9 καλύτερες κρυστάλλινες σπηλιές σε όλο τον κόσμο με εικόνες Στυλ στη ζωή

Τα κρυστάλλινα σπήλαια είναι από τα πιο όμορφα από όλα τα σπήλαια λόγω της έντονης ομορφιάς τους και του παραμυθιού τους. Αυτά τα σπήλαια που σχηματίζονται από ασβεστίτη ή αραγωνίτη διακοσμούνται με κρυσταλλικούς σχηματισμούς σε ποικίλες αναλογίες που κυμαίνονται από μικρούς βελονοειδείς σχηματισμούς έως απίστευτα μεγάλους. Τα Crystal Caves είναι ένα εξαιρετικό έργο της Μητέρας Φύσης και ένα μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο.

Καλύτερα κρυστάλλινα σπήλαια σε όλο τον κόσμο:

1. Crystal Cave, Ισλανδία:

κρυστάλλινα σπήλαια

Σε μια μικρή χώρα όπως η Ισλανδία θα βρείτε ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της φύσης - το κρυσταλλικό σπήλαιο του Svmnafellsjvkull. Βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Skaftafell, αυτό το βαθύ μπλε σπήλαιο θα σας αφήσει να σας μαγέψει από την εκθαμβωτική ομορφιά και το μέγεθος του. Δημιουργήθηκε από τις δυνάμεις του παγοκεφαλαίου Vatnajokull, αυτή η κρυστάλλινη σπηλιά σχηματίστηκε όταν ο παγετώνας της συναντήθηκε με την ακτογραμμή. Ο πάγος στο σπήλαιο είναι παλιάς ηλικίας που δεν επιτρέπει τη διείσδυση αέρος που να έχει ως αποτέλεσμα την αστραφτερή και πολύχρωμη υφή της σπηλιάς.

2. Crystal Cave, Βερμούδες:

9 καλύτερες κρυστάλλινες σπηλιές σε όλο τον κόσμο με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το 1907, όταν δύο 12χρονων πήγαιναν για να βρουν την μπάλα του κρίκετ, ελάχιστα ήξεραν ότι θα έμπαιναν σε μια από τις θεαματικές δημιουργίες της φύσης. Το κρυσταλλικό σπήλαιο στις Βερμούδες που ανακαλύφθηκε αρχικά από τους Carl Gibbons και Edgar Hollis διερευνήθηκε περαιτέρω από την οικογένεια Wilkinson, ιδιοκτήτες της ιδιοκτησίας, αφού έμαθε τη μεγάλη ανακάλυψη. Μεγάλα κρυστάλλινα σταλακτίτες και σταλαγμίτες προεξέχουν από το ανώτατο όριο της σπηλιάς, όπως οι πολυελαίοι φωτισμένοι από την καθαρή λίμνη που βρίσκεται κάτω από το βάθος των 55 ποδιών. Αυτό είναι το καλύτερο Crystal Caves στον κόσμο.

Δείτε περισσότερα: Καλύτερες Καταδύσεις σπηλαίων

3. Σπήλαιο των Κρύσταλλων:

Σπήλαιο of the Crystals

Το πιο εντυπωσιακό από όλα τα σπήλαια πρέπει να είναι το Σπήλαιο των Κρύσταλλων που βρίσκεται στο Τσιουάουα του Μεξικού. Βρισκόμενος 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ο κύριος θάλαμος περιέχει ποτέ ξαφνικά κρυστάλλους μεγέθους πυλώνων. Μερικοί από αυτούς φτάνουν ύψη μέχρι 11 μέτρα και ζυγίζουν περίπου 55 τόνους. Οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από το μάγμα κάτω από τη σπηλιά λέγεται ότι είναι τόσο παλιό όσο 500.000 χρόνια. Οι συνθήκες μέσα στο σπήλαιο είναι ακραίες που απαιτούν την κατάλληλη ταχύτητα όταν επισκέπτεστε αυτή τη δομή.

4. Crystal Cave της Καλιφόρνιας:

9 καλύτερες κρυστάλλινες σπηλιές σε όλο τον κόσμο με εικόνες Στυλ στη ζωή

Η Καλιφόρνια μπορεί να υπερηφανεύεται για το δικό της μερίδιο σπηλαίων, το πιο εντυπωσιακό είναι το Crystal Cave στο Εθνικό Πάρκο Sequoia που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της γης. Οι κρυσταλλικοί σχηματισμοί των σταλακτιτών που βλέπουμε εδώ κρέμονται σαν κουρτίνες από το σφραγισμένο μαρμάρινο σπήλαιο. Το σπήλαιο είναι γνωστό για τις περιηγήσεις στο φως των κεριών και είναι ανοιχτό για εξερεύνηση μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Δείτε περισσότερα: Σπήλαια Κοντά στο Aurangabad

5. Το κρυστάλλινο σπήλαιο του Mlynki:

9 καλύτερες κρυστάλλινες σπηλιές σε όλο τον κόσμο με εικόνες Στυλ στη ζωή

Βρίσκεται βαθιά κάτω από την επιφάνεια της γης είναι μια λαμπρή κρυστάλλινη σπηλιά στην περιοχή Ternopil της Ουκρανίας. Πολύχρωμοι κρύσταλλοι στόκου κοσμούν τους τοίχους και αναβοσβήνουν στο ανακλαστικό φως για να δημιουργήσουν ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα. Το κρυσταλλικό σπήλαιο Mlynki είναι πραγματικά ένα σπάνιο θέαμα που βλέπεις.

6. Crystal Cave, Ουισκόνσιν:

9 καλύτερες κρυστάλλινες σπηλιές σε όλο τον κόσμο με εικόνες Στυλ στη ζωή

Βρίσκεται στην Pierce County είναι το μεγαλύτερο γνωστό Crystal Cave του Ουισκόνσιν που είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ανακαλύφθηκε από τον William Vanasse το 1881. Τα κρυστάλλινα σπήλαια έχουν πολλαπλά επίπεδα που επιτρέπουν στους επισκέπτες να κατεβαίνουν μέσα από μια σειρά βημάτων και ράμπων. Το σπήλαιο ξεχειλίζει από σταλακτίτες, όπως είναι οι σταλακτίτες, και είναι επιπλωμένο με κυματιστές πέτρες και σταλαγμίτες.

7. Σπήλαιο Orda Crystal:

9 καλύτερες κρυστάλλινες σπηλιές σε όλο τον κόσμο με εικόνες Στυλ στη ζωή

Στην ουρική περιοχή της Ρωσίας βρίσκεται η μεγαλύτερη και μοναδική κρυστάλλινη σπηλιά κάτω από το νερό. Το σπήλαιο Orda είναι επίσης το πιο εκτεταμένο υποθαλάσσιο σπήλαιο της Ρωσίας και έχει κερδίσει το καθεστώς του φυσικού μνημείου All Russia. Το σπήλαιο είναι γεμάτο από διώξεις και κρυστάλλινα νερά για δύτες για να δουν το δρόμο τους.

Δείτε περισσότερα: Λανθασμένη σπηλιά

8. Κρυσταλλική Σπηλιά στο Put-in-Bay, Ohio:

9 καλύτερες κρυστάλλινες σπηλιές σε όλο τον κόσμο με εικόνες Στυλ στη ζωή

Το Crystal Cave στο Put-in-Bay, Ohio είναι μια ασβεστολιθική σπηλιά που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες δομές γεωδαιτικών ή κρυστάλλων στον κόσμο. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1887 από τον γερμανό γεννημένο Gustav Heinemann όταν σκάψιμο καλά κάτω από το οινοποιείο του. Οι υπερμεγέθιοι κρύσταλλοι που βρέθηκαν στα τείχη της σπηλιάς χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για σκοπούς εξόρυξης. Το σπήλαιο μετατράπηκε αργότερα σε ένα τουριστικό σημείο όπου οι κρύσταλλοι Celestine, όπως ονομάζονται, με διάμετρο 3 ποδιών, μπορούν να φανούν τα τοιχώματα των ασβεστολιθικών σπηλιών.

9. Κρυστάλλινα σπήλαια Yanchep:

9 καλύτερες κρυστάλλινες σπηλιές σε όλο τον κόσμο με εικόνες Στυλ στη ζωή

Τα κρυσταλλικά σπήλαια του εθνικού πάρκου Yanchep στο Περθ της Αυστραλίας φιλοξενούν ένα απίστευτο συγκρότημα σταλακτιτών που μπορεί να προβληθεί σε ξενάγηση της σπηλιάς.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

− 1 = 3