Κορυφαίοι 9 ναοί Sikh στην Ινδία | Στυλ στη ζωή

Sikh ναούς ή Gurdwaras είναι το θρησκευτικό μέρος για το λαό Sikh. Η έννοια του όρου "Gurdwara" σημαίνει την πύλη προς τον γκουρού. Στην Ινδία κατοικούν άνθρωποι που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες και σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή, έχει προσδιοριστεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς εμπίπτουν στην κατηγορία των ανθρώπων των Σιχ. Σύμφωνα με τους θρύλους, άτομα που ανήκουν σε όλες τις θρησκείες μπορούν να επισκεφθούν τη Γκουρντούρα. Παρακάτω είναι μια λίστα με τους καλύτερους ναούς Sikh ή Gurdwaras στην Ινδία

1. Gurdwara Harmandir Sahib Στο Πουντζάμπ:

Gurdwara Harmandir Sahib in Punjab

Αυτό το Gurdwara βρίσκεται στο Amritsar, Punjab και είναι ένα από τα πιο επίσκεψη προσκυνήματα στην πόλη. Ο ναός κατασκευάστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και λειτουργούσε σωστά από το 1604. Ο ναός είναι μεγάλης ιστορικής αξίας και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς θρησκευτικούς και ιστορικούς χώρους της χώρας.

2. Gurudwara Baba Atal Sahib Στο Punjab:

Gurudwara Baba Atal Sahib in Punjab

Αυτός βρίσκεται επίσης στο Αμριτσάρ του Πουντζάμπ. Ο τόπος είναι εξαιρετικός και είναι εξαιρετικά ιερός για τους Σιχ. Μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους ναούς της Σιχ στη χώρα. Σύμφωνα με τους μύθους, ο Baba Atal Sahib πέθανε στην ηλικία των 9. Το Gurdwara βρίσκεται στην ακριβή τοποθεσία όπου εγκατέλειψε τον κόσμο.

3. Takht Sri Damdama Sahib Στο Πουντζάμπ:

Takht Sri Damdama Sahib in Punjab

Ο Δαμδάμα σημαίνει ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να αναπνεύσει. Ο Damdama Sahib είναι στην πραγματικότητα ένας από τους πολλούς Takhts of Sikhism. Αυτός ο τόπος με τεράστια ιστορική αξία και κατέχει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μυστικά σχετικά με τον Σικχισμό.

4. Takht Sri Patna Sahib Στο Bihar:

Takht Sri Patna Sahib in Bihar

Οι Γκουρντούρα δεν περιορίζονται μόνο στη γη των Σιχ. Μπορούν επίσης να γίνουν αντιληπτές σε άλλα κράτη όπως το Bihar. Αυτός ο τόπος θεωρείται ως ο τόπος γέννησης του Guru Gobind Singh. Αυτό το Gurdwara χτίστηκε στη μνήμη του τον 17ο αιώνα από τον Maharaja Ranjit Singh. Μαζί με αυτό, ο τόπος αυτός έχει μεγάλη σημασία για τους προσκυνητές των Σιχ, αφού πολλοί αρχαίοι γκουρού έχουν κατοικήσει σε αυτό το μέρος.

5. Gurudwara Bangla Sahib Στο Νέο Δελχί:

Gurudwara Bangla Sahib in New Delhi

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας και πιστεύεται ότι χτίστηκε κάπου μεταξύ του 17ου και του 18ου αιώνα. Ο τόπος αυτός ήταν αρχικά κατοικία που ανήκε στον Maharaja Jai ​​Singh. Η πιο ενδιαφέρουσα άποψη αυτού του ναού είναι η δεξαμενή που βρίσκεται πάνω από ένα πηγάδι που χτίστηκε από τον Maharaja Jai ​​Singh.

Δείτε περισσότερα: Διάσημοι ναοί του Βισνού στην Ινδία

6. Gurdwara Majnu Tilla Στο Δελχί:

Gurdwara Majnu Tilla in Delhi

Βρίσκεται κοντά στην πύλη ISBT Kashmir, αυτή η γκουρντάρα χτίστηκε κάπου μεταξύ του 16ου και του 17ου αιώνα. Πολλοί διάσημοι γκουρού όπως ο Guru Gobind Singh έμειναν σε αυτό για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο ο τόπος αυτός επισκέπτεται αρκετοί προσκυνητές του Sikh καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

7. Gurudwara Mattan Sahib Στο Τζαμού και Κασμίρ:

Gurudwara Mattan Sahib in Jammu and Kashmir

Αυτός ο ναός Sikh βρίσκεται στο Srinagar στην οδό Anantnag-Pahalagam και χτίστηκε από αφοσιωμένο Sikh. Αυτός ο συγκεκριμένος αφοσιωμένος Σιχ ήταν στην πραγματικότητα ένας Μπράχμιν, ο οποίος αργότερα μεταμόρφωσε τη θρησκεία του στο Σικίσμα αφού επηρεάστηκε από το ισχυρό μήνυμα του Γκουρού Νανάκ.

Δείτε περισσότερα: Shiva Ναοί στην Ινδία

8. Gurudwara Nanak Jhira Sahib Στην Καρνατάκα:

Gurudwara Nanak Jhira Sahib in Karnataka

Στο νότιο τμήμα της Ινδίας, μπορείτε επίσης να βρείτε αυτές τις Sikh οι οποίες είναι τεράστιες με βάση την περιοχή και παίρνουν τόνους λατρευτών σε καθημερινή βάση. Κατά τη διάρκεια των ετήσιων φεστιβάλ της Σικ, ο τόπος αυτός γεμίζει με τους τόνους των πιστών από όλη τη χώρα.

9. Gurdwara Rewalsar Στο Χιμαχάλ Πραντές:

Gurdwara Rewalsar in Himachal Pradesh

Αυτός ο τόπος χτίστηκε για να τιμήσει τον σπουδαίο Guru Gobind Sahib. Ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα γι 'αυτό είναι ότι κάποιος πρέπει να ανέβει 108 σκάλες για να φτάσει στον τόπο λατρείας.

Δείτε περισσότερα: Iskcon ναός στη λίστα της Ινδίας

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

28 − 22 =