9 καλύτερες τουριστικές περιοχές Haryana για επίσκεψη | Στυλ στη ζωή

Το μικρό κράτος της Haryana έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο όλα αυτά τα χρόνια με πολλές τοποθεσίες φυσικής, θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας που έχουν αναπτυχθεί από το τουριστικό τμήμα του κράτους για την τόνωση του τουρισμού. Ως αποτέλεσμα, η Χάρινα έχει δει μια εισροή τουριστών που έρχονται να θαυμάσουν τα πολλά λαμπρά αυτού του γραφικού κράτους. Έχουμε στρατολογήσει μερικές φωτογραφίες από κάποια τουριστικά αξιοθέατα της Χάρυρας.

Διάσημα μέρη για επίσκεψη στη Χαρυάνα:

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά από τα καλύτερα τουριστικά μέρη στη Χαρυάνα με εικόνες.

1. Sohna Sulphur Springs και τουριστικό συγκρότημα:

Haryana Tourist Places

Βρίσκεται στους πρόποδες του Aravallis στην συνοικία Gurgaon της Haryana, αυτή η μικρή πόλη της Sohna είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, το οποίο είναι γνωστό για τις ιαματικές πηγές της. Το θειούχο νερό που βγαίνει από το ελατήριο φθάνει σε θερμοκρασίες 46 ° C έως 51,7 ° C και πιστεύεται ότι έχει φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Το συγκρότημα που περιβάλλει περιλαμβάνει ένα σπα με σάουνα και εγκαταστάσεις ατμού, καθώς και μια πισίνα για τους τουρίστες που απολαμβάνουν. Είναι ένας από τους διάσημους τουριστικούς χώρους της haryana που επισκέπτονται.

2. Sheesh Mahal:

sheesh-mahal_haryana-τουριστικά μέρη

Χτισμένο στις αρχές του 18ου αιώνα από τον Faujdar Khan, το Sheesh Mahal είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά διατηρητέα κτίρια στο Farrukhnagar της Haryana. Μια διώροφη κατασκευή σε κόκκινη πέτρα, χρησίμευσε ως ένα παλάτι στο Nawab του Farrukhnagar. Το Sheesh Mahal που σημαίνει Glass Palace παίρνει το όνομά του από το περίτεχνο καθρέφτη έργο που κοσμούσε τα εσωτερικά του παλατιού. Έχοντας πέσει σε ερείπια, οι αρχαιολογικές υπηρεσίες προσπαθούν να αποκαταστήσουν το ανάκτορο στην ομορφιά της παλιάς ομορφιάς.

Δείτε περισσότερα: Τζαμού Κασμίρ Τουριστικά μέρη

3. Κήποι Pinjore:

pinjore-garden_haryana-τουριστικά μέρη

Οι Κήποι Pinjore στην συνοικία Panchkula της Haryana φέρουν μαρτυρία για την ομορφιά των κήπων του Mughal σε μια περασμένη εποχή. Αυτός ο κήπος του 17ου αιώνα είναι διακοσμημένος με επτά βεράντες, καθένα από τα οποία φιλοξενεί διαφορετικές αρχιτεκτονικές δομές, από παλάτια έως κήπους μέχρι υπαίθριο θέατρο. Όλα τα μνημεία και οι κήποι μπορούν να επισκεφθούν με ένα κτίριο κληρονομιάς που διαρκεί το μήκος ολόκληρου του συγκροτήματος του κήπου. Είναι ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Χαρυάνα. Αυτό είναι το καλύτερο τουριστικό μέρος στη Χαριανά.

4. Κάστρο Farrukh Nagar:

farrukh-nagar-fort_haryana-τουριστικά μέρη

Farrukh Nagar Φρούριο στο Gurgaon είναι ένα άλλο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο πιο διάσημο για τις πύλες του που οδηγούν σε γειτονικές πόλεις, μετά τις οποίες οι εισόδους έχουν ονομαστεί. Το Dilli Darwaza ή η Πύλη του Δελχί που ανοίγει προς το Δελχί κατέχει τη μεγαλύτερη έλξη που ακολουθούνται από τις άλλες δύο επιζόντες εισόδους, Patli Darwaza και Jhajjari Darwaza.

Δείτε περισσότερα: Θέσεις για να δείτε στο Chhattisgarh

5. Leisure Valley:

αναψυχή-κοιλάδα-χαράνα-τουριστικά μέρη

Η Leisure Valley που βρίσκεται στην πόλη του Gurgaon είναι εξατομικευμένη για τους επισκέπτες και τους τουρίστες. Η ευρεία ανοιχτή πράσινη έκταση εκτείνεται σε 101171 τετραγωνικά χιλιόμετρα και γεμίζει με το μεγαλείο ενός κήπου και μουσικών συντριβάνι που χορεύουν στις μελωδίες της τελευταίας μουσικής το βράδυ της λάμψης των φώτων κήπου. Ένα κομμάτι τζόκινγκ, χώροι παιχνιδιού για παιδιά και εστιατόρια γεμίζουν το υπόλοιπο τοπίο εξασφαλίζοντας έναν ευχάριστο χρόνο για όλους.

6. Διατροφικό χωριό Fun 'n':

fun-n-food-village_haryana-τουριστικά μέρη

Παρέχει μια τέλεια εκδρομή με την οικογένεια και τους φίλους σας γεμάτες με γεράκια και θαλάσσια παιχνίδια. Μόνο το πάρκο νερού διαθέτει το μεγαλύτερο κανάλι νερού μήκους 400 ποδιών που ξεχωρίζει ως ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα αυτού του πάρκου ψυχαγωγίας. Ένα τμήμα του πάρκου είναι αφιερωμένο στην παραδοσιακή τέχνη και τη βιοτεχνία των Ινδών τεχνιτών και τεχνιτών από όπου οι τουρίστες μπορούν να πάρουν στο σπίτι ένα σουβενίρ.

Δείτε περισσότερα: Τουριστικά μέρη κοντά στο Guwahati

7. Βασίλειο των Ονείρων:

βασίλειο-of-dreams_haryana-τουριστικά μέρη

Η διασκέδαση και η διασκέδαση ρίχνονται μαζί σε ένα στο Kingdom of Dreams, το πρώτο ζωντανό θέατρο της Ινδίας και προορισμό αναψυχής. Το Βασίλειο του Ονείρου που βρίσκεται στο Gurgaon και απλώνεται σε 6 στρέμματα γης έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με ένα μεγάλο ινδικό παλάτι. Ζωντανές εμφανίσεις και παραστάσεις πραγματοποιούνται στα δύο θέατρα που ονομάζονται Nautanki Mahal και Show the haa Theatre, ενώ μερικές από τις καλύτερες τέχνες και λαϊκές τέχνες της χώρας και τοπικές λιχουδιές εκτίθενται σε καταστήματα χειροτεχνίας και θεματικά εστιατόρια σε μια λεωφόρο γνωστή ως Culture Gully.

8. Λίμνη Κάρνα:

karna-lake_haryana-τουριστικά μέρη

Η λίμνη Karna είναι ένα πολύ γνωστό τουριστικό σημείο στην περιοχή Karnal της Haryana. Κατασκευασμένο από ό, τι κάποτε ήταν έλος, η λίμνη είναι τώρα μια όμορφη έκταση σμαραγδένιου νερού. Η γαλήνη της λίμνης σπάει μόνο από την εκτόξευση πάπιων και χήνων μέσα και έξω από το νερό. Το κολύμπι με τα έγχρωμα σκάφη είναι ένα πρόσθετο αξιοθέατο.

9. Εθνικό Πάρκο Sultanpur:

sultanpur-national-park_haryana-τουριστικά μέρη

Βρίσκεται σε απόσταση 15χλμ. Από το Gurgaon και το καταφύγιο των πουλιών επισκέπτεται περισσότερο οι παρατηρητές πουλιών. Η χειμερινή ώρα είναι η καλύτερη στιγμή που μπορεί κανείς να εντοπίσει μεγάλο αριθμό αποδημητικών πτηνών. Το πάρκο είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο πικνίκ.

Αυτά ήταν μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Χαρυάνα. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε Haryana είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, είναι μια πιο cool εποχή, μια ήρεμη και ευχάριστη στιγμή για να επισκεφθείτε Haryana και η καλοκαιρινή περίοδος δεν είναι προτιμότερη, επειδή είναι πολύ καυτό.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

88 − 85 =