητα ανεπάρκειας από το εξωτερικό.

Δείτε περισσότερα: Πώς να αυξήσει τη βιταμίνη Β12 Φυσικά

Η παρακάτω γραπτή συνταγή είναι πολύ αποτελεσματική για τον διαβήτη:

Θα χρειαστείτε:

- 1 παλάμη γεμάτη ινδικά φραγκοστάφυλα
- Μερικά κομμάτια Amla
- 2/3 φύλλα tulsi
- Ένα ποτήρι νερό

Τι πρέπει να κάνετε:

  • κόψτε το αμλα και αφαιρέστε τους σπόρους από τα ινδικά φραγκοστάφυλα
  • Απολαύστε τα κομμάτια Amla μαζί με τα φύλλα tulsi στο ποτήρι νερό όλη τη νύχτα όλες τις ιδιότητες του amla και tulsi
    Την επόμενη μέρα θα πάρετε το νερό που περιέχει.

Πρέπει να πίνετε το νερό νωρίς το πρωί καθημερινά πριν το πρωινό

Οφέλη:

Βοηθά στην αντιμετώπιση των οφθαλμικών προβλημάτων, των ουροφόρων προβλημάτων, των δερματικών προβλημάτων, του διαβήτη.

Δείτε περισσότερα:  Η Αλόη Βέρα προκαλεί καρκίνο

Πηγή εικόνας: Απόθεμα κλείστρου

Leave A Comment

46 − 36 =