Κορυφαία 9 τροφές HDL χοληστερόλης Στυλ στη ζωή

Κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα σούπερ κατάστημα, είμαστε υποχρεωμένοι να συναντήσουμε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων διατροφής που ισχυρίζονται ότι είναι χαμηλά ή καταναλώσιμα χωρίς χοληστερόλη. Συχνά ή πάντα, αυτή η ευρεία απόρριψη της χοληστερόλης δίνει την εντύπωση ότι η χοληστερόλη είναι περιττή και ανθυγιεινή. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Δεν είναι όλη η χοληστερόλη είναι κακή. Η HDL χοληστερόλη, η οποία είναι επίσης απλά ταξινομημένη ως καλή χοληστερόλη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υγιεινής διατροφής.

HDL Cholesterol Foods

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η HDL χοληστερόλη λειτουργεί συχνά ως ρυθμιστικό έναντι της κακής χοληστερόλης. Η HDL χοληστερόλη είναι γνωστό ότι μας προστατεύει από τις αρνητικές επιπτώσεις της κακής χοληστερόλης, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά αναπόσπαστο στοιχείο της καρδιακής υγείας. Ενώ είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν τρόφιμα χωρίς χοληστερόλη από την επισήμανσή τους, θα βοηθήσουν σίγουρα να αποκτήσουν γνώσεις για τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλό επίπεδο καλής χοληστερόλης. Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε περισσότερα.

Καταπληκτικά τρόφιμα για HDL χοληστερόλη:

1. Πλιγούρι βρώμης:

HDL Cholesterol Foods 1

Το πλιγούρι βρώμης κερδίζει το προβάδισμα ως μια υγιεινή επιλογή πρωινού. Οι εξαιρετικά διαλυτές ίνες στα πλιγούρια βρώμης συμβάλλουν στη θετική μεταβολή των επιπέδων της χοληστερόλης της HDL στα αιματοκύτταρά μας. Μία ή δύο μερίδες πλιγούρι βρώμης την ημέρα μπορούν να προχωρήσουν πολύ στην προστασία μας από την κακή χοληστερόλη.

2. Ρύζι:

HDL Cholesterol Foods 2

Η κατανάλωση ρυζιού σε όλο τον κόσμο έχει μειωθεί από την εμφάνιση γρήγορου φαγητού και συσκευασμένων σνακ. Δυστυχώς, τα γρήγορα τρόφιμα χρησιμεύουν μόνο για να πλημμυρίζουν τα ρεύματα αίματός μας με LDL ή κακή χοληστερόλη, ενώ το ρύζι είναι πλούσιο σε χοληστερόλη HDL που χρησιμεύει ως ρυθμιστικό έναντι των αρνητικών επιπτώσεων της κακής χοληστερόλης.

3. Αβοκάντο:

HDL Cholesterol Foods 3

Όχι όλο το λίπος είναι κακό και τα αβοκάντο είναι ένα καλό παράδειγμα. Ενώ πολλοί απλώς απορρίπτουν τα αβοκάντο για το υψηλό ποσοστό λίπους τους, αυτό από μόνο του είναι η εξαργυρώνοντας ποιότητα. Τα αβοκάντο λέγεται ότι φορτώνονται με υγιείς χοληστερόλες.

4. Ελαιόλαδο:

HDL Cholesterol Foods 4

Μια επίσκεψη σε ένα πολυκατάστημα μπορεί συχνά να αποδειχθεί δύσκολη όταν αντιμετωπίζει την επιλογή υγιεινών μαγειρικών ελαίων. Ευτυχώς το ελαιόλαδο είναι η απόλυτη απάντηση σε αυτό το κοινό δίλημμα. Το ελαιόλαδο είναι ευρέως γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης HDL στην κυκλοφορία του αίματος.

5. Ξηροί καρποί:

HDL Cholesterol Foods 5

Δεν μπορούμε ποτέ να τονίσουμε αρκετά τη σημασία των καρπών με κέλυφος για τις διατροφικές μας ανάγκες. Τα καρύδια όπως τα πεκάν, τα καρύδια, τα φιστίκια, τα φιστίκια και τα φουντούκια είναι εξαιρετικές πηγές υγιεινής χοληστερόλης. Μια λογική μερίδα ξηρών καρπών στην καθημερινή μας διατροφή είναι απαραίτητη για τη θετική καρδιακή υγεία.

Δείτε περισσότερα:  Τυροσίνη Πλούσια Τρόφιμα

6. Θαλασσινά:

HDL Cholesterol Foods 6

Την επόμενη φορά που σχεδιάζετε ένα γεύμα με τους φίλους ή την οικογένειά σας, τους παίρνετε στο φανταστικό εστιατόριο θαλασσινών, αντί για μια μπιφτέκι ή για μια πίτσα. Τα θαλασσινά όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος και η χάλιμπατ είναι γνωστό ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα υγιεινών λιπών γνωστών ως λιπαρά οξέα Ωμέγα 3. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα της υγιούς χοληστερόλης.

7. Σκοτεινή σκοτεινή:

HDL Cholesterol Foods 7

Η σοκολάτα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι ένοχη ευχαρίστηση. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι 50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορούν να προχωρήσουν πολύ στην αύξηση των αντιοξειδωτικών επιδράσεων της καλής χοληστερόλης.

Δείτε περισσότερα:  Αρνητικά τρόφιμα θερμίδων

8. Σταφύλια:

HDL Cholesterol Foods 8

Τα σταφύλια είναι γνωστό ότι αυξάνουν τα επίπεδα HDL και μειώνουν τα κακά επίπεδα χοληστερόλης ταυτόχρονα, καθιστώντας τα πολύ δημοφιλή μεταξύ των καταναλωτών που αγαπούν την υγεία.

9. Μελιτζάνες:

HDL Cholesterol Foods 9

Τα μελιτζάνες είναι επίσης ένα ευρέως διαθέσιμο λαχανικό που είναι γνωστό ότι βελτιώνει τα επίπεδα HDL στην κυκλοφορία του αίματός μας.

Δείτε περισσότερα: Τρόφιμα που περιέχουν βήτα καροτίνη

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο 6,

Leave A Comment

3 + 2 =