9 καλύτερα υλικά για την κατασκευή του Rangoli | Στυλ στη ζωή

Η Ινδία είναι το παραδοσιακό σπίτι της Λαογραφίας. Είτε πρόκειται για την επική μάχη του Mahabharat είτε για τη μεταξένια φωνή του Tansen που προκαλεί βροχοπτώσεις, αυτές οι μαγικές ιστορίες είναι μέρος της παιδικής ηλικίας κάθε ινδού. Η Ινδία είναι επίσης η έδρα για τις πιο ποικίλες παραδόσεις στον κόσμο. Είμαστε οδηγημένοι από τις ηθικές αξίες αυτών των παραδόσεων, γινόμαστε καλύτεροι με κάθε μέρα. Η μεγάλη ποικιλία αυτών των παραδόσεων κάνει τους Ινδούς να ξεχωρίζουν. Σε μια γη όπου τα δέντρα και τα ζώα αντιμετωπίζονται με ευλάβεια δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς άψυχα αντικείμενα αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος αυτών των παραδόσεων.

rangoli materials

Μιλώντας για ένα άψυχο αντικείμενο είναι δύσκολο να υπονομεύσει τη σημασία ενός σπιτιού που αποτελεί μέρος της παράδοσης. Ένα σπίτι λέγεται ότι είναι η κατοικία της θεότητας, σωστά έτσι, αφού ένα σπίτι είναι απλώς μια άλλη δομή χωρίς τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό, και στους ανθρώπους αναζητούμε τον Θεό. Ακριβώς όπως διακοσμούμε ένα ναό μιας θεότητας με κεριά, θυμίαμα και λουλούδια, ένα Rangoli είναι μια άλλη ινδική καινοτομία της διακόσμησης για την κατοικία του Θεού.

Κανονικά, ένα Rangoli χρησιμοποιείται σε φεστιβάλ όπως το Diwali για την ενίσχυση της αισθητικής αύρας ενός σπιτιού.

Τι είναι ένα Rangoli:

Rangoli Materials 2

Ένα rangoli είναι ένα περίπλοκο μοτίβο και μια μορφή ελεύθερης τέχνης για χέρια ειδικά σχεδιασμένη σε δάπεδα ενός κτιρίου, χρησιμοποιώντας υλικά όπως η χρήση σκόνης kolam, έγχρωμου ρυζιού, γης fuller κ.λπ. ή ενός συνδυασμού αυτών. Κατά κανόνα, κατά τη διάρκεια φεστιβάλ, όπως το holi και το diwali, τέτοια μοτίβα μπορούν τώρα να θεωρηθούν τα νοικοκυριά στις πιο ευοίωνες περιπτώσεις ως ένδειξη ευημερίας και καλού ομού.

Δείτε περισσότερα: Διακόσμηση δαπέδου Rangoli

Υλικά που χρησιμοποιούνται για το Rangoli:

Rangoli Υλικά:

Παρόλο που το Rangoli είναι μια τέχνη από μόνη της στις δικές του περιπλοκές, το πραγματικό υλικό rangoli είναι αρκετά προσιτό και εύκολο στην προμήθεια. Όταν επιλέγονται προσεκτικά, είναι υποχρεωμένοι να επικαλούνται τη ζωή στο σχεδιασμό του Rangoli και να το κάνουν ζωντανά γοητευτικό. Τα παρακάτω υλικά χρησιμοποιούνται ευρέως για το τέλειο Rangoli -

1. Σκόνη Kolam: Πρόκειται για μια λευκή σκόνη που χρησιμοποιείται για να σχεδιάσει το αρχικό περίγραμμα των rangoli. Μόλις γίνει το βασικό περίγραμμα, χρησιμοποιούνται άλλα υλικά για να γεμίσουν το εσωτερικό του σχεδίου.

2. Γη Fuller: Η γη Multanimitti ή Fuller εξυπηρετεί επίσης τον βασικό σκοπό της περιγραφής του Rangoli. Ευρέως γνωστό για τα οφέλη της ομορφιάς, η γη του Fuller χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία ελεύθερου χεριού rangolis όπου απαιτείται ελάχιστη διακόσμηση. Είναι το πιο δημοφιλές υλικό rangoli στη Νότια Ινδία.

3. Χρωματιστή σκόνη Rangoli:  Αυτό το υλικό Rangoli είναι το πιο σημαντικό από όλα, δεδομένου ότι δανείζει το rangoli χαρακτηριστικό πολύχρωμο χαρακτήρα του. Χρησιμοποιώντας ποικίλες αναλογίες λεπτότατης άμμου και έγχρωμης σκόνης ή Gulal μπορεί κανείς να αποκτήσει τον επιθυμητό τόνο χρώματος. Η άμμος επίσης ελαχιστοποιεί την κατανάλωση χρώματος και οδηγεί σε οικονομία.

Δείτε περισσότερα: Σχέδια Rice Rangoli

4. Αλάτι κρυστάλλου - Χρησιμοποιείται για να δανείζει όγκο στο Rangoli. Όταν το χρώμα είναι πασπαλισμένο πάνω σε μια βάση κρυσταλλικού αλατιού δίνει μια 3D επίδραση στο rangoli.

5. Πετάλια και λουλούδια - Χρησιμοποιείται ως παράγοντας «γαρνίρισμα» και χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την ομορφιά του rangoli επισημαίνοντας τα σύνορά του.

6. Diyas και Candles - Χρησιμοποιούνται για να φωτίζουν το Rangoli και να προσθέτουν ένα στοιχείο μυστικισμού σε αυτό.

7. Χρώματα υφάσματος / αφίσας - Όταν επιθυμείται ημι-μόνιμη Rangoli, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρώματα Αφίσας ή Υφάσματος. Το να είναι το νερό απωθητικό σε μια έκταση, μπορούν να διατηρήσουν τυχαίες διαρροές νερού.

8. Χρωματιστά μάρκες και πέτρες- Χρησιμοποιείται για την προσθήκη τόμου στο Rangoli.

9. Φρούτα και λαχανικά - Αν και μια σχετικά νέα έννοια του σχεδιασμού Rangoli, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Δείτε περισσότερα: Σχέδια Rangoli με γεωμετρικά σχήματα

Με ακριβώς τη σωστή ποσότητα δημιουργικότητας, κάνοντας ένα Rangoli είναι ένα έργο πολύ απλό και για έναν ερασιτέχνη. Η εικονική ευκολία δημιουργίας ενός, μαζί με την παραδοσιακή του αξία, ένα rangoli είναι αναπόφευκτο να παρουσιαστεί σε κάθε περίσταση κοινού ανθρώπου για τα επόμενα χρόνια.

Leave A Comment

89 − 83 =